10 Παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα

by Παναγιώτης Τριάντης on 21 Ιανουαρίου 2018

Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που βασίστηκαν στην Ελληνική μυθολογία και σε γεγονότα της Αρχαίας Ελλάδας γενικότερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε πολλούς τίτλους με άρωμα Ελλάδας και να έχουμε ενδιαφέρουσες μονομαχίες και κόντρες που μας πάνε πίσω στα χρόνια. Έτσι, συγκεντρώσαμε δέκα από αυτούς τους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε.


God of War (2005-2015) | PS2 / PS3 / PSP / Mobile / PS Vita / PS4

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη λίστα με κάτι διαφορετικό, μιας και το God of War είναι μία από τις διασημότερες σειρές που αναφέρεται στην Ελλάδα. Με έξι τίτλους σε οικιακές και φορητές κονσόλες και έναν τίτλο για κινητά, ο Kratos έχει κυριολεκτικά αποτελειώσει την Ελληνική μυθολογία και σύντομα ετοιμάζεται για νέα ταξίδια.


Age of Mythology (2002) | PC

Ίσως ένας από τους πιο γνωστούς τίτλους στο PC. Ο λόγος φυσικά για τον real time strategy τίτλο Age of Mythology, έναν τίτλο από τους δημιουργούς του Age of Empires που έβαζε διάφορους πολιτισμούς με ενδιαφέρουσες μυθολογίες να πολεμούν μεταξύ τους. Οι μυθολογίες που εμφανίζονται στον τίτλο είναι η Ελληνική, η Αιγυπτιακή και η Γερμανική, με τον Δία -μεταξύ άλλων- να εμφανίζεται εντός του παιχνιδιού.


Apotheon (2015) | PC / OS X / Linux / PS4

Στο Apotheon αναλαμβάνουμε τον ρόλο του θρυλικού Nikandreos, ο οποίος με τη βοήθεια της Ήρας έρχεται αντιμέτωπος με τις επιβολές άλλων θεών. Αν δεν σας αρκεί όλο αυτό, ολόκληρο το παιχνίδι παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο που θυμίζει τις ζωγραφιές πάνω στα αγγεία που συναντάμε στην αρχαία Ελλάδα.


Nyxquest: Kindred Spirits (2009) | Wii / PC / OS X / iOS

Το Nyxquest είναι ένα λιγότερο γνωστό παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο Wii το 2009. Ο τίτλος αποτελεί ένα adventure παιχνίδι με πρωταγωνιστές τον Ίκαρο και την Νυξ, τη θεότητα που προσωποποιούσε τη νύχτα. Οι δύο ήρωες λαμβάνουν ικανότητες από τον Δία και τον Αίολο που τους επιτρέπουν να μετακινούν αντικείμενα, να ελέγξουν τον αέρα και άλλα προκειμένου να σκοτώσουν τους εχθρούς τους.


Hegemony Gold: Wars of Ancient Greece (2011) | PC

Άλλος ένα real-time strategy τίτλος, αυτή τη φορά ακόμη πιο συγκεκριμένος και βασισμένος πάνω στην αρχαία Ελλάδα. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται γύρω από την στρατιωτική εκστρατεία του Φίλλιπου Β’ της Μακεδονίας, πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου. Στο παιχνίδι οι παίκτες καλούνται να διαχειριστούν την οικονομία του έθνους και να σχεδιάσουν τις μάχες πριν ακριβώς τις πραγματοποιήσουν.


Disney's Hercules (1997) | PC / PS1 / Game Boy

Δεν θα μπορέσαμε να αφήσουμε εκτός της λίστας ένα παιχνίδι με το οποίο μεγαλώσαμε πολλοί. Ο λόγος για το Hercules της Disney, το παιχνίδι της ομώνυμης ταινίας μέσα από το οποίο είχαμε στον έλεγχο μας τον Ηρακλή, γιο του Δία, ο οποίος μέσα από διάφορους άθλους, μεταξύ αυτών να αντιμετωπίσει και τον ίδιο τον Άδη, καθώς καλείται να πάρει πίσω την αθανασία του.


Rome: Total War (2004) | PC / OS X / iOS (2016)

Μπορεί ο συγκεκριμένος τίτλος να μην αφορά αποκλειστικά την Αρχαία Ελλάδα, ωστόσο στο Rome: Total War οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να έχουν στον έλεγχο τους Ελληνικές περιοχές όπως τη Σπάρτη, την Αθήνα και την Μακεδονία. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, είναι και αυτό real time strategy.


300: March To Glory (2007) | PSP

Να και ένας τίτλος που δεν είναι RTS. Ο λόγος για το 300: March to Glory που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PSP και αποτελεί έναν hack and slash τίτλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι βασίζεται τόσο στο κόμικ, όσο και στην ταινία οι 300, που ήταν αρκετά διαδεδομένη εκείνη την περίοδο. Το 300: March to Glory ξεκινάει πριν την περίφημη μάχη των Θερμοπυλών όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του Λεωνίδα.


The Talos Principle (2014) | PC / OS X / Linux / PS4 / Android / iOS

Ένας ακόμη τίτλος που συναντάμε την Αρχαία Ελλάδα είναι το The Talos Principle. Μπορεί να μην αφορά αποκλειστικά την χώρα μας και την ιστορία της, όμως ακόμη και το όνομα του τίτλου προέρχεται από τη μυθολογία μας. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Τάλως ήταν ένα μηχανικό παρασκεύασμα που προστάτευε την Ευρώπη, από πειρατές και εισβολείς, στην Κρήτη. Εκτός αυτού, εντός του παιχνιδιού βρίσκουμε τοπία και κείμενα που αφορούν τη θεά Αθηνά, τον Όλυμπο και πολλά άλλα.


Wrath of the Gods (1994) | PC / Mac OS

Κλείνουμε με έναν παλιό adventure τίτλο που ονομάζεται Wrath of the Gods. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός βασιλικού παιδιού που το εγκαταλείπουν στα βουνά. Εκεί το βρίσκει ένας κένταυρος που ονομάζεται Chiron ο οποίος αναλαμβάνει την ανατροφή του και ξεκινά την περιπέτεια του για να διεκδικήσει το βασίλειο του.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
8%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
8%
Sad
8%
Rage
25%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1