Οι 10 πιο αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες της σειράς Mortal Kombat

by Νίκος Λυμπέριος on 21 Απριλίου 2015

Το Mortal Kombat X είναι επιτέλους εδώ μετά από μεγάλη αναμονή και τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά τόσο σε πωλήσεις, όσο και σε reviews. Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια πολύ καλοδουλεμένη ιστορία με μερικούς χαρακτήρες να πολεμούν μαζί με τα παιδιά τους, σε ένα story mode που ξεχειλίζει από νοσταλγία.

Νιώθουμε λοιπόν, και μιας και το Mortal Kombat X αποτελεί κρίσιμο σημείο ως προς την μελλοντική πορεία της σειράς, ότι πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στους 10 πιο γνώριμους και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της.

(Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν διαφωνίες για την επιλογή, οι Elder Gods όμως δημιούργησαν τα σχόλια και περιμένουμε την γνώμη σας εκεί.)

10. Shang Tsung

shang-tsung-mortal-kombat-banner

Αν και ο Shao Kahn θεωρείται από πολλούς ο βασικός κακός της ιστορίας των Mortal Kombat, η σειρά παιχνιδιών ξεκίνησε με τον Tsang Tsung στο τιμόνι. Η δυνατότητά του να μεταμορφώνεται σε όποιον παίκτη θέλει κατά την διάρκεια της τελικής μάχης στο Mortal Kombat I έκανε πολλούς παίκτες να... τρέχουν. Την θέση του στην καρδιά μας όμως πήρε με την εμφάνιση του ως νεότερος και επιλέξιμος χαρακτήρας στο roster του Mortal Kombat II.

H δυνατότητα του να μεταμορφώνεται σε οποιονδήποτε άλλο παίχτη για μικρό χρονικό διάστημα τον έκανε ίσως έναν από τους πιο ευέλικτους χαρακτήρες. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων στην ιστορία του Mortal Kombat και κυρίως μετά την συνεργασία του με τον Quan Chi στο Deadly Alliance.

9. Sonya Blade

2846916-screen+shot+2015-04-14+at+1.55.54+pm

H Sonya ήταν ο μόνος θηλυκός χαρακτήρας στο roster του πρώτου Mortal Kombat και με όλο το σεβασμό αλλά και την αγάπη μας στις υπόλοιπες γυναικείες παρουσίες του Mortal, η Sonya είναι η πιο αναγνωρίσιμη από όλες στην ιστορία του franchise. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας του Mortal Kombat και δίνει λόγο ύπαρξης σε χαρακτήρες σαν την Cassie ή ουσία στον Kano με την μεταξύ τους κόντρα.

8. Raiden

2846918-screen+shot+2015-04-14+at+1.58.28+pm

Στο πρώτο Mortal Kombat o Raiden ήταν ένας ακόμα μαχητής και αν τερμάτιζες το παιχνίδι με αυτόν, οδηγούσε στην καταστροφή του κόσμου. Με το Mortal Kombat II ο Raiden έγινε ο μεγαλύτερος προστάτης της Γης. Μαζί με τον Shang Tsung έχει παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο για την εξέλιξη της ιστορίας μας. Το χαρακτηριστικό καπέλο και η ενσάρκωσή του στην πρώτη ταινία από τον Christopher Lambert βοήθησαν να χαραχτεί στη  μνήμη μας.

7. Smoke

11134245_10206538818654093_1514368519_n

O Smoke πρωτοεμφανίστηκε στο Mortal Kombat II ως κρυφή μάχη αλλά αργότερα προστέθηκε στο επιλέξιμο Roster χαρακτήρων. Κάποιοι ίσως τον θυμούνται από το Combo του ως Cyborg. Τηλεμεταφερόταν και ταυτόχρονα έκανε Uppercut που το ακολουθούσε γυριστή κλωτσιά, βάζοντας τον άτυχο παίχτη σε τέτοια θέση για επανάληψη του combo αυτού.

6. Noob Saibot

noob-saibot-2011-mortal-kombat-banner

O χαρακτήρας αυτός έχει πάρει το όνομα του από τους δημιουργούς του Mortal Kombat Ed Boon και John Tobias. (Συλλαβίστε ανάποδα τα επίθετα τους). Πρωτοεμφανίστηκε στο Mortal Kombat II ως ειδικός κρυφός χαρακτήρας και οι κινήσεις του ήταν εκνευριστικά απρόβλεπτες, όπως φυσικά και στα μεταγενέστερα παιχνίδια.

Παρόλο που η στολή του ουσιαστικά είναι μια μαύρη εκδοχή των υπολοίπων Ninja, αυτό ήταν που τον έκανε τόσο badass. Αργότερα ο Noob Saibot πήρε και ρόλο κλειδί στην ιστορία αφού οι συγγραφείς τον όρισαν ως τον ανεστημένο αρχικό Sub-Zero που σκοτώθηκε στο πρώτο παιχνίδι.

5. Reptile

2846940-screen+shot+2015-04-14+at+2.35.18+pm

Αποτελεί τον πρώτο κρυφό χαρακτήρα στην ιστορία των παιχνιδιών Mortal Kombat. O μόνος τρόπος για να τον πολεμήσεις στο Mortal Kombat I ήταν να κερδίσεις στην πίστα The Pit με δυο Flawless νίκες και να κάνεις και το pit fatality (uppercut).
Η εμφάνιση του Reptile έχει πάρει διάφορες μορφές: από την αρχική του, πράσινη Ninja εκδοχή, σιγά σιγά οι σχεδιαστές του παιχνιδιού τον έχουν μεταμορφώσει σε ερπετό.

4. Goro

2846935-screen+shot+2015-04-14+at+2.29.04+pm

To Mortal Kombat και οι σχεδιαστές του έχουν πολύ καλή φήμη στο να παρουσιάζουν μεγάλα και απειλητικά υπό-αφεντικά σε κάθε εκδοχή. Όλα όμως ξεκίνησαν με τον Goro. Η μάχη με το τετράχερο τέρας ήταν ίσως πιο δύσκολη και από την μάχη με τον Shang Tsung.

Υπάρχει λόγος που η NetherRealm επέλεξε τον Goro ως sub-boss του Mortal Kombat X: ο Goro είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της σειράς.

3. Liu Kang

2846928-screen+shot+2015-04-14+at+2.14.29+pm

Η ιστορία λέει ότι ο Liu Kang κέρδισε το πρώτο τουρνουά και στη συνέχεια αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή για τα επόμενα δύο παιχνίδια. Στην πορεία οι δημιουργοί του παιχνιδιού ανατάραξαν λίγο την ιστορία σκοτώνοντας τον Liu Kang και μετατρέποντάς τον σε Zombie πολεμιστή.

Αν έπρεπε να επιλέξουμε έναν πρωταγωνιστή γι' αυτή τη σειρά, με τον οποίο θα ταυτιστούν οι περισσότεροι, αυτός είναι ο Liu Kang. Οι καταβολές από τον Bruce Lee, ο πράος χαρακτήρας του και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία του δίνουν μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές στη σειρά.

2. Sub-Zero

2846853-sub+zero

Υπάρχει λόγος που οι δημιουργοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον Sub-Zero και το Scorpion ως βασικό διαφημιστικό υλικό σε κάθε νέο παιχνίδι Mortal Kombat. Η δυνατότητα του Sub-Zero να παγώνει τους αντιπάλους του, είναι μια από τις πιο αγαπημένες και χαρακτηριστικές κινήσεις στην ιστορία του παιχνιδιού.

Ο Sub-Ζero έχει επίσης και μια από τις πιο unique ιστορίες στην σειρά. Όπως αναφέρθηκε ήδη, η ιστορία λέει ότι ο πρώτος Sub-Zero σκοτώθηκε και αναστήθηκε ως Noob Saibot. Ο νεότερος αδελφός του, ανέλαβε τα ηνία και την υποχρέωση να πάρει εκδίκηση. Είναι ο παίκτης που οι νεότεροι φίλοι του παιχνιδιού γνωρίζουν πλέον.

1. Scorpion

2846939-screen+shot+2015-04-14+at+2.33.05+pm

GET OVER HERE! Η κλασική κίνηση του Scorpion ήταν, ίσως μαζί με τον πάγο του Sub-Zero, η πιο συχνά χρησιμοποιημένη κίνηση στα arcades. Ο κόσμος αγαπούσε τον Sub-Zero, αλλά αγαπούσε ακόμα περισσότερο τον Scorpion, που ως μεγάλος πολεμιστής είχε έρθει για να εκδικηθεί τον Sub-Zero που τον σκότωσε.

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έξυπνα έχουν φτιάξει την ιστορία έτσι ώστε να βάζουν τον Sub-Zero και τον Scorpion αντιμέτωπους συνεχώς σε μια αιώνια βεντέτα και ακόμα και σήμερα υπάρχουν λάτρεις του Scorpion που δεν αντέχουν τον Sub-Zero και αντίστροφα. Το σίγουρο όμως είναι ότι όποιον χαρακτήρα και να διαλέξετε από τους δυο, αποτελούν τους πιο γνώριμους χαρακτήρες του Mortal Kombat.

Δεν κοσμεί άδικα το εξώφυλλο του Mortal Kombat X, ενώ η NetherRealm δήλωσε ότι πρόκειται για τον πιο δημοφιλή χαρακτήρα επίσημα και με νούμερα. Τέλος, η φωνή του ανήκει στον δημιουργό του παιχνιδιού, Ed Boon!

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
10%
Cheers
90%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1