10 τρομακτικοί μύθοι των VideoGames

by Νίκος Λυμπέριος on 17 Αυγούστου 2015

Οι Gamers έχουμε δημιουργήσει την δική μας ανεξάρτητη κουλτούρα. Σε αυτή την κουλτούρα έχουμε τη δική μας διάλεκτo, τους δικούς μας κανόνες εθιμοτυπίας και όπως όλοι λατρεύουν έναν καλό ανατριχιαστικό αστικό μύθο έτσι και μεις. Στο παρόν άρθρο θα δούμε την ιστορία μερικών από αυτούς.

Killswitch

Το Killswitch είναι ένα παιχνίδι το οποίο υποτίθεται ότι το δημιούργησε μια Σοβιετικής προέλευσης εταιρεία με το όνομα Karvina Corporation το 1989. Ο τίτλος κυκλοφόρησε σε περιορισμένα κομμάτια (5.000 με 10.000 κομμάτια) και ήταν αρκετά δημοφιλής στην αγορά της Ρωσίας. Στο Killswitch έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ δυο χαρακτήρων: μια κοπέλα και έναν αόρατο δαίμονα. Ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν να πλοηγηθείς μέσα σε ένα ερειπωμένο ορυχείο καθώς πολεμάς διάφορα τέρατα. Επειδή ήταν δύσκολη η πλοήγηση με τον αόρατο δαίμονα, όλοι επέλεγαν την κοπέλα. Δυστυχώς κανένας δεν τελείωσε το παιχνίδι με το δαίμονα γιατί με τον τερματισμό το παιχνίδι σβηνόταν από τον σκληρό δίσκο αυτόματα.

Το 2005 ένα σφραγισμένο αντίτυπο του παιχνιδιού εμφανίστηκε στο ebay όπου αγοράστηκε στην τιμή των $733,000 δολαρίων από έναν άντρα στην Ιαπωνία με το όνομα Yamamoto Ryuichi. O Ryuichi σχεδίαζε να βιντεοσκοπήσει το Playthrough του παιχνιδιού στο youtube. Το μόνο βίντεο που δημοσίευσε τελικά έδειχνε αυτόν να κλαίει μπροστά από την οθόνη του, αφού τερματίζοντας το έδωσε τέλος και στα αρχεία του παιχνίδιου. Στην κυριολεξία Killswitch.

Final Fantasy VIII

Τα Final Fantasy VII και VIII είναι οι βασικοί λόγοι που αρκετοί παίκτες πλέον δεν μπορούν να παίξουν κάποιο καινούριο τίτλο της σειράς χωρίς να απογοητευτούν γιατί τίποτα δε συγκρίνεται με αυτά αλλά και τους παλιότερους τίτλους. Τα παιχνίδια αυτά ήταν μπροστά από την εποχή τους με υπέροχο σενάριο και αξέχαστους χαρακτήρες. Ο Squall, ο βασικός πρωταγονιστής του Final Fantasy VIII είναι ένας από αυτούς. Μια από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίες γύρω από τον ήρωα είναι ότι αυτός είναι νεκρός σχεδόν από την αρχή του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα στο τέλος του 1ου δίσκου ο Squall καρφώνεται στο στήθος από ένα κομμάτι πάγου καθώς πολεμάει την βασική κακό του παιχνιδιού, την Edea. O Squall ξυπνάει στην αρχή του 2ου δίσκου χωρίς να έχει καθόλου πληγές και χωρίς να γίνεται από κανέναν αναφορά στο θέμα. Επίσης το παιχνίδι αλλάζει ύφος και από σχετικά ρεαλιστικό αποκτά μια surreal διάσταση. Η θεωρία είναι ότι μετά το τέλος του 1ου δίσκου ο Squall πεθαίνει και ότι όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είναι τα όνειρα του και οι τελευταίες του στιγμές. Η θεωρία εξηγείται και από το γεγονός ότι στον τερματισμό του παιχνιδιού βλέπουμε ένα γρήγορο κολάζ φωτογραφιών σαν να περνάει η ζωή μπροστά από τα μάτια του καταλήγοντας σε μια φωτογραφία ενός απρόσωπου Squall.

Pokemon RED-GREEN

To 1996 τα Pokemon Red και Green αποτελούσαν τον πόθο κάθε κατόχου Gameboy παγκοσμίως. Παγκοσμίως, εκτός ίσως από μια περιοχή.

Το παιχνίδι πρώτα κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και θεωρητικά η κυκλοφορία του συνδέθηκε με την μεγάλη αύξηση αυτοκτονιών και ασθενειών σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Τα παιδιά δεν είχαν κανένα πρόβλημα μέχρι και πριν φτάσουν στην πόλη Lavender. Η πηγή του κακού φαίνεται πως ήταν η μουσική επένδυση της περιοχής. Οι έντονοι τόνοι της μουσικής λέγεται πως προκαλούσαν πονοκεφάλους, ναυτία και τελικά αυτοκτονικές τάσεις σε νεαρά παιδιά. Η μουσική στη συγκεκριμένη πόλη άλλαξε πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού έξω από την Ιαπωνία. Παρακάτω ακολουθεί η πρωτότυπη μουσική από την Ιαπωνική έκδοση.

Fallout 3

Το Fallout 3 είναι ένα τεράστιο παιχνίδι ανοιχτού κόσμου. Βάση αυτού είναι αναμενόμενο ότι υπάρχουν πράγματα που ακόμα και σήμερα δεν έχουν ανακαλυφθεί στον κόσμο του όπως σε συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι του είδους. Κάποιοι λένε ότι έχουν ανακαλύψει στοιχεία που θεωρούν ότι προβλέπουν το μέλλον.

Η ιστορία έλεγε ότι το παιχνίδι προβλέπει το μέλλον στον κανονικό κόσμο χρησιμοποιώντας κώδικα morse και κρυφά μηνύματα που βρίσκονταν σε όλο το παιχνίδι. Η φήμη έλεγε ότι κάποιος από τους σταθμούς μετέδιδε περίεργα μηνύματα όπως “The Queen has died today. The world mourns, as on days like these we are all Brits” και “I can’t believe Britney’s actually won an Oscar!”. Τα μηνύματα αυτά συνοδεύονταν από μια αλληλουχία κωδικών morse που ερμηνεύονται ως ημερομηνίες. Η Bethesda φυσικά έχει αρνηθεί την ύπαρξη τέτοιων μηνυμάτων στο παιχνίδι.

Earthbound

Στο Earthbound για να μπορέσουν οι ήρωες να νικήσουν τον παντοδύναμο εξωγήινο Giygas, οι πρωταγωνιστές ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο όπου αυτός είναι πιο αδύναμος. Το ανατριχιαστικό είναι ότι στο παρελθόν η μορφή του κακού Giygas μοιάζει εκπληκτικά με ενός εμβρύου.

Ο δημιουργός του παιχνιδιού δήλωσε πως η τελική μάχη είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια αποβολής του βρέφους. Παραδέχτηκε φυσικά πως το τέλος του Earthbound ήταν εμπνευσμένο από μια ταίνία που είχε δει καταλάθος μικρός και τον είχε τραυματίσει με το όνομα, The Military Policeman and the Dismembered Beauty.

Minecraft

Το Minecraft είναι από τα παιχνίδια που θεωρείται ιδιοφυές μέσα στην απλότητα του. Ψάχνεις για διάφορα υλικά σε έναν μεγάλο κόσμο και τα χρησιμοποιείς για την κατασκευή διαφόρων πραγμάτων, με όριο τη φαντασία. Μερικοί παίχτες αναφέρουν ότι κάτι κακό και σκοτεινό συμβαίνει στο παιχνίδι τους.

Αναφέρουν την εμφάνιση μυστηριωδών κατασκευών στους χάρτες τους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έχουν δεί την πηγή αυτών των κατασκευών. Μια μυστηριώδης έκδοση του βασικού πρωταγωνιστή με άσπρα μάτια. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες, από τις προφανείς ότι είναι glitch του παιχνιδιού, μέχρι τις πιο περίεργες, ότι αποτελεί το φάντασμα του άρρωστου αδελφού του δημιουργού του παιχνιδιού. Το φάντασμα αυτό έχει ονομαστεί Herobrine. Η ομάδα πίσω από την δημιουργία του παιχνιδιού δεν έχει αρνηθεί την ύπαρξη του Herobrine. Μάλιστα σε νεότερα updates μια από τις βελτιώσεις είναι η αφαίρεσή του.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
30%
Cheers
6%
Τιιιιι ;
58%
Μπαααα
3%
Sad
3%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1