10 κορυφαία franchises που έχουν χάσει την αίγλη τους

Κάποτε τα περιμέναμε πως και πως…
by Κώστας Διγώνης on 4 Απριλίου 2015

Υπάρχουν αρκετές σειρές video games, οι οποίες είναι τόσο αγαπητές που οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των τίτλων τους αποτελούν ορόσημο και οι gamers ανά τον κόσμο τις σημειώνουν ημερολόγια τους καρτερώντας τη στιγμή που θα παίξουν το επόμενο κεφάλαιο. Η αλήθεια είναι όμως ότι η φήμη κάποιων franchises έχει πλέον φθαρεί ανεπανόρθωτα και δεν φέρουν πια τη λάμψη του παρελθόντος. Στο κείμενο αυτό θα ρίξουμε μια ματιά σε δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σειρών που έπαθαν αυτό ακριβώς.

Και μην ξεχνάτε, αν υπάρχει κάποιο franchise που πιστεύετε ότι άξιζε να είναι στη λίστα και δεν είναι, σχολιάστε από κάτω.

10) Prince of Persia (1989−)

10Πρόκειται για ένα κλασικό franchise το οποίο μας έχει συντροφεύσει για περισσότερο από 25 χρόνια με συνολικά δέκα παιχνίδια. Κορυφαία της στιγμή αποτελεί η τριλογία Sands of Time που κυκλοφόρησε από το 2003 έως το 2005 για τις κονσόλες έκτης γενιάς. Παρότι οι μετέπειτα τίτλοι της σειράς που κυκλοφόρησαν δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αποτυχημένες, η Ubisoft έχει να εκδώσει νέο παιχνίδι με τον Πρίγκιπα από το 2010. Αν και ακούγονται φήμες ότι είναι στα σκαριά ένα νέο κεφάλαιο για την καινούργια γενιά κονσολών. η επιτυχία των παιχνιδιών Assassin’s Creed φαίνεται να επισκιάζει αυτό το σενάριο καθώς οι δύο σειρές όχι μόνο έχουν παρόμοιο gameplay αλλά κυκλοφορούν και από την ίδια εταιρία.

9) Star Fox (1993−)

09Αν και ο Fox McCloud συνεχίζει να είναι στην επικαιρότητα μέσω της παρουσίας του στην άκρως πετυχημένη σειρά Super Smash Bros η αλήθεια είναι ότι το franchise στο οποίο πρωταγωνιστεί τείνει να ξεχαστεί μιας και δεν έχει κυκλοφορήσει καινούργιο παιχνίδι της από το 2006! Η αλήθεια είναι ότι μετά το Star Fox 64 η Nintendo πειραματίστηκε αρκετά με διάφορα είδη gameplay στη σειρά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Πλέον μπορούμε να περιμένουμε κάτι, αφού έχει ανακοινωθεί επίσημα για το 2015 νέο παιχνίδι για το Wii U. Το ανησυχητικό είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα από το συγκεκριμένο...

8) Bomberman (1983−)

08Ένα κραυγαλέο παράδειγμα της ρήσης «αν κάτι δεν έχει χαλάσει, δεν χρειάζεται να φτιάξιμο». Το συγκεκριμένο franchise είχε κάνει της εμφάνιση του με μεγάλη επιτυχία σε δεκάδες πλατφόρμες χάρις στο εθιστικό gameplay, τα πολύχρωμα περιβάλλοντα και φυσικά το καταπληκτικό multiplayer. Όλα αυτά μέχρι που δέχθηκε ολική ανανέωση το 2006 με το πλήρως αποτυχημένο Bomberman: Act Zero και από τότε δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Με πιο πρόσφατους τίτλους της σειράς απλά να αντιγράφουν το Candy Crash, το μέλλον κάθε άλλο παρά λαμπρό φαίνεται.

7) Crash Bandicoot (1996−2010)

07Ο συμπαθής ήρωας με το τζιν σορτσάκι και τα παπούτσια του τένις υπήρξε για κάποια περίοδο πρωταγωνιστής κορυφαίων platformer τίτλων και ανταγωνιζόταν σε δημοτικότητα ακόμα και τον Mario. Η «μασκότ» του PlayStation έμοιαζε να έχει ένα λαμπρό μέλλον ώσπου η Naughty Dog σταμάτησε να σχεδιάζει τα παιχνίδια του franchise και οι τίτλοι έπαψαν να κυκλοφορούν για συστήματα της Sony. Από τότε η σειρά αλλάζει τις εταιρίες σαν τα πουκάμισα και δείχνει να έχει χάσει την ταυτότητα της. H Naughty Dog και η Sony έχουν εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθούν ξανά με τη σειρά αλλά προς το παρόν τα δικαιώματα ανήκουν στην Activision.

6) Medal of Honor (1999−2012)

06Το πρώτο παιχνίδι έκανε πάταγο και μετέτρεψε σε μόδα τα παιχνίδια πρώτου προσώπου με θεματολογία τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά στη συνέχεια η σειρά έδειξε να τα έχει εντελώς χαμένα. Παρά την μετάβαση σε πιο σύγχρονο setting που έφερε το reboot που πραγματοποιήθηκε το 2010, οι νεότεροι τίτλοι δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν, μη κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού. Όλα δείχνουν ότι το γεμάτο glitches Medal of Honor: Warfighter που κυκλοφόρησε το 2012 αποτελεί το κύκνειο άσμα της σειράς της Electronic Arts.

Σχόλια

What's your reaction?
LOL
3%
Cheers
46%
Τιιιιι ;
13%
Μπαααα
5%
Sad
26%
Rage
8%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1