Τα 15 τρομακτικότερα Survival Horror παιχνίδια

by Νίκος Λυμπέριος on 15 Φεβρουαρίου 2015

Παραδεχτείτε το, σε όλους αρέσει μια γερή δόση τρόμου πού και πού. Τα παιχνίδια horror με την πάροδο των χρόνων έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό έχει συμβάλλει αρκετά η ωριμότητα των σεναρίων και η εξέλιξη των γραφικών στα παιχνίδια με αποτέλεσμα να έχουν γίνει αρκετά ρεαλιστικά ή να προκαλούν μεγαλύτερο immersion. Η λίστα που ακολουθεί περιέχει μερικά από τα πιο τρομακτικά παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει κατά τη γνώμη μας ανεξαρτήτως πλατφόρμας και είναι σε χρονολογική σειρά.

Resident Evil

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Μαρτίου 1996 (αυθεντικό) / 22 Μαρτίου 2002 (Remaster)
Πλατφόρμες: Dreamcast, Game Boy Color, GameCube, Microsoft Windows, Nintendo 64, DS, 3DS, PS, PS2, PS3, PS4, PS Vita, Saturn, Wii, Wii U, Xbox 360, Xbox OneΤο γένος των survival horror παιχνιδιών είχε ξεκινήσει και πιο παλιά με παιχνίδια όπως το Alone in the Dark, αλλά η πρωτοφανής επιτυχία για το είδος και τα zombies ως εχθροί γεννήθηκαν με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ένταση που ένιωθες κατά την διάρκεια του πρώτου playthrough απλά αυξανόταν σε κάθε γωνιά της βίλας, γεγονός που οφειλόταν στην έξυπνη χρήση προ σχεδιασμένων περιβαλλόντων αλλά και στις στατικές κάμερες που έκρυβαν τις άσχημες εκπλήξεις. Η σειρά συνεχίζεται ακατάπαυστα ακόμα και σήμερα, όμως δυστυχώς έχασε τη λάμψη και το ύφος των αρχικών παιχνιδιών. Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε το Remaster σε περισσότερες κονσόλες, εκτός του Gamecube, ενώ σύντομα αναμένεται και το sequel του Resident Evil: Revelations.


Silent Hill 2

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2001
Πλατφόρμες: PlayStation 3, PlayStation 2, Xbox 360, Xbox, PCΤο πρώτο Silent Hill έθεσε τα θεμέλια για ένα υπέροχο franchise και μαζί με τη συνέχειά του έγιναν από τα καλύτερα παιχνίδια της κατηγορίας. Το Silent Hill 2 βυθίζεται στην ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή του, James Sunderland, με τρόπους που λίγα παιχνίδια έχουν καταφέρει. Στο Silent Hill 2 τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και έχετε την αίσθηση ότι κοιτάτε έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που αντιλαμβάνονται οι χαρακτήρες που συναντάτε. Μέτα από λίγο θα αρχίσετε να αναρωτιέστε για το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του James...


Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1 Νοεμβρίου 2002
Πλατφόρμες: GamecubeΒρίσκεστε στην Αρχαία Ρώμη, στη Νέα Υόρκη ή στο νησί της Ρόδου και είστε αρκετά σίγουροι ότι τα μάτια του αγάλματος που προσπεράσατε σας ακολουθούσαν. Αλλά τώρα που κοιτάτε, σταμάτησε. Κάτι το οποίο είναι ακόμα χειρότερο από το να σας ακολουθούσαν πραγματικά. Δεν έχετε όμως χρόνο να ασχοληθείτε με αυτό γιατί πέρα από τους απέθαντους που παραμονεύουν παντού ξαφνικά το χειριστήριο σας αποσυνδέθηκε... και εκεί που τα έχετε χαμένα ξανασυνδέεται από μόνο του. Αυτό οφειλόταν στο Insanity system που πολύ έξυπνα χρησιμοποιούσε το Eternal Darkness για να αυξήσει το άγχος και την αίσθηση του τρόμου που βίωνε ο παίχτης. Το παιχνίδι αποτέλεσε cult hit και χρόνια τώρα οι οπαδοί ζητούν sequel.


Fatal Frame II: Crimson Butterfly

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Απριλίου 2004
Πλατφόρμες: PlayStation 2, XboxΠαίρνοντας στοιχεία από διάφορες ιαπωνικές ταινίες τρόμου, η σειρά Fatal Frame είναι ένα άριστο δείγμα horror game. Με μοναδικό όπλο μια αρχαία κάμερα, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα φαντάσματα που έχουν ως σκοπό την ψυχή μας είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση.


F.E.A.R

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Οκτωβρίου 2005
Πλατφόρμες: PC, Xbox 360, Playstation 3Το F.E.A.R θα σας προκαλέσει αρκετές ανατριχίλες και θα στοιχειώσει αρκετά βράδια σας με τις απρόσμενες εμφανίσεις της Alma Wade. Τα ξαφνικά παραφυσικά φαινόμενα που θα σας κόψουν την ανάσα και αρκετές δόσεις σπλατιεριάς θα σας τρομάξουν περισσότερο και από την καλύτερη ταινία τρόμου. Φαντάσματα, κατάρες και ένα οικογενειακό δράμα αναμεμειγμένο με πρωτοποριακά συστήματα στο gameplay ενός military shooter.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1