2015: Η χρονιά των JRPG

by Βαγγέλης Λερός on 5 Ιανουαρίου 2015

Είναι ευρέως γνωστό πως διανύουμε την εποχή των First Person Shooter και των γραμμικών, κινηματογραφικών τίτλων δράσης...

Ωστόσο τα JRPGs (Japanese role-playing games) αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία, ένα ιδιάζον παρακλάδι του genre RPG. Με ειδικό κοινό, χαρακτηριστικά γνωρίσματα και σταθερά ανοδική πορεία τόσο στην ανατολική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Έχοντας αγαπήσει ιδιαίτερα το είδος και παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, σκέφτηκα να αδράξω την ευκαιρία της αλλαγής του χρόνου και να φτιάξω ένα μίνι αφιέρωμα στα JRPG που περιμένουμε να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015. Η λίστα με τις κυκλοφορίες ήταν τεράστια και είναι σίγουρο ότι κάποια από τα παιχνίδια δεν θα συμπεριληφθούν, γι αυτό περιμένουμε τις δικές σας προσθήκες στα σχόλια!

Ξεκινάμε:

Final Fantasy XV

Το Final Fantasy XV, αρχικά γνωστό σαν Final Fantasy Versus XIII, είναι από τις πιο... action υλοποιήσεις, βασισμένο στον κόσμο του Final Fantasy. Η Square Enix έχει υποσχεθεί να δώσει τον 15ο σε σειρά τίτλο, μέρος του Fabula Nova Crystallis, μέσα στο 2015 και οι εκατομμύρια fans ανά τις ηπείρους περιμένουν εναγωνίως!

Έχοντας τον ρόλο του νεαρού πρίγκιπα Noctis, θα κληθούμε να προστατέψουμε τον τελευταίο, εναπομείναντα κρύσταλλο που βρίσκεται στην κατοχή του έθνους Lucis εν μέσω ενός ψυχρού πολέμου.

Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει σε Playstation 4 και Xbox One.

 

 

Tales of Zestiria


Η τελευταία προσθήκη στη μεγάλη συλλογή με "Tale Games" έρχεται για το PS3, τις επόμενες μέρες στην Ιαπωνική αγορά, ενώ μέσα στο Q2 του 2015 αναμένεται και στην ευρωπαϊκή.

Το Tales of Zestiria έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από το πρώτο παιχνίδι της σειράς και μας βάζει σε έναν high fantasy κόσμο, όμοιο του Tales of Phantasia (πρώτο installment - κυκλοφόρησε το 1995). Συγκεκριμένα, βρισκόμαστε στην περιοχή του Greenwood, χωρισμένη σε 2 μεγάλες αυτοκρατορίες, ενώ ακολουθούμε την ιστορία του Sorey, ενός άντρα προικισμένου με τις δυνάμεις της φυλής των Seraph, στο ταξίδι που κάνει για να σώσει τον κόσμο που (guess what) κινδυνεύει.

 

 

Kingdom Hearts III


Το Kingdom Hearts III, είναι κι αυτός ένας τίτλος από την Square Enix που βασίζεται σε πιο... action στοιχεία. Οι φήμες μιλάνε έντονα για κυκλοφορία μέσα στο 2015, ενώ επίσημα γνωρίζουμε πως θα μπορεί κανείς να παίξει το παιχνίδι σε PS4 και Xbox One. Θα είναι η πρώτη φορά -ever- που κονσόλα της Microsoft θα φιλοξενήσει Kingdom Hearts game, αφού στο παρελθόν το είχαμε δει μόνο σε συσκευές Sony και Nintendo.

Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά ο Sora, ενώ έχουμε την επιστροφή των Riku, Donald Duck, Goofy και του Βασιλιά Mickey. Θα δούμε νέους κόσμους βασισμένους στις εμπνεύσεις της Disney, ενώ θα κλείσουμε το κεφάλαιο του Dark Seeker Saga.

 

 

Shin Megami Tensei: Persona 5

To Persona 5 πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 σε PS3 και PS4 για την Ιαπωνική και την Αμερικάνικη αγορά. Δεν γνωρίζουμε πότε θα το έχουμε επίσημα στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα αξίζει να αναφερθούμε σε αυτό το... ιδιαίτερο JRPG.

Θα επιστρέψουμε για ακόμη μια φορά σε κάποιο High School και θα ρίξουμε μια ιδιαίτερη ματιά στην κοινωνία, τις δυσκολίες και τα δεσμά που δημιουργεί στους ανθρώπους, παλεύοντας με δαίμονες, τόσο εσωτερικούς, όσο και... κανονικούς.

 

 

Xenoblade Chronicles X


Η Monolith σε συνεργασία με τη Nintendo, έρχεται να δώσει ελπίδα σε όσους δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους στο Wii U.

Η συνέχεια του Xeno series, γίνεται ο πρώτος τίτλος της σειράς στο Wii U, μετά το εξαιρετικό Xenoblade Chronicles στο Wii, που κυκλοφόρησε το 2011. Κυκλοφορεί την άνοιξη σε Ιαπωνία και αργότερα σε Αμερική και Ευρώπη.

 

 

Disgaea 5: Alliance of Vengeance

 

Μια δυνατή αποκλειστικότητα για το PS4, που δεν απευθύνεται στο mainstream κοινό, παρουσιάζοντας έντονο το στοιχείο του Strategy μαζι με όλα εκείνα των RPG.

Η Nippon Ichi Software έχει υποσχεθεί φρέσκους χαρακτήρες, που εμπλέκονται σε μια ιστορία ανυπακοής και εκδίκησης, συνοδευόμενη από ξεκαρδιστικούς διαλόγους και βελτιωμένα animations. Όλα αυτά με το μοναδικό battle system της σειράς.

 

 

Zodiac

Ένα ευρωπαϊκό γέννημα, με γονείς - συντελεστές στη δημιουργία μεγάλων ιαπωνικών τίτλων (Final Fantasy - Dragon's Crown).

Με την κυκλοφορία του να έχει σημανθεί αόριστα για το 2015, αναμένεται να είναι από τα πιο δυνατά RPG που θα δούμε και μάλιστα σε portable platforms, αφού οι πληροφορίες το θέλουν να λανσάρεται σε PS Vita και iOS.
Ποια οι γνώμη σας για τα JRPG που θα δούμε μέσα στο νέο έτος; Πόσα ακόμα περιμένετε και ποια είναι αυτά; Περιμένουμε τα σχόλια σας...
Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1