5 παιχνίδια που αναμένουμε τον Ιανουάριο

Νέα χρονιά, νέα παιχνίδια...
by Κώστας Βλάχος on 2 Ιανουαρίου 2015

O Ιανουάριος σε γενικές γραμμές είναι ένας ανιαρός μήνας. Πρώτος μήνας του νέου χρόνου, πολλοί βρίσκονται σε διακοπές, νέα προϊόντα στις αγορές δεν υπάρχουν, ενώ παράλληλα όσες κακές ταινίες βγαίνουν συνήθως, είναι τον μήνα Ιανουάριο. Κι εδώ έρχεται το gaming όπου τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Προφάνως και οι εταιρίες είναι κι αυτές σε διακοπές ακόμα, οπότε δεν περιμένουμε πληθώρα παιχνιδιών. Φυσικά θα υπάρχει και κάποιο τρανταχτό παιχνίδι που θα περιμένουμε αρκετά από αυτό. Ωστόσο, θα παρατηρήσουμε πως ο καιρός αυτός είναι κατάλληλος για releases παιχνιδιών, τα οποία ακόμα κι αν είναι μικρά (σε brandname, μέγεθος, hype) έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε κάτι καλύτερο και μάλιστα κατατροπώνοντας το τελευταίο shooter-game που θα έχει βγει ή κάποιο map-dlc expander. Για να δούμε λοιπόν 5 από αυτά...

 

1. Life is Strange
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30/1/2015
Πλατφόρμες: PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One

Το Life is Strange είναι ένα παιχνίδι που αποτελείται απο 5 επεισόδια και δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να γυρίσω πίσω στο χρόνο παίρνοντας διάφορες αποφάσεις οι οποίες επηρρεάζουν παρελθόν, παρόν και μέλλον. Ως Max (γυναίκα) θα πρέπει να ανακαλύψετε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα προαισθήματά σας και να μάθετε ότι το να αλλάζετε το παρελθόν, μπορεί πολλές φορές να έχει καταστροφικές συνέπειες. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι είναι η Dotnod Entertainment (Remember Me). Το καλύτερo σημείο του Remember Me ήταν η αίσθηση του χαρακτήρα και της τοποθεσίας, κάτι που μας δείχνει ότι η Dotnod μπορει να κάνει καλή δουλειά με μια γραφική περιπέτεια σαν το Life is Strange.

 

2. Grim Fandango Remastered
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27/1/2015
Πλατφόρμες: Playstation 4, Vita, PC, Mac, Linux

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα adventure-games επέστρεψε καλύτερο από ποτέ. Ο Manny Calavera δουλεύει ως ένας από τους θεριστές ψυχών, δηλαδή ως ένας ταξιδιωτικός πράκτορας που παίρνει τις ψυχές από τον επάνω κόσμο, και τις μεταφέρει στον κόσμο των νεκρών. Αυτό γίνεται για 4 χρόνια όπου και η ψυχή του θα φτάσει στον τελικό της προορισμό. Το story αυτό έρχεται πλέον με ανανεωμένο έλεγχο του χαρακτήρα, γραφικά και ήχο, το οποίο αυτόματα το κάνει ακόμα καλύτερο από όταν κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς από τo Gamespot (όταν πρωτοκυκλοφόρησε). Το Grima Fandango είναι σταθερή αξία για το classic-genre που παρουσιάζει, με τους αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και την μοναδική αναπαράσταση μιας "μαύρης ταινίας".

 

3. Saints Row IV: Gat Out of Hell
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/1/2015
Πλατφόρμες: PC, Playstation 4, Xbox One

Το Gat Out of Hell είναι ένα standalone expansion του Saints Row IV. Το όλο story αναφέρεται στον αρχηγό των Saints ο οποίος έχει αιχμαλωτιστεί από τον Σατανά ο οποίος θέλει να του προξενέψει την κόρη του, Jezebel. O Johnny Gat και η Kinize Kensington (επιλέγουμε έναν από τους 2) πρέπει να συμμαχήσουν με ήδη νεκρούς εχθρούς τους καθώς και με ήδη παλαιότερα νεκρά μέλη των Saints ώστε να πολεμήσουν διάφορους δαίμονες και τον ίδιο τον Σατανά με σκοπό τη διάσωση του αφεντικού τους. Η σειρά αυτή μας έχει συνηθίσει κυρίως στο χιούμορ που διαθέτει, οπότε και τώρα δεν νομίζω να μας αφήσει παραπονεμένους.

 

4. Citizens of Earth
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/1/2015
Πλατφόρμες: PC, Playstation 3, Playstation 4, Wii U, 3DS, Vita

Σε αυτό το modern-day retro-RPG, έχεις επιστρέψει από τις διακοπές σου και ξαφνικά ανακαλύπτεις πως έχεις εκλεχθεί ως Αντι-Πρόεδρος του κόσμου. Ο κεντρικός χαρακτήρας εδώ είναι ένας άντρας ο οποίος ως Αντι-Πρόεδρος έχει αναλάβει όλη τη δύσκολη-βρώμικη δουλειά με απώτερο σκοπό την προστασία του κόσμου. Δυστυχώς όμως δεν ξέρει από αυτά, οπότε επιστρατεύει οικογένεια, φίλους και συμπατριώτες για να βγάλει πέρα. Και αυτό το παιχνίδι έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και σε συνδυασμό με το στοιχείο RPG, οι φαν του είδους θα το συμπαθήσουν.

 

5. Dying Light
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27/1/2015
Πλατφόρμες: PC, Playstation 4, Xbox One

Dead Island 2 ή Dying Light; Όπως θέλετε πείτε το (αν και η επίσιμη ονομασία είναι Dying Light), αλλά το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Είναι ένα FPS-action-survival game και μάλιστα τοποθετημένο σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του Kyle Crane, ένας μυστικός γενεσιουργός που στάλθηκε στη ζώνη απομόνωσης στο Harran (χωρίο της Τουρκίας) και να παρακολουθήσει τα γεγονότα που εκτυλλίσονται, καθώς και να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έχετε το ρόλου του κυνηγού όπου εκμεταλλεύεστε κάθε πτυχή του περιβάλλοντος με σκοπό την επιβίωση. Έρχεστε αντιμέτωποι με ανθρώπους μεταμορφωμένους σε zombies εξαιτίας μιας επιδημίας και προσπαθείτε είτε να τα αποφύγετε είτε να τα σκοτώσετε (σε περίπτωση που βρεθείτε σε δύσκολο σημείο) με όπλα που έχετε εσείς δημιουργήσει μέσω του farming που κάνετε. Κατά τη δύση του ηλίου όμως και όσο πλησιάζουμε στη νύχτα, οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο κυνηγός γίνεται θήραμα. Τα zombies πλέον γίνονται πιο δυνατά και πιο επιθετικά που πλέον η καλύτερη λύση μοιάζει η αποφυγή ακόμα και της οπτικής επαφής με αυτά. Σε γενικές γραμμές φαίνεται καλοδουλεμένο παιχνίδι με στοιχεία parkour από Mirror's Edge, όμως το θέμα είναι αν θα έχει διάρκεια ή αν θα γίνει επαναλαμβανόμενο.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
14%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
57%
Sad
14%
Rage
14%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1