8 παιχνίδια με πράγματα που βρίσκονται δύσκολα χωρίς walkthrough

Ας είναι καλά το GameFAQs
by Σταύρος Ζήσης on 20 Ιανουαρίου 2015

Όλοι μας νοιώθουμε μια χαρά να εξερευνούμε τον κόσμο ενός παιχνιδιού που μας αρέσει και να βρίσκουμε πράγματα που δεν ξέραμε ότι υπήρχαν. Καλό είναι τα παιχνίδια να έχουν τέτοια πράγματα για να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του παίχτη για την εξερεύνηση, αλλά υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία όπου τα πράγματα είτε είναι μυστικά είτε αντικείμενα, είναι τόσο κρυμμένα και γι αυτά υπάρχουν από ελάχιστα εως καθόλου in-game στοιχεία και που δεν βρίσκονται χωρίς οδηγό. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό γίνεται για να μπορέσει κάπως να πουληθεί και ο αντίστοιχος strategy guide που βγαίνει μαζί με κάποια παιχνίδια. Προσοχή όμως, εδώ αναφέρονται πράγματα που έχουν επίδραση στο παιχνίδι και όχι τα easter eggs τα οποία φτιάχνονται από χαβαλέ των προγραμματιστών. Θα δούμε τέτοια σε άλλο άρθρο. Υπ' όψιν, ξέρω ότι υπάρχουν σίγουρα κι άλλα τέτοια παιχνίδια, απλά παρακάτω παραθέτω αυτά που έχω παίξει εγώ και πιστεύω ότι αξίζουν μια αναφορά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS!!!

#8. Pokemon Ruby/Sapphire & Remakes (GameBoy Advance & 3DS)

PokemonORAS

Pokemon, το δεύτερο αγαπημένο παιδί της Nintendo και… εντάξει, δεν χρειάζεστε εμένα να σας πω τα υπόλοιπα. Καλά τα Pokemon, αλλά είναι και αυτά πολύ ένοχα για το θέμα με τα μυστικά και τα walkthrough. Επειδή όμως για να απαριθμήσω όλες τις βλακείες δεν θα μου έφτανε ολόκληρη η σελίδα, θα στρέψω την προσοχή μου σε 2 θέματα λόγω της πρόσφατης επανέκδοσης των Omega Ruby και Alpha Sapphire.

Ο πρώτος ένοχος λέγεται Feebas. Ένα άχρηστο και άσχημο ρεμάλι-ψάρι που όσοι ξεκίνησαν με τις απλές Ruby/Sapphire όπως εγώ θα καταλάβουν προς τα πού πάει το θέμα. Αυτό το Pokemon εμφανιζόταν αν ψαρεύατε στο Route 119 μόνο σε 6 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ που υπάρχουν και το που θα εμφανιστεί εξαρτάται από την τυχαία φράση που είπατε σε έναν γέρο στη Dewford Town, ένα μέρος που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος και κανείς δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι έχει κάποια σχέση. Και αν τυχών αλλάξετε τη φράση, τότε αλλάζουν και τα τετραγωνάκια που θα έχουν το Feebas. Για να μην μιλήσω για τον τρόπο εξέλιξής του. Βρε και στο level 100 να το πηγαίνατε αυτό δεν θα εξελισσόταν. Έπρεπε να το ταΐσετε Pokeblocks για να του ανεβάσετε την ομορφιά στο maximum και μετά να το πάτε σε αρκετό level για να εξελιχθεί. Το είχατε ήδη πάει στο level 100; Τα Pokeblocks που του δίνατε δεν ήταν αρκετά καλής ποιότητας και μετά δεν έτρωγε άλλο; Πιάσατε ένα που δεν του άρεσαν τα συγκεκριμένα Pokeblocks; Κρίμα!

Οι δεύτεροι ένοχοι είναι το τρίο των golems: Regice, Regirock, Registeel. Μετά από πολύ trial and error, αιχμαλώτιση ενός πολύ σπάνιου Pokemon και πολύ διάβασμα Braile, καταφέρνετε να ανοίξετε τις σπηλιές τους. Μετά πρέπει να τις βρείτε και να λύσετε τα παζλ που είναι σε καθεμια. Αυτό δεν είναι τόσο τραγικό όσο μερικά άλλα. Τώρα έρχεται το μεγάλο. Στις Omega Ruby/Alpha Sapphire για να μάθετε ότι υπάρχει για πιάσιμο και ο Regigigas και να ενεργοποιήσετε το event του πρέπει να μιλήσετε σε ένα κορίτσι στην Pacifilog για το οποίο το παιχνίδι δεν σας δίνει κανένα στοιχείο, αλλά τα επόμενα βήματα αποτελούνται από λογική: Πρέπει να έχετε στην ομάδα σας και τα τρία Regi, πρέπει να δώσετε ψευδώνυμο μόνο στο Regice, πρέπει να του δώσετε να κρατάει ένα από τα 3 αντικείμενα σε όλο το παιχνίδι που σχετίζονται με πάγο και μετά να πάτε ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια της ημέρας στο δεύτερο δωμάτιο της σπηλιάς του Regice. Δεν το βλέπετε πουθενά; Είναι γιατί εμφανίζεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο. HOLY SHIT!

#7. Shin Megami Tensei: Persona 4/Golden (PS2 & PS Vita)

Persona4Golden

Νικήσατε τον Adachi και το Ameno Sagiri, έφυγε η ομίχλη και όλα καλά και έτοιμα για το τέλος, έτσι; Όχι, υπάρχει ακόμα και το True Ending όπου εκεί πρέπει να τα βάλετε με τον πραγματικό υπεύθυνο γι αυτό το χάλι(την Izanami no Okami). Το πώς θα καταφέρετε όμως να μπείτε στο True Ending route είναι ένα θεματάκι. Την τελευταία ημέρα πριν φύγετε από την Inaba πρέπει να χαιρετίσετε όλους όσους έχετε maxάρει τα Social Links τους και μετά το παιχνίδι σας προτρέπει να πάτε σπίτι σας να ετοιμαστείτε για το ταξίδι. Εσείς δεν πρέπει να πάτε στο σπίτι, αλλά πρέπει να πάτε πίσω στο Junes και να αποτρέπετε το παιχνίδι από το να σας κάνει σε κάθε στιγμή να πάτε πίσω στο σπίτι και να τελειώσει. Διάολε, μέχρι και το Normal Ending είναι ένα μεγάλο trial-and-error. Και μετά έχουμε το bonus dungeon του Persona 4 Golden που πρέπει να σώσετε την Marie. Για να το ξεκλειδώσετε πρέπει να έχετε maxάρει το Social Link της Marie πριν το προ-τελευταίο dungeon και μετά στο πέρασμα των επόμενων μηνών να δώσετε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις στην Margaret και αν κατά λάθος δώσετε μια λάθος απάντηση, τότε πάει το dungeon γι αυτό το playthrough. Και δεν θα το καταλάβετε αυτό μέχρι να είναι πια αργά.

6. Mega Man X (SNES, PS2, PSP)

MMX

Στα πρώτα 2 παιχνίδια της σειράς Mega Man X σαν αφιέρωμα στη σειρά Street Fighter μπορούσατε να πάρετε το Hadoken και το Shoryuken του Ryu σαν επιπλέον κινήσεις για τον X. Οι μέθοδοι που χρειάζονται όμως για να τα πάρετε αρχίζουν να φεύγουν από την κατηγορία που γράφουμε τόση ώρα και να πηγαίνουν κατευθείαν στο τρολάρισμα. Για το Hadoken στο πρώτο παιχνίδι πρέπει να έχετε πάρει ΟΛΕΣ τις αναβαθμίσεις για τον X και να πάτε στην πίστα του Armored Armadilo με πάνω από 6 ζωές. Μετά πρέπει να χάσετε 5 ζωές πέφτοντας στο κενό που βρίσκεται πριν την πόρτα του αρχηγού και μετά στην έκτη προσπάθεια να καταφέρετε με σωστό timing να φτάσετε σε έναν ψηλό βράχο και να φτάσετε στην κάψουλα.

Το Shoryuken είναι άλλο ανέκδοτο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό πρέπει να έχετε όλες τις αναβαθμίσεις και στο τρίτο hunter stage να κάνετε μια σειρά από platforming που ήρθε με ειδική παραγγελία από την κόλαση. Και για να εμφανιστεί η κάψουλα με το Shoryuken πρέπει να την φτάσετε χωρίς να φάτε καθόλου ζημιά σε όλη τη διάρκεια της πίστας. Και σε αντίθεση με το Hadoken, αν δεν πάρετε το Shoryuken εκείνη την ώρα, χάνεται για πάντα. Wow!

#5. Demon's/Dark Souls (PS3, X360, PC)

darksouls

Oh boy, υπάρχει λόγος που οι πρώτες κόπιες αυτών των παιχνιδιών έρχονταν με strategy guide. Και δεν είναι μόνο για τη δυσκολία των παιχνιδιών, αυτό βασίζεται καθαρά σε δικό σας skill, αλλά και λόγω της ύπαρξης ηλίθιων μηχανισμών όπως τα World Tendencies και πολλών άλλων. Ένα light παράδειγμα από το Demon’s Souls είναι ο Yurt, ένας NPC σαν αυτούς που σώζετε από τους κόσμους και φαίνονται τελικά χρήσιμοι στο Nexus. Αν σώσετε τον Yurt και δεν τον σκοτώσετε άμεσα, ετοιμαστείτε να αρχίσετε να βλέπετε τους NPCs στο Nexus να αρχίσουν να εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο και να μην ξέρετε τι φταίει. Από την άλλη μεριά, μερικοί σας λένε ότι ο Yurt δεν είναι καλός άνθρωπος και αν η αμφίεσή του δεν σας εμπνέει για το ότι είναι κακός, τότε θα σας αξίζει ότι και να πάθετε!

Το Dark Souls έχει ένα χειρότερο παράδειγμα. Εκτός από διάφορα μικροπράγματα που έχουν να κάνουν με missable NPCs και αντικείμενα που μπορεί να χαθούν για πάντα σε αυτό το playthrough, είναι και το πώς να σώσετε τον Solaire. Υπάρχει ένα shortcut για το Lost Izalith προς το τέλος του Demon Ruins, το οποίο αν πάτε να το ανοίξετε θα σας εμφανιστεί το μήνυμα “Locked by some contraption”, που σημαίνει ότι κάπου θα υπάρχει ένας διακόπτης/μοχλός που το ανοίγει. Δεν τον βρίσκετε πουθενά όμως και πιστεύετε ότι μάλλον θα είναι παραπέρα. Έτσι λοιπόν καταλήγετε να μπαίνετε στο Lost Izalith από την κανονική είσοδο και μόλις καταδικάσατε σε θάνατο τον Solaire. Πολλοί ίσως να πιστεύουν ότι ο χαρακτήρας επρόκειτο να πεθάνει σαν μέρος του παιχνιδιού(δεν θα είναι και ο πρώτος), αλλά όχι. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί είναι να μπείτε στο Lost Izalith από το shortcut και να σκοτώσετε το Sunlight Maggot. Πώς ανοίγει λοιπόν το περιβόητο shortcut; Πρέπει να maxάρετε το Chaos Servant Covenant και να είστε και μέλος του! Αρχίστε να μυρίζετε τα νύχια σας από τώρα.

#4. Final Fantasy VIII (PS1)

Ff8_logo

Το FF8 έχει ένα από τα πιο διασκεδαστικά και εθιστικά(και πολύ game-breaking αμα ξέρεις τι κάνεις) mini-games: Το Triple Triad. Και να μην είστε και πολύ φανατικός των παιχνιδιών με κάρτες, αυτό πιθανότατα θα σας αρέσει. Υπάρχουν όμως και κάτι quests που θα σας προκαλέσουν πονοκέφαλο. Το κυριότερο είναι της Queen of Cards που είναι απαραίτητο αν θέλετε να ολοκληρώσετε τη συλλογή σας. Το Quest απαιτεί να παίζετε μαζί της και να χάσετε επίτηδες κάποιες συγκεκριμένες σπάνιες κάρτες σας ώστε να τις δώσει αυτή στον πατέρα της και να δημιουργήσει καινούργιες κάρτες. Το θέμα είναι ότι άντε να βρείτε ποιες κάρτες χρειάζεται να χάσετε μιας και δεν σας δίνεται κανένα απολύτως στοιχείο, αλλά ακόμα και αν πετύχετε τη σωστή κάρτα, μετά πρέπει να βρείτε που στο διάολο μέσα στον τεράστιο κόσμο του Final Fantasy 8 είναι ο NPC που έχει την κάρτα. Και το κακό είναι ότι κάποιες κάρτες μπορεί να τις έχουν κάποια σχετικά ασήμαντα πρόσωπα ή ακόμα και εντελώς τυχαίοι και ασήμαντοι πολίτες που ούτε καν θα σας πάει το μυαλό.

Ένα άλλο μπελαλίδικο quest είναι το να αποκτήσετε το summon του Tonberry. Για να γίνει αυτό πρέπει να σκοτώσετε 20-25 Tonberries στη σειρά στα Cetra Ruins και μετά να σκοτώσετε και τον Tonberry King, κάτι που αμα δεν σας ερχόταν η επιφοίτηση δεν θα κάνατε λόγω του ότι τα Tonberries είναι επικίνδυνοι αντίπαλοι και δεν δίνουν και EXP. Καλή τύχη να τα βρείτε χωρίς walkthrough παραμάσχαλα, εκτός πια και αν έχετε τον Γκαστόνε στο πλευρό σας.

#3. Final Fantasy IX (PS1)

FF9-1

Ένα μεγάλο μαχαίρι(ηθελημένο λογοπαίγνιο) για όλους τους completionists. Το δυνατότερο σπαθί σε όλο το παιχνίδι, το Excalibur II, είναι ίσως από τα πιο δύσκολα πράγματα για να αποκτηθούν στην ιστορία του Final Fantasy. Μπορείτε να το πάρετε αν φτάσετε στο Memoria στον 4ο δίσκο του παιχνιδιού, στο δωμάτιο Gate to Space και νικήσετε και τον Litch σε λιγότερο από 12 ώρες! Με λίγα λόγια, αμα είστε υποψιασμένος(αν δηλαδή έχετε διαβάσει για την ύπαρξή του από κάποιον οδηγό) πρέπει να κάνετε πολύ speed-run το παιχνίδι και να θυσιάσετε άλλα πράγματα. Α, και το όπλο είναι πάνω-κάτω σχεδόν αδύνατον να το πάρετε στην Ευρωπαϊκή έκδοση λόγω του ότι το παιχνίδι τρέχει πιο αργά λόγω της διαφοράς 50/60Hz και δεν ρύθμισαν το ρολόι για αυτή την αλλαγή.

#2. Final Fantasy XII (PS2)

Final-fantasy-XII

Δεν πρόκειται ποτέ να φύγουμε από τα Final Fantasy, ε; Το 12ο παιχνίδι της σειράς είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο “Πάρ’τα ηλίθιε(μαζί με μια μούτζα) αν παίζεις χωρίς οδηγό”. Για να φτιαχτεί ένα από τα Ultimate Weapons(το Zodiac Spear) πρέπει να ΜΗΝ ανοίξετε 4 συγκεκριμένα κουτιά από την αρχή του παιχνιδιού, τα οποία εξωτερικά δεν έχουν κάτι που να τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα και τίποτα απολύτως δεν σας προειδοποιεί γι αυτό ή έστω να μην είστε άπληστος. Και τα άλλα όπλα όπως το Tournesol δεν πάνε πίσω με τόσες απαιτήσεις των απαιτήσεων των σπάνιων αντικειμένων που δεν βρίσκονται εκτός αν είστε ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο, αλλά σίγουρα όχι στο γελοίο επίπεδο του Zodiac Spear. Και ας μην μιλήσω καλύτερα για το 80 Rare monsters sidequests γιατί δεν φτάνει ολόκληρο άρθρο για να τα καλύψω.

 

#1. Valkyrie Profile: Lenneth (PS1, PSP)

Valkyrie_Profile_-_Lenneth_(PSP)

Αν παίζετε το παιχνίδι σαν φυσιολογικός gamer τότε πιθανότατα θα καταλήξετε στο B Ending, στο οποίο τελικός αρχηγός είναι ο Surt και το ίδιο το ending είναι μάπα. Υπάρχει όμως και το A Ending, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο αν παίζετε στο normal ή στο hard mode και παρεμπιπτόντως είναι και το true ending. Όποιος πει ότι το βρήκε εντελώς ολομόναχος τότε είναι ή μεγάλος ψεύτης ή Θεός. Για να το ξεκλειδώσετε πρέπει να φτάσετε το Seal Value της Lenneth Valkyrie κάτω από μια συγκεκριμένη τιμή(38) πριν από ένα σημείο του παιχνιδιού, αλλά και πάλι υπάρχει η δυνατότητα να το χάσετε. Πώς κατεβαίνει το Seal Value της Lenneth; Πρέπει να δείτε κάποια συγκεκριμένα events πολύ πιο μετά από όταν σας παροτρύνει το παιχνίδι να τα δείτε, αλλά επίσης να προσέχετε γιατί όταν στέλνετε χαρακτήρες στη Valhalla ανεβαίνει πάλι, να βγάλετε ένα δαχτυλίδι από πάνω σας και κάποια στιγμή να στείλετε στη Valhalla έναν σημαντικό για την ιστορία χαρακτήρα(τον Lucian), που οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα κράταγε στην ομάδα. Αυτό το θέμα με το Seal Value ειδικά είναι για κλάματα για τον λόγο ότι σε κανένα απολύτως σημείο το παιχνίδι δεν εξηγεί ούτε καν σε τι χρησιμεύει ούτε το σε τι σημείο πρέπει να το φτάσεις για το ending, ενώ το ίδιο το παιχνίδι κάνει ότι μπορεί για να μην ξεκλειδώσετε το A Ending. Πως στο διάολο υποτίθεται ότι θα το έβρισκες αυτό χωρίς οδηγό;

Αξιότιμες αναφορές: Bayonetta με τα alfheim portals, Digimon World με σχεδόν όλα τα πράγματα στο παιχνίδι και ειδικά τα digivolutions. Έχετε παίξει εσείς κάποιο παιχνίδι με μυστικά που ανήκουν στις παραπάνω καταστάσεις; Περιμένουμε τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
71%
Cheers
14%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
14%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1