9 υπερκαταστροφικά ports παιχνιδιών

by Σταύρος Ζήσης on 29 Ιανουαρίου 2015

Αν υπάρχει κάτι που με εκνευρίζει τρομερά σαν gamer, αυτό είναι τα μισοτελειωμένα παιχνίδια και τα κακά ports παιχνιδιών σε άλλες κονσόλες. Και δεν μιλάω απλά για λίγο χειρότερα γραφικά, αλλά για πράγματα που χαλάνε τελείως το παιχνίδι. Αγαπητοί developers και publishers, σας δίνω τα λεφτά μου που έβγαλα με δουλειά και ιδρώτα, οπότε τουλάχιστον περιμένω να μου δώσετε κάτι αντάξιο και να μην χρειαστεί να φάτε μπινελίκια. Αυτά τα 9 παιχνίδια μάλλον δεν άκουσαν αυτή την προειδοποίηση.

#9. Pac-Man (Atari 2600)

Ο βασιλιάς της προχειροδουλειάς σε console ports και ένας από τους κύριους υπαίτιους για το μεγάλο κρασάρισμα των video games του 1983 (σε άλλο άρθρο αυτό). Για αυτό κυρίως ευθύνεται η Atari. Το Pac-Man είχε προκαλέσει τρομερή τρέλα στα arcades, παρόμοια με του Space Invaders που είχε δημιουργήσει έλλειψη κερμάτων, οπότε όταν η Atari κατάφερε να αποκτήσει τα licenses για να φτιάξει μια έκδοση για την οικιακή κονσόλα της, είχε κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι το Atari 2600 θα μπορούσε μετά να τυπώνει και χαρτονομίσματα από μόνο του. Αλλά υπάρχει και ο παράγων “Χριστούγεννα” στη μέση. Η Atari για να προλάβει να έχει έτοιμο το παιχνίδι για τις γιορτές, με το που έπιασε στα χέρια της τη μισοτελειωμένη ALPHA version του παιχνιδιού, την έβγαλε στην αγορά σαν το ολοκληρωμένο παιχνίδι. Για όσους δεν ξέρουν, alpha version θεωρείται ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ακόμη στα πολύ αρχικά στάδια ανάπτυξής του. Το original του arcade ήταν αυτό:

Pac-Man-Arcade

Και εδώ είναι το αποτέλεσμα του Atari 2600:

pacmanatari

WHAT THE--! Λες και κάποιος έκανε εμετό στην οθόνη. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκτός από τα “γραφικά” που ήταν χάλια, το παιχνίδι ήταν γεμάτο bugs και δεν μπορούσε ούτε καν να ζωγραφίσει και τα 4 φαντάσματα μαζί, άρα δηλαδή πάει η πρόκληση. Σαν να μην έφταναν αυτά, η Atari είχε υπερεκτιμήσει την δύναμη του παιχνιδιού. Εφτιαξε συνολικά 12 εκατομμύρια cartridges(4 εκατομμύρια παραπάνω από όσα Atari 2600 είχαν πουληθεί γιατί πίστευαν ότι το παιχνίδι θα γινόταν Killer App), αλλά από αυτά μόνο τα μισά πουλήθηκαν και πολλά από αυτά επιστράφηκαν πίσω στην Atari με παράπονα από τους καταναλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια ζημία για την Atari, αλλά καλά να πάθουν.

#8. Mortal Kombat (SNES)

Δεν θα πω σχεδόν τίποτα γι αυτό. Θα αφήσω το video να μιλήσει για μένα:

Ήρεμα fatalities, το αίμα έχει αντικατασταθεί από ιδρώτα, δηλαδή έφυγαν όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Mortal Kombat αυτό που είναι. Και σε όλα αυτά, έρχονται και bugs και ένας χειρισμός με καθόλου καλή απόκριση που έκανε τα combos πολύ δύσκολα να βγουν. Μέχρι και ο Ed Boon είχε βγει τότε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

#7. Silent Hill HD Collection / Zone of the Enders HD Collection (PS3, Xbox 360)

Αυτά τα δύο πάνε μαζί γιατί είχανε μια κάπως παρόμοια κατάσταση. Όσοι έχουν παίξει την HD συλλογή του Silent Hill καταλαβαίνουν προς τα πού πάμε. Τα παιχνίδια και στις 2 εκδόσεις εκτός ότι ήταν χειρότερα από τα original του PS2, ήταν γεμάτα bugs, υπήρχε τόσο πολύ frame-rate drop που έκανε τα παιχνίδια unplayable, οι φωνές ήταν εκτός συγχρονισμού με τα χείλια των χαρακτήρων και τα ειδικά εφέ ήταν για τα μπάζα. Αυτό οφείλεται στο ότι η Konami ανέθεσε τη δουλειά σε ένα τελείως ανίκανο studio. Εν τέλει, μετά από μια σειρά από patches καταφέρανε με μια μονωτική ταινία να φτιάξουν τα περισσότερα προβλήματα. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ PS3. Επειδή η έκδοση του Xbox 360 κυριολεκτικά δεν μπορούσε να φτιαχτεί με patch εξαιτίας του τρόπου ανάπτυξης, η Konami σαν αποζημίωση επέτρεψε σε όσους την είχαν αγοράσει, να την επιστρέψουν πίσω και να πάρουν δωρεάν κάποιο άλλο παιχνίδι. Της Konami μόνο.

Και ερχόμαστε στον δεύτερο ένοχο τώρα. Εγώ όπως και χιλιάδες άλλοι gamers νοιώσαμε μια απέραντη ευτυχία όταν ο Hideo Kojima ανακοίνωσε ότι τα Zone of the Enders θα έρθουν σε PS3 και Xbox 360 και υποσχέθηκε ότι θα είναι σε Full 1080p, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι μετά από αυτό θα ξεκινήσουν και ανάπτυξη για καινούργιο Zone of the Enders χρησιμοποιώντας την Fox Engine. Όμως όπου ακούς για πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι. Η Konami προσέλαβε για αυτή τη δουλειά την High Voltage studios, οι οποίοι έχουν και τη φήμη ότι κάνουν απαίσια προγραμματιστική δουλειά. Konami, τα μυαλά σου και μια λίρα. Δεν έβαλες μυαλό. Η High Voltage έγραψε τον Kojima στα παλαιότερα των υποδημάτων της κανονικά και με τον νόμο. Το πρώτο παιχνίδι δεν ήταν τόσο άσχημα, αλλά το δεύτερο(που είναι και ο λόγος για να αγοράσετε τη συλλογή) είναι απλά για γέλια. Και οι 2 εκδόσεις(PS3 και X360) έτρεχαν σε 720p, είχαν τρομερά προβλήματα με το frame-rate που δεν υπήρχαν ποτέ στην έκδοση του PS2 και πολλά ειδικά εφέ χάθηκαν στη διαδρομή. Εντελώς απαράδεκτο για μηχανήματα με πολύ ανώτερο hardware. Βρε Konami, δεν έδινες καλύτερα τη δουλειά στην Bluepoint games! Δεν είδες τι υπέροχη δουλειά έκαναν στο Metal Gear Solid HD Collection! Δυστυχώς η κατακραυγή και οι χαμηλές πωλήσεις που δεν έφεραν τα έσοδα που ήθελε η Konami είχαν σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ακύρωση κάθε Zone of the Enders project και τη διάλυση της ομάδας ανάπτυξης, ενώ ο Kojima με τα λίγα έσοδα που βγήκαν συνεργάστηκε με την Hexa Drive για να φτιάξουν ένα patch και να διορθώσουν τη ζημιά που προκάλεσε η High Voltage. Το patch έφερε στο παιχνίδι την full 1080p ανάλυση, 60fps, βελτιωμένα textures, motion blur και γενικά όπως το υποσχέθηκε αρχικά ο Kojima. Όμως αυτό έγινε 1,5 χρόνο αργότερα. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ PS3. ΠΑΛΙ! Σε σημείο που σε κάνει να λες: «Γιατί ακριβώς έφτιαξαν την έκδοση του Xbox 360 αμα είναι να μην την υποστηρίζουν;». Για σύγκριση, δείτε παρακάτω:

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
18%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
9%
Μπαααα
18%
Sad
27%
Rage
27%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1