All-Star Fruit Racing

by Αντώνης Κοντοδήμας on 8 Σεπτεμβρίου 2018

Σε μια περίοδο που μεσουρανούν παιχνίδια όπως τα Action, τα Battle Royale, τα Arcade Racing και τα Racing Simulators, το είδος του Kart Racing εκλείπει. Το All-Star Fruit Racing μάς ήρθε από το πουθενά από την 3DClouds και πέρασε σχεδόν απαρατήρητο στην καλύτερη χρονική στιγμή και εποχή για PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

To All-Star Fruit Racing έχει επιρροές από πολλά σύγχρονα Kart Racing Games όπως φυσικά το Mario Kart, ενώ είναι αρκετά παρόμοιο με το Modnation Racers της Sony. Θυμίζει αρκετά το "φανταστικό" παιχνίδι Sugar Rush από την ταινία Wreck-It Ralph, μόνο που αυτή τη φορά ο κόσμος του παιχνιδιού είναι φτιαγμένος από φρούτα και όχι γλυκίσματα. Τα οχήματα είναι φτιαγμένα από φρούτα επίσης, με τα κορίτσια-οδηγούς να έχουν ειδικές ικανότητες και η κάθε μια να αντιπροσωπεύει ένα φρούτο. Για παράδειγμα υπάρχει η Φραουλίτσα, η Μηλίτσα, η Πορτοκαλίτσα και η Ντοματίτσα (ναι, η ντομάτα είναι φρούτο επειδή περιέχει σπόρους). Κάθε μια έχει το δικό της αμαξίδιο και το παιχνίδι μάς επιτρέπει να φτιάξουμε και δικό μας από την αρχή.

Το All-Star Fruit Racing μάς παίρνει από το χέρι σε tutorial, δείχνοντάς μας μέσα σε λίγα λεπτά όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον χειρισμό του παιχνιδιού. Ο χειρισμός παραμένει κλασσικός όπως σε όλα τα παραδοσιακά Kart Racing παιχνίδια με μόνη διαφορά τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι ειδικές ικανότητες. Τα κύρια πλήκτρα του χειριστηρίου αντιστοιχούν σε τέσσερα φρούτα. Όταν συλλεχθούν αρκετά από αυτά, γεμίζει το fruit tank και συνδυάζοντας φρούτα με πλήκτρα μάς δίνεται η δυνατότητα να επιτεθούμε με διάφορους τρόπους. Φυσικά, εκτός από το γέμισμα των ικανοτήτων, μπορούμε να πάρουμε από το έδαφος αντικείμενα αλλά και να περάσουμε πάνω από πλατφόρμες προώθησης, όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι του είδους. Η σωστή χρήση των ικανοτήτων μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού παίζει σημαντικό ρόλο για τη νίκη. Το παιχνίδι από κάποιο σημείο και μετέπειτα αρχίζει να δυσκολεύει λιγάκι με την A.I. να είναι λίγο παραπάνω επιθετική. Όπως προαναφέρθηκε πιο πάνω, ο τίτλος έχει αρκετές ομοιότητες με το Modnation Racers ως προς στο gameplay αλλά και τον χειρισμό. Για παράδειγμα μπορούμε να κάνουμε drift, το οποίο μάς χαρίζει παραπάνω επιτάχυνση. Ουσιαστικά, η μόνη "καινοτομία" του All-Star Fruit Racing ως προς το gameplay είναι το σύστημα συλλογής φρούτων, που μας δίνει τις ειδικές ικανότητες των ηρωίδων.

Οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν το Grand Prix Φρουτοπίας είναι κορίτσια. Η 3DClouds έχει πλάσει έναν συμπαθητικό και παραμυθένιο κόσμο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον, στον οποίον μπορούμε να δούμε χιονισμένες βουνοκορφές και κοιλάδες με γευστικά φρούτα, μεταξύ άλλων. Το μόνο του ελάττωμα είναι πως έχει έλλειψη σε backstory και lore -αν και δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Οι χαρακτήρες είναι γεμάτοι χρώματα, στιλ και προσωπικότητα. Αν υπήρχε κάποιου είδους πλοκή, τότε το παιχνίδι θα είχε βάσεις ώστε να χτιστεί και να συνεχιστεί σαν franchise. Το Carreer Mode εδώ χωρίζεται σε Cups, 11 στο σύνολο τους και το καθένα έχει ως θέμα τις τέσσερις εποχές, τα φρούτα αλλά και δικό του βαθμό δυσκολίας και αριθμό αγώνων. Στο τέλος των Cups, εκτός από κύπελλο κερδίζουμε και ποικίλα cosmetics για το όχημα μας. Το παιχνίδι μάς παρέχει ένα πλούσιο σε ελευθερίες customization Garage επιτρέποντάς μας να αλλάξουμε χρώμα, ρόδες και αμάξωμα του καρτ μας. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως μπορούμε να σώσουμε μόνο ένα αμαξίδιο την φορά.

Τεχνικά, το All-Star Fruit Racing είναι αρκετά συμπαθητικό, με ωραίο animation και καλοσχεδιασμένο κόσμο και χαρακτήρες. Το art-style, ταυτόχρονα καρτουνίζει αλλά είναι και ώριμο. Το μόνο στο οποίο υστερεί είναι ο ήχος, ο οποίος είναι "σάπιος" και καταφέρνει να μας τρυπάει τα αυτιά με τα ενοχλητικά και επαναλαμβανόμενα ηχητικά εφέ. Από την άλλη υπάρχουν προβλήματα και στον οπτικό τομέα. Για παράδειγμα, τα μεγάλα loading screens ανάμεσα στους αγώνες δεν δικαιολογούνται, παρόλο που οι developers βρήκαν έναν αστείο τρόπο να απαλύνουν την αναμονή με facts σχετικά με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Το παιχνίδι μάς δίνει την επιλογή κάμερας πρώτου προσώπου, η οποία όμως δεν δείχνει βολική με το sprite του χαρακτήρα να μπαίνει μέσα στην οθόνη όταν χτυπάει σε εμπόδια ή βρίσκεται στον αέρα. Το ίδιο δυστυχώς γίνεται και με την κάμερα τρίτου προσώπου με την οδηγό να πιάνει τον περισσότερο χώρο της οθόνης. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως κυκλοφορεί και μια δωρεάν VR έκδοση του All-Star Fruit Racing για Android και iOS που η κάμερα πρώτου προσώπου φαίνεται να έχει λογική.

Στον φρουτένιο και δροσερό τίτλο της 3DClouds έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε online και τοπικό splitscreen έως τέσσερις παίκτες και να δημιουργήσουμε τουρνουά με δικούς μας αγώνες και κανόνες. Δυστυχώς, το παιχνίδι υποφέρει πολύ περισσότερο από τα μεγάλα loading screens και τα προβλήματα στο frame rate. Ακόμα, στο multiplayer τα διάφορα αντικείμενα πολλές φορές δεν εμφανίζονται σωστά και τη στιγμή που πρέπει.

Το All-Star Fruit Racing είναι "άλλο φρούτο". Ξεχωρίζει για το setting του και η ιδέα να δοθεί ζωή στα φρούτα είναι πολύ ευχάριστη. Απευθύνεται σε κάθε τύπο παίκτη και ειδικά οι φανατικοί των καρτ αλλά και παιδιά μικρότερης ηλικίας θα το διασκεδάσουν πολύ. Είναι ένα παιχνίδι για παρέα αλλά και για ένα ευχάριστο διάλειμμα από άλλα παιχνίδια. Κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας και να μας αφήσει μια γλυκιά γεύση κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε γιατί δεν υπάρχουν στις μέρες μας περισσότερα Kart παιχνίδια, παρόλα τα προβλήματα που συναντήσαμε.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

All-Star Fruit Racing

Συντάκτης
8 Σεπτεμβρίου 2018
Developer

3DClouds.it

Publisher

PQube Limited

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

13 Ιουλίου

Είδος

Racing, Kart Racing

PEGI

3

Θετικά

+ Όμορφη και πρωτότυπη ιδέα
+ Ενδιαφέρων σχεδιασμός χαρακτήρων και κόσμου
+ Kart customization
+ Απλό και διασκεδαστικό
+ Couch splitscreen

Αρνητικά

- Μικρά τεχνικά προβλήματα και bugs
- Πολύ κακός ηχητικός τομέας
- Μεγάλα loading screens
- Χρειάζεται περισσότερη ποικιλία στα είδη αγώνων

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

To All-Star Fruit Racing δεν είναι σαν όλα τα υπόλοιπα Kart Racing Games. Σίγουρα είναι μια φρέσκια ιδέα όμως χρειαζόταν λίγο παραπάνω λίπασμα ώστε να δουλέψει σωστά. Παρόλα αυτά είναι διασκεδαστικό, αστείο και σίγουρα θα χαρίσει πολλές ώρες ενασχόλησης σε άτομα μικρότερης ηλικίας αλλά και σε άτομα που αγαπάνε το είδος. Ένα από τα λάθη της εταιρίας είναι να κυκλοφορήσει το παιχνίδι σε full price αφού το περιεχόμενο δεν είναι αντάξιο των χρημάτων.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1