Arslan: The Warriors of Legend

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται
by Δήμητρα Διαμαντούλη on 25 Φεβρουαρίου 2016

Το νέο δημιούργημα της Koei Tecmo, το Arslan The Warriors of Legend, βασίζεται στην TV animation σειρά (anime) με το τίτλο “ The Heroic Legend of Arslan” που κυκλοφόρησε το 2015. Το anime είναι εμπνευσμένο από το manga “Arslan Senki” του Himuro Arakawa, το οποίο ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζει ακόμα και σήμερα. Το καλό βέβαια με το παιχνίδι είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει την ιστορία από το anime ή το manga για να το παίξει, μιας και ο τίτλος παρουσιάζει από την αρχή τα γεγονότα χωρίς να αφήνει τον παίκτη με ερωτήματα ή απορίες.

Για να σας βάλω όμως περισσότερο στο κλίμα του παιχνιδιού, πάμε να ξεκινήσουμε με το Story Mode. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Arslan. Ο Arslan είναι ο 14χρονος γιoς του βασιλιά Andragoras του τρίτου και πρίγκιπας του φανταστικού βασιλείου Pars. Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο οποίος έπεσε θύμα μιας ύπουλης επίθεσης του γειτονικού έθνους Lusitania, ο Arslan μαζί με τον πιστό του ακόλουθο και φοβερό μαχητή Daryun καθώς και μερικά ακόμα άτομα που προστίθενται σιγά-σιγά στην ιστορία – όπως ο tactician Narsus με τον νεαρό υπηρέτη του Elam, η ιέρεια Farangis, ο μουσικός Gieve, o στρατιώτης Jaswart, η 16χρονη Alfreed κ.α – θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει ένα στρατό ο οποίος θα καταφέρει να απελευθερώσει το βασίλειό του από το στρατό των Lusitania, ηγέτης του οποίου είναι ένας άπιαστος πολεμιστής γνωστός ως “Silvermask”, ο οποίος όμως ίσως και να μην είναι αυτό που δείχνει…! (Δεν θα σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για να αποφύγω τη πιθανότητα του spoiling.)

Σχετικά με το χειρισμό και το σύστημα μάχης του παιχνιδιού, υπάρχουν συνολικά 15 playable χαρακτήρες με τους οποίους μπορούμε να παίξουμε, ωστόσο δεν καθορίζουμε εμείς ποιόν θα χειριζόμαστε κάθε φορά, μιας και αυτό το κανονίζει το ίδιο το παιχνίδι. Γενικά ο χειρισμός των χαρακτήρων δεν είναι δύσκολος. Υπάρχουν οι normal attacks, οι charge attacks και οι special attacks. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες διαθέτει τη δικιά του special επίθεση η οποία αλλάζει, όσο ο χαρακτήρας αναβαθμίζεται. Οι επιθέσεις των χαρακτήρων επίσης ποικίλουν ανάλογα με το όπλα που χρησιμοποιούν (δόρυ, σπαθί, τόξο κλπ.) Κάθε ένας μπορεί να διαθέτει μέχρι και τρία όπλα, τα οποία μάλιστα μπορεί να εναλλάσσει κατά τη διάρκεια της μάχης. Κάθε όπλο διαθέτει έναν αριθμό από Weapon Arts. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι Weapon Arts, όπως για παράδειγμα το Power Weapon Art ή το Fire Weapon Art και κάθε ένα από αυτά διαθέτει μια διαφορετική ροή στη μάχη και διαφορετικές επιδράσεις. Ο τύπος των Weapon Arts μπορεί να αλλάξει σε κάθε όπλο, αυξάνοντας το weapon mastery, κάνοντας δηλαδή συχνή χρήση του συγκεκριμένου όπλου. Μάλιστα μπορείτε να συνδυάζετε διαφορετικά Weapon Arts σε κάθε όπλο που έχετε στη διάθεσή σας ώστε να δημιουργείτε ποικίλα combos κατά τη διάρκεια της μάχης.

Εννοείται ότι όσο περισσότερους εχθρούς εξουδετερώνετε μέσα στο παιχνίδι τόσο αυξάνετε το επίπεδο των χαρακτήρων σας (level up). Μάλιστα υπάρχουν και συγκεκριμένοι εχθροί πχ. οι Generals, τους οποίους όταν καταφέρνετε να νικήσετε επιβραβεύεστε με χρήματα ή skill cards ή και με τα δύο. Τι είναι οι skill cards; Πρόκειται για κάρτες οι οποίες επηρεάζουν διάφορα στατιστικά των χαρακτήρων μας. Κάθε χαρακτήρας μπορεί να διαθέτει μέχρι τρεις τέτοιες κάρτες κάθε φορά. Οι skill cards χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Υπάρχουν οι πιο ισχυρές (κατηγορία Α), οι λιγότερο ισχυρές (κατηγορία Β) και οι απλές (κατηγορία C). Επίσης γίνεται και synthesize, δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιες (μέχρι και 10) λιγότερο ισχυρές κάρτες μαζί με ένα χρηματικό ποσό για να δημιουργείτε πιο ισχυρές κάρτες ώστε να ενισχύετε τους ήρωες σας.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού που αφορά τις μάχες είναι και το Meridian Rush. Πρόκειται για μια επίθεση που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές (τις καθορίζει το παιχνίδι). Κατά τη διάρκεια του Meridian Rush ο χαρακτήρας μας ηγείται ολόκληρου του στρατού (άλλη φορά του ιππικού, άλλη του πεζικού και άλλη τους τοξότες) και πραγματοποιεί μια πολύ ισχυρή επίθεση. Λίγα λόγια για τους αντιπάλους μας τώρα, υπάρχουν οι εύκολα εξολοθρεύσιμοι στρατιώτες που καταλήγουν όμως σε αρκετά δύσκολα boss fights. Για να σας δώσω μια εικόνα, προσωπικά έπαιξα το παιχνίδι στο normal mode και συνάντησα μερικές αρκετά ζόρικες μάχες. Κάτι τελευταίο αλλά αρκετά σημαντικό που θέλω να αναφέρω, είναι το πρόβλημα που συνάντησα με τη κάμερα του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της μάχης δυστυχώς υπάρχει ένα θέμα με τη κάμερα μιας και δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε και μαζί το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν διαθέτει σύστημα Lock on αρκετές θα είναι οι φορές που θα χάνετε τους αντιπάλους σας. Κατά τη διάρκεια όμως του παιχνιδιού εκτός από το να εξουδετερώνετε τους εχθρούς, θα καλείστε να ολοκληρώνετε και κάποιες αποστολές πχ. να σώσετε συγκεκριμένους στρατιώτες σας από τους αντιπάλους. Αυτές οι αποστολές θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ωστόσο σε περιπτώσεις που δεν προλάβετε να ολοκληρώσετε κάποια αποστολή μέσα στο χρονικό διάστημα που έχετε στη διάθεσή σας, δεν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα. Βέβαια όταν καταφέρνετε να τις ολοκληρώσετε με επιτυχία ανταμείβεστε με διάφορα reward items.

Εκτός από το Story Mode το παιχνίδι προσφέρει επίσης τα Free Mode και Online Mode. Στο Free Mode έχετε τη δυνατότητα να παίξετε ελεύθερα επιλέγοντας τα stages και τους χαρακτήρες που έχετε ξεκλειδώσει από το Story Mode. Το Online Mode τώρα όπως έχετε ήδη καταλάβει έχει να κάνει με το cooperative gameplay το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί με άλλους κατόχους του παιχνιδιού.

Τέλος πάμε να μιλήσουμε λίγο για τα γραφικά, τη μουσική αλλά και το voice acting του παιχνιδιού. Ξεκινώντας από τα γραφικά πρέπει να πούμε ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με μεγάλη λεπτομέρεια τόσο στο πρόσωπο όσο και στα ρούχα τους. Απίστευτη αίσθηση κάνουν επίσης τα cutscenes του παιχνιδιού, τα όποια πραγματικά έχουν αποδοθεί με τέτοιο τρόπο που δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνεις με το παιχνίδι, αλλά με το ίδιο το anime. Αρκετά πετυχημένες είναι και οι ειδικές επιθέσεις των χαρακτήρων μας με όμορφα ζωντανά χρώματα που σε καθηλώνουν. Όσον αφορά τώρα τη μουσική που συνοδεύει το παιχνίδι, πρέπει να πω ότι με κέρδισε! Παρόλο που δεν υπάρχει τεράστια ποικιλία στα κομμάτια, είναι τόσο όμορφα ηχητικά και δένουν απίστευτα με την εικόνα. Ομολογώ μάλιστα ότι το αγαπημένο μου είναι το battle theme το οποίο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω επικό, αν και θα ήθελα να ήταν λίγο πιο μεγάλο σε διάρκεια. Και πάμε να κλείσουμε με το voice acting. Το παιχνίδι προσφέρει μόνο ιαπωνικό voice acting (με αγγλικούς υπότιτλους). Προσωπικά δεν με ενόχλησε το γεγονός ότι δεν υπήρχε αγγλικό voice-over, μιας και θεωρώ ότι τα games που έχουν βασιστεί σε anime μπορούν να αποδοθούν πολύ καλύτερα με το ιαπωνικό.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Koei Tecmo στη χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Arslan: The Warriors of Legend

Author

Δήμητρα Διαμαντούλη

Developer

Omega Force

Publisher

Koei Tecmo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

12 Φεβρουαρίου 2016

Είδος

Hack and slash

PEGI

12

Θετικά

+ Δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει την ιστορία του anime/manga για να μπορέσει να παίξει το παιχνίδι
+ Πολύ ωραία γραφικά και μουσική υπόκρουση
+ Μεγάλη ποικιλία σε επιθέσεις με όπλα
+ Ωραίο και εύκολο σύστημα αναβάθμισης με κάρτες

Αρνητικά

- Δύσχρηστη κάμερα
- Μερικά αρκετά δύσκολα boss fights
- Δεν έχουμε τη δυνατότητα να εναλλάσσουμε τους playable χαρακτήρες κατά βούληση

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Το Arslan: The Warriors of Legend αποτελεί μια πολύ καλή μεταφορά του αντίστοιχου anime στο χώρο των video games. Φαίνεται ότι η Koei Tecmo έχει βρει πλέον το συστατικό της επιτυχίας. Γενικά οι anime fans είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσουν, ωστόσο όσοι δεν ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία ίσως να μην κατενθουσιαστούν.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1