Assassin's Creed: The Ezio Collection

O Master Assassin επιστρέφει ανανεωμένος
by Αλέξανδρος Παπαγεωργίου on 10 Δεκεμβρίου 2016

Νομίζω λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε τη σειρά Assassin's Creed και πιο συγκεκριμένα έναν από τους πιο βασικούς πρωταγωνιστές της: τον Ezio Auditore da Firenze. Για όσους δεν τον γνωρίζετε, η Ubisoft σας σκέφτηκε και έτσι λοιπόν έχουμε την Assassin's Creed: The Ezio Collection για το PlayStation 4 και το Xbox One. Είναι όμως κάτι το απαραίτητο αυτή η συλλογή; Θα εμπλουτίσει την Assassin's Creed εμπειρία σας και εν τέλει, αξίζει το χρόνο σας; Ας πάρουμε τα παιχνίδια με τη σειρά λοιπόν, αρχίζοντας φυσικά από το...

Assassin's Creed II

Το Assassin's Creed II ξεκινάει με την πρώην Abstergo υπάλληλο, Lucy Sullivan, να σώζει τον Desmond από την Abstergo Industries και να τον καθοδηγεί στο καταφύγιο, όπου τον περιμένουν άλλοι δύο μοντέρνοι Assassins, ο Shaun Hastings και η Rebecca Crane, καθώς και ένα νέο Animus 2.0. Εδώ ξεκινάει και η ιστορία μας, καθώς ο Desmond πρέπει τώρα να ακολουθήσει τον Ezio Auditore σε διαφορετικές στιγμές στη ζωή του, προσπαθώντας έτσι να ανακαλύψει τις τοποθεσίες κάποιων αρχαίων αντικειμένων, γνωστά ως Pieces of Eden, πριν την Abstergo Industries.

Στο Assassin's Creed II είναι η πρώτη φορά που συναντάμε έναν νεαρό και άμαθο, Ezio Auditore. Μέλος μίας πλούσιας οικογένειας, ο Ezio ξοδεύει τις μέρες του στους δρόμους, είτε στο κέντρο ενός καβγά ή στην αγκαλιά μίας όμορφης Ιταλίδας. Όλα αλλάζουν όμως όταν ο πατέρας του κατηγορείται αδίκως για συνωμοσία και τα μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία καταλήγουν σε λάθος χέρια, το οποίο οδήγησε στο θάνατο του πατέρα του και των δύο αδερφών του.

Ο Ezio ύστερα μαθαίνει ότι ο πατέρας του ήταν μέλος ενός τάγματος, τους Assassins, και αποφασίζει να κυνηγήσει τους υπεύθυνους για το θάνατο της οικογένειάς του σε ένα ταξίδι εκδίκησης, ενώ παράλληλα προπονείται από τον θείο του Mario για να μπει και αυτός στο τάγμα.

Για πολλούς, το Assassin's Creed II θεωρείται ένας από τους καλύτερους τίτλους της σειράς και δικαιολογημένα. Μας παρουσιάζει τον Ezio Auditore, έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της Assassin's Creed σειράς. Επιπλέον, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι έχει καλύτερο σύστημα αποστολών, αναβαθμισμένο εξοπλισμό και το Eagle Vision τώρα δουλεύει με κάμερα τρίτου προσώπου.

Δεν είναι όμως χωρίς ελαττώματα. Παρότι το Ezio Collection προσφέρει αναβαθμισμένα γραφικά στο PlayStation 4 και Xbox One, υστερεί σε animations και εκφράσεις προσώπου. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν το παιχνίδι δεν είχε τόσα cutscenes και close ups των χαρακτήρων.

Κάτι άλλο που θα συναντήσουν όσοι έχουν παίξει τους μετέπειτα τίτλους της σειράς, είναι το free running σύστημα. Στο Assassin's Creed II σίγουρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αλλά πολλές φορές είδαμε τον Ezio να μην πιάνεται από κάποια άκρη επειδή ήμασταν ελάχιστα πιο δεξιά ή αριστερά, να προσπαθούμε να πιαστούμε από τοίχους, επειδή δεν περπατήσαμε ακριβώς πάνω στο σχοινί και τέτοιες διάφορες... ατέλειες, οι οποίες, όπως είναι λογικό,εξαλείφθηκαν στα μετέπειτα παιχνίδια. Είναι ένα σύστημα, το οποίο ξέρουμε ότι έχει βελτιωθεί στους επόμενους τίτλους, αλλά επηρέασε την συνολική εμπειρία μας με το Ezio Collection. Μιλώντας για μετέπειτα τίτλους, ας προχωρήσουμε στο....

Assassin's Creed: Brotherhood

Η ιστορία συνεχίζει, καθώς το Assassin's Creed: Brotherhood είναι sequel του Assassin's Creed II, με τον Desmond να προσπαθεί να ζήσει τις τελευταίες αναμνήσεις του Ezio, ενώ εκείνος ψάχνει το Apple of Eden. Παρόλα αυτά κάτι πήγε στραβά και έτσι ο Desmond μεταφέρθηκε πιο πίσω σε μία ανάμνηση του 1506, όπου ο Ezio παλεύει στη μάχη της Βιέννης. Κατά τη διάρκεια της μάχης όμως, ο Ezio θυμήθηκε την επίθεση που έγινε στη βίλα του θείου του Mario στο παρελθόν και έτσι ο Desmond μεταφέρθηκε ακόμα πιο πίσω, στο 1499.

Η δουλειά του Ezio είναι λίγο διαφορετική αυτή τη φορά, καθώς δεν πρόκειται για εκδίκηση, αλλά απελευθέρωση, συγκεκριμένα της Ρώμης από τους Templars. Για να το καταφέρει αυτό, θα χρειαστεί να προσλάβει πολίτες και να τους εκπαιδεύσει ως Assassins, αναθέτοντάς τους δουλειές μέσα στη Ρώμη, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα με τη μορφή των contracts.

Εδώ έχουμε βελτιώσεις σε διάφορους τομείς. Αρχικά στις μάχες έχει προστεθεί ένα kill streak σύστημα, όπου ο Ezio μπορεί να μεταφερθεί από αντίπαλο σε αντίπαλο, πραγματοποιώντας executions με το πάτημα ενός κουμπιού, κάτι που κάνει τις μάχες πολύ πιο ευχάριστες. Επιπλέον, εδώ βλέπουμε για πρώτη φορά τα crossbow και poison darts, μεταξύ άλλων, τα οποία είναι μία ευχάριστη προσθήκη σε ένα ήδη εκτενές οπλοστάσιο.

Τα upgrades όμως δεν σταματάνε στον Ezio, αλλά εκτείνονται σε όλη τη Ρώμη με το σύστημα Renovation , που ήταν πριν μόνο διαθέσιμο στη βίλα του Mario. Όσα περισσότερα κτήρια και μαγαζιά κάνει renovate ο Ezio, τόσο αυξάνονται τα έσοδα και αποκτά εκπτώσεις στις αγορές του. Μικρές βελτιώσεις επίσης και στο free running σύστημα, όπου ο Ezio τώρα πιο εύκολα παραλείπει μικρά λάθη στην απόσταση και μόνος του ρυθμίζει τα jumps, αλλά και το σκαρφάλωμα.

Σε γενικές γραμμές, το Assassin's Creed: Brotherhood δεν κάνει κάτι τέλεια, αλλά ούτε και κάτι λάθος. Είναι ένα αξιόλογο sequel σε ένα ήδη πολύ καλό παιχνίδι και αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο original Assassin's Creed: Brotherhood προστέθηκε για πρώτη φορά ένα multiplayer mode, το οποίο όμως δεν υπάρχει στο Ezio Collection.

Αλλά ίσως όλα αυτά είχαν έναν πιθανώς ένα απώτερο σκοπό γιατί ο επόμενος τίτλος όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις ικανότητες του Ezio, αλλά επεκτάθηκε πάνω σε αυτές. Πρόκειται για το...

Assassin's Creed: Revelations

Ύστερα από τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος του Assassin's Creed: Brotherhood, ο Desmond έπεσε σε κώμα και ο μόνος τρόπος για να ξυπνήσει, ήταν να συνεχίσει να παρακολουθεί τη ζωή του Ezio Auditore, καθώς εκείνος τώρα πλέον πλησίαζε κοντά στα 50 του χρόνια.

Η αποστολή του Ezio αυτή τη φορά ήταν η εξής: Να βρει τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν τη μυστική βιβλιοθήκη του Altaϊr, τοποθετημένη κάτω από το παλιό Assassin φρούριο στη Masyaf. Η αποστολή του αυτή τον οδήγησε στη Κωνσταντινούπολη, όπου συνάντησε τον Yusuf Tazim, τον αρχηγό του τοπικού Assassin τάγματος και μαζί προσπαθούν να κρατήσουν τις περιοχές τους καθαρές από Templars, ενώ αυξάνουν την επιρροή τους στη πόλη.

Παίζοντας το Assassin's Creed: Revelations εύκολα βλέπουμε ότι τα συστήματα μάχης και free running είναι τα καλύτερα της σειράς έως τώρα. Ο Ezio  έχει πρόσβαση στο Hookblade, κάτι που επιταχύνει τη μετακίνηση του στη πόλη, καθώς μπορεί να σκαρφαλώσει πιο γρήγορα, να πραγματοποιήσει μεγαλύτερα jumps, αλλά και να χρησιμοποιήσει τα καινούργια ziplines. Το Hookblade όμως είναι χρήσιμο και μέσα στη μάχη εφόσον του επιτρέπει να εκτελέσει τη τακτική "hook-and-run", να κατεδαφίσει σκαλωσιές και πολλά άλλα.

Το Hookblade δεν είναι η μοναδική καινούργια προσθήκη στο οπλοστάσιο του Ezio, καθώς εδώ μας παρουσιάζονται για πρώτη φορά οι βόμβες. Βρίσκοντας υλικά στη πόλη μπορείτε να φτιάξετε κλασικές βόμβες έκρηξης αλλά και βόμβες αντιπερισπασμού ή και τακτικές βόμβες. Αυτές οι βόμβες μπορούν να αποδειχθούν μεγάλης σημασίας, διότι έχουν τη δυνατότητα να αποσπούν τη προσοχή ή να ακινητοποιούν ομάδες από εχθρούς, δίνοντας έτσι σε εσάς το τακτικό πλεονέκτημα.

 

Το Assassin's Creed: Revelations είναι ξεκάθαρα ο πιο ολοκληρωμένος τίτλος της τριλογίας από άποψη gameplay, γραφικών και animations διατηρώντας παράλληλα το open world gameplay και το σύστημα μάχης των προηγούμενων τίτλων. Στην original έκδοση του παιχνιδιού υπήρχε ένα βελτιωμένο multiplayer, κάτι το οποίο δεν θα βρείτε στο Ezio Collection.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την CD Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Assassin's Creed: The Ezio Collection

Author

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Developer

Ubisoft Montreal

Publisher

Ubisoft

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

18 Νοεμβρίου 2016

Είδος

Action-Adventure

PEGI

18

Θετικά

+ Ο Ezio είναι ο καλύτερος πρωταγωνιστής της σειράς
+ Μεγάλοι σε διάρκεια και οι τρεις τίτλοι, περιέχουν πολλές ώρες gameplay
+ Ταξίδι αναμνήσεων για όσους είναι γνώριμοι με τη σειρά

Αρνητικά

- Αμφισβητούμενες οι εκφράσεις προσώπου και τα animations
- Αρκετά ευαίσθητο το σύστημα free running, ιδιαίτερα στους παλαιότερους τίτλους
- Το gameplay δείχνει φανερά την ηλικία του

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
9.0
Συνοψίζοντας

Το Assassin's Creed: The Ezio Collection προσφέρει αρκετές ώρες gameplay από τα έτη 2009-2011, κάτι το οποίο φαίνεται πολύ έντονα ιδιαίτερα στα Assassin's Creed II και Assassin's Creed: Brotherhood. H Ubisoft στη προσπάθειά της να φέρει καινούργιους φαν στη σειρά, μας δείχνει στην πραγματικότητα πόσο έχουν εξελιχθεί οι διάφοροι μηχανισμοί του gameplay της σειράς. Ο Ezio σκοντάφτει συχνά, πέφτει πάνω σε τοίχους και δυσκολεύεται να σκαρφαλώσει σε απλά σημεία, που τα θεωρούμε δεδομένα σήμερα.

Για τους παλιούς θα είναι ένα ταξίδι στις αναμνήσεις και θα βυθιστείτε στο κόσμο της Ιταλικής Αναγέννησης και σε μία εποχή που ο Desmond ήταν σχετικός με την ιστορία. Οι πιο καινούργιοι θα απορήσετε με τα γραφικά, το free running σύστημα και το ελλιπές σύστημα μάχης (με τα σημερινά δεδομένα). Γενικά όμως είναι ένα αρκετά αξιόλογο πακέτο τόσο για τους συλλέκτες, όσο και για τους νέους, αρκεί να έχουν κατά νου ότι πρόκειται για remaster.

7.5
Βαθμός
9.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
80%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
20%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1