Assassin’s Creed Rogue Remastered

Όταν το παλιό συναντάει το νέο
by Ελένη Δρίβα on 3 Απριλίου 2018

Το Assassin’s Creed Rogue -όπως και το Assassin’s Creed Unity- αποτέλεσε έναν από τους τίτλους που αναπτύσσονταν πάνω στην αλλαγή γενιάς των κονσολών· το Unity κυκλοφόρησε για τις νεότερες πλατφόρμες και η Ubisoft αποφάσισε να “στέψει” το Rogue ως το τελευταίο Assassin’s Creed της παλιάς γενιάς.

Δυστυχώς, η επεισοδιακή κυκλοφορία του Unity, επηρέασε και την πορεία του Rogue, το οποίο παράλληλα δέχθηκε αρκετές αρνητικές κριτικές, λόγω των αμέτρητων χαρακτηριστικών που δανείστηκε από τον προκάτοχό του, το Assassin's Creed IV: Black Flag. Κυρίως, όμως, πέρασε απαρατήρητο.

Τέσσερα χρόνια μετά από την αρχική του κυκλοφορία και μερικούς μήνες μετά από την επιτυχημένη κυκλοφορία του Assassin's Creed Origins, το Assassin’s Creed Rogue επιστρέφει ως remaster, με την ελπίδα πως θα σταθεί πιο τυχερό αυτή τη φορά. Αξίζει όμως τον χρόνο σας;

Σενάριο

Το Assassin’s Creed Rogue θα σας μεταφέρει στον 18ο αιώνα, κατά τη διάρκεια του Επταετή Πολέμου, βάζοντάς σας στον ρόλο του Shay Patrick Cormac, ενός assassin που αργότερα αποφασίζει να ενταχθεί στο τάγμα των Templars, ώστε να σταματήσει τους παλιούς συναδέρφους του που τον πρόδωσαν.

Η ιστορία του Shay ξεκινάει λίγο μετά από τα γεγονότα του Black Flag, συνδέεται με τη πλοκή του Assassin’s Creed III και τελειώνει λίγο πριν την έναρξη του Unity. Ως αποτέλεσμα, το Rogue έρχεται να προσφέρει λίγο παραπάνω βάθος σε κάποια γεγονότα των υπόλοιπων τίτλων της σειράς, με πολλούς γνωστούς χαρακτήρες να επιστρέφουν.

Δεν παύει όμως να είναι ένας αυτοτελής τίτλος με τη δικιά του ιστορία. Μάλιστα, η περιπέτεια του Shay Cormac αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, αφού θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε καλύτερα τους Templars, που για πρώτη φορά δεν έχουν απαραίτητα τον ρόλο των κακών, κάνοντάς σας να αναρωτηθείτε ποια από τις δυο πλευρές διαστρεβλώνει περισσότερο τα γεγονότα.

Αν και περιέχει έναν πρωτότυπο πρωταγωνιστή, το Assassin’s Creed Rogue δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον με ευκολία, καθώς περιέχει αρκετά στοιχεία που έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές στη σειρά, δημιουργώντας ένα ανιαρό σενάριο. Παρόλα αυτά, η πλοκή επιφυλάσσει μερικές εκπλήξεις, ορισμένες ιδιαίτερες στιγμές και μια διαφορετική οπτική, που, αν και δεν πλαισιώνεται πάντα από ενδιαφέροντα γεγονότα, καταφέρνει να προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Gameplay

Μετά από την περσινή κυκλοφορία του Assassin's Creed Origins, το οποίο έφερε μια σειρά από αλλαγές στο gameplay, το Assassin’s Creed Rogue Remastered έρχεται για να σας γεμίσει με νοσταλγία (και εκνευρισμό) επιστρέφοντας στο παλιό σύστημα χειρισμών. Με πιο απλό σύστημα μάχης, το parkour που όλοι οι φίλοι της σειράς αγάπησαν (και μίσησαν) και τις ναυμαχίες που γνωρίσαμε στο Assassin's Creed III και είδαμε ξανά στο Black Flag, το remaster είναι γεμάτο με πράγματα για να ασχοληθείτε.

Η επιστροφή των παλιών μηχανισμών συνεπάγεται φυσικά και τα προβλήματα που είχαν οι παλιότεροι τίτλοι. Θέλατε να τρέξετε ευθεία; Ο Shay θα σκαρφαλώσει στο κουτί δίπλα του. Θέλατε να κατεβείτε στο μπαλκόνι από κάτω; Ο χαρακτήρας σας θα πηδήξει στο απέναντι κτίριο… και ούτω καθεξής.

Μαζί με τα ελαττώματα, επιστρέφουν και τα προτερήματα. Οι ναυμαχίες είναι στα καλύτερα τους, με ένα νέο πλοίο (το Morrigan) να εξοπλίσετε και αμέτρητες περιοχές για να εξερευνήσετε. Αν ήσασταν από αυτούς που αγάπησαν το Black Flag, το remaster του Rogue (όπως και η πρώτη κυκλοφορία του) θα σας προσφέρει μερικές ακόμα περιπέτειες με την ίδια φιλοσοφία.

Όπως και η πρωτότυπη έκδοσή του, το remaster θα σας ταξιδέψει σε τρεις διαφορετικές περιοχές: τη New York, τη River Valley και το North Atlantic. Η Νέα Υόρκη είναι μία απ' τις κλασικές πόλεις που έχουμε συνηθίσει στη σειρά, σχεδόν ίδια με τη Νέα Υόρκη που έχουμε δει στο AC III. Το River Valley θυμίζει την Καραϊβική του Black Flag, με χαρακτηριστικά από το Frontier του AC III. Είναι προσπελάσιμη με το καράβι σας και αποτελείται και από πολλά νησάκια, παρόμοια με αυτά της Καραϊβικής, αλλά με το κλίμα της εξοχής του Frontier. Εδώ, θα βρείτε ζώα που ζουν σε αυτό το κλίμα, τα οποία μπορείτε να κυνηγήσετε.

Στο Β. Ατλαντικό θα δείτε σε δομή κάτι παρόμοιο, όμως το κλίμα είναι πολικό. Θα συναντήσετε μικρά παγόβουνα, τα οποία μπορείτε να σπάσετε και να βρείτε μέσα loot ή collectibles, στρώματα πάγου (σπάνια), που είναι λεπτά και μπορείτε να τα σπάσετε με το καράβι σας, χρησιμοποιώντας το νέο Icebreaker Ram, ενώ οι περισσότερες περιοχές είναι χιονισμένες και παγωμένες. Αποτελούνται από ναυάγια, σπηλιές και διάφορα άλλα μυστηριώδη μέρη, ενώ η πανίδα αποτελείται από διαφορετικά είδη από αυτά που θα συναντήσετε στο River Valley. Εδώ θα βρείτε τα πολικά είδη διαφόρων ζώων, όπως αρκούδες, αλεπούδες και άλλα. Επίσης, θα συναντήσετε Narwhals (ένα σπάνιο θηλαστικό της θάλασσας που ζει σε τέτοιο κλίμα), αλλά και πιγκουίνους.

Σαν γνήσιος τίτλος της Ubisoft, το Rogue remastered είναι η χαρά του συλλέκτη, αφού για να "καθαρίσετε" το χάρτη θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με αμέτρητες δραστηριότητες. Τα collectibles αποτελούνται από θησαυρούς κάθε λογής. Κάποια, όταν τα μαζέψετε, θα σας ανταμείψουν με πανοπλία, κάποια άλλα θα σας ξεκλειδώσουν νέα όπλα. Τα animus fragments είναι τα περισσότερα, ενώ τα chests περιέχουν μια μικρή ποσότητα από loot. Επιπρόσθετα, θα μαζέψετε κάποια κίτρινα fragments, τα οποία είναι prosperity rewards και ξεκλειδώνουν μιας μορφής bonus: Όσο περισσότερα μαζεύετε, τόσο πιο πολλές εκπτώσεις θα έχετε στις αγορές σας. Γενικότερα, το σύστημα οικονομίας του παιχνιδιού διατηρεί την πολυπλοκότητά του.

Φυσικά, πάλι θα χρειαστεί να μαζέψετε και να πουλήσετε εμπόρευμα με το καράβι σας, όπως και στην πρώτη εκδοσή. Έπειτα, μπορείτε να κάνετε και ανακαινίσεις σε όλο τον κόσμο του (παρομοίως με παλαιότερα παιχνίδια της σειράς), αλλά αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας στις ναυμαχίες για να συλλέξετε τα απαραίτητα υλικά. Οι ναυμαχίες διατηρούν τον χαρακτήρα του Black Flag, με κάποιες μικρές αλλαγές. Από το πίσω μέρος θα πετάτε λάδι με φωτιά, αντί για βαρέλια. Τα μικρά κανόνια έχουν γίνει πυροβόλα, με μικρότερη δύναμη, ενώ το boarding μπορούν να το κάνουν και οι αντίπαλοι, όποτε πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στα collectibles και στις ναυμαχίες. Η ιστορία του Shay περιέχει και μερικά νέα gadgets που αξιοποιεί ο χαρακτήρας στην ξηρά, όπως τα air rifle και grenade launcher, που προσφέρουν ακόμα περισσότερο βάθος στους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς. Επιπλέον, το remaster περιέχει και όλο το extra περιεχόμενο που είχε κυκλοφορήσει για τον τίτλο, όπως τις δυο bonus αποστολές, επιπλέον στολές για τον Shay και εξοπλισμό για το πλοίο σας.

Τεχνικός Τομέας

Όπως προαναφέραμε, το Assassin’s Creed Rogue κυκλοφόρησε αρχικά για την προηγούμενη γενιά κονσολών, κάτι που στοίχισε αρκετά στον τεχνικό του τομέα. Τώρα, η Ubisoft χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνικές που εφάρμοσε στη μεταφορά του Black Flag, ώστε να μεταφέρει και την ιστορία του Shay στα PlayStation 4 και Xbox One. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Το Assassin’s Creed Rogue Remastered τρέχει στα 1080p για τις άπλες κονσόλες, ενώ για τις elite εκδόσεις τους (PS4 Pro και Xbox One X) τρέχει σε native 4K, όμως οι βελτιώσεις δεν σταματάνε εκεί. Η περιπέτεια του Shay έχει υποστεί και βελτίωση στα γραφικά, αφού έχουν προστεθεί υψηλότερης ανάλυσης textures, βελτιωμένη σκίαση και φωτισμός και καλύτερο draw distance.

Το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο και μοναδικό, με τις διάφορες να είναι ιδιαίτερα αισθητές στις πόλεις και τη θάλασσα, προσφέροντας μοναδικά τοπία και μαγευτικές σκηνές που αποδίδονται με περισσότερο ρεαλισμό.

Το Assassin’s Creed Rogue Remastered κυκλοφορεί χωρίς αμφιβολία σε μια καλύτερη περίοδο για τη Ubisoft, από ό,τι η πρώτη του έκδοση. Με ανανεωμένο οπτικό τομέα, άφθονο περιεχόμενο και μια πρωτότυπη σεναριακή τροπή, ίσως η περιπέτεια του Shay Patrick Cormac να έχει καλύτερη τύχη αυτή τη φορά, αφού, παρά τις λίγες καινοτομίες της, έχει να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Assassin’s Creed Rogue Remastered

Συντάκτης
3 Απριλίου 2018
Developer

Ubisoft Sofia

Publisher

Ubisoft

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

20 Μαρτίου 2018

Είδος

Action-adventure, Stealth

PEGI

18

Θετικά

+ Πρωτότυπη σεναριακή προσέγγιση για τα δεδομένα της σειράς
+ Άφθονο περιεχόμενο για να ασχοληθείτε
+ Η αισθητή οπτική αναβάθμιση
+ Περιέχει όλο το extra περιεχόμενο που έχει κυκλοφορήσει για τον τίτλο
+ Μειωμένη τιμή

Αρνητικά

- Ανέμπνευστο σενάριο με ελάχιστες εκπλήξεις
- Οι παλιοί προβληματικοί χειρισμοί επιστρέφουν
- Ακολουθεί κατά γράμμα τη φιλοσοφία του Black Flag
- Προσφέρει ελάχιστες καινοτομίες

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
5.5
Συνοψίζοντας

Το Assassin’s Creed Rogue Remastered έρχεται να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στην “άτυχη” περιπέτεια του Shay Patrick Cormac, του Assassin που έγινε Templar. Φυσικά, ακόμα αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο του Assassin's Creed IV: Black Flag, με το πρωτότυπο σενάριο του να είναι η μόνη εξαίρεση. Αν και οι παλιοί προβληματικοί χειρισμοί, για τους οποίους είναι γνωστή η σειρά, επιστρέφουν και συνοδεύονται από ελάχιστες καινούργιες προσθήκες, το Rogue περιέχει άφθονο περιεχόμενο σε μειωμένη τιμή και σας προδιαθέτει να ασχοληθείτε μαζί του.

Με τη βελτίωση του οπτικού τομέα να είναι αισθητή και άξια θαυμασμού, αν είστε από τα άτομα που διασκέδασαν με το Black Flag και δεν ασχοληθήκατε με το Rogue όταν πρωτοκυκλοφόρησε, τότε η remastered έκδοση είναι ιδανική για εσάς.

7.5
Βαθμός
5.5
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1