Atomega

Κάποιες φορές το μέγεθος μετράει
by Άρης Φουρναράκης on 11 Οκτωβρίου 2017

Το ATOMEGA είναι η τελευταία δημιουργία της Ubisoft Reflections, της εταιρίας που μας έδωσε τα πολύ καλά platformers, Grow Home και Grow Up. Αυτή την φορά θέλησε να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από τους προαναφερθέντες τίτλους και αποφάσισε να μας προσφέρει ένα fast-paced multiplayer FPS, με του χαρακτήρες ολοκληρωτικά σχεδιασμένους και πάλι από blocks.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια πίστα, στην οποία μπορούν να παίξουν από 4 έως 8 άτομα και μοναδικός σκοπός σας είναι να γίνετε μεγαλύτεροι και να συλλέγετε πόντους. Αυτό το καταφέρνετε είτε μαζεύοντας blocks μάζας, τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλη την πίστα, είτε σκοτώνοντας τους αντιπάλους σας.

Ο κάθε παίκτης ξεκινάει σαν μια απλή μπάλα φωτός και μαζεύοντας μάζα ή kills μπορείτε να γίνετε τεράστιοι και να έχετε μεγάλο πλεονέκτημα ενάντια στους άλλους παίκτες.Υπάρχουν οχτώ διαθέσιμες μορφές, οι οποίες από την μικρότερη στην μεγαλύτερη είναι: Atom, Cel, Zoa, Saur, Prime, Superior, Omega.

Όπως είναι λογικό κάθε μορφή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Όσο πιο μικροί είστε, είστε πιο γρήγοροι και πιο ευέλικτοι, μπορείτε να φτάσετε σε δυσπρόσιτα σημεία της πίστας και να πάρετε blocks που οι μεγαλύτεροι αντιπάλοι σας δεν μπορούν. Από την άλλη οι επιθέσεις σας κάνουν ελάχιστο damage σε μεγαλύτερους αντιπάλους, που όσο πιο μεγάλοι είναι τόσο πιο μεγάλη μπάρα ενέργειας θα διαθέτουν.

Όσο μεγαλώνετε και αποκτάτε τις μορφές από την Saur (Δεινόσαυρος με λέιζερ!) και πάνω, γίνεστε πιο μεγάλοι, οπότε φαίνεστε από παντού, γίνεστε πιο αργοί και δεν μπορείτε να κάνετε jump εύκολα, αλλά αποκτάτε περισσότερο life και damage στην βασική σας επίθεση, οπότε ουσιαστικά μπορείτε να ξεκάνετε τους μικρότερους αντιπάλους με 1 ή 2 hit, αν τους πετύχετε βέβαια.

Σκοπός σας όπως είπαμε και πιο πάνω είναι να φτάσετε στην Οmega μορφή, η οποία δεν είναι σαν τις άλλες. Ουσιαστικά αποκτάτε μια godlike μορφή για λίγη ώρα και γίνεστε πρακτικά μεγαλύτερος από την πίστα, η βασική σας επίθεση αλλάζει και γίνεται πιο δυνατή, σε σημείο που σκοτώνετε τα πάντα σε μερικά δευτερόλεπτα, ενώ μπορείτε να απορροφήσετε τα blocks μάζας με το λέιζερ σας, όσο μακριά και αν βρίσκονται.

Για να κρατήσετε όμως αυτή την μορφή πρέπει να σκοτώνετε και μαζεύετε μάζα γρήγορα. Αν περάσει κάμποση ώρα χωρίς να μαζέψετε ή να σκοτώσετε κάτι, επιστρέφετε στην αρχική σας μορφή, αυτή της απλής μπάλας φωτός. Η Οmega κρατάει λίγο αλλά σας δίνει πολλά πλεονεκτήματα απέναντι στους αντιπάλους σας, οπότε καλό είναι να την εκμεταλλευτείτε.

Για να έχετε μεγαλύτερη ευελιξία στην μάχη, στο ATOMEGA εκτός από την βασική σας επίθεση που είναι ένα απλό λέιζερ με cooldown, μπορείτε να βρείτε blocks με το κίτρινο χρώμα τα οποία είναι power ups. Tα Hacks όπως τα ονομάζει το παιχνίδι είναι 10 συνολικά και σας προσφέρουν παραπάνω damage για κάποια δευτερόλεπτα, αυξημένο regeneration, teleport για μια φορά, μαγνήτη για να μαζεύετε από μακριά blocks και άλλα. Πολλές φορές μπορείτε να νικήσετε κάποιον μεγαλύτερο αντίπαλο σας παίζοντας έξυπνα και χρησιμοποιώντας σωστά κάποιο Hack.

Εκτός από το λέιζερ, έχετε και μια άλλη ειδική ικανότητα τo teleport, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε, για να μεταφερθείτε σε ένα random σημείο της πίστας ώστε να γλυτώσετε όταν βρίσκεστε κοντά στο θάνατο. Το πρόβλημα με αυτήν την ικανότητα είναι ότι χάνετε ένα level μεταμόρφωσης. Δηλαδή αν βρίσκεστε στην μορφή Prime, θα επιστρέψετε στην μορφή Saur άλλα με γεμάτη την life bar σας. Οπότε αρκετές φορές πρέπει να θυσιάσετε το μέγεθος σας για να συνεχίζετε να παίζετε χωρίς να πεθάνετε.

Ένα μεγάλο αρνητικό του ATOMEGA είναι ότι είναι μονότονο και μπορεί να το βαρεθείτε πολύ γρήγορα. Ενώ είναι πρωτότυπο, με διασκεδαστικό gameplay, έχει μόνο μια πίστα, ένα μόλις mode και σε κάθε παιχνίδι προσπαθείς απλά να μεγαλώσεις και να έχεις τους περισσοτέρους πόντους στο τέλος του gamephase.

Εκτός από αυτό πρακτικά δεν κάνετε τίποτα άλλο καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Μαζεύεις μάζα, μεγαλώνεις, σκοτώνεις, repeat και όλα αυτά για να πεθάνεις στο τέλος και να τα ξαναρχίσεις όλα από την αρχή. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια προσπάθεια μικρότερου budget (και αντίστοιχα κόστους), η οποία στηρίζεται στην πρωτοτυπία της, άλλα πραγματικά μετά από τέσσερις ώρες παιχνιδιού είχαμε δει ό,τι έχει να προσφέρει το ATOMEGA και δεν είχαμε καμία διάθεση να επιστρέψουμε ξανά στην αρένα του.

Τέλος, το παιχνίδι προσφέρει αρκετά cosmetics τα οποία τα βρήκαμε ανούσια. Δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό, αφού δεν βλέπεις καν τον χαρακτήρα σου, ενώ οι άλλοι χαρακτήρες συνήθως λάμπουν τόσο πολύ που ούτε αυτούς μπορείς να ξεχωρίσεις.

Όσον αφορά στον τεχνικό τομέα, τα γραφικά του παιχνιδιού δεν εντυπωσιάζουν και κινούνται στη μορφή των προηγούμενων τίτλων της Ubisoft Reflections, που τα πάντα είναι σχεδιασμένα με blocks, ενώ αντίθετα οι απαιτήσεις του τίτλου είναι αντιστρόφως ανάλογες από το οπτικό αποτέλεσμα. Πολλές φορές διαπιστώσαμε αδικαιολόγητα frame drops κάτι που δεν έχει νόημα, καθώς δοκιμάστηκε σε μηχάνημα που ταίριαζε στις προτεινόμενες απαιτήσεις. Από την άλλη ο ηχητικός τομέας είναι ικανοποιητικός με ωραίες electro μελωδίες που ταιριάζουν πλήρως στο cyber φουτουριστικό concept.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Ubisoft για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

ATOMEGA

Συντάκτης
11 Οκτωβρίου 2017
Developer

Ubisoft Reflections

Publisher

Ubisoft

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

19 Σεπτεμβρίου 2017

Είδος

First Person Shooter / Action

PEGI

7

Θετικά

+ Πρωτότυπο
+ Διασκεδαστικό τις πρώτες ώρες
+ Αρκετές μορφές και power ups

Αρνητικά

- Καταντάει βαρετό αρκετά γρήγορα / Μόνο ένας χάρτης
- Μονότονο gameplay
- Αδιάφορος τεχνικός τομέας
- Απαιτήσεις δυσανάλογες του οπτικού αποτελέσματος / Αδικαιολόγητα framedrops

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ATOMEGA είναι μια ωραία, πρωτότυπη ιδέα, η οποία όμως καταντάει βαρετή αρκετά γρήγορα. Σίγουρα η Ubisoft Reflections ξέρει τι προσφέρει γι’ αυτό και το κοστολογεί στα 10€ μόνο, άλλα η άποψή μας είναι ότι δεν τα αξίζει. Αν θέλετε να ξοδέψετε αυτό το ποσό για να παίξετε με την παρέα σας κάποιο multiplayer FPS, υπάρχουν σίγουρα καλύτερες προτάσεις από το ATOMEGA. Από την άλλη αν θέλετε να το δοκιμάσετε γιατί σας αρέσουν οι πρωτότυπες ιδέες, τότε σας συμβουλεύουμε να το προμηθευτείτε σε κάποιο sale.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1