Aurora: The Lost Medallion Episode I (Demo)

by Βασίλης Τατσιόπουλος on 17 Ιουνίου 2019

Το είχε πάρει το μάτι μου μερικές φορές, εδώ κι εκεί, όμως δεν είχα προλάβει να ασχοληθώ περαιτέρω. Έμεινε στο πίσω μέρος του μυαλού μου (και σε ένα από τα πολλά post-it με σημειώσεις, στον τοίχο), μέχρι που, ένα Σαββατοκύριακο, αποφάσισα να δω περί τίνος πρόκειται. Ο λόγος για το Aurora: The Lost Medallion, που είναι ένα επερχόμενο point and click adventure παιχνίδι που διαδραματίζεται σε Sci-Fi setting και αναπτύσσεται από μια ελληνική εταιρεία, τη Noema Games.

Εκτός από τα trailers και τις διάφορες πληροφορίες που μπορούμε να διαβάσουμε, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και ένα σύντομο demo του παιχνιδιού, κατεβάζοντάς το από τη σελίδα του στο Steam, εδώ. Η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη υπόσχεται πως θα μας δώσει μια εμπειρία επηρεασμένη από τους «μεγάλους» του είδους, η οποία θα μας κάνει να στίψουμε το μυαλό μας και θα μας συγκινήσει.

Το Aurora, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης, περιλαμβάνει πλούσιο backstory για το σενάριό του (που είναι μείγμα fantasy και Sci-Fi στοιχείων), το οποίο παρουσιάζεται με σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι, πλήρες voice acting (όχι στα ελληνικά), υπότιτλους σε 7 γλώσσες και δικό του, original soundtrack.

Το demo, το οποίο δοκίμασα (διαρκεί περίπου μισή ώρα), μας δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσουμε μερικές, πρώτες εντυπώσεις για τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά του Aurora. Καταρχάς, οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν ευχάριστη έκπληξη. Από ένα παιχνίδι αυτού του βεληνεκούς, δεν περιμένουμε καν πλήρες voice acting, και το αποτέλεσμα είναι ανώτερο των προσδοκιών. Οι χαρακτήρες που συναντήσαμε, όπως και η πρωταγωνίστρια, είναι παιδιά, και οι ηθοποιοί μεταδίδουν με παιχνιδιάρικο και εύθυμο τρόπο τις προσωπικότητές τους, χωρίς να φτάνουν σε σημεία υπερβολής.

Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και η μουσική, η οποία είναι απόλυτα αρμόζουσα με το ύφος του σεναρίου και το setting, καθώς και ιδιαίτερα ευχάριστη ως άκουσμα. Το ίδιο το σενάριο κινείται περισσότερο σε fantasy χνάρια (κρίνοντας από τη ματιά που του ρίξαμε, στο demo), όμως το setting έχει χαρακτηριστικά επιστημονικής φαντασίας, σχεδόν αποκλειστικά. Τα λίγα που προλαβαίνουμε να δούμε για την πλοκή, σίγουρα κινούν το ενδιαφέρον. Το ύφος φαίνεται πως ακολουθεί χιουμοριστική, χαλαρή προσέγγιση, δεν αποκλείεται όμως να υπάρχουν και πιο σκοτεινά στοιχεία.

Οι χαρακτήρες και οι περιβάλλοντες χώροι έχουν σχεδιαστεί στο χέρι, ακολουθούν γνωστά Sci-Fi μονοπάτια, όσον αφορά την εικαστική αποτύπωση, και δεν απογοητεύουν· έχει γίνει καλή δουλειά και είναι εμφανές πως πρόκειται για ένα project που η εταιρεία αγαπάει πολύ. Σε μερικά σημεία, φυσικά, φαίνεται πως δεν πρόκειται για τίτλο με τεράστιο budget, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Το gameplay του Aurora ακολουθεί το γνωστό μοτίβο των point and click adventure παιχνιδιών, με την αναζήτηση αντικειμένων και τους γρίφους λογικής στο επίκεντρο. Η Noema υπόσχεται πως δεν θα δούμε “moon logic” στο παιχνίδι της, που σημαίνει ότι οι λύσεις των puzzles δεν θα ακολουθούν παράδοξα λογικά άλματα που δε βγάζουν νόημα (pun not intended). Από τη σύντομη περιήγηση στον κόσμο του παιχνιδιού, δεν έχουμε παράπονο.

Οι γρίφοι δεν είναι υπερβολικά εύκολοι, ούτε όμως δημιουργούν «τοίχους» στην πρόοδό μας, ενώ το interface, σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού, είναι απλό και εύχρηστο. Στο μισάωρο demo, υπήρξαν οι στιγμές που περπατούσαμε ξύνοντας το κεφάλι μας με απορία, όμως οι λύσεις, τελικά, ήταν λογικές και προσιτές. Ακόμα, θετική εντύπωση μας έκαναν μερικά quality of life στοιχεία, που αποτρέπουν τους ανούσιους πειραματισμούς με αντικείμενα και χαρακτήρες που ήδη έχουν επιτελέσει τον σκοπό τους. Γενικά, κάποιοι γρίφοι είναι πολύ απλοί, μερικοί θέλουν σκέψη και γνώση των χώρων, ενώ, σε σημεία, εντάσσεται ο διάλογος και το voice acting στην επίλυση των puzzles, με ευχάριστα αποτελέσματα.

Ένα ακόμα στοιχείο που προσέξαμε, είναι η δημιουργία αξιομνημόνευτων καταστάσεων. Μερικοί γρίφοι και το γενικότερο στήσιμο συγκεκριμένων σκηνικών, διεγείρουν το μυαλό μας με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που μας κάνει να πιστεύουμε πως θα τα θυμόμαστε στο μέλλον. Δεν γνωρίζουμε αν είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων επιλογών, όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία· σημασία έχει -κυρίως- το αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια, προτείνουμε σε όσους παίζουν παιχνίδια του είδους, να έχουν στον νου τους το Aurora: The Lost Medallion, όχι μόνο επειδή θέλουμε να στηρίξουμε εγχώριες εταιρείες ανάπτυξης, αλλά και λόγω της θετικής εντύπωσης που μας άφησε το demo. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, παρά μόνο το 2019, αόριστα. Το demo είναι μέρος του πρώτου επεισοδίου, καθώς το Aurora πρόκειται να κυκλοφορήσει σε επεισόδια (άγνωστο το πόσα, ακόμη), τα οποία θα έχουν, έκαστο, το μέγεθος ενός ολοκληρωμένου παιχνιδιού. Αν το demo είναι ενδεικτικό της ποιότητας του τελικού προϊόντος, το Aurora: The Lost Medallion σίγουρα αξίζει την προσοχή μας, και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε ελληνικές προσπάθειες τέτοιου επιπέδου, από ομάδες με ταλέντο και αγάπη για το μέσο, όπως η Noema Games.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Noema Games

Publisher

Noema Games

Πλατφόρμες

PC

Κυκλοφορία

2019

Είδος

Adventure

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
67%
Τιιιιι ;
33%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1