Battlefield 1

Land of the Dead
by Νίκος Λυμπέριος on 26 Οκτωβρίου 2016

Η EA DICE χρησιμοποιώντας ως καμβά τη μαύρη αυτή σελίδα της ανθρωπότητας, "ζωγραφίζει" τον αγώνα των Συμμάχων ενάντια στις δυνάμεις των κεντρικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ιστορία, την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε η δολοφονία του Αυστρο-Ουγγαρού διαδόχου του θρόνου, Archduke Franz Ferdinand. Η δολοφονία αυτή οδήγησε σε άμεση έναρξη του πολέμου.

το VG24 λέει

Η DICE ιδρύθηκε το 1992 με το όνομα Digital Illusions CE και εξαγοράστηκε από την Electronic Arts το 2006. Η εξαγορά της έφερε και την αλλαγή της ονομασίας της σε EA Digital Illusions CE ή εν συντομία EA DICE. Το στούντιο είναι γνωστό αρχικά για την δημιουργία της μηχανής γραφικών Frostbite, ίσως της πιο εξελιγμένης μηχανής γραφικών αυτήν τη στιγμή στο χώρο και που δίνει πνοή στο μεγαλύτερο αριθμό παιχνιδιών της Electronic Arts. Τη Frostbite Engine την είδαμε για πρώτη φορά στο Battlefield: Bad Company και σιγά σιγά μέχρι και σήμερα, έγινε η κύρια μηχανή που χρησιμοποιεί η EA στα παιχνίδια της. Πέρα από τη Frostbite Engine όμως, η EA DICE είναι επίσης γνωστή για τη σειρά παιχνιδιών Mirror's Edge και Battlefield, καθώς και για τη συμμετοχή της στη δημιουργία τίτλων όπως τα παιχνίδια Medal of Honor και Command and Conquer, ενώ πρόσφατα έδωσε και το τελευταίο παιχνίδι της σειράς Star Wars Battlefront.

Η σειρά παιχνιδιών Battlefield με κάθε νέο της κεφάλαιο σηματοδοτεί ταυτόχρονα και μια καινούριο άνοδο στον πήχη ποιότητας των παιχνιδιών πρώτου προσώπου με το εξαιρετικό τους multiplayer κομμάτι που περιλαμβάνει μάχες μεγάλων διαστάσεων σε αχανείς πίστες με μεγάλο αριθμό ατόμων. Η κυκλοφορία του Battlefield 4 ήρθε με μια αρκετά προβληματική εμπειρία για τους παίχτες του τίτλου, αφού τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, το παιχνίδι στιγματίστηκε από αρκετά προβλήματα στο κομμάτι του multiplayer. Επιπλέον οι κυκλοφορίες των τελευταίων ετών έχουν στιγματίσει την EA DICE ως ένα στούντιο που αδυνατεί να παράξει μια single player εμπειρία με ένα αξιόλογο και αξιομνημόνευτο σενάριο. Με το Battlefield 1 η EA DICE έχει ένα διπλό στοίχημα να κερδίσει: να καταφέρει να δώσει μετά από καιρό την single player εμπειρία που αξίζει στην εποχή που πραγματεύεται και να αποδείξει ότι διατηρεί επάξια το στέμμα της βασίλισσας των multiplayer τίτλων στα παιχνίδια πρώτου προσώπου.

Την καταστροφή του κόσμου την έχουμε δει μέσα από τα παιχνίδια πάρα πολλές φορές, είτε αυτή απαντάται ως επιδημία που έχει μετατρέψει τους ανθρώπους σε αχόρταγα για σάρκα zombie, είτε ως φανταστικές ιστορίες εξωγήινων επιθέσεων ή ακόμα και πιο ρεαλιστικά, αλλά πάλι στα πλαίσια της φαντασίας με τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλων διαστάσεων. Με το Battlefield 1, η EA DICE έκανε μια μεγάλη στροφή στο κλίμα και στο περιβάλλον που διαδραματίζεται το παιχνίδι, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά και μετά από πολύ καιρό σε τέτοιο περιβάλλον, την ιστορία του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου, μιας από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ανθρωπότητας.

 

Η ιστορία του Battlefield 1 παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις War Stories, που αναλύουν τις περιπέτειες διαφόρων στρατιωτών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και πώς οι επιλογές τους άλλαξαν την ροή της μάχης για την περιοχή τους και ενδεχομένως ολόκληρου του κόσμου. Τα War Stories μέσα από τα 5 κεφάλαια τους και ένα ακόμα για τον πρόλογο, παρουσιάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τρομακτική βιαιότητα που φέρνει ένας πόλεμος τέτοιων διαστάσεων και παρουσιάζει χωρίς κανένα ηθικό φραγμό το πόσο αναλώσιμη γίνεται η ανθρώπινη ύπαρξη όταν τα έθνη μάχονται για να αποδείξουν την κυριαρχία τους. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε ένας από τους πιο βίαιους πολέμους στην ιστορία της ανθρωπότητας με μεγάλες καταστροφές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αρχή του έφερε και την τεράστια πρόοδο στον οπλισμό που χρησιμοποιούσαν τα στρατεύματα, κυρίως στα οχήματα του πυροβολικού, αλλά και των τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η EA DICE χρησιμοποιώντας ως καμβά τη μαύρη αυτή σελίδα της ανθρωπότητας, "ζωγραφίζει" τον αγώνα των συμμάχων ενάντια στις δυνάμεις των κεντρικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ιστορία, την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε η δολοφονία του Αυστρο-Ουγγαρού διαδόχου του θρόνου, Archduke Franz Ferdinand. Η δολοφονία αυτή οδήγησε σε άμεση έναρξη του πολέμου. Οι δυνάμεις που συμμετείχαν στον πόλεμο ήταν οι Σύμμαχοι (Βρετανική, Γαλλική και Ρώσικη αυτοκρατορία, Ιταλία, Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες) και οι Κεντρικές Δυνάμεις ( Γερμανία, Αυστρό-Ουγγαρία, Βουλγαρία και Οθωμανική αυτοκρατορία). Ο πόλεμος κράτησε για 4 χρόνια μεταξύ 28 Ιουλίου 1914 και 11 Νοεμβρίου 1918. Το τέλος του ήρθε με ένα μεγάλο πλήγμα για την ανθρωπότητα με περισσότερες από 14 εκατομμύρια απώλειες σε πληθυσμό και με πάνω από 130 εκατομμύρια συμμετέχοντες. Ταυτόχρονα έγινε η αφορμή για την δημιουργία νέων πολιτικών θεσμών, που θα προασπίζονταν τα δικαιώματα των ανθρώπων, τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και φυσικά την δημιουργία νέων εθνών, αλλά και την πτώση μεγάλων αυτοκρατοριών.

battlefield-1_20161024153818

Το campaign του τίτλου διατηρεί εξαιρετική ροή και λειτουργεί και ταυτόχρονα ως ένα καλό tutorial για το κυρίως γεύμα του παιχνιδιού που δεν είναι άλλο από το multiplayer του. Στην πρώτη μας αποστολή ή αν θέλετε καλύτερα ιστορία, αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός οδηγού Tank, της Black Bess,  που έχει την ευθύνη της ακεραιότητας του ως προς την λειτουργία του, αλλά και την ασφαλή διέξοδο του πληρώματος του. Ως μέρος της αποστολής αναλαμβάνουμε τον έλεγχο εχθρικών κατασκηνώσεων, την εύρεση εξαρτημάτων για το χαλασμένο μας όχημα, την Black Bess και πάνω απ’ όλα με τη χρήση διαφορετικών τακτικών ως προς την προσέγγιση τους, αφού στο παιχνίδι έχει προστεθεί και η δυνατότητα για χρήση stealth, με τους εχθρούς να διαθέτουν μια ένδειξη με δυο στάδια εντοπισμού. Σε άλλη αποστολή έχουμε τη χαρά να ανακαλύψουμε την ιστορία του Lawrence της Αραβίας και των Βεδουίνων επαναστατών. Η συγκεκριμένη αποστολή δοκιμάζει τον παίκτη με αρκετούς τρόπους, αφού ως μέρος των objectives μας αποτελούν οι καταστροφές μερικών οχημάτων, η εξολόθρευση κάποιων διοικητών και στο τέλος της ιστορίας μια τεράστια μάχη ενάντια στο πιο ισχυρό όπλο των Κεντρικών Δυνάμεων.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της ιστορίας στο Battlefield 1 είναι το συναίσθημα σύνδεσης που δίνει στον παίκτη με τον κάθε χαρακτήρα που μας παρουσιάζει. Πολλά παιχνίδια έχουν προσπαθήσει να αφηγηθούν πολλαπλές παράλληλες ιστορίες, λίγα όμως έχουν καταφέρει να δώσουν ίση βαρύτητα σε όλες. Προς έκπληξή μας η EA DICE έπλεξε ένα υπέροχο νήμα γύρω από αυτούς τους διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταφέροντας παράλληλα με το αίσθημα του θανάτου και μηνύματα φιλίας, ανδρείας, ενότητας και σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων και του τι είναι ικανοί να κάνουν για τους συμπατριώτες τους και συμπολεμιστές τους. Σε περισσότερες από μια σκηνές και γνωρίζοντας ότι οι ιστορίες που αφηγείται το παιχνίδι βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ανατριχιάσαμε, νιώσαμε δέος και συγκίνηση από το μεγαλείο των ανθρώπων αυτών.

Στo multiplayer κομμάτι του, το Battlefield 1 πήρε όσα έκαναν πετυχημένα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και τα βελτίωσε σε κάθε τους τομέα. Σε όλους τους χάρτες ανεξαρτήτως λειτουργίας συμβαίνουν διαρκώς εκατοντάδες πράγματα και η μηχανή γραφικών του τίτλου, κρατάει διαρκώς την απόδοση του παιχνιδιού στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο χωρίς να παρουσιάζει πτώσεις στην απόδοση επιτρέποντας στο γρήγορο και ξέφρενο ρυθμό του παιχνιδιού να φανεί σε όλο του το μεγαλείο. Οι servers που αποτελούν το Α και το Ω κάθε online τίτλου δουλεύουν άψογα, χαρίζοντας απροβλημάτιστους αγώνες, χωρίς διακοπές και προβληματικό lagging που συνήθως μαστίζει τα παιχνίδια αυτού του είδους, κυρίως στις πρώτες τους μέρες της κυκλοφορίας.

Με το Battlefield 1, η EA DICE επιστρέφει στις ρίζες που έκαναν τη σειρά τόσο πετυχημένη. Επιστρέφουν οι κοντινές μάχες, με τη στρατηγική να παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στην απώθηση των επιθέσεων από τις αντίπαλες ομάδες. Δεν υπάρχουν πλέον ελικόπτερα, γρήγορα πολεμικά αεροπλάνα, διόπτρες και κιάλια νυχτερινής όρασης. Όλα βασίζονται πλέον στο ένστικτο του παίχτη και στην ταχύτητα των αντανακλαστικών του. Στην οξύτητα της παρατήρησης, στη συνεργασία των συμπαιχτών και στην άμεση επέμβαση των μαχητών. Η καταστροφή ενός εχθρικού τεθωρακισμένου έρχεται ως μεγαλύτερο επίτευγμα όταν τα προσφερόμενα όπλα βασίζονται σε πρωτόγονες εκδόσεις των σημερινών τεχνολογιών.

Αυτή η λογική της επιστροφής στα παλιά έχει εφαρμοστεί και στις διαθέσιμες κλάσεις του παιχνιδιού. Επιστρέφουν οι Assault, Medic, Support και Scout, όμως πλέον έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε μια ομάδα να είναι ατελής χωρίς την ύπαρξη μιας εξ αυτών στο πεδίο της μάχης. Η Assault κλάση διαθέτει όπλα για κοντινές μάχες και με gadget ικανά να κάνουν ζημιά στα εχθρικά τεθωρακισμένα. Η Medic προσφέρει ιατρικά βοηθήματα στους πληγωμένους του στρατοπέδου και διαθέτει όπλα δυνατά, όχι όμως γρήγορα για την εξολόθρευση των αντιπάλων ενώ η κλάση Support αποτελεί την πρώτη άμυνα για τις επιθέσεις, με τα LMG να δίνουν το παρόν και τέλος τους Scout με τα Sniper όπλα τους να αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας και επίθεσης, αλλά ταυτόχρονα και τα μάτια της ομάδας. Η διάταξη αυτή των κλάσεων ακούγεται χαοτική, ατελής όπως αναφέραμε, λειτουργεί όμως άψογα για την δημιουργία μιας εκπληκτικής συνεργίας μεταξύ των παικτών και των διαφορετικών κλάσεων.

Δεδομένου ότι πρόκειται για τίτλο που κυκλοφορεί σε πολλές πλατφόρμες και πως κάθε μια από αυτές διαθέτει διαφορετικές δυνατότητες, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η Frostbite δίνει σεμινάρια τεχνολογικής υπεροχής. Η προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια που έχει το κάθε περιβάλλον είναι εκπληκτική.

το VG24 λέει

Operations

Το Operations κάνει για πρώτη φορά το ντεμπούτο του στο Battlefield 1 και έχει ως στόχο να μεταφέρει το συναίσθημα του πολέμου στο online του παιχνιδιού. Υπάρχουν 4 διαθέσιμα operations με το καθένα από αυτά να διαδραματίζεται σε δυο διαφορετικούς χάρτες. Στη λειτουργία αυτή η μια ομάδα -40 ή 64 ατόμων- αναλαμβάνει το ρόλο του επιτιθέμενου και η άλλη του αμυνόμενου. Σκοπός των επιτιθέμενων είναι να κατακτήσουν δυο από τα σημεία ελέγχου που μας ορίζει το Operation και να ωθήσουν τους αμυνόμενους πιο πίσω στις γραμμές τους. Σκοπός των αμυνόμενων είναι απλά να εξοντώσουν όλες τις δυνάμεις των εχθρών. Οι επιτιθέμενοι έχουν στη διάθεση τους τρεις ευκαιρίες για να νικήσουν και σε κάθε προσπάθεια διαθέτουν 150 στρατιώτες. Κάθε θάνατος κοστίζει έναν στρατιώτη. Μια αρκετά δύσκολη διαδικασία, που κυρίως δίνει πλεονέκτημα στους αμυνόμενους, αφού με μια καλά οργανωμένη άμυνα, δύσκολα οι επιτιθέμενοι μπορούν να πιάσουν και τα 2 σημεία ελέγχου και μάλιστα όσο πιο βαθιά προχωράνε στα εχθρικά εδάφη τόσο πιο έντονες γίνονται οι άμυνες των αντιπάλων. Επί της ουσίας το Operations είναι ένα Conquest μεγάλων διαστάσεων, με αρκετά πιο χαοτικές εκτάσεις και με μεγαλύτερες απαιτήσεις οργάνωσης και από τις δυο πλευρές.

Domination

Το Domination ακολουθεί την παλιά γνωστή συνταγή της σειράς αντιγράφοντας το Conquest, χωρίς όμως την ύπαρξη των οχημάτων.

Team Deathmatch

Η πλέον κλασσική λειτουργία που συναντάμε σχεδόν σε όλα τα ανταγωνιστικά multiplayer παιχνίδια. Δυο ομάδες των 10 παικτών, πολεμάνε μεταξύ τους για να φτάσουν είτε το score των 100 πόντων ή μέχρι την λήξη του χρόνου.

Rush

Η λειτουργία Rush αποτελεί την σύντομη εκδοχή της λειτουργίας Operations με την μια μεριά να προστατεύει κάποια σημεία ελέγχου και την άλλη μεριά να προσπαθεί να τα ανατινάξει.

Conquest

Η λειτουργία Conquest συνεχίζει να είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς και αποτελεί το mode που δίνει έναν ξεχωριστό τόνο στο Battlefield 1 σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Επιπλέον είναι το πιο ισορροπημένο από όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες και εξακολουθεί να είναι το πιο αγαπημένο μεταξύ των φανς μαζί με το Team Deathmatch. Εν συντομία, στη λειτουργία αυτή η κάθε ομάδα διαθέτει έναν προκαθορισμένο αριθμό από "tickets" για τους στρατιώτες της. Επιπλέον κάθε ομάδα διαθέτει έναν συγκεκριμένο αριθμό από σημεία ελέγχου που καθορίζουν το πλήθος των εισιτηρίων αυτών. Όσο μια ομάδα καταλαμβάνει σημεία ελέγχου τόσο μειώνεται ο αριθμός των εισιτηρίων και επιπλέον αυξάνεται και ο αριθμός των πόντων κατάκτησης. Νικητήρια είναι η ομάδα που θα φτάσει τον μέγιστο αριθμό κατάκτησης ή που θα καταφέρει να διατηρήσει τα περισσότερα εισιτήρια.

War Pigeons

Η δεύτερη νέα λειτουργία στο Battlefield 1 είναι το War Pigeons. Σε αυτή τη λειτουργία, οι αντίπαλες ομάδες πρέπει να πιάσουν το περιστέρι που βρίσκεται σε κάποιο σημείο του χάρτη και στη συνέχεια να περιμένουν να γεμίσει η μπάρα για να το ελευθερώσουν και να στείλουν το μήνυμα με τις συντεταγμένες για να επιτεθεί το πυροβολικό. Το βασικό συστατικό που εγγυάται την επιτυχία της λειτουργίας αυτή είναι η μικρή της διάρκεια και το γεγονός ότι ο στρατιώτης που κουβαλάει το περιστέρι είναι ορατός από τους αντιπάλους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χαοτικές αναμετρήσεις. Η πρώτη ομάδα που θα ελευθερώσει τρία περιστέρια είναι και η νικήτρια.

H EA DICE με το Battlefield 1 και τη χρήση της μηχανής γραφικών Frostbite 3 θέτει νέα επίπεδα αναφορικά με τον οπτικοακουστικό τομέα των παιχνιδιών. Ο τίτλος "τρέχει" σε ανάλυση 1080p και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο 99% του single player ενώ στο multiplayer δεν συναντήσαμε ποτέ και σε καμία περίπτωση πτώση των καρέ. Οπτικά το Battlefield 1 είναι εξαιρετικό. Δεδομένου ότι πρόκειται για τίτλο που κυκλοφορεί σε πολλές πλατφόρμες και πως κάθε μια από αυτές διαθέτει διαφορετικές δυνατότητες, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η Frostbite δίνει σεμινάρια τεχνολογικής υπεροχής. Η προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια που έχει το κάθε περιβάλλον είναι εκπληκτική. Η πιστότητα και η λεπτομέρεια, με την οποία κάθε όπλο του παιχνιδιού και κάθε όχημα έχει μεταφερθεί από το πραγματικό ιστορικό αντικείμενο, δείχνει το μεράκι της DICE για τη σειρά και το σεβασμό της στο αντικείμενο που απασχολεί. Το κείμενο όμως δύσκολα μπορεί να μεταφέρει την ποιότητα και την πιστότητα που το παιχνίδι διαθέτει και το πώς το στούντιο έχει μεταφέρει με εξαιρετική ακρίβεια τις εκρήξεις, τα particle effects από τις σφαίρες που βάλλουν τα σιδερένια οχήματα ή τις κλιματικές αλλαγές στα περιβάλλοντα, που "πνίγονται" από πυκνές ομίχλες, βροχές και σκληρές αμμοθύελλες. Ο οπτικός τομέας όμως είναι η μια όψη του νομίσματος που ζωγραφίζει ένα τμήμα του καμβά της EA DICE.

Την άλλη όψη του νομίσματος, αποτελεί ο ηχητικός τομέας που είναι άψογος σε κάθε του σημείο. Από τα δυνατά soundtrack που στολίζουν κάθε ιστορία, την έντονη και δυνατή μουσική που συνοδεύει το αρχικό μενού, τους ήχους από τις σφαίρες και τις οβίδες των όλμων του πυροβολικού, το σκηνικό της μάχης ζωντανεύει περισσότερο από ποτέ. Αν ο τίτλος δεν προταθεί για τα καλύτερα γραφικά σε παιχνίδι πρώτου προσώπου του 2016, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το βραβείο για τον καλύτερο ηχητικό τομέα στη χρονιά. Τέτοιο είναι το επίπεδο της δεσμεύσεώς που έχει δώσει η DICE και που ποτέ δεν έχει απογοητεύσει όλα αυτά τα χρόνια.

Κλείνω το review μου λέγοντας ότι πριν ξεκινήσω την ασχολία μου με το Battlefield 1 ήμουν από τους παίχτες που κοιτούσαν με πολύ αυστηρό μάτι την προσπάθεια της DICE και ενδεχομένως να φοβόμουν για την ποιότητα του παιχνιδιού σε σημείο που η κριτική μου άγγιζε τα όρια του hating. Η κυκλοφορία του Battlefield 4 έφερε την DICE σε μια δύσκολη θέση αναφορικά με την ποιότητα του τίτλου, αφού το 4ο μέρος της σειράς συνοδεύτηκε από μια μεγάλη περίοδο προβληματικής online λειτουργίας. Επιπλέον η αντίληψη που έχει περάσει το στούντιο στον κόσμο για αδυναμία δημιουργίας δυνατών σεναρίων στα παιχνίδια της, με τελευταίο παράδειγμα το Mirror's Edge Catalyst, είχε κάνει τις φοβίες για συνέχιση του μοτίβου αυτού και με το Battlefield 1. Με μεγάλη χαρά μπορούμε να πούμε πως με το νέο κεφάλαιο στη σειρά το στούντιο απέδειξε περίτρανα πως έχει το ταλέντο και τη δημιουργικότητα για να δημιουργήσει παιχνίδια που απασχολούν πραγματικά γεγονότα και μάλιστα να τα τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Το Battlefield 1 διαθέτει 32 Trophies
Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: 4/10
World War One Hero
Obtain all trophies (5)
Operations
Win 1 Operation in multiplayer (4)
Counter-sniper
Using a bolt action rifle, kill an enemy Scout in multiplayer
Play the Objective
Complete 25 Squad Orders in multiplayer (6)
Warbonds
Earn 450 Warbonds in multiplayer (2)
Corporal
Reach Rank 10 in multiplayer
Assault Enlistment
Reach Assault Rank 2 in multiplayer (11)
Medic Enlistment
Reach Medic Rank 2 in multiplayer (8)
Scout Enlistment
Reach Scout Rank 2 in multiplayer (6)
Support Enlistment
Reach Support Rank 2 in multiplayer (4)
Decorated
Reach Rank 1 with all 4 Infantry classes in multiplayer (5)
Friends in High Places
Complete Friends in High Places
Nothing is Written
Complete Nothing is Written
Through Mud and Blood
Complete Through Mud and Blood
Avanti Savoia!
Complete Avanti Savoia!
The Runner
Complete The Runner
Taking down giants
Unlock all Codex Entries in Friends in High Places (1)
All men dream
Unlock all Codex Entries in Nothing is Written (1)
Sound of thunder
Unlock all Codex Entries in Through Mud and Blood (4)
Conquering the mountains
Unlock all Codex Entries in Avanti Savoia! (1)
The hills of Gallipoli
Unlock all Codex Entries in The Runner (2)
Up close and personal
Perform a melee kill on 10 enemies anywhere in the campaign
Mightier than the shovel
Find the hidden Cavalry Sword and take down an enemy on the French countryside in the campaign (3)
Shock Wave
Kill 5 enemies by using dynamite in the campaign
Triple Boluk-Bashi
Kill all 3 Ottoman officers in Young Men's Work with melee kills in the campaign (2)
The Great War
Complete the campaign on Normal difficulty
The War to End All Wars
Complete the campaign on Hard difficulty (3)
Catching up on some reading
Collect one Field Manual in the campaign
Enough for a library
Collect all Field Manuals in the campaign (3)
Up to the challenge
Complete one challenge in the campaign
Putting in the effort
Complete 10 challenges in the campaign
Master of adaptation
Complete all challenges in the campaign
Το Battlefield 1 διαθέτει 31 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000: 4/10
Support Enlistment 80
Reach Support Rank 2 in multiplayer (10)
Scout Enlistment 80
Reach Scout Rank 2 in multiplayer
Up close and personal 10
Perform a melee kill on 10 enemies anywhere in the campaign
The hills of Gallipoli 40
Unlock all Codex Entries in The Runner (1)
Catching up on some reading 10
Collect one Field Manual in the campaign (1)
The War to End All Wars 40
Complete the campaign on Hard difficulty (1)
The Great War 10
Complete the campaign on Normal difficulty
Mightier than the shovel 10
Find the hidden Cavalry Sword and take down an enemy on the French countryside in the campaign (3)
Operations 10
Win 1 Operation in multiplayer
Play the Objective 10
Complete 25 Squad Orders in multiplayer (4)
Counter-sniper 10
Using a bolt action rifle, kill an enemy Scout in multiplayer
Corporal 10
Reach Rank 10 in multiplayer
Warbonds 10
Earn 450 Warbonds in multiplayer
Medic Enlistment 80
Reach Medic Rank 2 in multiplayer
Assault Enlistment 80
Reach Assault Rank 2 in multiplayer (3)
Enough for a library 80
Collect all Field Manuals in the campaign (4)
Triple Boluk-Bashi 40
Kill all 3 Ottoman officers in Young Men's Work with melee kills in the campaign (2)
Up to the challenge 10
Complete one challenge in the campaign
Sound of thunder 40
Unlock all Codex Entries in Through Mud and Blood (1)
Conquering the mountains 40
Unlock all Codex Entries in Avanti Savoia! (1)
Putting in the effort 40
Complete 10 challenges in the campaign
Master of adaptation 80
Complete all challenges in the campaign (1)
Nothing is Written 10
Complete Nothing is Written
Through Mud and Blood 10
Complete Through Mud and Blood
Decorated 40
Reach Rank 1 with all 4 Infantry classes in multiplayer (1)
Friends in High Places 10
Complete Friends in High Places
Taking down giants 40
Unlock all Codex Entries in Friends in High Places (1)
All men dream 40
Unlock all Codex Entries in Nothing is Written (1)
Avanti Savoia! 10
Complete Avanti Savoia!
The Runner 10
Complete The Runner
Shock Wave 10
Kill 5 enemies by using dynamite in the campaign

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Battlefield 1

Author

Νίκος Λυμπέριος

Developer

EA DICE

Publisher

Electronic Arts

Διανομή

Bandai Namco

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

21 Οκτωβρίου 2016

Είδος

First Person Shooter

PEGI

18

Θετικά

+ Εξαιρετικός οπτικός τομέας σε single και multiplayer
+ Κινηματογραφικού επιπέδου ηχητικός τομέας
+ Οι ιστορίες που αφηγείται η War Stories λειτουργία είναι καλογραμμένες
+ Εξαιρετικό, απροβλημάτιστο multiplayer

Αρνητικά

- Εμφανές lag στα μενού στην καρτέλα του στρατιώτη
- Για την ώρα δεν υπάρχουν lobby για τους παίχτες ενός party

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
9.5
8.7
Συνοψίζοντας

Το Battlefield 1 εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες των μηχανημάτων νέας γενιάς και προσφέρει μια από τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες στο χώρο των παιχνιδιών πρώτου προσώπου. Σε αυτό συμβάλλει σημαντικά το καλοστημένο campaign του παιχνιδιού με το εντυπωσιακό του soundtrack, το οποίο μεταφέρει τον παίκτη σε έναν κόσμο, που δε χωράνε λόγια. Εκτός από τα φανταστικά γραφικά και τον υπέροχο ήχο, είναι ένα εκπληκτικό σε gameplay παιχνίδι, με κάθε του πτυχή να είναι άψογα μελετημένη, χωρίς να υστερεί και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

Επιπλέον, το multiplayer του τίτλου διαθέτει άφθονη ποικιλία σε λειτουργίες, με εξαιρετικά σχεδιασμένους χάρτες, χωρίς να παρουσιάζει κανενός είδους πρόβλημα. Η EA DICE με το Battlefield 1 δημιούργησε το καλύτερο shooter στα υπάρχοντα συστήματα και επέστρεψε τη σειρά στις παλιές της δόξες.

9.5
Βαθμός
8.7
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1