Battlefield V (Open Beta)

by Λεωνίδας Πάτρας on 10 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά από το αρκετά επιτυχημένο εγχείρημα της EA DICE με το Battlefield 1, το οποίο μας πρόσφερε μια πολύ δυνατή και αρκετά ρεαλιστική εμπειρία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η σειρά μεταφέρεται χρονικά λίγες δεκαετίες αργότερα, στον αιματηρό Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πρώτη γεύση του Battlefield V, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβρη, ήταν εφικτή για όλους μέσω της ανοιχτής Beta του παιχνιδιού. Σκοπός της συγκεκριμένης Beta ήταν, όχι απλά ο έλεγχος των servers της EA όταν αυτοί θα βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, αλλά και το feedback των παικτών σχετικά με το παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία για καταγραφή σχετικά με το συγκεκριμένο Preview. Αν μπορούμε να δώσουμε έναν μίνι τίτλο για τη γενικότερη εικόνα που βιώσαμε είναι πως το Battlefield V αποτελεί, κατά μεγάλο ποσοστό, ένα reskin του BF1. Πάρα πολλά assets, αλλά και οι περισσότεροι μηχανισμοί, μεταφέρονται σχεδόν αυτούσιοι από τον έναν τίτλο στον άλλο. Ελάχιστα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν και αυτά όχι απαραίτητα προς την θετική πλευρά, όπως για παράδειγμα η υπερβολική χρήση in-game currency για αγορά και αναβάθμιση όπλων, κάτι που κατακρίθηκε αρκετά στο Battlefront 2, αλλά δυστυχώς κάνει την εμφάνιση του και εδώ. Τα in-game χρήματα κερδίζονται με την ολοκλήρωση διαφόρων challenges που μπορούμε να επιλέξουμε ή μας δίνει μόνο του το παιχνίδι (πχ. συγκεκριμένος αριθμός headshots, revives ή spot εχθρών).

Η διάσημη σειρά που έγινε γνωστή για τις τεραστίου βεληνεκούς μάχες αρχίζει να χάνει την προσωπικότητα της και ένας σοβαρός λόγος είναι ότι στους δύο χάρτες της Beta έλειπαν κατά πολύ οι μεγάλες μάχες με οχήματα αέρος, εδάφους η νερού. Η αίσθηση των όπλων είναι πιο "ανάλαφρη" σε σχέση με το BF1, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση μέχρι το τελικό προϊόν. Οι κλάσεις των στρατιωτών και ο εξοπλισμός δουλεύουν όπως στον προηγούμενο τίτλο. Σαν νέο χαρακτηριστικό θα αναφέραμε το upgrade tree με την αγορά upgrades τόσο για την κάθε κλάση ξεχωριστά, όσο και για κάθε όπλο. Το νέο BF επιδιώκει ακόμη περισσότερο την ύπαρξη του squad των τεσσάρων ατόμων, αφού πριν από σχεδόν κάθε παιχνίδι το machmaking σας βρίσκει ένα διαθέσιμο squad, αν δεν παίζετε με τους φίλους σας. Πλέον όλες οι κλάσεις μπορούν να κάνουν revive, ενώ το resupply μπορεί να γίνει από σταθμούς εντός της πίστας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Company System που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε και να τροποποιήσουμε τους δικούς μας στρατιώτες, τους οποίους μπορούμε να ελέγχουμε στο πεδίο της μάχης.

Στη Beta έχουμε τη δυνατότητα να πολεμήσουμε σε δύο χάρτες και τρία διαφορετικά modes. Φυσικά υπάρχει το σήμα κατατεθέν της σειράς, το "Conquest", αλλά και δύο νέα modes το "Airborne" και το "Breakthrough", που έχουν στοιχεία τόσο από domination, όσο και από το προσωπικό αγαπημένο μας Rush Mode με την καταστροφή βάσεων. Τα Grand Operations που περιλαμβάνουν μεγάλης διάρκειας μάχες, με τον συνδυασμό των παραπάνω modes, θα υπάρχουν και στο BFV, όπως είδαμε και στη συγκεκριμένη Beta και θα εμπλουτίζονται από τα νέα "Tides of War" και "Firestorm", περισσότερα για τα οποία θα μάθουμε στο μέλλον. Μια νέα προσθήκη που έκανε την εμφάνιση της στη Beta, είναι το Shock Troops. Στην ουσία αποτελεί ένα μικρό μαραθώνιο από challenges που με την ολοκλήρωση του προσφέρει ένα συγκεκριμένο reward. Δυστυχώς, τα κάκιστα και πολύ αργά menu screens που έκαναν την εμφάνισή τους τόσο στα δύο Battlefront παιχνίδια, όσο και στο Battlefield 1, θα τα υποστούμε και στο BF V. Ελπίζουμε με κάποιο τρόπο να γίνουν πιο λειτουργικά και εύχρηστα στο μέλλον.

Από πλευράς connectivity, οι servers αντιδρούσαν αρκετά καλά και το lag ήταν γενικά ελάχιστο ή μη ορατό, σε αντίθεση με τα πολλά bugs που υπήρχαν στο παιχνίδι και ελπίζουμε ότι θα εξαλειφθούν μέχρι την τελική κυκλοφορία. Αν υπήρχαν κάποια θέματα  αυτά έκαναν την εμφάνισή τους κατά το matchmaking περισσότερο και όχι κατά τη διάρκεια των matcher. Η αίσθηση του πολέμου δεν αλλάζει ιδιαίτερα, η απεικόνιση είναι αρκετά σωστή και βασισμένη, έως ένα βαθμό, σε πραγματικά γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αν και είναι γνωστό πως αρχικά θα λείπουν μεγάλες πολεμικές δυνάμεις της εποχής, όπως η Ρωσία και η Ιαπωνία (οι οποίες μάλλον θα προστεθούν ως DLC, τα οποία σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα είναι δωρεάν). Ο οπτικός τομέας και η μηχανή γραφικών (Frostbite 3) δεν αλλάζει και αναμένουμε ένα αρκετά ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα στα 60 fps, όπως και στον τομέα του ήχου που είναι από τα ατού της σειράς.

Σύμφωνα με όσα είδαμε στην Open Beta, το Battlefield V θα είναι ένα παιχνίδι που ίσως διχάσει το κοινό, εκτός και αν τελικά καταφέρει και το κερδίσει, εφόσον το feedback των παικτών εισακουστεί από την πλευρά της EA DICE. Η θεματολογία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πάντα μαγνητίζει τους παίκτες, αλλά το πως θα καταφέρει να αναδειχθεί ο τίτλος έπειτα από ένα αρκετά δυνατό Battlefield 1, αλλά και πως θα ξεχωρίσει από αυτό, εξαρτάται καθαρά από τους developers. Υπάρχουν παράπονα από το κοινό, αλλά υπάρχει και το υπόβαθρο ώστε να διορθωθούν. Το αν θα προλάβει στο "λανσάρισμα" η EA DICE να μας προσφέρει έναν Battlefield τίτλο στο πνεύμα των παλαιότερων, κάνοντάς μας να δαπανήσουμε δεκάδες ώρες online, θα το ανακαλύψουμε σε δύο περίπου μήνες από τώρα.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

EA DICE

Publisher

Electronic Arts

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4, Xbox One, PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

20 Νοεμβρίου 2018

Είδος

First-person shooter, Battle royale

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
50%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1