Blackwood Crossing

by Βασίλης Καμακάρης on 10 Απριλίου 2017

Κάθεσαι σε ένα βαγόνι ενός τρένου και κοιτάς τη θέα έξω από αυτό να περνά γρήγορα. Βάζεις την αγαπημένη σου μουσική και ξεφεύγεις από τους περιορισμούς, με τη φαντασία σου να καλπάζει. Ξαφνικά το τρένο σε οδηγεί σε ένα δάσος. Προχωράς, βρίσκεις ένα δεντρόσπιτο και σκαρφαλώνεις σ' αυτό. Μια ματιά από το παράθυρό του σε βγάζει ανεξήγητα σε ένα νησί. Τι συμβαίνει και που βρισκόμαστε; Σημασία δεν έχει πάντα ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Μια ιδιαίτερη περιπέτεια που βίωσε και η ηρωίδα μας, Scarlett στο Blackwood Crossing.

Το Blackwood Crossing είναι ένα adventure παιχνίδι πρώτου προσώπου από την PaperSeven και κυκλοφόρησε στις αρχές του Απριλίου. Το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από την Scarlett, μια νεαρή κοπέλα που βρίσκεται σε ένα βαγόνι ενός τρένου και ξαφνικά το ταξίδι της θα εξελιχθεί σε μια απρόσμενη περιπέτεια, καθώς ο αδερφός της, Finn, και μια παράξενη φιγούρα με μια μάσκα κουνελιού θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Η ιστορία του τίτλου είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο από μόνη της και είναι γεμάτη από ποικιλία συναισθημάτων, που δίνουν μια γλυκιά, αλλά και λυπητερή νότα. Η Scarlett και ο Finn ουσιαστικά είναι δύο ορφανά αδέρφια, που μεγάλωσαν με τους παππούδες τους, ωστόσο μετά από καιρό οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, με το παρελθόν των δύο παιδιών να βασίζεται σε λάθη και παρεξηγήσεις, τα οποία η Scarlett θα κληθεί σε αυτό το ταξίδι να λύσει.

Το σημαντικότερο κομμάτι που προσφέρει το game της PaperSeven είναι η πλοκή του. Η  διάρκειά του κυμαίνεται στις 2 ώρες. Μέσα από τα γεγονότα του παρελθόντος οι παίκτες θα λύσουν puzzle με βάση τους χαρακτήρες που θα εμφανιστούν σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού, αλλά και με αντικείμενα που θα χρειαστεί ο Finn για να ζωντανέψουμε μαγικά την ζωηρή φαντασία του.

Από τα puzzles του παιχνιδιού το πιο ενδιαφέρον ήταν αυτό των χαρακτήρων. Οι χαρακτήρες δεν είχαν πρόσωπο, αλλά μια μάσκα που είχε σχεδιάσει ο Finn. Κάθε άτομο έδινε τη δική του ατάκα και με βάση αυτήν έπρεπε να βρούμε το δεύτερο άτομο που θα σχημάτιζε τον συνδυασμό, αλλά και τη σκηνή που τελικά θα έδινε τη συνολική εικόνα της πλοκής.

Όμως ο πραγματικός καθοδηγητής στην ιστορία μας είναι ο Finn και οι αναμνήσεις του. Ξεκινώντας μας με ένα παιχνίδι “Simon says”, ο τίτλος θέλει να τονίσει στην εγκατάλειψη του Finn από την Scarlett και τις στιγμές που τη ζητούσε διπλά του, έχοντας μια σκοτεινή πλευρά, την οποία σιγά – σιγά θα ανακαλύψουμε μέχρι να φτάσουμε στην τελική κορύφωση, όπου θα μας δώσει την αλήθεια.

Ένα πρόβλημα, ωστόσο που είχε η ιστορία ήταν πως ενώ είχε την βαρύτητα που χρειαζόταν, ορισμένα ερωτήματα που είχε ο παίκτης έμειναν αναπάντητα, παρόλο που σε μερικά έπαιρνε τις απαντήσεις που ήθελε. Εδώ οι λίγες παραπάνω ώρες θα μπορούσαν να καλύψουν πιθανά ερωτήματα για τους ήρωες μας.

Κάθε συναίσθημα που εκφραζόταν από τους ήρωες μας ήταν πιο έντονο από την μουσική υπόκρουση του τίτλου, που έδενε με μια λυπητερή νότα. Ο οπτικός τομέας στο Blackwood Crossing ήταν βγαλμένος από παιδική ταινία, με μια πιο αρτιστική διάθεση. Οι χαρακτήρες είναι αρκετά καλά σχεδιασμένοι, όμως το περιβάλλον είχε μικρότερη λεπτομέρεια στα textures.

Βέβαια, όσον αφορά τις επιδόσεις του τίτλου, ένα σημαντικό πρόβλημα, κυρίως για την PC έκδοση είναι πως το port είναι locked στα 30fps, κάτι που πλέον είναι απαγορευτικό. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, υπήρχαν συχνά framedrops, που γίνονταν ιδιαίτερα ενοχλητικά.

Με το Blackwood Crossing, η PaperSeven έδωσε πιο πολύ βάρος στα συναισθηματικά ερεθίσματα, παρά σε ένα ποιοτικό port που θα ζωντάνευε περισσότερο το ενδιαφέρον ενός gamer. Η ιστορία είναι το δυνατό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά δεν μπορεί από μόνο του να σταθεί όρθιο, δίνοντας μια αξιοπρεπή εμπειρία για λίγους.

20170406175657_1

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Vision Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Blackwood Crossing

Συντάκτης
10 Απριλίου 2017
Developer

PaperSeven

Publisher

Vision Games

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

5 Απριλίου 2017

Είδος

Adventure

PEGI

12

Θετικά

+ Ενδιαφέρουσα πλοκή και χαρακτήρες
+ Όμορφα συναισθήματα

Αρνητικά

- Υπερβολικά μικρή διάρκεια
- Ορισμένα κενά στην ιστορία
- Textures χαμηλής ποιότητας
- Το PC port είναι locked στα 30fps και με συχνά framedrops

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
5.0
Συνοψίζοντας

Η PaperSeven μέσω του Blackwood Crossing έρχεται να δώσει περισσότερο μια εμπειρία ταινίας, παρά ενός απλού παιχνιδιού. Μέσα στην μικρή του διάρκεια θα καταφέρει να μεταφέρει κάποια συναισθήματα και σκέψεις για το νόημα της οικογένειας, ωστόσο θα σταθεί μόνο εκεί. Το port του PC από την άλλη μεριά είναι τεχνικά αδύναμο και θα αποτελέσει βασικό μειονέκτημα για τους επίδοξους αγοραστές.

5.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1