Block Survival: Legend of the Lost Islands

by Βασίλης Καμακάρης on 22 Αυγούστου 2017

Αυτό που έχουμε μάθει από ταινίες και σειρές σχετικά με την πτώση ενός αεροπλάνου είναι ότι υπάρχουν μόνο τα εξής σενάρια: Πρώτον, να πεθάνουμε όλοι μας και δεύτερον να επιβιώσουμε μόνοι ή με άλλους και να βρεθούμε σε μια κατάσταση που πιθανώς να μην βγει σε καλό για κανέναν. Ωστόσο, πάντα υπάρχει και αυτή η πιθανότητα να ζήσουμε μια μυθική περιπέτεια σε ένα μαγικό νησί (κλισέ, κατά την γνώμη μου) που θα μας αλλάξει την ζωή ή θα σκοτώσει τον χρόνο μας, μέχρι κάποιος να έρθει και να μας διασώσει.

Μια ιδιαίτερη περιπέτεια σε ένα μαγικό νησί έρχεται να μας προσφέρει η Inter Pixel Arts, μέσα από το πρόσφατο παιχνίδι της, Block Survival: Legend of the Lost Islands. Το Block Survival: Legend of the Lost Islands είναι ένα first-person shooter από την Inter Pixel Arts, μια εταιρεία με αρκετά μεγάλη εμπειρία σε παιχνίδια για mobile συσκευές, που προσπαθεί να κάνει τα επόμενα βήματα της στον χώρο του PC gaming.

Το Block Survival: Legend of the Lost Islands μας βάζει στη θέση ενός άγνωστου χαρακτήρα, ο οποίος έπειτα από τη συντριβή του αεροπλάνου, που είχε επιβιβαστεί, ξυπνά σε ένα μυστηριώδες μέρος. Χωρίς να γνωρίζει που βρίσκεται, θα εξερευνήσει το κόσμο γύρω. Ωστόσο όμως, ο κόσμος που θα επισκεφτεί κρύβει πολλά μυστικά, καθώς οι παίκτες θα μεταφερθούν σε διάφορες περιοχές και θα αντιμετωπίσουν κάθε λογής εχθρό, από απλούς ανθρώπους (στρατιώτες, ιππότες, Vikings και άλλα), μέχρι και μυθικά πλάσματα (δεινοσαύρους, golem, zombies και πάει λέγοντας).

Για να μπορέσουμε εμείς να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές, πόσο μάλλον να επιβιώσουμε σε αυτά τα νησιά, θα πρέπει να βασιστούμε στο οπλοστάσιο μας. Ο τίτλος προσφέρει συνολικά πάνω από 40 διαφορετικά όπλα, καθώς και αντικείμενα, που μπορούμε να κατασκευάσουμε, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες όπως ξύλο ή μέταλλο και πολλά ακόμα, τα οποία μαζεύουμε εντός των περιοχών. Τα όπλα αυτά δεν τα έχουμε από την πρώτη στιγμή πάνω μας, αλλά θα πρέπει να αποκτήσουμε τις “συνταγές.” Κάθε συνταγή μπορούμε να τη βρούμε με τρεις διαφορετικούς τρόπους: από boxed που υπάρχουν σε μυστικά σημεία, από εχθρούς και από τον Store guy.

Έχοντας ετοιμάσει τον εξοπλισμό μας, θα ξεκινήσει και η πορεία μας στις περιοχές του παιχνιδιού. Κάθε σημείο που θα βρεθούμε έχει μια μεγάλη έκταση, με μπόλικα αντικείμενα και εχθρούς. Τα όπλα θα μας βοηθήσουν αρκετά στο να πολεμήσουμε τους αντιπάλους μας από απόσταση ή από κοντινές συγκρούσεις και ειδικά όταν έρχεται η στιγμή να τα βάλουμε με τα “μεγάλα αφεντικά”, τα bosses. Ο σκοπός κάθε περιοχής είναι να εντοπίσουμε τα portals που θα μας μεταφέρουν στην επόμενη πίστα και φυσικά να μας βοηθήσουν από αποδράσουμε από τα Lost Islands.

Στο θέμα των αντίπαλων μας, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία που καλύπτει τόσο τη στεριά όσο και τον αέρα, ενώ θα τους αντιμετωπίσουμε υπό το φως της ημέρας, αλλά και μες στη νύχτα. Οι εχθροί μας είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία. Σε κάθε μάχη, όταν ένας εχθρός πέφτει, μας προσφέρει μερικά gold cubes, το in-game currency μας για αγορές στον Store guy. Τα gold cubes εκτός από αγορές αντικειμένων, είναι υπερβολικά χρήσιμα για τα upgrades των όπλων μας, για να έχουμε ένα σίγουρο αποτέλεσμα.  Παράλληλα, εκτός από τα όπλα, ακόμα και ο ίδιος μας ο χαρακτήρας αποκτά επιπλέον δυνατότητες, μέσα από το leveling system του παιχνιδιού. Εμείς με βάση τα kills ή τις πρώτες ύλες που εξάγουμε, λαμβάνουμε xp points, με κάθε level up να μας προσφέρει ένα random πλεονέκτημα, όπως παραπάνω ταχύτητα, μεγαλύτερο ammo capacity, extra life και πολλά ακόμα.

Όσον αφορά τώρα την αισθητική που κουβαλά ο τίτλος, εδώ κρύβεται μια μεγάλη παγίδα, στην οποία μάλιστα δεν κρύβω πως έπεσα και ο ίδιος μέσα. Από μια πρώτη ματιά στο θέμα των γραφικών, αντιλαμβανόμαστε άμεσα τον τίτλο ως ένα Minecraft clone, ωστόσο μπορεί να μοιάζει, αλλά μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.  Η εμπειρία που προσφέρει το Block Survival: Legend of the Lost Islands πηγάζει από ερεθίσματα που έχουμε συναντήσει σε παιχνίδια όπως Turok και Serious Sam, βάζοντας το στοιχείο του crafting σε δεύτερη μοίρα.

Το παιχνίδι εστιάζει κυρίως στο combat στοιχείο του, κάνοντας το gameplay αρκετά διασκεδαστικό. Ο ρυθμός του είναι γρήγορος, βάζοντας τον παίκτη να σκεφτεί άμεσα την κάθε κίνηση του, καθώς οι εχθροί μπορεί να εξολοθρεύονται εύκολα, ωστόσο οι παγίδες που υπάρχουν στις περιοχές, μπορούν άνετα να μας κοστίσουν την ζωή. Στο θέμα της πρόκλησης, ο τίτλος της Inter Pixel Arts είναι αρκετά ήπιος, μιας και η AI των enemies είναι αδύναμη και αρκετές φορές δεν αντιδρά τόσο άμεσα, ώστε να βιώσουμε μια πραγματική απειλή. 

Η διάρκεια του Block Survival: Legend of the Lost Islands είναι αρκετά ικανοποιητική για τα standard της, καθώς αγγίζει τις 6 ώρες. Το παιχνίδι της Inter Pixel Arts μετά τον τερματισμό μάς μας προσφέρει ένα new game plus για να επαναλάβουμε όλο το παιχνίδι με το υπάρχον progress μας, στην περίπτωση που θέλουμε να συλλέξουμε όλα τα διαθέσιμα achievements. Το Block Survival από τα πρώτα κιόλας επίπεδα ενθαρρύνει τον παίκτη να εξερευνήσει τα πάντα στο πέρασμα του και να πολεμήσει κάθε απειλή, ωστόσο υπάρχουν φόρες που θα δώσει μια αίσθηση επανάληψης.

Τώρα το θέμα της επανάληψης με την φράση “ερεθίσματα που έχουμε συναντήσει σε παιχνίδια όπως Turok και Serious Sam” μπορεί να μην ταιριάζει, ωστόσο υπάρχουν φορές που δεν θα ασχοληθούμε με τους εχθρούς ή με άλλα πράγματα, τρέχοντας όσο πιο γρήγορα γίνεται προς την επόμενη περιοχή. Αυτό κυρίως γίνεται επειδή δεν υπάρχει ουσιώδης πρόκληση μέσα στο παιχνίδι, και μοιάζει περισσότερο με περίπατο, παρά με κάποιο παιχνίδι που θα τον πεισμώσει να τερματίσει. Αλλά σημεία που πιθανώς να “πικρίσουν” είναι μερικές ατέλειες στον σχεδιασμό του παιχνιδιού, με αντίπαλους να έχουν κολλήσει σε τοίχους και πιθανά drops στα frames (φυσικά δεν εννοούμε το slow motion στο combat του παιχνιδιού), κάτι που όμως δεν θα χαντακώσει σε τραγικό βαθμό την εμπειρία μας. Σε γενικές γραμμές η προσπάθεια της Inter Pixel Arts είναι ικανοποιητική. Δεν μιλάμε για must τίτλο της χρονιάς, όμως οι fans των FPS παιχνιδιών μπορούν να του ρίξουν μια ματιά και ειδικά με την προσιτή τιμή πώλησης του στα 9,99€

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Inter Pixel Arts για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Block Survival: Legend of the Lost Islands

Συντάκτης
22 Αυγούστου 2017
Developer

Inter Pixel Arts

Publisher

Inter Pixel Arts

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

14 Ιουλίου 2017

Είδος

Action

Θετικά

+ Ποικιλία όπλων
+ Μπόλικες περιοχές και εχθροί
+ Διασκεδαστικό gameplay
+ Προσιτή τιμή πώλησης
+ Ικανοποιητική διάρκεια

Αρνητικά

- Καταλήγει επαναλαμβανόμενο
- Αδύναμο AI
- Μικρά προβλήματα στον σχεδιασμό

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
7.6
Συνοψίζοντας

Το πόνημα της Inter Pixel Arts είναι μια διασκεδαστική πρόταση για τους fans των FPS παιχνιδιών, που προσφέρει ικανοποιητική διάρκεια και μπόλικη δράση. Τα πρώτα βήματα της εταιρείας στο PC gaming δίνουν ένα θετικό αποτέλεσμα και σίγουρα αυτό θα την ωθήσει σε νέους τίτλους στην πορεία.

Παρόλο που η αισθητική Minecraft μπορεί να μπερδέψει, προσφέρει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από άποψη gameplay. Αν ψάχνετε κάτι με γρήγορη, δράση και εξερεύνηση τότε το Block Survival: Legend of the Lost Islands είναι μια καλή επιλογή.

7.0
Βαθμός
7.6
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1