Bloodborne - Bosses Gameplay και στρατηγικές επιβίωσης

by Νίκος Λυμπέριος on 25 Μαρτίου 2015

Παράλληλα με το Review που ετοιμάζουμε για το μεγάλο αποκλειστικό του PlayStation 4, ετοιμάζουμε και έναν μίνι οδηγό βοηθείας για τα Bosses του παιχνιδιού, αλλά και με μερικές χρήσιμες συμβουλές για την ευκολότερη διεξαγωγή του.

Το βασικό όπλο σας για την νίκη είναι η εκμάθηση του Dodge, μιας και είναι κλειδί για την αντιμετώπιση των αρχηγών σε αυτό το παιχνίδι και το countering, με τη χρήση του δεύτερου όπλου, αφού η σωστή χρήση του αφήνει και τα πιο μεγάλα αφεντικά εκτεθειμένα για αρκετά χτυπήματα.

Ο οδηγός θα ενημερώνεται σιγά σιγά όσο προχωράμε το παιχνίδι και ξεκινάμε με τα πρώτα δυο αφεντικά, το Cleric Beast και τον Father Gascoine. Και στα δυο αυτά αφεντικά η στρατηγική είναι απλή: σωστό timing του dodge και καλή χρήση των Blood Vials. Ένα leveling μέχρι το επίπεδο 15 είναι αρκετό.

Για να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα του level up πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια φορά το Cleric Beast. Ακόμα και να χάσετε, η κούκλα στο κεντρικό Hub του παιχνιδιού ξυπνάει και είναι στη διάθεση μας για τη βελτίωση του χαρακτήρα μας.

Battle tactics

Οι επιθέσεις των αντιπάλων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Τις ευθείς, τις απλές δηλαδή επιθέσεις όπου η κατεύθυνση του χτυπήματος έχει απευθείας πορεία προς τα εμάς. Τα Swing Attacks, επίθεση που καλύπτει όλο το μπροστινό μέρος του εχθρού και τις AoE επιθέσεις (area of effect) όπου ουσιαστικά καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή.

Στις πρώτες επιθέσεις δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο ένα κλασσικό dodge δεξιά ή αριστερά αρκεί. Στα Swing attacks δίνουμε μεγάλη προσοχή με ποιο χέρι του εχθρού γίνονται και κάνουμε dodge προς την μεριά του χεριού. Δεξιά δηλαδή για δεξί Swing. Στις επιθέσεις AoE απλά απομακρυνόμαστε από το σημείο όπου κάνει ζημία η επίθεση.

Εύκολος τρόπος νίκης του NPC Hunter Guyla

Αφού τον εξοντώσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε κάνουμε quit το παιχνίδι και ξανά continue και το Powder Keg Hunter Budge θα εμαφνιστεί δίπλα από το πολυβόλο.

Αφού ξεμπερδέψουμε με τον Guyla, προχωράμε στην απόκτηση ενός πολύ καλού αρχικού weapon και Armor set (Charred Set και Rifle Spear) που βρίσκεται στο ίδιο σημείο που είμαστε.

Farming Sports

1) Ιδανικό σημείο για γρήγορο farming είναι νωρίς στο παιχνίδι από το Central Yharnam μέχρι και πριν αντιμετωπίσουμε το Cleric Beast. H διαδικασία είναι απλή: από το Hunter's Dream πάμε στο Central Yharnam, διανύουμε την διαδρομή μέχρι το Cleric Beast σκοτώνοντας τα πάντα και επιστρέφουμε πίσω στο Lantern.

2) Αφου σκοτώσουμε τον Father Gascoigne, προχωράμε κανονικά στο παιχνίδι μέχρι να φτάσουμε στην Old Yharnam. Απο την αρχή της Old Yharnam μέχρι και το σημείο που βρίσκεται ο πύργος με το όπλο που μας πυροβολάει και πίσω μπορούμε να συγκεντρώσουμε 4500 blood echoes ανά 5 λεπτά. Ίσως είναι το καλύτερο early farming spot.

Cleric Beast

Location: Great Bridge

Gifts: Sword Hunter Badge

Blood Echoes: 4000

To συγκεκριμένο boss έχει δυο σημεία κλειδώματος. Το κεφάλι και το σώμα. Για να δουλέψει το counter (L2) με το όπλο πρέπει να έχουμε κλειδώσει στο κεφάλι. Δε το χρησιμοποίησα στο συγκεκριμένο Boss γιατί δεν ένιωσα ότι χρειάστηκε.

Father Gascoigne

Location: Central Yharnam

Gifts: Oedon Tomb Key

Blood Echoes: 1800

Η δυσκολία του συγκεκριμένου Boss είναι στην ευελιξία του και ότι η πίστα είναι γεμάτη εμπόδια, που μπορεί να μας κάνουν να κολλήσουμε. Το καλό είναι ότι έχει περιορισμένο αριθμό κινήσεων πράγμα που κάνει εύκολη την χαρτογράφηση του. Επίσης πολλές από τις επιθέσεις μας ακυρώνουν τις δικές του. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στην δεύτερη μορφή του. Χρειάζεται καλή αξιοποίηση του dodge και καθόλου βιαστικές κινήσεις. Χωρίς την απόκτηση του μουσικού κουτιού δε γίνεται να τον κάνουμε Stun με τη χρήση του όπλου.

Blood Starved Beast

Location: Old Yharnam

Gifts: Ptumeru Chalice

Blood Echoes: 6600

To πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε πριν από αυτή τη μάχη είναι να αγοράσετε Blood Vials, αντίδοτα για το δηλητήριο και σφαίρες. Η μάχη εξελίσσεται σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση που είναι και η πιο εύκολη, περιμένετε για την επίθεση του και κάντε dodge προς τα αριστερά του όπως τον κοιτάτε ή χτυπήστε τον με το όπλο σας και αφού ακινητοποιηθεί χτυπήστε τον. Όταν η ενέργεια του φτάσει στη μέση περίπου, περνάει στη δεύτερη φάση του, όπου είναι πιο γρήγορος και οι επιθέσεις του σας δηλητηριάζουν. Η τακτική είναι ίδια όσον αφορά το dodge αλλά πλέον η χρήση του όπλου κρίνεται ακατάλληλη, σε αυτή τη φάση χρειάζεται μεγαλύτερη ετοιμότητα. Στα 2/3 της ενέργειας του περνάει στην τρίτη φάση όπου εκεί εκτός ότι η ταχύτητα του εκτοξεύεται σε απίστευτα επίπεδα για το μέγεθος του, γύρω του υπάρχει καπνός που όταν τον πλησιάζουμε αμέσως δηλητηριαζόμαστε, εδώ έρχονται και τα αντίδοτα που αγοράσαμε.

Vical Amelia

Location: Cathedral Ward

Gifts: Gold Pendant - Πρόσβαση στην Byrgenwerth Door

Blood Echoes: 15000

Το συγκεκριμένο Boss είναι σχετικά αργό αλλά έχει μεγάλη γκάμα κινήσεων. Χρειάζεται διαρκής κίνηση και καλή χρήση του Dodge. Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ, λόγω του μεγέθους των αφεντικών σε αυτό το παιχνίδι, με λίγη παρατηρητικότητα είναι εύκολο κάποιος να διακρίνει το pattern που κινούνται τα bosses. Αυτή η γνώση είναι κλειδί για τη νίκη. Πολλαπλά χτυπήματα στα πόδια την ακινητοποιούν οπότε είναι καλή ευκαιρία για μερικά δυνατά χτυπήματα. Όταν η ενέργεια της φτάσει στη μέση το Boss αυτογιατρεύεται αν μείνει για πολλή ώρα χωρίς επιθέσεις από εμάς. Ιδανικό Level για μεγαλύτερη ευκολία 35-38.

The Witch of Hemwick

Location: Hemwick Graveyard

Gifts: 4 Bloodshot Eyeballs - Rune Workshop Tool

Blood Echoes: 11800 Blood Echoes

Στη μάχη αυτή αντιμετωπίζουμε δυο μάγισσες. Στην αρχή και μέχρι να εξοντωθεί η μια, η δεύτερη δεν κάνει την εμφάνιση της. Οι μάγισσες είναι αόρατες και εμφανίζονται μόνο όταν είμαστε κοντά τους. Έχουν περιορισμένο αριθμό επιθέσεων, συγκεκριμένα ένα ξόρκι νεκρανάστασης απλών κακών, ένα ξόρκι που μας ακινητοποιεί και μια ΑοΕ επίθεση όταν βρισκόμαστε κοντά τους για αρκετή ώρα χωρίς να κάνουμε κάτι. Οι μάγισσες δεν εμφανίζονται ταυτόχρονα και αφού σκοτώσουμε την πρώτη, καλό είναι να μην αφήσουμε στην δεύτερη μεγάλο περιθώριο ελευθερίας. Σχετικά εύκολη μάχη χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον παίκτη μόνο ελαφρύ συντονισμό μεταξύ των μαγισσών και των απλών κακών.

Darkbeast Paarl

Location: Hypogean Gaol

Gifts: Spark Hunter Badge

Blood Echoes: 23100 Blood Echoes

Παρά το μέγεθος του είναι από τα πιο εύκολα Bosses του παιχνιδιού. Μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζει το κεφάλι του και αρχίζει να συγκεντρώνει ενέργεια. Εξαπολύει μια δυνατή AoE ενέργεια που έιναι ικανή να δώσει άμμεσα τέλος σε μας και την μάχη. Οι μόνες του επιθέσεις πέρα από την AoE είναι με τα χέρια του και είναι αρκετά εύκολες για αποφυγή. Μείνετε κοντά του και χτυπάτε τον διαρκώς. Σε κάποιες περιπτώσεις και μετά από αρκετά χτυπήματα πέφτει στο έδαφος δίνοντας μας ένα μικρό παράθυρο για επίθεση.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
100%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1