Burnout Paradise Remastered

by Αντώνης Κοντοδήμας on 25 Μαρτίου 2018

Επιστροφή στην Paradise City. Η EA πριν από ένα μήνα περίπου έκανε μια από τις καλύτερες κινήσεις στην ιστορία της, φέρνοντας το Burnout Paradise στις νέες κονσόλες, υπό τη μορφή Remaster. Το παιχνίδι έχει καταφέρει να γράψει ιστορία και για πολλούς θεωρείται ένας από τους καλύτερους arcade racing τίτλους. Σε κάποιους έχει μείνει αξέχαστο λόγω του περιστατικού που είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια με την υπηρεσία του PlayStation Network, αφού η υπηρεσία ήταν εκτός λειτουργίας για 23 ημέρες και το Burnout Paradise αποτελούσε μέρος των δωρεάν παιχνιδιών του PlayStation Plus, που η Sony έκανε δώρο σε όλους τους συνδρομητές της. Το Burnout Paradise κυκλοφόρησε αρχικά το 2008, με ομάδα ανάπτυξης την Criterion Games, ενώ 10 χρόνια αργότερα η Stellar Entertainment αναλαμβάνει την Remastered έκδοση.

Το Burnout Paradise ξεχωρίζει για την ελευθερία που δίνει στον παίκτη, αλλά και επειδή είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά racing παιχνίδια, αφού ο στόχος μας είναι δεν είναι απλά να προσπεράσουμε τον αντίπαλο μας, αλλά να τον βγάλουμε από την μέση, διαλύοντας το αυτοκίνητο του. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για εμάς, αφού γινόμαστε ο στόχος των άλλων παικτών. Το παιχνίδι μάς δίνει την ευκαιρία να οδηγήσουμε κάθε είδους όχημα, από μηχανές και muscle cars, μέχρι drift cars και τετρακίνητα buggie.

Μάλιστα αυτήν τη φορά, η ποικιλία των οχημάτων είναι μεγαλύτερη, καθώς το Remaster περιέχει και όλα τα DLC οχήματα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να επιλέξουμε ακόμα και περιπολικό ή οχήματα εμπνευσμένα από ταινίες, όπως η DeLorean από το Back to the Future. Πολλά οχήματα, όπως η DeLorean, έρχονται και με μια δεύτερη λειτουργία ή ικανότητα, η οποία ενεργοποιείται πατώντας τον αριστερό μοχλό. Στα DLC συμπεριλαμβάνεται και ο χάρτης Big Surf Island, ο οποίος είναι σκέτη παιδική χαρά, αφού περιέχει ράμπες και άλματα σε κάθε γωνιά του.

Η Electronic Arts και η Criterion έχουν μεταφέρει το παιχνίδι στα PlayStation 4 και Xbox One ακριβώς όπως ήταν, χωρίς να αλλοιώνεται η εμπειρία του gameplay και χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στο αξέχαστο soundtrack του. Για κάποιους αυτό μπορεί να θεωρηθεί και ως αρνητικό, καθώς δεν έχει προστεθεί νέο περιεχόμενο ή νέες λειτουργίες. Η μοναδική αλλαγή εντοπίζεται στα γραφικά, στα textures και την ανάλυση του παιχνιδιού. Το upgrade που έγινε στο Burnout Paradise φέρνει τεράστιες βελτιώσεις, με το παιχνίδι να τρέχει σε 4K ανάλυση και 60 frames το δευτερόλεπτο, ενώ τα ανανεωμένα visuals ξεχωρίζουν ιδιαίτερα στο PlayStation 4 Pro και στο Xbox One X.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμή μας, δεν νιώσαμε την ανάγκη να λάβουμε μέρος σε events. Αντιθέτως, θέλαμε να κάνουμε μια εξόρμηση στη πόλη, συλλέγοντας collectibles, τα οποία αποκτάμε σπάζοντας gates και κάνοντας άλματα, με σκοπό να καταστρέψουμε πινακίδες που βρίσκονται σε δύσβατα μέρη. Άλλες φορές, θέλαμε απλά να κάνουμε σούζες με τις μηχανές ή να περιηγηθούμε στην πόλη γεμίζοντας το Burning Meter μας. Εννοείται πως οι αγώνες έχουν μεγάλη σημασία στο παιχνίδι, αφού έτσι ξεκλειδώνουμε οχήματα, όμως όσοι έχουν παίξει το παιχνίδι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοούμε. Οι αγώνες είναι το ίδιο συναρπαστικοί και απρόβλεπτοι μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, οπότε αν κάποιος επιστρέφει στο παιχνίδι, δεν πρόκειται να βαρεθεί και αν κάποιος παίζει για πρώτη φορά, τότε σίγουρα θα κολλήσει.

Ακόμη και αν έχετε ασχοληθεί με το Burnout Paradise, θα πρέπει οπωσδήποτε να παίξετε και το Burnout Paradise Remastered, αφού τώρα θα το ευχαριστηθείτε σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πριν. Αν πάλι δεν σας είχε δοθεί η ευκαιρία παλιότερα, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να γνωριστείτε το franchise, αλλά και το είδος του, ακόμη και αν δεν ασχολείστε με τα racing games. Απευθύνεται σε όλους. Μπορεί να μυήσει κάποιον με ευκολία στα racing παιχνίδια, να γεμίσει με νοσταλγία τους λίγο πιο παλιούς, αλλά κυρίως να διασκεδάσει τους πάντες, κάτι που το κάνει 10 φορές καλύτερα τώρα, χάρις σε όλο το περιεχόμενο του Remaster. Ακόμη και χωρίς όλο αυτό το υλικό όμως, το Burnout Paradise Remastered είναι μια πολύ καλή επένδυση για τον χρόνο σας.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς. Παρά την ομολογουμένως αρκετά καλή δουλειά στο remaster, δυστυχώς, κάποια textures, ο φωτισμός και η κάμερα (η οποία όπως φαίνεται έμεινε στο 2008, αφού ακόμα γυρίζει με περίεργο τρόπο), είχαν περιθώριο για παραπάνω βελτίωση. Ακόμα και έτσι, η Rock μουσική, η αδρεναλίνη και τα τσιτωμένα γκάζια μάς ξύπνησαν πολλές αναμνήσεις. Μέσα από τους 150 αγώνες που περιέχει και τα collectibles σε κάθε γωνιά του χάρτη, το ίδιο θα κάνει και σε όσους είχαν παίξει τον τίτλο παλαιότερα, αν και ίσως τους δυσαρεστήσει το γεγονός πως δεν υπάρχει νέο υλικό. Αν και είχαμε και παλιότερα επαφή με το Burnout Paradise, το Remaster μας έδωσε την αίσθηση ότι παίζουμε ένα νέο παιχνίδι, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα άλλο πέρα από τα visuals.

Τέλος, παρόλο που η Stellar Entertainment και η Criterion Games σεβάστηκαν τους παίκτες και το παιχνίδι και δεν πρόσθεσαν νέο υλικό, διαφορετικές επιλογές ή microtransactions και loot boxes, θα θέλαμε να περιέχει κάποια νέα πραγματάκια, ώστε να γεμίσουν κάποια κενά που υπήρχαν από τότε. Για παράδειγμα, θα ήταν πολύ ωραίο να είχαμε ένα ή δύο καινούργια οχήματα ή την λειτουργία Photo mode, αφού με τη δουλειά που έγινε θα μας έδινε την ιδανική ευκαιρία να θαυμάσουμε ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Burnout Paradise Remastered

Συντάκτης
25 Μαρτίου 2018
Developer

Stellar Entertainment (Remastered) / Criterion Games (Original)

Publisher

Electronic Arts

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

16 Μαρτίου 2018 (PS4/XB1)

Είδος

Racing / Action

PEGI

7

Θετικά

+ Μπόλικο περιεχόμενο και πολλές δραστηριότητες
+ Κλασική συναρπαστική εμπειρία
+ Απευθύνεται σε όλα τα είδη των gamers
+ Οι online λειτουργίες είναι εξαιρετικά σχεδιασμένες

Αρνητικά

- Είναι απλά ένα Remaster, χωρίς προσθήκη νέου υλικού
- Μερικά mechanics είναι περασμένης δεκαετίας και φαίνεται

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Το Burnout Paradise επιστρέφει ανανεωμένο, χωρίς όμως να φέρνει νέο περιεχόμενο στον τομέα του gameplay. Προσφέρει την ίδια συναρπαστική εμπειρία, με μερικές τεχνικές βελτιώσεις και περιέχει όλο το περιεχόμενο που είχε κυκλοφορήσει τότε, συμπεριλαμβανομένων και των expansions. Αν δεν είχατε την ευκαιρία να το δείτε στη προηγούμενη γενιά, τότε είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να παίξετε έναν από τους καλύτερους arcade racing τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1