Captain Toad: Treasure Tracker

Πώς να είσαι ενδιαφέρον, χωρίς να είσαι Super
by Άρης Φουρναράκης on 13 Ιουλίου 2018

Το Captain Toad: Treasure Tracker αποτελεί prequel του Super Mario 3D World, οπότε δεν είναι νέος τίτλος, καθώς κυκλοφόρησε το 2014 για Wii U, ενώ ένα χρόνο αργότερα έκανε την εμφάνισή του και στο 3DS. Πλέον, με το Nintendo Switch να κυκλοφορεί ήδη, το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει από τη νέα κονσόλα της Nintendo, καθώς θεωρήθηκε, όχι αδίκως, ένα από τα καλύτερα puzzle games που κυκλοφορήσαν από την εταιρεία στη προηγούμενη γενιά.

Έχει να προφέρει όμως το Captain Toad: Treasure Tracker κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες δυο κυκλοφορίες του; Θα το δούμε στη συνέχεια.

Ο τίτλος αποτελείται από τρία episodes σε μορφή βιβλίων, το καθένα εκ των οποίων αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία. Σεναριακά σε κάθε επεισόδιο συμβαίνει σχεδόν το ίδιο πράγμα. O Captain Toad μαζί με την Toadette βρίσκονται σε αναζήτηση θησαυρών και πολύτιμων αντικειμένων μέχρι που o Wingo, ένα τεράστιο πουλί που λατρεύει καθετί λαμπερό, εμφανίζεται και αρπάζει κάποιον από τους χαρακτήρες ή τον θησαυρό τους, με αποτέλεσμα ο άλλος χαρακτήρας να πρέπει να προβεί στη διάσωσή του.

Στο πρώτο episode ο Wingo απαγάγει την Toadette με τον Captain Toad να ψάχνει μέσα από 18 stages για να την βρει, στο δεύτερο episode οι χαρακτήρες μάς αλλάζουν θέση και αυτήν τη φορά η Toadette πρέπει να διασώσει τον Captain Toad και τέλος στο τρίτο Episode ο Wingo αρπάζει τον θησαυρό και την Toadette, όποτε πρέπει να τους διασώσετε και τους δυο.

Από άποψη σεναρίου το παιχνίδι δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο, θυμίζει αρκετά το story του Super Mario, κάτι που είναι λογικό, παραμένει όμως διασκεδαστικό και υπάρχει για να σας δώσει κάποιο σκοπό για τελειώσετε το εκάστοτε episode.

Συνολικά υπάρχουν πάνω από 70 stages σε όλα τα επεισόδια μαζί με το bonus episode που εμφανίζεται αφού τερματίσετε τα τρία προηγούμενα, με τη συνολική διάρκεια του τίτλου να ξεπερνά τις 7 ώρες, ενώ αν θελήσετε να το ολοκληρώσετε στο 100% μπορεί να φτάσει και τις 9. Γενικά η διάρκεια δεν είναι πολύ μεγάλη όμως για puzzle game θεωρούμε ότι είναι ιδανική, καθώς αν ήταν μεγαλύτερο ίσως να κούραζε τον μέσο gamer.

Το Captain Toad: Treasure Tracker είναι ένα ιδιόμορφο puzzle game στο οποίο ο σκοπός σας σε κάθε πίστα είναι να αποκτήσετε το Power Star που βρίσκεται σε κάποιο σημείο της. Συνήθως για να γίνει αυτό πρέπει να υπερκεράσετε τα εμπόδια ή τους εχθρούς που βρίσκονται σε κάθε stage, κάτι που τις περισσότερες φορές είναι αρκετά εύκολο. Το ιδιαίτερο στοιχείο του τίτλου είναι ότι στα stages, που βασίζονται σε κόσμους του Super Mario 3D World, μπορείτε να γυρίσετε την κάμερα προς όποια κατεύθυνση θέλετε ώστε να δείτε το επίπεδο από όλες τις οπτικές, γιατί πολλές φορές κάποια extra objectives δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, προσδίδοντας έτσι ένα κίνητρο εξερεύνησης.

Ένα ακόμα ιδιόμορφο στοιχείο είναι ότι παρόλο που έχουμε να κάνουμε με ένα puzzle game, οι χαρακτήρες μας δεν έχουν τη δυνατότητα του άλματος, αλλά έχουν τη δυνατότητα να φοβίζουν και να εξοντώνουν φαντάσματα με τον φακό που βρίσκεται στο κεφάλι τους, μπορούν να ξεθάβουν διάφορα power ups γνωστά από το Super Mario (όπως το Super Mushroom), διαθέτουν μια αξίνα που για μερικά δευτερόλεπτα επιτρέπει στον παίκτη να διαλύσει τοίχους και εχθρούς στο stage, turnips που πετώντας τα στους εχθρούς πεθαίνουν κ.α

Εκτός όμως από το Power Star σε κάθε επίπεδο υπάρχουν και τρία gems τα οποία είναι optional objectives, όμως αργότερα θα σας χρειαστούν για να ξεκλειδώσετε ορισμένα επίπεδα, οπότε καλό είναι να τα μαζεύετε. Επίσης με τους Treasure Trackers για χαρακτήρες, δεν θα μπορούσαν να μην είναι γεμάτα coins τα επίπεδα ώστε να μπορέσουν να τα συλλέξουν όλα. Κάθε 100 coins που μαζεύετε ανά επίπεδο μεταφράζονται σε μία έξτρα ζωή.

Τέλος υπάρχει και ένα secret objective που για κάποιο λόγο εμφανίζεται μόλις ολοκληρώσετε το εκάστοτε επίπεδο για πρώτη φορά. Συνήθως πρέπει να βρείτε το golden Mushroom (δίνει 50 coins), ή δεν πρέπει να δεχθείτε κάποιο hit, ή πρέπει να σκοτώσετε όλους τους εχθρούς κλπ. Δεν προσφέρει όμως τίποτα παραπάνω από την ηθική ικανοποίηση ότι ολοκληρώσατε πλήρως το stage.

Μεγάλες διαφορές στο gameplay σε σχέση με την έκδοση του Wii U δεν υπάρχουν. Μπορείτε να κουνήσετε μέρη της πίστας σε σημεία που σας βολεύουν με ένα άγγιγμα στο touch screen του Switch, μπορείτε να περιστρέψτε κομμάτια της πίστας γυρνώντας μοχλούς, ενώ σε ορισμένα stages το παιχνίδι μετατρέπεται σε FPS καθώς μπαίνετε σε ένα cart σε ένα σιδηρόδρομο και η οπτική αλλάζει με εσάς απλά να πετάτε turnips στους εχθρούς αριστερά και δεξιά σας ενώ το cart προχωράει μόνο του. Τέλος, σε ορισμένες πίστες θα βρεθείτε να χειρίζεστε μέχρι και 5 χαρακτήρες ταυτόχρονα και θα πρέπει όλοι να πάνε στα σωστά σημεία για να ξεκλειδώσει κάποιο κομμάτι της πίστας. Με τους χαρακτήρες να κουνιούνται όλοι μαζί στα ίδια σημεία, θα πρέπει να παίξετε με τα εμπόδια για να τα καταφέρετε.

Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με την έκδοση του Wii U, βρίσκεται στο two-player mode. Στο εν λόγω mode μπορείτε να μοιραστείτε το δεύτερο joy-con με κάποιον φίλο σας με το gameplay να αλλάζει λίγο και να αρχίζει να θυμίζει το Beyond Two Souls. Δηλαδή ο ένας παίκτης χειρίζεται τον χαρακτήρα ενώ ο άλλος χειρίζεται μια «αόρατη» δύναμη που τον βοηθάει να ξεπερνάει τα εμπόδια, πετώντας turnips στους εχθρούς, αλλάζοντας τα κομμάτια τις πίστας εκεί που χρειάζεται κλπ. Μια αρκετά διασκεδαστική προσθήκη που επιτρέπει το couch multiplayer όπου και να βρίσκεστε.

Τέλος αναφέραμε παραπάνω για το bonus episode. Μια ακόμα προσθήκη σε σχέση με το τίτλο του Wii U είναι ότι έχουν αντικατασταθεί τα stages του bonus episode με κόσμους από το Super Mario Odyssey, βέβαια αν κάποιος έχει τερματίσει τον τίτλο στο Wii U πολύ δύσκολα θα ξαναπληρώσει το παιχνίδι για μερικά καινούργια stages καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι ακριβώς τα ίδια.

Ο οπτικός τομέας του Captain Toad: Treasure Tracker είναι πανέμορφος με τα πάντα να είναι καλοσχεδιασμένα, χρωματιστά και πολύ φωτεινά. Ο τίτλος τρέχει στα 720p σε Handheld mode, ενώ στην Docked έκδοση φτάνει τα 1080p. Σε κανένα σημείο της ενασχόλησης μας δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό frame drop σε κανένα mode.

Το μόνο αρνητικό που παρατηρήσαμε στην Docked έκδοση, είναι ότι εμφανίζεται ένας κέρσορας που ουσιαστικά αντικαθιστά τις ενέργειες που κάνετε με το δάχτυλο στο Handheld mode. Εκτός του ότι ο χειρισμός του ήταν πολύ προβληματικός, καθώς πήγαινε μόνος του όπου ήθελε, δεν μπορεί να αφαιρεθεί και είναι αρκετά εκνευριστικός, αφού βλέπετε ένα μικρό στόχο να περιφέρεται στην οθόνη συνεχώς. Σαν να έχετε μια μύγα πάνω στην τηλεόραση όση ώρα παίζετε.

Ο ηχητικός τομέας είναι αναμενόμενα καλός, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί ηχητικά από τα Super Mario και παρόλο που οι χαρακτήρες δεν μιλάνε οι εκφράσεις τους τα λένε όλα για το πως νοιώθουν.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρία για τις ανάγκες του Review.

 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Author

Άρης Φουρναράκης

Developer

Nintendo EAD Tokyo

Publisher

Nintendo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

Switch / Wii U / 3DS

Tested on

Switch

Κυκλοφορία

13 Ιουλίου 2018

Είδος

Puzzle / Platform

PEGI

3+

Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής

39,99€

Θετικά

+ Άρτιος τεχνικός τομέας
+ Έξυπνα puzzles
+ Ιδανική διάρκεια
+ Two-player mode
+ Ορισμένα καινούργια stages στο bonus episode

Αρνητικά

- Το βασικό παιχνίδι δεν έχει σχεδόν καμία προσθήκη σε σχέση με το Wii U
- Προβληματικός κέρσορας σε Docked mode

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
9.0
Συνοψίζοντας

Το Captain Toad Treasure Tracker ήταν ένα πολύ καλό puzzle game πίσω το 2014, όταν μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή μας. Η έκδοση του Switch, αν και βελτιωμένη τεχνικά, εκτός του two-player mode και μερικών καινούργιων stages δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω σε αυτούς που έχουν τερματίσει ήδη τον τίτλο.

Όσοι όμως δεν έχετε ξανασχοληθεί μαζί του, τότε στο Captain Toad: Treasure Tracker θα βρείτε ένα από τα πιο διασκεδαστικά puzzle games στη βιβλιοθήκη του Switch, με αρκετά stages βασισμένα στα παιχνίδια Super Mario, έξυπνα puzzles, καλοσχεδιασμένο τεχνικό τομέα και φυσικά όλα αυτά πλέον μπορείτε να τα απολαύσετε με ακόμα ένα άτομο, είτε στο σπίτι είτε on the go.

8.0
Βαθμός
9.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1