Code Vein (Closed Beta)

by Άρης Φουρναράκης on 5 Ιουνίου 2019

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετούς Souls τίτλους, με τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Άλλοι έφτασαν αρκετά κοντά στην ποιότητα των παιχνιδιών της From Software και άλλοι δεν τα κατάφεραν το ίδιο καλά. Το Code Vein αποτελεί τη προσπάθεια της Bandai Namco να εντάξει κάτι καινούργιο στην κατηγορία.

Το Code Vein ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2017 και ενώ κανονικά ήταν να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2018, αναβλήθηκε για το 2019, χωρίς να γνωρίζουμε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το πρώτο κεφάλαιο του Code Vein στην Closed Beta που διοργανώθηκε το διάστημα 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ξεκινώντας την Closed Beta σάς δίνεται η επιλογή να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας μέσα από ένα εκτενές customization σύστημα. Η anime αισθητική δίνει την ευκαιρία για αρκετούς πειραματισμούς, καθώς μπορείτε να “πειράξετε” τον χαρακτήρα σας μέχρι εκεί που δεν φαντάζεστε. Επιτέλους μπορούμε να απολαύσουμε τον χαρακτήρα που δημιουργήσαμε, χωρίς να καλύπτεται από πανοπλίες και κράνη.

Όσον αφορά το gameplay, το Code Vein θυμίζει αρκετά τα άλλα Souls παιχνίδια (κυρίως το Bloodborne), όμως έχει και μερικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ξεκινώντας, θα παρατηρήσετε ότι έχετε στη διάθεσή σας έναν companion, τον οποίο χειρίζεται η CPU και αποτελεί τον βοηθό σας. Αρκετές φορές θα βρεθεί να σκοτώνει μόνος του τους αντιπάλους σας, ενώ μπορεί να αποσπάει την προσοχή των bosses ώστε να τους καταφέρνετε ζημιά στην πλάτη τους. Για εσάς που προτιμάτε να παίζετε μόνοι σας, δίνεται η δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τον companion, ενώ υπάρχει κανονικά online co-op αρκεί να βρίσκεστε στην ίδια περιοχή με τον φίλο σας.

Η επόμενη διαφορά με τα υπόλοιπα Souls παιχνίδια, έχει να κάνει με τις κλάσεις και το σύστημα leveling. Μέσα από ένα κατατοπιστικότατο tutorial το Code Vein σάς εισάγει στις κλάσεις (εδώ ονομάζονται Blood Codes) και στο σύστημα μάχης. Στην beta είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε εφτά διαφορετικά Blood Codes, όμως δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν και άλλα όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Στην αρχή θα μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ Fighter, Ranger και Caster ενώ το στοιχείο που κάνει το Code Vein να ξεχωρίζει είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε Blood Code οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε. Μπορείτε να αλλάξετε από Fighter σε Ranger, αρκεί βέβαια να έχετε μαζί σας κάποιο όπλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Το κάθε Blood Code διαθέτει μια σειρά από spells (εδώ ονομάζονται Gifts) που μπορείτε να ξεκλειδώσετε και αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζετε και την κλάση σας. Όσο χρησιμοποιείτε τα Gifts μπορείτε να τα κάνετε master και να τα ξεκλειδώσετε τελείως. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια Gifts θέλετε με το κάθε Blood Code. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε τον χαρακτήρα τελείως στα μέτρα σας, αφού θα μπορείτε να φτιάξετε Fighter με μαγείες ή Caster με αμυντικά boosts. Όλα αυτά εξαρτώνται και από το διαθέσιμο Ichor (το mana) της αντίστοιχης κλάσης, οπότε δεν είναι όλα ρόδινα. Όπως και να έχει το σύστημα αυτό αφήνει αρκετό χώρο για παραμετροποιήσεις στον χαρακτήρα σας.

Τέλος σκοτώνοντας τέρατα μαζεύετε Haze με το οποίο μπορείτε να μεγαλώσετε level. Στο Code Vein το level ανεβάζει μαζικά τα βασικά στατιστικά σας (HP, Attack, Stamina) και δεν ανεβάζετε κάθε στατιστικό ξεχωριστά. Αυτό βοηθάει στην αλλαγή των κλάσεων ώστε να μην είναι κάποιες πιο αδύναμες από τις άλλες.

Στην Closed Beta είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε δυο περιοχές του βασικού παιχνιδιού, την Ruined City Underground, που αποτελεί ένα βασικό chapter του παιχνιδιού και τα Depths: Town of Sacrifice, που αποτελούν μια περιοχή για grind ώστε να ανεβάσετε το επίπεδο του χαρακτήρα σας. Και οι δυο περιοχές μπορούν να παιχτούν τόσο σε co-op όσο και σε solo.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα έχει χρησιμοποιηθεί η Unreal Engine 4 και ενώ οι χαρακτήρες ακολουθούν μια anime οπτική, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους εχθρούς που είναι πιο σκοτεινοί και επιβλητικοί. Στην Closed Beta παρατηρήθηκαν αρκετά frame drops κυρίως μετά από κάποιο εφέ όμως τίποτα που να κατέστησε την εμπειρία μας unplayable.

Γενικά η εμπειρία μας με την Closed Beta του Code Vein είχε θετικό πρόσημο. Μπορεί να μην ήταν μεγάλη σε διάρκεια όμως είχαμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε εφτά διαφορετικές κλάσεις και να δούμε δυο διαφορετικές περιοχές με την δεύτερη μάλιστα να είναι αρκετά δύσκολη ακόμη και με companion.

Φαίνεται ότι το Code Vein έχει αρκετά να προσφέρει στην κατηγορία και ελπίζουμε να τα καταφέρει, καθώς μετά την κυκλοφορία του Sekiro: Shadows Die Twice ο πήχης έχει ανέβει αρκετά.

Ο τίτλος μάς παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Code Vein

Author

Άρης Φουρναράκης

Developer

Bandai Namco Studios

Publisher

Bandai Namco Entertainment

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

TBA

Είδος

Action-roleplaying

PEGI

16+

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1