Θεωρίες συνωμοσίας: Τι θα συμβεί στο νέο God of War

by Νίκος Λυμπέριος on 6 Ιουλίου 2016

Στην παρουσίαση της Sony Interactive Entertainment στην E3 2016 που μας πέρασε, είδαμε μια μεγάλη γκάμα αποκλειστικών τίτλων που έρχονται στο PlayStation 4. Μεταξύ αυτών έκανε και την εμφάνιση του το αναμενόμενο νέο κεφάλαιο στη σειρά God of War που μάλιστα αναλαμβάνει και το δύσκολο ρόλο της μεταφοράς της σειράς σε ένα εξ' ολοκλήρου νέο κόσμο με τη δική του ξεχωριστή και μοναδική μυθολογία: τη νορβηγική. Από την στιγμή που η Santa Monica και η Sony Interactive Entertainment παρουσίασαν το βίντεο του νέου God of War όλοι οι φανς του τίτλου ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν καλά κρυμμένα στοιχεία, που θα μπορούσαν να τους δώσουν απαντήσεις σε μερικά βασικά ερωτήματα. Όπως στο ποιος είναι ο νέος ήρωας, αφορά μετενσάρκωση του Kratos; Είναι ο ίδιος ο ήρωας μεταφερμένος σε ένα νέο περιβάλλον; Είναι ένας εντελώς νέος χαρακτήρας που απλά διατηρεί το όνομα και τα χαρακτηριστικά του αρχικού πρωταγωνιστή; Με λίγο ώριμη σκέψη και φυσικά τις απαντήσεις της ίδιας της Santa Monica το μυστήριο πάνω στην ταυτότητα του ήρωα μας λύθηκε και πλέον ξέρουμε ότι πρόκειται για τον ίδιο ήρωα, για την ίδια προσωπικότητα, χωρίς φυσικά να έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο το πως ο Kratos βρέθηκε στη Νορβηγική μυθολογία.

Τα ερωτήματα των fans όμως δεν στάθηκαν μόνο στο κομμάτι του ήρωα. Ένα ακόμα μεγάλο και άλυτο μυστήριο αποτελεί και ο μικρός,που όπως φαίνεται ο Kratos συνοδεύει στην περιπέτεια αυτή και έχει αναλάβει το καθήκον της εκπαίδευσης αλλά και της προστασίας του. Αφορά τον γιο του Kratos ή αφορά κάτι πιο μεγαλεπήβολο, στο οποίο ο ίδιος ο Kratos έχει πάρει μέρος ως υποχρέωση για κάτι που του χαρίστηκε, όπως για παράδειγμα μια νέα ζωή στον κόσμο της Νορβηγικής μυθολογίας.

Επίσημα απαντήσεις δεν έχουν δοθεί στα ερωτήματα αυτά και ενδεχομένως να απαντηθούν με την κυκλοφορία του παιχνιδιού αφού αποτελούν πολύ βασικά σεναριακά στοιχεία που ενδεχομένως να αλλοιώσουν και να χαλάσουν την εμπειρία που θέλει να περάσει η Santa Monica με το νέο God of War. Μπορούμε όμως με λίγη έρευνα και με αφορμή το νέο λογότυπο του παιχνιδιού να στοιχειοθετήσουμε κάποιες θεωρίες και να προσπαθήσουμε να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις πάνω στα ερωτήματα αυτά.

Πριν ξεκινήσουμε την θεωρία μας θα πρέπει να σας παρουσιάσουμε το νέο σύμβολο του παιχνιδιού που πλέον δεν αποτελεί το γνωστό ελληνικό ωμέγα (Ω):

gow-newomega-final-1-1

Όπως μπορείτε να διακρίνεται πάνω στο λογότυπο ξεχωρίζουν 8 σύμβολα που αφορούν γράμματα του συστήματος γραφής που χρησιμοποιούσαν την εποχή εκείνη κάποιες φυλές. Συγκεκριμένα εντάσσονται στο Αρχαίο Φουθαρκ του ρουνικού αλφάβητου. Οι ρούνοι είναι το αρχαίο αλφαβητικό σύστημα γραφής των βόρειων λαών της Ευρώπης, το οποίο η μυθολογική παράδοση αποδίδει στους θεούς και είναι αμφισβητούμενης καταγωγής. Το χρησιμοποιούσαν οι γερμανικοί (και κατ' επέκταση οι σκανδιναβικοί) λαοί, πριν αποκτήσουν το δυτικό αλφάβητο, όπως οι Τεύτονες και οι Βίκινγκς. Η λέξη ρούνος (rune), με βάση την ινδοευρωπαϊκή ρίζα ru, σημαίνει ψίθυρος, μυστικό.

 

mannaz_runeΤο πρώτο σύμβολο είναι το Mannaz. Συμβολίζει τις αξίες όλων των ανθρώπων δείχνοντας ότι όλοι είμαστε ίσοι μεταξύ μας. Εστιάζει στην προβολή των ικανοτήτων που έχει ο άνθρωπος να ξεπερνάει τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, που του παρουσιάζονται. Το σύμβολο αυτό εκφράζει γενικά την ανθρωπότητα, την ανθρωπιά και την υποστήριξη, τους νέους κανόνες που φαίνεται να έχει υιοθετήσει πλέον ο Kratos στη ζωή του.

ingwaz_rune-1Το δεύτερο σύμβολο είναι το Ingwaz. Συμβολίζει την αγάπη, την αρμονία και την ειρήνη. Ταυτίζεται με το θεό Ing, που επίσης είναι γνωστός και ως Freyr και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς θεούς στην Νορβηγική μυθολογία.

 

gebo_runeΤο τρίτο σύμβολο είναι το Gebo. Συμβολίζει κατά κύριο λόγο το δώρο που χαρίζουμε, την ικανότητα δηλαδή να δίνουμε πράγματα, όχι απαραίτητα υλικά. Αντιπροσωπεύει τη μεγαλοψυχία σε όποια μορφή της και να την δούμε. Είτε μέσω της συγχώρεσης, είτε μέσω της ανταμοιβής. Το βασικό της στοιχείο είναι ότι μας διδάσκει πως όλα έχουν κάποιο τίμημα. Αντιπροσωπεύεται από τη θεά Freyja που είναι αδελφή του Freyr.

sowilo_runeΤο τέταρτο σύμβολο είναι το Sowilo. Αντιπροσωπεύει το φως, την ολοκλήρωση, τον αέρα αλλά και την απεριόριστη δύναμη που πηγάζει από αυτά. Ως σύμβολο του ήλιου εκφράζει την επιφώτιση, την γνώση των μυστηρίων και της πλήρους συνειδητοποίησης. Είναι η απόλυτη δύναμη, που κανείς δε μπορεί να σταματήσει. Το σύμβολο αντιστέκεται στις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής φέρνοντας τη νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι. Βάσει των παραπάνω φαίνεται οι δυνάμεις του Kratos να πηγάζουν από αυτό το σύμβολο. Αν και δεν είναι τεκμηριωμένο από την ίδια την Santa Monica, αποτελεί μια θεωρία και μια πιθανή περίπτωση. Το Sowilo αντιπροσωπεύεται από τον θεό Baldur που είναι δεύτερος γιος του Odin και της Frigg.

hagalaz_runeΤο πέμπτο κατά σειράν σύμβολο που συναντάμε είναι το Hagalaz. Συμβολίζει τον καιρό, τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες και τη δύναμη της φύσης. Αν και όλα δείχνουν πως είναι το σύμβολο που αντιπροσωπεύει ο Thor, το Hagalaz ταυτίζεται με τη θεότητα Hel. Είναι κόρη του Loki και αδελφή του λύκου Fenrir και του παγκόσμιου φιδιού Jörmungandr, που οι πολύ παρατηρητικοί θα είδαν στο τέλος του βίντεο παρουσίασης του παιχνιδιού στην Ε3 2016. (το φίδι αυτό λέγεται πως συγκρατεί τον κόσμο στη θέση του και πως αν τον αφήσει, θα έρθει στο τέλος του).

snake-gow

Στο βελάκι της φωτογραφίας μπορούμε να παρατηρήσουμε τα λέπια του φιδιού που ενώ είναι λευκά διατηρούν μια ομοιότητα μεταξύ τους που δύσκολα κάποιος παρατηρεί σε απλό έδαφος.

eihwaz_rune Το έκτο σύμβολο από τα 8 που απαντώνται στο νέο λογότυπο του God of War είναι το Eihwaz. Μεταφράζεται ως Yew Tree που σημαίνει το τόξο, μαγεία και αντανάκλαση. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το σύμβολο αυτό αντιπροσωπεύεται από τον θεό Ullr που είναι δεινός τοξότης, τρομερός μαχητής και ικανός κυνηγός. Ήδη από το βίντεο της παρουσίασης του παιχνιδιού έχουμε δει ότι ο μικρός διαθέτει κάποιες ικανότητες, αφού τα βέλη του χρησιμοποιούν και αυτά τη γαλάζια δύναμη που χρησιμοποιεί και ο Kratos και πηγάζει από τα σύμβολα αυτά αφού η λέξη Futhark μεταφράζεται και ως ψίθυρος, μια ευχή ενδεχομένως προς αυτά για την εκπλήρωση κάποιας δύναμης για παράδειγμα. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα και ψάχνοντας για την προέλευση του θεού Ullr ανακαλύπτουμε πως πρόκειται για τον θετό γιο του Thor και γιο της θεότητας Sif που είναι και γυναίκα του Thor.

 

  • Ο μικρός που βλέπουμε στο βίντεο είναι ο θεός Ullr και πρόκειται για τον γιο του Kratos με την Sif. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, στη Νορβηγική μυθολογία, ο πατέρας του Ullr είναι άγνωστος και τον έχει υιοθετήσει ο Thor. Η θεωρία μας περιστρέφεται γύρω από το κατακλυσμικό γεγονός Ragnarok, βάσει του οποίου όλοι οι Νορβηγικοί θεοί πεθαίνουν και τα πάντα γεννιούνται από την αρχή. Σαν γεγονός, το Ragnarok αποτελεί απλά μια προφητεία, που όμως οι θεοί δε γνωρίζουν πότε θα εμφανιστεί, αφορά όμως την τελική μάχη του Thor με το ερπετό Jörmungandr που είδαμε και παραπάνω. Φυσικά θα υπάρξουν αλλαγές στην βασική μυθολογία, ώστε να έχει θέση και ο Kratos σε αυτήν. Η θέση του Kratos φυσικά δε μπορεί να εξηγηθεί απόλυτα. Για παράδειγμα πως βρέθηκε εκεί αν μιλάμε για τον ίδιο ήρωα. Προχωρώντας όμως πέρα από αυτή τη λεπτομέρεια, γνωρίζουμε από τους ίδιους τους δημιουργούς του παιχνιδιού ότι αποτελεί μια προσπάθεια του για τη δημιουργία συνθηκών μιας καλύτερης ζωής, όπου και τελικά όλα πάνε στραβά και ένα μέρος αυτών είναι η συνεύρεση του με την θεότητα Sif και ο εξοργισμός του Thor για το γεγονός, φέρνοντάς τον τελικά αντιμέτωπο με όλους τους θεούς της Νορβηγίας στην προσπάθεια του να σώσει τη ζωή του γιου του. Αν και οι ίδιοι οι developers έχουν δηλώσει ότι ο Kratos έχει αλλάξει και θέλει να δημιουργήσει μια φυσιολογική ζωή, είναι σχεδόν απίθανο να μην έρθει αντιμέτωπος με τους θεούς αυτούς και η προφητεία του Ragnarok είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους.

Στις φωτογραφίες παρακάτω επίσης μπορείτε να παρατηρήσετε μια φιγούρα που παρακολουθεί τους δυο πρωταγωνιστές και μπορεί να αποτελεί κατάσκοπο του Thor.

Πηγές: Wikipedia, Runes

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
87%
Τιιιιι ;
13%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1