Θεωρίες συνωμοσίας: Kojima και το διαζύγιο με την Konami

by Νίκος Λυμπέριος on 23 Απριλίου 2015

Χωρίς να σημαίνει κάτι και χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, ας μετατραπούμε σε συνωμοσιολόγους για μερικά λεπτά σε μια προσπάθεια να αναλύσουμε ίσως μάταια, κάποια στοιχεία βάσει του ιστορικού της Konami και του Kojima.

Το σκάνδαλο μεταξύ Kojima και Konami έχει τραβήξει τα βλέμματα όλης της gaming κοινότητας τον τελευταίο μήνα. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη. Παρόλαυτα εδώ στο VideoGames24 αναρωτιόμαστε τι μπορεί να έχει συμβεί πραγματικά και μήπως όλα αυτά είναι ένα από τα πολλά καλοστημένα κόλπα του Kojima.

Όλοι ξέρουμε ότι ο Kojima είναι πανούργος και κατεργάρης. Από την Moby Dick Studios, το γεγονός ότι μέχρι και πριν τα τελικά στάδια του Metal Gear Solid 2 είχαμε αφεθεί να πιστεύουμε ότι θα παίζουμε ως Solid Snake, αλλά τελικά είχαμε τον Raiden μέχρι και το πιο πρόσφατο παράδειγμα με το P.T. που τελικά κατέληξε σε μια καλοστημένη αποκάλυψη του Silent Hills. Και δεν είναι τα μόνα κόλπα που έχει σκαρώσει ο Kojima κατά διαστήματα.

Θα αναρωτιέστε σίγουρα που το πάμε με όλα αυτά.

Υπάρχουν μερικές ομοιότητες μεταξύ του γεγονότος του χωρισμού και του ίδιου του Metal Gear Solid V. Συγκεκριμένα κάποια γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτό. Από την αρχή γνωρίζουμε ότι το Phantom Pain θα είναι η πτώση του Big Boss. Δε μπορεί κάποιος να διαφωνήσει ότι ο Kojima ως πρόσωπο δέχτηκε και αυτός μια "μεγάλη πτώση" από τη θέση του, αφού από ότι φαίνεται απολύθηκε από την Konami, μια εταιρεία για την οποία δούλευε για χρόνια.

metal-gear-solid-the-phantom-pain_459105

Δεν έχετε πειστεί ακόμα;

To παιχνίδι κάνει το παραπάνω βήμα και αφαιρεί από τον Big Boss την ταυτότητα του, καθώς και στο πρώτο trailer που είχε βγει για το Ground Zeroes, βλέπουμε την αφαίρεση τον XOF και FOX λογοτύπων. Έτσι ακριβώς έγινε και με τον ίδιο τον Kojima, αφαιρέθηκε από την Konami κάθε αναφορά σε αυτόν από τα παιχνίδια της.

steamworkshop_webupload_previewfile_358914829_preview
Ακόμα μια αναφορά είναι ότι ο Big Boss αποχωρεί από τους Patriots λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας που τελικά οδηγεί στην κλωνοποίηση αυτού. Φυσικά δεν πρόκειται η Konami να τον κλωνοποιήσει αλλά δείτε το έτσι:
"Ο Kojima έφυγε από την Konami λόγω διαφορών στη φιλοσοφία τους" και ξαφνικά όλα μοιάζουν όμοια.

December 20th, 2010 @ 04:08:01

Τέλος υπάρχει και το πρόβλημα με το Silent Hills. Η Konami ενώ φαίνεται να βιάστηκε να αφαιρέσει όλα τα λογότυπα από την σειρά Metal Gear Solid, ενώ άργησε αισθητά να κάνει το ίδιο και για το Silent Hills το οποίο άλλαξε μερικές βδομάδες μετά. Ίσως αφέθηκε εκεί επίτηδες για να το προσέξει ο κόσμος. Ισως...

Τελειώνοντας τη θεωρία μας, πρέπει να επαναλάβουμε ότι πρόκειται απλά για θεωρία. Τίποτα από αυτά δεν έχει ειπωθεί και τίποτα από αυτά δεν είναι εξακριβωμένο. Βασιζόμαστε σε διάφορες μικρές λεπτομέρειες και στο μεγάλο ιστορικό που έχει ο Kojima με δημιουργία ψεύτικων καταστάσεων ως τρόπο επαφής του και αλληλεπίδρασης με τον κόσμο.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
20%
Cheers
70%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
10%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1