Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (Nintendo Switch)

Η απόλυτη platform συλλογή του καλοκαιριού τώρα και στο Nintendo Switch
by Λεωνίδας Πάτρας on 10 Ιουλίου 2018

Παραμένοντας πιστό στις αρχικές κυκλοφορίες για το PSX, το Crash Bandicoot Ν. Sane Trilogy “προσγειώθηκε” πριν ένα χρόνο στην κονσόλα του PlayStation 4 γνωρίζοντας για δεύτερη φορά την επιτυχία πολλά χρόνια μετά τα πρώτα παιχνίδια. Το N. Sane Trilogy για όσους δεν γνωρίζουν αποτελεί το Remaster της τριλογίας των πρώτων Crash Bandicoot τίτλων που κυκλοφόρησαν από το 1996 έως το 1998 και καθιέρωσαν τον Crash ως μία εμβληματική μασκότ της Sony. Πλέον όμως δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλύτερο κοινό να γευτεί την platform σειρά με την ταυτόχρονη κυκλοφορία του N.Sane Trilogy σε PC, Xbox One και Nintendo Switch (στο οποίο γίνεται και το συγκεκριμένο review).

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, το Crash Bandicoot N.Sane Trilogy κάνει το ποδαρικό του στη φρέσκια από πλευράς κυκλοφορίας και ιδεών κονσόλα της Nintendo, το Switch. Πολλοί αναμέναμε αυτήν την κυκλοφορία με την ελπίδα ότι η συγκεκριμένη τριλογία θα ταιριάζει “γάντι” στις δυνατότητες του Switch (κυρίως λόγω της φορητότητάς του) και δεν απογοητευτήκαμε. Μετά τα Rayman Legends και Donkey Kong Country: Tropical Freeze το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy αποτελεί το επόμενο must play ΑΑΑ platform game για την κονσόλα της Nintendo. Τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο πακέτο και έχουν υποστεί το remaster είναι τα: Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back και Crash Bandicoot: Warped. Η εταιρία που ανέλαβε να “αναστήσει” τη σειρά ακούει στο όνομα Vicarious Visions ενώ τα δικαιώματα του franchise ανήκουν στην Activision.

Τα τρία παιχνίδια αποτελούν “αγνούς” platform τίτλους και έγιναν γνωστά όχι απλά για το cuteness του κεντρικού χαρακτήρα αλλά και λόγω του πολύ καλού gameplay τους αλλά και του ιδιαίτερου level design τους. Ο χαρακτήρας ξεκινά από το σημείο εκκίνησης και προσπαθεί να περάσει από εμπόδια και εχθρούς (αποτελούμενους κυρίως από άλλα ζωάκια) μέχρι να φτάσει στον τερματισμό. Χρησιμοποιώντας τα jump attacks ή το Spinning attack μπορούμε να εξουδετερώσουμε ορισμένους από τους εχθρούς. Το platforming στους συγκεκριμένους τίτλους είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε σημεία (κυρίως στο πρώτο Crash Bandicoot) και δυστυχώς το collision detection δεν βοηθάει ιδιαίτερα σε κάποια δύσκολα σημεία. Παρόλα αυτά με εξάσκηση μπορείτε να κατανοήσετε περισσότερο τις κινήσεις του χαρακτήρα στον χώρο και να κάνετε πρόοδο. Ανά 5 περίπου levels υπάρχει και ένα σύντομο Boss Fight. Γενικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να μπορέσουμε να σταματήσουμε τον “κακό” επιστήμονα Neo Cortex που πειραματίζεται με τα υπόλοιπα πλάσματα του ζωικού βασιλείου.

Στα επίπεδα υπάρχουν διάσπαρτα κουτιά τα οποία μας δίνουν έξτρα ζωές ή φρούτα (με την συμπλήρωση 100 από αυτά κερδίζουμε μια bonus ζωή)  ενώ υπάρχει έξτρα reward σε περίπτωση που σπάσουμε όλα τα κουτιά του επιπέδου. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα βρούμε levels στα οποία οδηγούμε μηχανές, καβαλάμε αγριογούρουνα, κάνουμε κατάδυση στον βυθό και άλλα τα οποία εμπλουτίζουν το gameplay του τίτλου. Μην ξεχνάμε το αρκετά σημαντικό replay value των επιπέδων καθώς θα χρειαστεί - εφόσον θέλουμε να ξεκλειδώσουμε relics - να παίξουμε και πάλι τα επίπεδα για no death runs ή για καλύτερο χρόνο.

Οι νέες προσθήκες σε σχέση με τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν προ εικοσαετίας, είναι η κίνηση του Crash σε περισσότερες κατευθύνσεις, η επιλογή για manual - auto Save και pause menu αλλά και η επιλογή να παίξουμε τα επίπεδα χειριζόμενοι την αδερφή του Crash, Coco. Τίποτα από αυτά δεν λείπει από την έκδοση του Switch, απλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στον οπτικό τομέα λόγω hardware και θα τους αναλύσουμε παρακάτω.

Για έναν που έχει ασχοληθεί με το N. Sane Trilogy στο PS4 οι δύο βασικότεροι περιορισμοί που γίνονται αντιληπτοί με το “μάτι” είναι η πτώση της ανάλυσης στο Nintendo Switch (ειδικά σε φορητό mode) αλλά και τα λιγότερο vibrant χρώματα που κάνουν την εικόνα πιο σκοτεινή (δεν υπάρχει επιλογή για αλλαγή του brightness εντός του τίτλου). Η ανάλυση κάνει την εικόνα να δείχνει λιγότερο crispy και ελαφρώς πιο θολή αλλά ο γενικότερος οπτικός τομέας παραμένει αξιόλογος. Βέβαια, παρά τη χαμηλότερη ανάλυση στο φορητό mode, το Crash Bandicoot N.Sane trilogy είναι ένα απόλυτα ταιριαστό  παιχνίδι για να πάρουμε μαζί μας στον δρόμο. Πέραν των δύο παραπάνω υπάρχουν και άλλες μικρότερες “υποχωρήσεις” στα γραφικά όπως για παράδειγμα η ποιότητα των σκιών, το draw distance και η ποιότητα των textures αλλά είναι κάτι που δεν ενοχλεί και δεν γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό. Σε γενικές γραμμές ο οπτικός τομέας (για το συγκεκριμένο hardware) είναι παραπάνω από ικανοποιητικός. Το framerate παραμένει και εδώ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο και όχι 60, στόχο που δεν μπόρεσαν να πετύχουν ούτε τα PS4 και Xbox One αλλά μόνο η PC έκδοση. Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις οπτικές διαφορές του N.Sane Trilogy μεταξύ PS4 και Nintendo Switch στο comparison video της Candyland εδώ.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Συντάκτης
10 Ιουλίου 2018
Developer

Vicarious Visions

Publisher

Activision

Διανομή

IGE

Πλατφόρμες

PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Tested on

Nintendo Switch

Κυκλοφορία

29 Ιουνίου 2018

Είδος

3D Platformer

PEGI

7

Θετικά

+ Αγνό platforming με ποικιλία στο gameplay και εξαιρετικό level design
+ Πιστό remaster στην αρχική τριλογία
+ Πανέμορφα 3D μοντέλα και περιβάλλοντα
+ Τρία παιχνίδια στην τιμή του ενός
+ Αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη φορητότητα του Nintendo Switch

Αρνητικά

- Κάποιες σχεδιαστικές επιλογές κυρίως στο πρώτο Crash Bandicoot
- To περίεργο collision detection και ο χειρισμός ίσως αποθαρρύνουν αρκετούς
- Εμφανής η πτώση της ανάλυσης κυρίως σε handheld mode

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
7.4
Συνοψίζοντας

Είναι περιττό να πούμε ότι το Crash Badicoot N.Sane Trilogy ως μια εξαιρετική platform κυκλοφορία ταιριάζει απόλυτα στην φορητότητα του Nintendo Switch. Μιλάμε για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα Remaster των τελευταίων ετών που θα λατρέψουν οι “νοσταλγοί” του παιχνιδιού αλλά είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να κερδίσει και νέους οπαδους.

Οι περιορισμοί του οπτικού τομέα αφορούν κυρίως την ανάλυση και τα textures και θα θέλαμε να δούμε κάτι πιο crispy, παρόλα αυτά αν θέλετε έναν platform τίτλο που θα έχετε μαζί σας όπου και αν πάτε τότε το N.Sane Trilogy αποτελεί μονόδρομο αγοράς ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν κοστολογείται ως full price παιχνίδι.

8.5
Βαθμός
7.4
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1