
Είναι από τις φυσιογνωμίες που έχει ταυτιστεί με μια εταιρία όσο λίγες, και κατ'επέκταση έχει αφήσει το στίγμα του στη gaming βιομηχανία. Ο Sonic παραμένει μέχρι και σήμερα η εμβληματική φιγούρα της Sega και έχουμε δει πολλούς τίτλους που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η νέα γενιά κονσολών δημιουργεί ερωτηματικά γύρω από το franchise του Sonic. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Daisuke Sato - γνωστός μέσα από τη σειρά Yakuza - εξέφρασε το ενδιαφέρον να εργαστεί πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου Sonic τίτλου.
Για όσους δεν γνωρίζουν το πλούσιο βιογραφικό του Daisuke Sato, είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη πορεία στην Sega έχοντας εργαστεί για αυτήν από το 1994, και συμμετείχε στη δημιουργία του Sega Saturn. Μεγάλος είναι και ο ρόλος του στην ανάπτυξη του Yakuza, όπου το παρών έχει δώσει και στο πρόσφατο Yakuza: Like a Dragon. Με αφορμή τα 60α γενέθλια της Sega, ρωτήθηκε για το μέλλον των IP της εταιρίας και πάνω σε ποιο θα προτιμούσε να δουλέψει. Ο ίδιος απάντα, " Θα επιθυμούσα μια φορά να δουλέψω πάνω σε έναν Sonic τίτλο, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω".
Ο Daisuke Sato συμπληρώνει πως οραματίζεται έναν τελείως διαφορετικό Sonic τίτλο από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα και σαν καλό παράδειγμα έφερε το Sonic Boom: Rise of Lyric. Τώρα αν ο Daisuke Sato και η Sega έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν το επόμενο Sonic, αυτό είναι κάτι που ο χρόνος θα δείξει.