Darksiders: Warmastered Edition

by Νίκος Λυμπέριος on 19 Ιανουαρίου 2017
Διαβάστε το σχετικό Review:
Darksiders II: Deathinitive Edition

Μετά το κλείσιμο της THQ και της Vigil Games, η σειρά Darksiders βρέθηκε δυστυχώς στον αέρα. Η Nordic Games, με την ονομασία πλέον THQ Nordic κατάφερε και αγόρασε την άδεια της σειράς και κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες την remaster έκδοση του Darksiders II για τις κονσόλες νέας γενιάς και υπολογιστές με την ονομασία Deathinitive Edition, αγνοώντας αρχικά το πρώτο παιχνίδι. Χωρίς να υπάρχει κάποια προφανής εξήγηση για αυτή την επιλογή σε κυκλοφορίες πέρα από το γεγονός ότι το δεύτερο παιχνίδι ήταν αρκετά πιο γεμάτο σε μηχανισμούς και κόσμο, το Darksiders 1 έκανε επιτέλους και αυτό την μετάβαση με την δική του ξεχωριστή Warmastered έκδοση φέρνοντας μαζί του την ιδιαίτερη μίξη του adventure και RPG στοιχείου των παιχνιδιών Zelda με το hack n’ slash ύφος της σειράς God of War. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι οι νέοι στη σειρά θα απολαύσουν και την περιπέτεια του War στη νέα του «μοντέρνα έκδοση».

Η ιστορία της σειράς Darksiders αντλεί στοιχεία από την βιβλική Aποκάλυψη για να συνθέσει τον παραμυθένιο κόσμο της. Βρισκόμαστε στη μέση μια αιώνιας διαμάχης μεταξύ του παραδείσου και της κόλασης. Ο War ως ένας από τους Kαβαλάρηδες της Aποκάλυψης βρίσκεται να μάχεται στο πλευρό της ανθρωπότητας ωσότου βρεθεί αδύναμος και σχεδόν θνητός, αφού οι δυνάμεις του έχουν αφαιρεθεί από αυτόν με την κατηγορία ότι έφερε την Αποκάλυψη νωρίτερα, συνασπίζοντας συμμαχία με τις δυνάμεις της κολάσεως. Ο War πρέπει να παλέψει για να αποκαταστήσει το όνομά του ταξιδεύοντας σε ολόκληρη τη Γη με σκοπό να βρει απαντήσεις. Στο ταξίδι αυτό ανακαλύπτει μια μυστική συμμαχία μεταξύ αγγέλων και δαιμόνων που ως σκοπό έχουν την εξαφάνιση κάθε ανθρώπινης ύπαρξης από την Γη και Δούρειος Ίππος αυτής της αποστολής έγινε η αμαύρωση του ονόματος του War και η σπίλωση του θεσμού των Καβαλάρηδων που έχουν ως σκοπό την προστασία της ανθρωπότητας.

darksiders-warmastered_edition-war-riding-horse-(781)

Από το review του Darksiders II: Definitive Edition

Την ιστορία των τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης ανέλαβε η Vigil Games να διηγηθεί μέσα από τη δική της ματιά και δημιουργικότητα. Η ύπαρξη των 4 Καβαλάρηδων αναφέρεται στο τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Σε αυτό αναφέρεται η ύπαρξη ενός βιβλίου στο δεξί χέρι του Θεού ασφαλισμένο με 7 σφραγίδες. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο αμνός του θεού (Ιησούς Χριστός) ανοίγει τις πρώτες τέσσερις από τις εφτά συνολικά σφραγίδες, οι οποίες προκαλούν την εμφάνιση τεσσάρων όντων που ιππεύουν πάνω σε λευκό, κόκκινο, μαύρο και πράσινο άλογο. Παρόλο που μερικές ερμηνείες διαφέρουν, οι τέσσερις καβαλάρηδες συνήθως συμβολίζουν την Κατάκτηση, τον Πόλεμο, τον Λιμό και τον Θάνατο αντίστοιχα. Το όραμα της χριστιανικής αποκάλυψης είναι οι τέσσερις καβαλάρηδες να ορίσουν μια Θεία Αποκάλυψη στον κόσμο ως προάγγελοι της Τελικής Κρίσης.

Το σενάριο φυσικά του Darksiders: Warmastered Edition δεν κερδίζει βραβεία πρωτοτυπίας, ούτε οι χαρακτήρες που την απαρτίζουν είναι ό,τι πιο αξιομνημόνευτο έχουμε συναντήσει ποτέ σε παιχνίδι, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι αυτό είναι κακό, αφού το εξαιρετικό του gameplay συνοδεύει άψογα την ελαφριά αφήγηση. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, αλλά και στην κριτική μας για το Darksiders II: Deathinitive Edition, το franchise είναι στην ουσία ένα σκοτεινό Zelda με μάχη εμπνευσμένη από τη σειρά God of War.

Μετά την εισαγωγική σκηνή που συναντάμε μια έντονη μάχη, παρουσιάζοντας τον War στην πλήρη του ισχύ, ο τίτλος αλλάζει ρυθμό, παρουσιάζοντας έναν κόσμο γεμάτο από εξερεύνηση, αρκετά puzzles, dungeons και φυσικά μάχες με αρχηγούς. Μετά το τέλος της εισαγωγής χάνουμε όλες τις δυνάμεις του χαρακτήρα μας και ξεκινάμε την περιπέτεια. Τα εξαιρετικά και καλοσχεδιασμένα dungeons μαζί με την απολαυστική μάχη που προσφέρουν στον παίκτη καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Φυσικά στη διάρκεια της βασικής ιστορίας συναντάμε μικρές αναφορές και σε άλλους τίτλους με διάφορα easter eggs, όπως η συλλογή τεσσάρων κομματιών ζωής για την μόνιμη αναβάθμισή της, ψυχές που λειτουργούν ως νόμισμα, ακόμα και ένα όπλο που δημιουργεί πύλες. Στο σύνολο του το gameplay του Darksiders διαθέτει αμέτρητα στοιχεία που θα ικανοποιήσουν κάθε παίκτη που ψάχνει μια απολαυστική περιπέτεια, η οποία δανείζεται και εκτελεί στοιχεία άλλων παιχνιδιών χωρίς να υπερβαίνει τα όρια.

Η μάχη του Darksiders: Warmastered Edition είναι εξίσου απολαυστική με την εξερεύνηση του κόσμου, με άμεσες αντιδράσεις του χαρακτήρα στις κινήσεις του χειριστηρίου. Ο War έχει την ικανότητα να συνθέσει μαζί πολλά combos και να εκτελέσει μερικές πολύ όμορφες κινήσεις όσο ενισχύει τις ιδιότητές του. Αρχικά ξεκινάμε την περιπέτεια μας έχοντας μόνο ένα όπλο, το σπαθί του War, Chaoseater, όμως στην πορεία αποκτάμε ένα δρεπάνι, πιστόλι και αρκετά εργαλεία που θα μας βοηθήσουν στην εξολόθρευση των εχθρών μας, αλλά και στην επίλυση διαφόρων γρίφων. Συγκεκριμένα ο War έχει στην διάθεσή του ένα όπλο με την ονομασία Crossblade που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με το μπούμεραγνκ του Link.

Κάθε εχθρός που σκοτώνουμε αφήνει ψυχές, με τις οποίες ο ήρωας μας αγοράζει νέες κινήσεις και ιδιότητες από τον δαίμονα Vulgrim που συναντήσαμε φυσικά και στο Darksiders II: Dethinitive Edition. Εκτός από τον ποικίλο εξοπλισμό του, ο War διαθέτει και μια πλειάδα ειδικών κινήσεων κάτω από την κατηγορία των wrath abilities. Αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν συλλέγοντας κίτρινες ψυχές και αντιστοιχούν στο rage meter του God of War. Αναλόγως της κίνησης που εκτελούμε, βγαίνουν καρφιά από το πάτωμα, ενισχύονται οι επιθέσεις του War ή δηλητηριάζουμε τους εχθρούς μας. Χτυπώντας τους αντιπάλους μας δίνουμε την δυνατότητα στον War να εκτελέσει μια ειδική κίνηση που τον μεταμορφώνει σε ένα μεγάλο τέρας για περιορισμένο χρονικό διάστημα επιτρέποντάς του να σκοτώσει με ευκολία πολλά κύματα εχθρών.

Στον πυρήνα του το παιχνίδι είναι ένας action adventure τίτλος με λίγα στοιχεία από παιχνίδια ρόλων και μάλιστα είναι από τα πρώτα του είδους τους που ξεκίνησαν αυτή την στροφή και το πάντρεμα. Στο μενού του παιχνιδιού έχουμε μερικά απλοϊκά δέντρα δυνατοτήτων που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ξεκλειδώνοντας τα.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την έκδοση του παιχνιδιού για τις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Ας δούμε όμως τι έφερε στο τραπέζι η μετάβαση στην Warmastered έκδοση του παιχνιδιού. Αρχικά ο τίτλος πλέον τρέχει σε ανάλυση 1080p (έως 4Κ σε PC) και ως στόχο έχει τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με αρκετές τονωτικές ενέσεις στον οπτικό τομέα μέσω βελτιστοποίησης των textures, του anisotroping filtering και φυσικά των alpha effects. Αυτό που μας χαροποίησε ιδιαίτερα και με τους δυο τίτλους της σειράς, είναι ότι γέρασαν αρκετά καλά και με την αναβάθμιση στη νέα γενιά δεν υπολείπονται σε κανέναν τομέα απέναντι σε πιο πρόσφατους τίτλους με αποτέλεσμα να παίζονται ευχάριστα για την ηλικία τους. Το πρόβλημα εντοπίζεται δυστυχώς στον ρυθμό ανανέωσης του τίτλου που δεν καταφέρνει να πιάσει τον στόχο των 60 καρέ και σε πολλές των περιπτώσεων πέφτει σε πολύ χαμηλά νούμερα, καθιστώντας τον τίτλο πρακτικά αδύνατο να παιχτεί, αφού η μάχη του βασίζεται στην ακρίβεια των κινήσεων. Σε συνέχεια των προβλημάτων, εντοπίσαμε αρκετό lag στην διαχείριση των μενού στο πρώτο τους άνοιγμα, καθώς και σε οποιοδήποτε prompt ζητούσε από εμάς μια κίνηση. Τα προβλήματα συνεχίζονται με τον ηχητικό τομέα του τίτλου που ενώ διαθέτει κορυφαίο soundtrack και εξαιρετικούς διαλόγους, παρουσιάζονται έντονοι αποσυγχρονισμοί της ομιλίας καθώς και διακοπές του ήχου. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου τα cutscenes του τίτλου σταματούσαν να παίζουν από μόνα τους με τον ήχο τους να συνεχίζει και στο gameplay.

Από την πρώτη μου επαφή με τους δυο τίτλους της Vigil Games αγάπησα τον τρόπο με τον οποίο το στούντιο πήρε στοιχεία από διάφορα πετυχημένα παιχνίδια για να συνθέσει τη σειρά Darksiders. Είναι κρίμα που τα παιχνίδια δεν γνώρισαν την επιτυχία που τους άξιζε και ελπίζω με την εξαγορά τους από την THQ Nordic να δούμε συνέχεια στα δυο εξαιρετικά αυτά κεφάλαια. Το Darksiders: Warmastered Edition μαστίζεται από μια τεράστια ειρωνεία: προσφέρει ένα εξαιρετικό πακέτο για να καλύψει τα γούστα όλων των παικτών, αλλά ταυτόχρονα τα τεχνικά προβλήματά του το αποτρέπουν από το να γίνει πραγματικά... Deathinitive. Ελπίζουμε η THQ Nordic να λύσει τα θέματα αυτά και το παιχνίδι να ανταποκριθεί και στο παρελθόν του και φυσικά στο μέλλον της σειράς που διαφημίζεται μέσα από αυτά.


Το Darksiders: Warmastered Edition διαθέτει 43 Trophies
Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: 3/10
Sort: 
BFA
Unlocked EVERYTHING! (1)
Prison Break
Free Samael from his prison (1)
Death Dealer
Meet Vulgrim
Like A Bat Outta Hell
Defeat Tiamat (1)
One Tough Cookie
Meet Ulthane
Rocked Your Face Off
Defeat The Griever (1)
Ashes to Ashes
Defeat The Stygian (1)
One Mean Mother
Defeat Silitha (1)
Payback's A B****
Defeat Straga (1)
The Final Challenger?
Defeat The Destroyer (1)
Balance Restored
COMPLETE the game on NORMAL difficulty
The True Horseman
COMPLETE the game on APOCALYPTIC difficulty
To Move A Mountain
Collect the Earthcaller
Who's Counting?
Defeat more angels than Ulthane (2)
Reach Out And Touch Somebody
Collect the Abyssal Chain
Into the Void
Collect the Voidwalker
Elemental Thief
Collect the Crossblade
Sight Beyond Sight
Collect the Mask of Shadows
Devastator
Kill 10 enemies with one Blade Geyser wrath attack (3)
Tremor Bringer
Collect the Tremor Gauntlet
An Old Friend
Collect Mercy
Reaper
Collect the Scythe (2)
Aerial Predator
Kill 160 enemies while on the angelic beast (6)
Full Power
Collect the maximum amount of lifestones (1)
Wrath of War
Collect the maximum amount of wrath cores (1)
Wrath Machine
Collect all the Wrath Powers
Reunited
Obtain Ruin
Don't Make Me Angry
Collect the Chaos Form Ability
Chasm Jumper
Gain the Shadowflight Ability
Legendary Form
Collect the Abyssal Armor Set
Time Lapse
Gain the Chronomancer Ability
Battle Hardened
Max out all weapons and unlock all combat moves (6)
High Flier
Kill 5 duskbats without touching the ground (1)
Improvised Kills
Kill 150 enemies with items from the environment (2)
You Call This Easy?
COMPLETE the game on EASY difficulty
Open Air Parking
Destroy a helicopter during the apocalypse with a vehicle (2)
Κρυφά Τρόπαια
Treasure Hunter
Search 150 caskets
Ultimate Blade
Forge the Armageddon Blade
Slayer
Kill 666 Demons
World Raider
Collect all 27 Artifacts
River of Blood
Shed 3000 gallons of demon blood
Dark Rider
Ride for 100 miles (2)
Horseman
Kill 150 demons from horseback (2)
Το Darksiders: Warmastered Edition διαθέτει 43 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000: 3/10
Prison Break20
Free Samael from his prison
Death Dealer10
Meet Vulgrim
Like A Bat Outta Hell40
Defeat Tiamat
One Tough Cookie10
Meet Ulthane
Rocked Your Face Off40
Defeat The Griever
Ashes to Ashes40
Defeat The Stygian
One Mean Mother40
Defeat Silitha
Payback's A B****50
Defeat Straga
The Final Challenger?70
Defeat The Destroyer
Balance Restored100
COMPLETE the game on NORMAL difficulty
The True Horseman100
COMPLETE the game on APOCALYPTIC difficulty
To Move A Mountain10
Collect the Earthcaller
Who's Counting?20
Defeat more angels than Ulthane
Reach Out And Touch Somebody10
Collect the Abyssal Chain
Into the Void10
Collect the Voidwalker
Elemental Thief10
Collect the Crossblade
Sight Beyond Sight10
Collect the Mask of Shadows
Devastator10
Kill 10 enemies with one Blade Geyser wrath attack
Tremor Bringer10
Collect the Tremor Gauntlet
An Old Friend10
Collect Mercy
Reaper10
Collect the Scythe
Aerial Predator20
Kill 160 enemies while on the angelic beast
Full Power20
Collect the maximum amount of lifestones
Wrath of War20
Collect the maximum amount of wrath cores
Wrath Machine10
Collect all the Wrath Powers
Reunited20
Obtain Ruin
Don't Make Me Angry20
Collect the Chaos Form Ability
Chasm Jumper10
Gain the Shadowflight Ability
Legendary Form20
Collect the Abyssal Armor Set
Time Lapse15
Gain the Chronomancer Ability
Battle Hardened20
Max out all weapons and unlock all combat moves (3)
High Flier20
Kill 5 duskbats without touching the ground
Improvised Kills10
Kill 150 enemies with items from the environment
You Call This Easy?10
COMPLETE the game on EASY difficulty
Open Air Parking5
Destroy a helicopter during the apocalypse with a vehicle
Κρυφά Achievements
BFA30
Unlocked EVERYTHING!
Treasure Hunter20
Search 150 caskets
Ultimate Blade20
Forge the Armageddon Blade
Slayer10
Kill 666 Demons
World Raider30
Collect all 27 Artifacts
River of Blood10
Shed 3000 gallons of demon blood
Dark Rider10
Ride for 100 miles (2)
Horseman20
Kill 150 demons from horseback

To παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Dead Good Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Darksiders: Warmastered Edition

Συντάκτης
19 Ιανουαρίου 2017
Developer

KAIKO / Vigil Games (Original)

Publisher

THQ Nordic

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Wii U

Tested on

PlayStation 4 Pro

Κυκλοφορία

22 Νοεμβρίου 2016 (PS4 / Xbox One)
29 Νοεμβρίου 2016 (PC)

Είδος

Action role-playing / Ηack and Slash

PEGI

16

Θετικά

+ Υπέροχo art style στα γραφικά
+ Καλοστημένα επιμέρους gameplay στοιχεία
+ Απολαυστική μάχη

Αρνητικά

- Ρηχό εώς αδιάφορο σενάριο
- Πολλές πτώσεις στο framerate
- Καθυστέρηση ανταπόκρισης των εντολών του χειριστηρίου
- Πρόβλημα με τον ήχο στα cutscenes

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Η Nordic Games Publishing (πλέον THQ Nordic) με το Deathinitive Edition του Darksiders II έδειξε πως έχει πίστη στη σειρά και θέλησε να της δώσει ακόμα μια ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει. Η μεταφορά του πρώτου Darksiders ως Warmastered Edition ήταν το φυσικό επακόλουθο και ως συνέχεια περιμένουμε την εξέλιξη αυτού του franchise.

Στο σύνολό της η remaster έκδοση του 1ου παιχνιδιού είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, που βελτιώνει τον τίτλο σε όλους του τους τομείς. Δυστυχώς κάποια σοβαρά τεχνικά θέματα που δεν υπήρχαν στις πρωτότυπες εκδόσεις του και παραμένουν, δεν του επιτρέπουν να σταθεί πραγματικά στο ύψος του και το κρατούν χαμηλά.

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1