DCL - The Game

Επικές μανούβρες
by Αντώνης Κοντοδήμας on 3 Μαΐου 2020

Το DCL - The Game είναι το επίσημο παιχνίδι του ομώνυμου πρωταθλήματος αγώνων με drone. Το DCL σημαίνει Drone Champions League και σε αυτό παίρνουν μέρος πιλότοι-χειριστές από όλο τον κόσμο και σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες σε όλη την υφήλιο. Το παιχνίδι όμως είναι κάτι παραπάνω από ένα ταπεινό arcade racing στο οποίο κανονικά θα αγωνιζόμασταν για τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Είναι επίσης ένα simulator, το οποίο μπορεί να μετατρέψει τους παίκτες σε πραγματικούς πιλότους αφού έρχεται με ρεαλιστικές συνθήκες και λειτουργίες. Το DCL - The Game κυκλοφορεί από την THQ Nordic, με ομάδα ανάπτυξης την Climax Studios, για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Στο DCL - The Game οι παίκτες δεν έρχονται απλά κοντά στα drones, αλλά γίνονται ένα με αυτά αφού βιώνουν τους αγώνες σε πρώτο πρόσωπο, όπως ακριβώς ένας αληθινός χειριστής. Το παιχνίδι περιέχει 30 πίστες οι οποίες περιμένουν να δαμαστούν από νέους παίκτες αλλά και έμπειρους χειριστές αφού προσφέρει τέσσερις λειτουργίες πτήσης οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα παικτών. Το DCL περιέχει μια μεγάλη γκάμα ευφάνταστων σχεδίων από drones τα οποία περιμένουν να τα ξεκλειδώσετε. Τα drones διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες αφού κάθε μία συμπεριφέρεται διαφορετικά κατά τηn πτήση. Αυτές είναι οι lightweight, heavyweight και η DCL-19, η οποία και κυμαίνεται στη μέση, κρατώντας τον ανταγωνισμό ισορροπημένο.

Το παιχνίδι προσφέρει μοναχά τρία modes: Free Flight, Time Attack και Race Flow. Το τελευταίο είναι ένα online mode στο οποίο 30 παίκτες αναμετρούνται για τον καλύτερο χρόνο. Το DCL επίσης έρχεται και με leaderboards στα οποία οι παίκτες ανά πάσα στιγμή μπορούν να δουν τους χρόνους τους τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και τοπικό. Δηλαδή μπορούμε να δούμε τη θέση μας ανάμεσα σε παίκτες από την Ελλάδα και σε συγκεκριμένες πίστες και modes. Αν και στη χώρα μας ο ανταγωνισμός είναι αρκετά περιορισμένος, είναι ένα ενδιαφέρον και ευπρόσδεκτο χαρακτιριστικό.

Ο χειρισμός του DCL και οι συνθήκες, στις οποίες βάζει τους παίκτες του είναι απόλυτα ρεαλιστικές. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο, αφού και οι αρχάριοι παίκτες μπορούν να το ευχαριστηθούν όσο και οι έμπειροι χάρη στα τέσσερα μοντέλα πτήσης που προσφέρει. Το Arcade Mode αυτοματοποιεί τις περισσότερες λειτουργίες του drone και επιτρέπει στους πρωτάρηδες να ελέγξουν μόνο την κίνηση του. Το GPS Mode επιτρέπει στους παίκτες να ελέγχουν τη σταθεροποίηση και το ύψος που σηκώνεται το drone. Το Angle Mode είναι λίγο πιο απαιτητικό, ενώ το Acro Mode είναι η απόλυτη εμπειρία πτήσης και ξεκλειδώνει όλες τις λειτουργίες του drone, βάζοντας σας στη θέση ενός επαγγελματία αθλητή. Το Arcade Mode είναι αρκετά απολαυστικό, όμως δεν προσφέρει στους παίκτες το 100% του παιχνιδιού. Το ιδανικότερο είναι το GPS Mode για τους αρχάριους, ενώ αντιθέτως το Acro θα ενθουσιάσει τους πραγματικούς πιλότους. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό, το οποίο όμως αφορά μια μικρή μερίδα παικτών: το DCL είναι συμβατό με radio controllers, με πραγματικά χειριστήρια drones.

Τέλος, το παιχνίδι προσφέρει περίπου 30 πανέμορφες πίστες και με ρεαλιστικό περιβάλλον και συνθήκες. Κάποιες από αυτές τις πίστες είναι βασισμένες σε πραγματικές τοποθεσίες που έχουν φιλοξενήσει το Πρωτάθλημα. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάθε μία από αυτές, θα πρέπει πρώτα να μετρήσουμε αρκετά μίλια αφού δεν είναι εξαρχής διαθέσιμες και απαιτείται αρκετό grinding και να πετύχουμε τους απαιτούμενους χρόνους. Αρκετές από αυτές τις πίστες είναι ίδιες μεταξύ τους, όμως το level design φαίνεται πως έχει αναπτυχθεί με αρκετή προσοχή και αγάπη. Αρκετό grinding απαιτεί και η απόκτηση νέων drone, με πολλά από αυτά να κοστίζουν μπόλικα δολάρια. Θα χρειαστούν πάρα πολλές ώρες για να γίνουν διαθέσιμα όλα, τελικά όμως παρά το εύρος της γκάμας, θα καταλήξετε στο να χρησιμοποιείτε μόνο τρία.

Ο τεχνικός τομέας του DCL έχει κάποιες μικροατέλειες όμως σε γενικά πλαίσια είναι αρκετά ικανοποιητικός, αν εξαιρέσουμε κάποια μικρά glitches εδώ και εκεί. Οι κόσμοι του παιχνιδιού είναι πανέμορφοι και μας ταξιδεύουν από αστικά περιβάλλοντα σε χιονισμένες πεδιάδες και καταπράσινα κάστρα. Ο ηχητικός τομέας είναι και αυτός ικανοποιητικός με τους ήχους των drones να είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικοί. Το Main Menu στολίζει τραπ μουσική.

Το πιο αδύναμο στοιχείο του DCL είναι ξεκάθαρα η έλλειψη περιεχομένου και Game mode. Παρόλα αυτά είναι πολλά περισσότερα από αυτό που περιμέναμε, δηλαδή ένα απλό παιχνίδι ταχύτητας. Μπορεί να μην του φαίνεται με μια πρώτη ματιά, όμως από έναν απλό παίκτη μπορεί να σας μετατρέψει σε έναν επαγγελματία χειριστή και να σας διδάξει τις βασικές αρχές πτήσης.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

DCL - The Game

Συντάκτης
3 Μαΐου 2020
Developer

Climax Studios

Publisher

THQ Nordic

Διανομή

Enarxis Dynamic Studio

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

18 Φεβρουαρίου 2020

Είδος

Simulation, Racing

PEGI

3

Θετικά

+ Άψογος χειρισμός
+ Ρεαλιστικό περιβάλλον
+ Τοπικά Leaderboards
+ Δυνατότητα χρήσης radio controller

Αρνητικά

- Απαιτεί αρκετό grinding
- Μερικά glitches που χαλούν την εμπειρία
- Θα μπορούσε να έχει περισσότερο περιεχόμενο

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Είναι ένα εξαιρετικό simulator, το οποίο παρά την έλλειψη περιεχομένου, μπορεί να σας κάνει επαγγελματία χειριστή και να σας μεταφέρει στο πραγματικό Drone Champions League.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1