Dead Island: Definitive Collection

Dawn of the Dead
by Νίκος Λυμπέριος on 22 Ιουνίου 2016

Η Techland βρίσκεται στο χώρο δημιουργίας παιχνιδιών από το 2000. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τα εκπληκτικά Xpand Rally και Call of Juarez. Αργότερα, μετά τη δημιουργία του νέου της franchise, Dead Island, απέκτησε ιδιαίτερη φήμη φτάνοντας στο απόγειο της καριέρας της με το Dying Light, μια εναλλακτική ματιά στη φιλοσοφία των παιχνιδιών Dead Island,με διαφορετική προσέγγιση όμως στο πώς μετακινούνται οι παίχτες. Κανένα από τα δυο παιχνίδια Dead Island δε κατάφερε να φτάσει τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η Techland και η Deep Silver με τις ανακοινώσεις, αλλά και τις προωθητικές ενέργειες πριν την κυκλοφορία των παιχνιδιών αυτών. Εν κατακλείδι οι δυο τίτλοι ήταν κλασσικά παιχνίδια Survival Horror, ανοιχτού κόσμου με στοιχεία RPG. Το μεγαλύτερο ελάττωμα των δυο τίτλων αφορούσε τα τεχνικά τους προβλήματα, που στις αρχικές τους εκδόσεις χρειάστηκε αρκετός καιρός για να λυθούν, καθώς και στο χλιαρό έως ανύπαρκτο σενάριο. Εδώ θεωρητικά έρχεται να δώσει λύση η κυκλοφορία του remaster ή πιο σωστά η απόλυτη έκδοση –Definitive Edition- των παιχνιδιών αυτών. Η Definitive έκδοση περιλαμβάνει τα δυο παιχνίδια Dead Island, όλα τους τα DLC, καθώς και έναν ακόμα τίτλο, το Dead Island Retro Revenge.

dead-island

Σεναριακά η σειρά δεν έχει να πει κάτι ιδιαίτερο και ακολουθεί ένα αρκετά τετριμμένο μοτίβο στην πλοκή της. Στο πρώτο Dead Island γίνεται ουσιαστικά η εισαγωγή μας στα γεγονότα του παιχνιδιού και συγκεκριμένα την έξαρση της «επιδημίας» που έχει μετατρέψει όλους τους κατοίκους του νησιού Banoi σε απέθαντους. Οι ήρωές μας και μερικοί ακόμα κάτοικοι του νησιού αποτελούν τους ελάχιστους επιζήσαντες που δείχνουν να έχουν ανοσία στην επιδημία αυτή.

Ο δεύτερος μάλιστα τίτλος μοιάζει περισσότερο με expansion του πρώτου και όχι με νέο κεφάλαιο, αφού οι μηχανισμοί του είναι ίδιοι με του πρώτου Dead Island και δυστυχώς συνεχίζει την παράδοση της ανύπαρκτης ιστορίας. Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ατελείωτες ορδές απέθαντων με τις μάχες να εκτυλίσσονται σε πρώτο πρόσωπο, ενώ αυτές βασίζονται στο μεγαλύτερο τους μέρος στις μάχες σώμα με σώμα με melee όπλα, παρά στη χρήση βαλλιστικών όπλων.

το VG24 λέει

Σκοπός μας είναι να βρούμε τρόπο να επιβιώσουμε και να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από το νησί και τον κίνδυνο να γίνουμε τροφή για τους άλλοτε φίλους μας. Επί της ουσίας, το ζουμί του παιχνιδιού είναι να εξερευνήσουμε το γιγαντιαίο αυτό νησί, να ανακαλύψουμε τις περιοχές του, να βοηθήσουμε άλλους κάνοντας διάφορες αποστολές, αλλά και να προχωρήσουμε στην εξέλιξη της «ιστορίας». Μετά την εισαγωγή, μας δίνεται η δυνατότητα επιλογής ενός από τέσσερις παίκτες, με τον καθένα από αυτούς να έχει τις δικές του δυνάμεις και αδυναμίες. Το μοτίβο αυτό επαναλαμβάνεται και στο Riptide με τη διαφορά της αλλαγής στην περιοχή και την συνέχιση της ιστορίας από το σημείο που μας άφησε το πρώτο Dead Island. Δυστυχώς, όσο καλό και να είναι το gameplay του τίτλου όπως θα δούμε και παρακάτω, δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι ιστορίες των Dead Island και Dead Island: Riptide είναι επιφανειακές αλλά και οι χαρακτήρες κακογραμμένοι. Όπως αναφέραμε ήδη, και στα δυο παιχνίδια βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε ένα νησί περιτριγυρισμένοι από κακούς και βαρετούς χαρακτήρες, με ελάχιστα αφηγηματικά στοιχεία που να βοηθούν στην κατανόηση της ιστορίας ή και τη δημιουργία μια όμορφης ατμόσφαιρας. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η κακή ηθοποιία των χαρακτήρων, που είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Dead Island - Definitive Edition_20160618113535

Το βασικό gameplay των Dead Island και Dead Island: Riptide παραμένει ίδιο με τα πρωτότυπα χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο είδος βελτίωσης ειδικά μετά και την κυκλοφορία του εξαιρετικού Dying Light κυρίως σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε. Ο δεύτερος μάλιστα τίτλος μοιάζει περισσότερο με expansion του πρώτου και όχι με νέο κεφάλαιο αφού οι μηχανισμοί του είναι ίδιοι με του πρώτου Dead Island και δυστυχώς συνεχίζει την παράδοση της ανύπαρκτης ιστορίας. Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ατελείωτες ορδές απέθαντων με τις μάχες να εκτυλίσσονται σε πρώτο πρόσωπο, ενώ αυτές βασίζονται στο μεγαλύτερο τους μέρος στις μάχες σώμα με σώμα με melee όπλα παρά στη χρήση βαλλιστικών όπλων. Το μεγάλο ατού της σειράς είναι η ελευθερία που μας δίνει στη δημιουργία όπλων με τη χρήση διαφόρων ειδών αντικειμένων που βρίσκουμε στο διάβα μας όπως: πλάκες ξύλου, σφυριά, μαχαίρια, κουπιά, διαλυμένες ταμπέλες σήμανσης, φτυάρια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους. Τα όπλα αυτά μπορούν να αναβαθμιστούν, αλλά και να επιδιορθωθούν, αφού κάθε φορά που τα χρησιμοποιούμε φθείρονται και στο τέλος η χρήση τους δεν προκαλεί καμία ζημιά στα zombies.

Υπάρχουν στιγμές που η μάχη μπορεί να γίνει κουραστική και άδικη ειδικά όταν ο αριθμός των zombies είναι μεγάλος, αφού όπως είπαμε έχει διατηρηθεί ο κλασσικός τρόπος κίνησης (όχι parkour). Στο μεγαλύτερο της μέρος ευτυχώς είναι απολαυστική όταν είναι καλές οι ισορροπίες αλλά και αργότερα που οι χαρακτήρες μας έχουν αναβαθμιστεί και έχουν αποκτήσει επιπλέον δυνατότητες με την πιο χρήσιμη από αυτές την μεγαλύτερη αντοχή των όπλων. Φυσικά στο παιχνίδι κάνουν την παρουσία τους και κανονικά όπλα, αλλά οι σφαίρες γι’ αυτά είναι λιγοστές. Τα gameplay στοιχεία του τίτλου έρχεται να τονώσει η ύπαρξη οχημάτων που βοηθούν στην διέλευση του τεράστιου χάρτη, καθώς και η ύπαρξη σημείων γρήγορης μετακίνησης, αρκετών στο πλήθος τους και σχετικά κοντά το ένα με το άλλο. Αναφορικά με τη δυσκολία του, και οι δυο τίτλοι δε παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη πρόκληση για τους παίχτες, αφού σκοπός τους είναι να ενθαρρύνουν το χαοτικό gameplay, προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα τη λογική αυτή. Ο θάνατος έχει ελαφρύ αντίκτυπο, καθώς η μοναδική απώλεια σε κάθε μας ήττα είναι ένα μικρό ποσοστό από τα συνολικά μας χρήματα και επαναφορά λίγα μέτρα από το σημείο που χάσαμε.

Dead Island - Definitive Edition_20160615203355

Και τα δυο παιχνίδια περιλαμβάνουν ένα αρκετά ώριμο σύστημα αναβάθμισης του χαρακτήρα μας με αρκετό βάθος και πολλές δυνατότητες για πειραματισμό. Από την πρώτη στιγμή είναι ορατό πως το παιχνίδι στα στοιχεία RPG του θυμίζει αρκετούς μεγάλους δυτικούς τίτλους ρόλων της εποχής (Skyrim). Διατίθενται τρεις διαφορετικές κατηγορίες εμπειριών και η κάθε μια από αυτές περιέχει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ικανοτήτων, που ξεκλειδώνουμε κάνοντας χρήση ενός πόντου εμπειρίας. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν την ειδική δύναμη που έχουν οι χαρακτήρες μας με την ονομασία Fury, τις δεξιότητες μας αναφορικά με τη χρήση των όπλων και τέλος τις φαρμακευτικές μας ικανότητες. Οι χαρακτήρες μας κερδίζουν πόντους εμπειρίας ολοκληρώνοντας αποστολές, δοκιμασίες αλλά και σκοτώνοντας zombie. Συμπληρώνοντας το σύστημα αναβάθμισης έρχεται το σύστημα δημιουργίας όπλων. Διάσπαρτα στα δυο παιχνίδια βρίσκονται αρκετά σχεδιαγράμματα όπλων, που βασίζονται σε αρχικά όπλα που βρίσκουμε στο χάρτη δίνοντας τους εξαιρετικές δυνατότητες. Για παράδειγμα ένα σχεδιάγραμμα είναι ικανό να μετατρέψει οποιοδήποτε κοφτερό όπλο σε ένα ηλεκτροφόρο θηρίο σκορπώντας τον όλεθρο στα πλήθη των απέθαντων. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι η Techland έχει φροντίσει ώστε στο παιχνίδι να υπάρχουν άφθονες ποσότητες αντικειμένων που μας βοηθούν στη δημιουργία αυτών των όπλων και ακόμα καλύτερων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει και λειτουργία συνεργατικού multiplayer επιτρέποντας μέχρι και σε 4 παίκτες να παίξουν ταυτόχρονα τις αποστολές του τίτλου.

Ένα μεγάλο μείον της συλλογής που απαντάται μόνο στην έκδοση για το PlayStation 4 αφορά την διανομή του Dead Island: Riptide που είναι μόνο ψηφιακή. Συγκεκριμένα στο δισκάκι περιλαμβάνεται μόνο το πρώτο Dead Island, με το Riptide και το Retro Revenge να είναι διαθέσιμα για κατέβασμα μέσω κωδικού από το PlayStation Store.

το VG24 λέει

Η απόλυτη έκδοση των παιχνιδιών αυτών φέρνει αρκετές βελτιώσεις στον οπτικό τομέα των δυο τίτλων. Για αρχή η ανάλυση και των δυο παιχνιδιών έχει ανέβει στα 1080p με τον ρυθμό ανανέωσης να έχει διατηρηθεί στα χαμηλά, αλλά σταθερά 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η μεγάλη διαφορά που θα προσέξει κανείς από τα πρωτότυπα είναι η εφαρμογή ενός νέου μοντέλου φωτισμού που κάνει αντικείμενα και εχθρούς να φαίνονται πιο όμορφα στο χώρο και το όμορφα σχεδιασμένο νησί να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο. Βελτιωμένες είναι και οι σκιές των χαρακτήρων, αλλά και των αντικειμένων με αποτέλεσμα σκοτεινά σημεία ή περιοχές σε κλειστούς χώρους να έχουν αποκτήσει το ατμοσφαιρικό στοιχείο που έλλειπε από τα επίπεδα γραφικά της πρωτότυπης έκδοσης. Το μοναδικό μελανό σημείο των τίτλων είναι η ολική διατήρηση των κακών μοντέλων των ανθρώπινων χαρακτήρων που δε πείθουν ούτε σχεδιαστικά, αλλά ούτε ως ανθρώπινα όντα με τις πλαστικές κινήσεις και εκφράσεις τους.

Ένα μεγάλο μείον της συλλογής που απαντάται μόνο στην έκδοση για το PlayStation 4 αφορά τη διανομή του Dead Island: Riptide που είναι μόνο ψηφιακή. Συγκεκριμένα στο δισκάκι περιλαμβάνεται μόνο το πρώτο Dead Island, με το Riptide και το Retro Revenge να είναι διαθέσιμα για κατέβασμα μέσω κωδικού από το PlayStation Store. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την έκδοση του Xbox One που περιλαμβάνει κανονικά όλα τα παιχνίδια μέσα στο δισκάκι. Μια ιδιαίτερα παράλογη κίνηση, αφού το Metro Redux (Deep Silver) περιλάμβανε κανονικά και τα δυο παιχνίδια στο πακέτο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της επιλογής αυτής αφορά την μεταπωλητική δύναμη του τίτλου, αφού μετά την εξαργύρωση του κωδικού πέφτει η αξία του κατακόρυφα.

Σε δεύτερο χρόνο και ξεχωριστά από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια θα πρέπει να αναφέρουμε και την ύπαρξη του τρίτου παιχνιδιού του πακέτου. Το τρίτο παιχνίδι της συλλογής αφορά το Dead Island Retro Revenge. Ένα παιχνίδι διαφορετικής φιλοσοφίας από τα δυο προηγούμενα και στα πρότυπα των περισσοτέρων Indie παιχνιδιών. Το στήσιμο του είναι επηρεασμένο από παιχνίδια sidescrolling της 16 bit εποχής στο ύφος του Double Dragon. Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός ήρωα δίχως όνομα (το παιχνίδι δεν ονοματίζει τον πρωταγωνιστή ενδεχομένως γιατί δεν είναι ο βασικός πρωταγωνιστής) που πρέπει να σώσει τη γάτα του με όνομα Rick Fury που έπεσε θύμα απαγωγής. Οι εχθροί μας εμφανίζονται συνεχώς από την δεξιά μεριά της οθόνης και εμείς είτε τους επιτιθόμαστε, είτε τους αποφεύγουμε.

Οι επιθέσεις αφορούν ουσιαστικά μπουνιές και κλωτσιές που μπορούν να συνδυαστούν για την δημιουργία πολλαπλών χτυπημάτων. Σχεδιαστικά στον τίτλο έχει γίνει εξαιρετική δουλεία με λεπτομερή animations στις κινήσεις των χαρακτήρων και καλοσχεδιασμένα sprites. Το μόνο μας παράπονο αφορά τον ήχο του παιχνιδιού που είναι υπό μορφή chiptunes για να θυμίζει τις κονσόλες εκείνης της εποχής και δεν αποτελούν κάτι αξιομνημόνευτο. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το Dead Island Retro Revenge δε θα δει ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό που θα αγοράσει τη συλλογή, αποτελεί όμως κατά τη γνώμη μας μια καλοδεχούμενη προσθήκη για όσους θέλουν μια αλλαγή σκηνικού με κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό, που μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μόνο μας παράπονο η έλλειψη τοπικού συνεργατικού παιχνιδιού που θα ταίριαζε γάντι σε έναν τίτλο αυτού του είδους.

Προσωπικά θεωρώ ότι η σειρά Dead Island αποτελεί μια ιδιαίτερα απολαυστική εμπειρία. Τα στοιχεία RPG που ενσωματώνουν τα δυο παιχνίδια σε συνδυασμό με τον τεράστιο χάρτη και την ελευθερία που δίνεται στο παίκτη υπόσχονται αρκετές ώρες απόλαυσης και ενασχόλησης με τη συλλογή. Στην αντίπερα όχθη το παιχνίδι έχει μεγάλο πρόβλημα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αφήγηση της ιστορίας, είτε αυτό αφορά καθαρά την ιστορία του τίτλου και τους χαρακτήρες που την απαρτίζουν, είτε με στοιχεία που βρίσκουμε διάσπαρτα στο χάρτη του παιχνιδιού, με λίγα λόγια το αφηγηματικό στοιχείο δεν υπάρχει πουθενά. Επιπλέον ο τίτλος μπορεί να περιλαμβάνει zombies και αρκετούς μεταλλαγμένους, σε καμία περίπτωση όμως δε μπορεί να θεωρηθεί τίτλος horror με την έννοια της δημιουργίας του συναισθήματος του τρόμου. Αυτά τα δυο από μόνα τους θα απομακρύνουν αρκετούς παίκτες που ενδεχομένως να ψάχνουν για ένα πραγματικό παιχνίδι τρόμου με βαθύ σενάριο. Είναι εμφανές πως με τα δυο Dead Island η Techland απέκτησε την απαιτούμενη εμπειρία στο είδος και την εφάρμοσε  στο Dying Light δείχνοντας έτσι ότι μπορεί να χτίσει παιχνίδια αυτού του ύφους με το κατάλληλο αφηγηματικό υπόστρωμα. Ως λάτρης των παιχνιδιών αυτού του είδους περιμένω με αγωνία την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του Dying Light 2, ώστε να δω την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων να καρποφορεί στον επόμενο τίτλο του studio (ενώ όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το Dead Island 2 αναπτύσσεται από την Sumo Digital πλέον).


Το Dead Island διαθέτει 59 Τρόπαια
Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: 5/10
The Whole World Went Away
Collect all other trophies. (53)
One is all I need
Kill 5 Infected in a row with a single blow. (23)
Can't touch this
Use a hammer to kill a series of 15 zombies without taking damage. (9)
Humanitarian
Kill 50 human enemies.
Light my fire
Set 10 zombies on fire simultaneously. (16)
10 heads are better than 1
Kill 10 zombies in a row with headshots. (18)
A taste of everything
Kill a zombie with 10 different melee weapons.
To put it bluntly
Kill 250 zombies using blunt melee weapons. (4)
Hack & slash
Kill 250 zombies using edged melee weapons. (1)
Guns don't kill but they help
Kill 250 zombies using firearms. (3)
Tae Kwon Leap
Kill 25 zombies with your bare fists. (2)
I want one of those
Customize 25 weapons. (1)
Karma-geddon
Kill 50 zombies using a vehicle. (1)
Catch!
Kill an Infected with a grenade blast. (10)
Road Trip
Drive a total distance of 10 kilometers.
Cardio
Travel a distance of 20 kilometers on foot. (3)
Rootin' Tootin' Lootin'
Loot 5 Exceptional Weapons. (35)
Tis but a flesh wound!
Sever 100 limbs. (3)
There and back again
Explore the entire island. (23)
Ah! Spoiled meat!
Kill a Butcher using an axe. (10)
Oh, no you don't
Kill a Ram using tackle skill. (9)
Gesundheit!
Heal yourself with a medikit 100 times. (2)
Swing them sticks
Kill 150 enemies using Analog Fighting controls. (11)
Right 4 Life
Complete act I with 4 different characters. (32)
Busy, busy, busy
Finish 75 quests cumulatively.
Learning the ropes
Reach level 10.
Dedicated student
Reach level 25.
School of hard knocks
Reach level 50. (20)
First!
Kill a Suicider with a grenade. (6)
Knock, knock
Breach a locked door with the first blow.
Gotta find'em all
Find 60 collectibles. (1)
Nearly there
Find 120 collectibles. (1)
Steam Punk
Create weapons to rival the gods of fire or thunder. (10)
Need a hand?
Join another player's game. (9)
Warranty Void if Used
Create a customized weapon. (1)
Rageman
Kill 100 enemies with Fury attacks. (4)
People Person
Play with 10 different co-op partners for at least 15 minutes each. (12)
Ménage à trois
Complete 5 quests with 3 co-op partners. (28)
Originality
Play in a co-op team of 4 different playable characters. (110)
Together in the light
Complete 5 quests in a single co-op game with the same partners. (23)
Going steady
Complete 25 quests while playing with at least one co-op partner. (17)
Κρυφά τρόπαια
Everybody lies
Use a large medkit to heal an injury of 5% or less. (11)
Hell in paradise
Complete act I. (3)
No raccoons in here
Complete act II. (2)
King of the jungle
Complete act III.
Banoi Redemption
Complete act IV. (2)
A very special day
Kill 250 zombies with modified weapons. (2)
How many days exactly?
Play Dead Island at least 28 days after starting it for the first time. (28)
Savior
Save 5 people besieged by zombies. (8)
Wave and Smile
Play any Arena in co-op. (1)
Extreme Firefighting
Set 5 enemies on fire and then kill them with explosives. (2)
Out of honey? Chew bees!
Survive 5 waves using only your fists and legs.
Complete a set
Kill enemies of 6 different types during a single round.
Looking for trouble
Survive 5 waves in each of the 4 Arenas.
Stick it to the enemy
Survive 15 consecutive waves using the analog combat controls. (4)
Gladiator school
Survive 15 consecutive waves with each of the 4 characters. (2)
Fancy
Survive 10 consecutive waves using only custom weapons. (1)
Morituri te salutant
Survive 30 consecutive waves with at least one co-op player. (34)
Death Incarnate
Survive wave 30. (2)
Το Dead Island: Riptide διαθέτει 36 Τρόπαια
Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: 3/10
The Whole World Went Away
Collect all other trophies (33)
Achiever
Finish all quests in the game (17)
Mystery solved
Find all the secret files (4)
Obtain level 50
Obtain level 50 (3)
Obtain level 70
Obtain level 70 (7)
Siege Hammer
Install a total of 5 barricades during hub defense
Dream Team
Complete all the main quests cooperatively with any number of partners (96)
The Collector
Find 50% of collectibles (1)
The Hoarder
Find all collectibles (28)
Professional Tourist
Find all pages from the guide book (8)
Twins
Kill the Twins (5)
News junkie
Find all the volunteer's voice recordings (2)
At Your Service
Rescue 20 NPCs that have been grabbed by monsters (3)
The Hurt Mine Locker
Kill 10 monsters with one mine (10)
Hurler
Kill 100 monsters with thrown melee weapons
BrainLess
Kill 50 monsters by smashing, decapitating or shooting them in the head
Bully
Kill 100 monsters with a kick
Jetboat
Kill 100 monsters using the boat's speed boost (1)
Juggernaut
Kill 100 enemies using charge attacks (3)
Better than the arm
Kill 25 monsters with a chainsaw (2)
It's an Order
Mark 100 opponents which were then killed by your co-op partners (15)
King among Kings
Kill special enemies: Grenadier, Thug, Wrestler, Infected, Suicider, Screamer, Butcher, Floater. (2)
Hunter-Seeker
Find and kill all named champion monsters located in dead zones (8)
Κρυφά Τρόπαια
The Storm
Escape from the ship
Heart of Darkness
Find a boat for use in the jungle
Breaching the Tunnels
Successfully defend the tunnel entrance
The Cinema
Clear out the cinema
Military Base
Gain access to a long-range radio station
Combat on the roof
Survive the horde on the roof
Henderson Town
Reach Henderson
Meeting Serpo
Make pact with Serpo
The Docks
Enter the docks in Quarantine Zone
You've tricked me once
Finish the game
Serving Science
Finish quests for Dr. Kessler
First Do No Harm
Finish hospital quests for Cecil (1)
Defeat Harlow
Defeat Harlow
Το Dead Island διαθέτει 58 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000: 5/10
Rootin' Tootin' Lootin'30
Loot 5 Exceptional Weapons. (180)
Tis but a flesh wound!10
Sever 100 limbs. (47)
There and back again30
Explore the entire island. (237)
Catch!10
Kill an Infected with a grenade blast. (64)
Road Trip10
Drive a total distance of 10 kilometers. (8)
Cardio10
Travel a distance of 20 kilometers on foot. (10)
Swing them sticks25
Kill 150 enemies using Analog Fighting controls. (75)
Gesundheit!10
Heal yourself with a medkit 100 times. (25)
Light my fire20
Set 10 zombies on fire simultaneously. (55)
10 heads are better than 115
Kill 10 zombies in a row with headshots. (46)
A taste of everything25
Kill a zombie with 10 different melee weapons. (12)
One is all I need20
Kill 5 Infected in a row with a single blow. (95)
Can't touch this20
Use a hammer to kill a series of 15 zombies without taking damage. (58)
Humanitarian15
Kill 50 human enemies. (15)
Tae Kwon Leap25
Kill 25 zombies with your bare fists. (8)
I want one of those30
Customize 25 weapons. (9)
Karma-geddon15
Kill 50 zombies using a vehicle. (5)
To put it bluntly25
Kill 250 zombies using blunt melee weapons. (1)
Hack & slash25
Kill 250 zombies using edged melee weapons. (2)
Guns don't kill but they help25
Kill 250 zombies using firearms. (25)
Need a hand?10
Join another player's game. (14)
Warranty Void if Used10
Create a customized weapon. (5)
Gotta find'em all20
Find 60 collectibles. (9)
Nearly there25
Find 120 collectibles. (48)
Steam Punk30
Create weapons to rival the gods of fire or thunder. (26)
Originality10
Play in a co-op team of 4 different playable characters. (214)
Together in the light10
Complete 5 quests in a single co-op game with the same partners. (35)
Going steady25
Complete 25 quests while playing with at least one co-op partner. (21)
Rageman25
Kill 100 enemies with Fury attacks. (18)
People Person10
Play with 10 different co-op partners for at least 15 minutes each. (81)
Ménage à trois25
Complete 5 quests with 3 co-op partners. (101)
Right 4 Life30
Complete act I with 4 different characters. (68)
A very special day30
Kill 250 zombies with modified weapons. (6)
School of hard knocks30
Reach level 50. (100)
Knock, knock15
Breach a locked door with the first blow. (25)
Busy, busy, busy60
Finish 75 quests cumulatively. (20)
Learning the ropes10
Reach level 10. (3)
Dedicated student25
Reach level 25. (3)
Κρυφά Achievements
Everybody lies20
Use a large medkit to heal an injury of 5% or less. (26)
Hell in paradise30
Complete act I. (3)
Ah! Spoiled meat!10
Kill a Butcher using an axe. (42)
Oh, no you don't10
Kill a Ram using tackle skill. (34)
Savior20
Save 5 people besieged by zombies. (5)
How many days exactly?10
Play Dead Island at least 28 days after starting it for the first time. (90)
No raccoons in here30
Complete act II. (8)
King of the jungle30
Complete act III. (7)
Banoi Redemption30
Complete act IV. (10)
First!15
Kill a Suicider with a grenade. (32)
Wave and Smile10
Play any Arena in co-op. (26)
Extreme Firefighting25
Set 5 enemies on fire and then kill them with explosives. (24)
Out of honey? Chew bees!25
Survive 5 waves using only your fists and legs. (14)
Complete a set15
Kill enemies of 6 different types during a single round. (21)
Looking for trouble15
Survive 5 waves in each of the 4 Arenas. (3)
Stick it to the enemy30
Survive 15 consecutive waves using the analog combat controls. (15)
Gladiator school25
Survive 15 consecutive waves with each of the 4 characters. (66)
Fancy25
Survive 10 consecutive waves using only custom weapons. (6)
Morituri te salutant30
Survive 30 consecutive waves with at least one co-op player. (154)
Death Incarnate50
Survive wave 30.
Το Dead Island: Riptide διαθέτει 35 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000: 3/10
Achiever100
Finish all quests in the game (71)
Mystery solved15
Find all the secret files (8)
Obtain level 5030
Obtain level 50 (9)
Obtain level 7090
Obtain level 70 (19)
Siege Hammer15
Install a total of 5 barricades during hub defense (11)
Dream Team15
Complete all the main quests cooperatively with any number of partners (127)
The Collector15
Find 50% of collectibles
The Hoarder30
Find all collectibles (29)
Professional Tourist30
Find all pages from the guide book (3)
Twins30
Kill the Twins (8)
News junkie30
Find all the volunteer's voice recordings (8)
At Your Service15
Rescue 20 NPCs that have been grabbed by monsters (2)
The Hurt Mine Locker15
Kill 10 monsters with one mine (16)
BrainLess15
Kill 50 monsters by smashing, decapitating or shooting them in the head (2)
Hurler15
Kill 100 monsters with thrown melee weapons (9)
Bully15
Kill 100 monsters with a kick (2)
Jetboat90
Kill 100 monsters using the boat's speed boost (5)
Juggernaut15
Kill 100 enemies using charge attacks (11)
Better than the arm30
Kill 25 monsters with a chainsaw (11)
It's an Order15
Mark 100 opponents which were then killed by your co-op partners (25)
King among Kings30
Kill special enemies: Grenadier, Thug, Wrestler, Infected, Suicider, Screamer, Butcher, Floater. (10)
Hunter-Seeker90
Find and kill all named champion monsters located in dead zones (38)
Κρυφά Achievements
Heart of Darkness15
Find a boat for use in the jungle (3)
Breaching the Tunnels15
Successfully defend the tunnel entrance
The Cinema15
Clear out the cinema
Military Base30
Gain access to a long-range radio station (1)
Combat on the roof15
Survive the horde on the roof (1)
Henderson Town15
Reach Henderson
Meeting Serpo15
Make pact with Serpo
The Docks15
Enter the docks in Quarantine Zone
You've tricked me once30
Finish the game (2)
Serving Science30
Finish quests for Dr. Kessler (5)
First Do No Harm30
Finish hospital quests for Cecil (7)
Defeat Harlow15
Defeat Harlow (6)
The Storm15
Escape from the ship

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Dead Island: Definitive Collection

Author

Νίκος Λυμπέριος

Developer

Techland / Empty Clip Studios (Retro Revenge)

Publisher

Deep Silver

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

31 Μαΐου 2016

Είδος

Action role-playing, Survival Horror

PEGI

18

Θετικά

+ Αρκετά βελτιωμένα γραφικά σε σχέση με την αρχική κυκλοφορία
+ Τρία παιχνίδια με όλα τους τα DLC σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή
+ Μπόλικο περιεχόμενο για να ασχοληθεί κάποιος

Αρνητικά

- Σχεδόν ανύπαρκτη ιστορία
- Κακογραμμένοι χαρακτήρες
- Στην έκδοση του PlayStation 4, το Riptide είναι σε ψηφιακή μορφή

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
Συνοψίζοντας

Όπως σε κάθε Remaster έτσι και εδώ με την Definitive έκδοση των δυο Dead Island τίτλων δεν μπορούμε να προτείνουμε το παιχνίδι σε όσους έχουν ήδη παίξει τα πρωτότυπα. Αποτελούν όμως μια πολύ καλή ευκαιρία για τους νέους της σειράς και σε αυτούς που αγάπησαν το Dying Light. Αποτελούν δυο παιχνίδια με αρκετό περιεχόμενο που θα απασχολήσουν τους παίκτες για αρκετό διάστημα με τον μεγάλο τους χάρτη, το πλήθος των αποστολών τους και την ελευθερία που δίνει στο παίκτη να χειριστεί τις καταστάσεις όπως νομίζει καλύτερα. Το μεγαλύτερο του ελάττωμα είναι η έλλειψη ενός στοιχειώδους σεναρίου, με καλογραμμένους χαρακτήρες που να δείχνουν ότι βιώνουν την αίσθηση του κινδύνου του να είσαι παγιδευμένος σε ένα νησί πλημμυρισμένο με χιλιάδες απέθαντους.

6.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1