Deadpool

by Afaza on 14 Φεβρουαρίου 2016

Λατρεύω τον Spiderman. Ναι μωρέ το review είναι για τον Deadpool άλλα αφού το γράφω έχω και την ελευθερία του να ξεκινήσω όπως το θέλω λογικά. Αν και fan της DC (ίσως και από τους λίγους που το παραδέχονται, χωρίς εμφανή σημάδια κατάθλιψης) δεν είχα καθαρή εικόνα για πολλούς ήρωες της Marvel πέρα από τους πολύ γνωστούς. Έτσι που λέτε, λοιπόν έβλεπα ένα συγκεκριμένο άνθρωπο πολλά χρόνια τώρα να μιλάει για τον Deadpool, να φοράει μπλουζάκια του, να διαβάζει κόμιξ του συγκεκριμένου ήρωα κλπ. Κάποια μέρα λοιπόν του λέω ''Κάτσε ρε Μάστορα, ποιoς είναι αυτός ο Deadpool'' για να πάρω την απάντηση '' @%#$^@*. &#^#^. *. &@#%#$@^@''. Κάπως έτσι λοιπόν, αφού ηρέμησε έκατσε και μου μίλησε για αυτόν, έκανα και την έρευνα μου και μπορούσα να πω με σιγουριά ότι ο πιο θαμμένος ''ήρωας'' της Marvel ίσως να είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει σε αυτή την κατηγορία (της Marvel τουλάχιστον και χιχιχι με σατανικό ύφος γιατί θα ξέρω ότι θα με βρίζει μόλις το διαβάσει αυτό)

Deadpool_20160124223759

Ο λόγος λοιπόν για τον Πέτρο Πουντίδη γνωστό και ως Totem για εμάς τους χέπ χοπάδες από τον οποίο ζήτησα και να με βοηθήσει με αυτό το review σε ότι έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα τουλάχιστον.

- Πέτρο γράφω ένα review για το Deadpool στο PlayStation 4 θες να γράψεις και εσύ κάτι για την ιστορία του;
- Ναι ρε. Πάρε ένα κείμενο 1500 λέξεων.

Έτσι λοιπόν πιο κάτω από το review του παιχνιδιού για όσους δεν γνωρίζετε και πολύ καλά τον Deadpool, θα μπορείτε να γίνετε και φίλοι/ες μπατζανάκηδες ή και εραστές του διαβάζοντας την ανάλυση του πιο κατάλληλου ανθρώπου. Αν χανόταν ο Deadpool δηλαδή κάπου, η Νικολούλη αυτόν θα φώναζε στην εκπομπή της για να μιλήσει γι' αυτόν.

Στα του Deadpool τώρα, ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι δεν είναι ούτε remake, αλλά ούτε καν remaster του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε για τα PC/PS3/X360 το 2013. Απλά o τίτλος επανακυκλοφόρησε το 2015 και για PlayStation 4/Xbox One, με την Activision να προσπαθεί να κλέψει λίγο από το hype της πολυαναμενόμενης ταινίας του Deadpool, τον Φεβρουάριο του 2016. Στον τεχνικό τομέα δεν υπάρχει καμία απολύτως αναβάθμιση, παρόλα αυτά όμως έχουμε framerate καθαρό και σταθερό έστω και αν δεν είναι στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού δεν αντιμετωπίσαμε καμία δυσλειτουργία η κάποιο σφάλμα.

Η ιστορία του τίτλου έχει να κάνει με το πάθος του Deadpool να έχει το δικό του βιντεοπαιχνίδι και γιατί όχι, αφού πλέον έχουμε δει στις κονσόλες μας (άντε και στα PC) πολλούς ήρωες της μικρής, της μεσαίας και της μεγάλης οθόνης. Κατά την διάρκεια της περιπέτειας του αντί-ήρωα μας λοιπόν βλέπουμε ένα παιχνίδι φτιαγμένο όπως θα το ήθελε ο Deadpool με την φωνή του σεναριογράφου να είναι συνεχώς μέσα στο παιχνίδι και να μας δίνει οδηγίες λειτουργώντας ουσιαστικά ως από μηχανής θεός που μας τοποθετεί στη σωστή κατεύθυνση.

Έχουμε να κάνουμε με ένα πολυποίκιλο gameplay με πολλές εναλλαγές αφού μας προσφέρει μία μίξη 2D side-scroller, Third Person Shooting, ακόμα και 8 bit mini games, αναμιγνύοντας μάχες με σπαθιά, όπλα, βόμβες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση της δίψας του πρωταγωνιστή μας Wade Wilson (Deadpool) για άφθονο αίμα. Εύκολος χειρισμός χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές, αφού ακόμα και τα bosses του παιχνιδιού δεν θα σας δυσκολέψουν ιδιαίτερα. Στην αντίπερα όχθη οι πολλές μάχες, που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε καταντούν κουραστικές, αφού δεν υπάρχει και κάποιος ιδιαίτερος λόγος να σκοτώνεις τόσους πολλούς εχθρούς (εκτός αν είσαι ο Deadpool βέβαια). Φυσικά, όπως αναφέραμε, το αίμα ρέει άφθονο και εντυπωσιάζουν οι σπλατεριές με αποκεφαλισμούς και διαμελισμούς των εχθρών μας. Θα θέλαμε το A.I. τους να να είναι κάτι παραπάνω από μια φυσαλίδα εντός του κρανίου τους που απλά περιφέρεται άσκοπα με οποιονδήποτε τρόπο.

Συνήθως θα βρίσκεστε σε μεγάλες αίθουσες οι οποίες θα γεμίζουν από ''κακούς'' στρατιώτες τους οποίους θα πρέπει να σκοτώνετε Deadpool_20160128234412και δε θα μπορείτε να τους αποφεύγετε. Από την μία αυτό είναι καλό, γιατί όσο μεγαλύτερα combos κάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα αναβαθμίσετε τον ήρωα σας και τον εξοπλισμό του, άλλα από την άλλη θα σας κουράσει λίγο αυτή η χαοτική κατάσταση. Τα καρτουνίστικα γραφικά δεν βοηθάνε καθόλου σε τέτοιου είδους μάχες, καθώς όσο ωραίες και να είναι οι σπλατεριές, δεν τις απολαμβάνουμε όπως θα έπρεπε. Κάθε κακός που σκοτώνουμε μας απονέμει Deadpool Coins, που αποτελούν το νόμισμα του παιχνιδιού και το χρησιμοποιούμε για τις αναβαθμίσεις του χαρακτήρα μας και των όπλων του. Το shooting του παιχνιδιού είναι εύκολο σχετικά άλλα και αρκετά καλό για τίτλο που δεν είναι ''καθαρό shooter πρώτου προσώπου ή Third person shooter. Επίσης εύκολος είναι και ο χειρισμός των σπαθιών προσφέροντας σας εντυπωσιακά combos, από τα οποία θα μπορείτε να μαζέψετε και περισσότερα ''Deadpool coins''. Το Gameplay του τίτλου διαθέτει πολύ γρήγορο ρυθμό και συνεχή ροή με λίγα, άλλα πολύ ευχάριστα cutscenes, αφού κυριαρχεί το καυστικό και απολαυστικό μαύρο χιούμορ του ήρωα μας, ενώ την εμφάνιση τους στο παιχνίδι κάνουν αρκετοί ήρωες της Marvel με έναν από αυτούς να είναι και ο γνωστός σε όλους μας, Wolverine.

Για το τέλος κράτησα ίσως το πιο δυνατό χαρτί το οποίο ευτυχώς έπαιξαν και σωστά οι άνθρωποι της Activision και αυτό δεν είναι άλλο από το απίστευτο χιούμορ του ήρωα. Ο αγαπημένος μας πολυλογάς θα σας κάνει να γελάτε ασταμάτητα με τα λόγια και με τις πράξεις του. Άφθονο γέλιο και πολλή δράση σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε τεχνικά να ήταν πολύ καλύτερο όπως και σεναριακά, άλλα στο θέμα της αίσθησης του χιούμορ παίρνει άριστα αφού το παιχνίδι θα σας προσφέρει άφθονο γέλιο. Το Deadpool είναι δικαιολογημένα για άνω των 18 αφού χρησιμοποιεί πολλές σκληρές εικόνες και πολύ σκληρή γλώσσα. Αφού κατάφερα λοιπόν να ακουστώ ως ο πιο συντηρητικός άνθρωπος του πλανήτη, μπορώ να κάνω την πάσα στον εαυτό μου και να σας πάω παρακάτω όπου θα μπορείτε να διαβάσετε δύο λόγια για τον Deadpool από τον Πέτρο Πουντίδη (Totem) για να καταλάβετε πιο καλά περί τίνος πρόκειται. (Αυτό πάει και για τους δύο.)

Πέτρος Πουντίδης aka Totem

ο μισθοφόρος με το μεγάλο στόμα

Tο κείμενο είχε πρωτοδημοσιευτεί στο ένθετο sms της εφημερίδας sportday, χάρη στους Τσαουσοβαϊμάκηδες.

Όλα κάπου πρέπει να αρχίσουν… Και περιέργως, σε αυτό το κείμενο θα ξεκινήσω από την αρχή! Την κανονική αρχή! Φεβρουάριος 1991, στο εξώφυλλο του 98ου τεύχους των New Mutants κάνει την εμφάνιση του ένα κακέκτυπο του Spiderman. Η στολή μαυροκόκκινη, οι σωματικές αναλογίες αφύσικες, η αίσθηση παράξενη. ‘Πάλι τα ίδια’ σκεφτήκαν τότε πολλοί. Το στυλ του δημιουργού του σχεδίου, Ρομπ Λάϊφελντ, ήταν πάντα αμφιλεγόμενο. Οι επικριτές του πάντα επέμεναν στο ασύμμετρο των σχεδίων και τα (υπερβολικά) πολλά σακουλάκια/φυσιγγιοθήκες με τα οποία στόλιζε τους χαρακτήρες του… Για την ακρίβεια, δεν είναι τόσο κακέκτυπο του Spiderman, όσο κακέκτυπο του Slade Wilson, γνωστού και ως Deathstroke της DC, που ο Ρομπ δεν μπόρεσε να πάρει μαζί του όταν άλλαξε εταιρίες… Κάπως έτσι γεννήθηκε ο Deadpool (Ντέντπουλ), ο μισθοφόρος με το μεγάλο στόμα, ο πορφυρός κωμικός. Ίσως η πιο καλτ φυσιογνωμία στο χώρο των mainstream comics… Θυμάστε αυτό το εξυπνακίστικο «Τηλεόραση για αυτούς που τη μισούν»; Ε, αυτό είναι το «Χαρακτήρας κόμικ για αυτούς που τα μισούν».

Και όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος στο print. Τότε βλέπετε, στα comics, για να δηλώσεις «ειρωνεία» έβαζες γύρω από τα «μπαλονάκια διαλόγων» ένα κόκκινο πλαίσιο. Από σφάλμα, ο συγγραφέας είχε όλους τους διαλόγους του Deadpool σε αυτό το κόκκινο πλαίσιο. Έτσι το «Είμαι ο Deadpool, χάρηκα για την γνωριμία!» του οποιουδήποτε κανονικού ανθρώπου, έγινε ένα «Είμαι ο Deadpool, χάρηκα για την γνωριμία!» με μια δόση ειρωνείας του George Carlin σε stand up bit για το Αμερικάνικο Όνειρο! Αμερικάνικο όνειρο; Όπα, πάρ’ το αλλιώς, θα βρεις! Λοιπόν, που είμαστε; Α, ναι… Μόλις τελειώσαμε με τις καλησπέρες και τις πρώτες γνωριμίες. Ας αρχίσουμε με τις πληροφορίες. Σας παρακαλώ, πριν σκεφτείτε ότι η ιστορία που ακολουθεί είναι πολύ γελοία, να καταλάβετε ότι 1ον, είναι απλά ένας χαρακτήρας κόμικ και 2ον, το ξέρουμε και παρ’ όλα αυτά γουστάρουμε!

Ο Deadpool, λοιπόν, είναι Καναδός! Μάλιστα, Καναδός! Γουέηντ Γουίλσον τον λένε. Το πλήρες του όνομα είναι Γουέηντ Γουίνστον Γουίλσον Σαμάνθα ο τρίτος! Ναι… Χμ… Άλλο; Ά, ναι! Είναι ο πρώτος ήρωας κόμικ που η βασική του ικανότητα είναι ότι έχει καρκίνο! Και αυτό αλήθεια! Για την ακρίβεια, ο Deadpool είναι προϊόν του πειράματος Weapon X (Γουέπον Εξ). Μιας ιστορίας με βασικό επίκεντρο τον Γούλβεριν (ναι, τον γνωστό Γούλβεριν, που στις ταινίες τον παίζει ο Χιου Τζάκμαν αλλά στα κόμικ είναι 30 πόντους πιο κοντός και βρίζει σαν νταλικέρης). Ο Γουέηντ ήταν ένας μισθοφόρος από την Αλμπέρτα του Καναδά, που μόλις είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Όταν έμαθε ότι η κυβέρνηση έψαχνε για πειραματόζωα για ένα νέο είδος «υπερστρατιώτη», πήγε και παρουσιάστηκε αμέσως. Εμπλούτισαν το DNA του με την ικανότητα ανάπλασης, την μετάλλαξη από το DNA του Γούλβεριν σε πιο εξελιγμένη μορφή. Το πρόσωπο και το σώμα του παραμορφώθηκαν φρικτά κατά τη διάρκεια του πειράματος και όλοι θεώρησαν ότι απέτυχε. Τον στείλανε στο εργαστήρι του Dr. Killbrew μαζί με άλλες αποτυχίες του Γουέπον Εξ. Κι άλλα πειράματα. Εκεί, μαζί με τους άλλους «τροφίμους» παίζανε ένα παιχνίδι που λεγόταν «η λίμνη των νεκρών». Βασικά, ήταν εγκλωβισμένοι στο «εργαστήρι» και για να περάσει η ώρα αλληλοσκοτώνονταν(!!!). Πάντα όμως ο Γουέηντ τη γλίτωνε. Ήταν ο πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι. Δεν μπορούσαν να τον σκοτώσουν με τίποτα μέχρι που ερωτεύτηκε (!!!) τον θάνατο (ο οποίος στα κόμικ είναι μία γκομενάρα με τέλειο κορμί και αντί για κεφάλι ένα κρανίο!). Προσπάθησε να χάσει αλλά εκείνη τη στιγμή ενεργοποιήθηκε η ικανότητά του. Ο θάνατος τον παράτησε. Ο Γουέηντ ηγήθηκε μιας επανάστασης στο «εργαστήρι».

Οι «τρόφιμοι» το έσκασαν. Κράτησε το όνομα Deadpool (η λίμνη των νεκρών/του θανάτου) και από τότε η ανάπλαση ιστών αντιπαλεύει τον καρκίνο στον οργανισμό του, κάνοντάς τον πρακτικά αθάνατο. Απέκτησε και μία διεστραμμένη μορφή χιούμορ για να αντιμετωπίσει την φρίκη στο πρόσωπό του. Αλλά τουλάχιστον, δεν κινδύνευε πια από τον καρκίνο. Μόνο που η μετάλλαξη του Deadpool σε σχέση με τον Γούλβεριν είχε ένα αρνητικό. Ο Γούλβεριν έχει ένα σκελετό από άθραυστο αδαμάντιο (sic). Ο Deadpool έχει ένα σκελετό από κανονικά κόκκαλα! Και αυτό μας οδηγεί στην σημερινή του κατάσταση. Από τον Φλεβάρη του 91 που λέτε, ο Deadpool έχει αποκεφαλιστεί, έχει πυροβοληθεί στο κρανίο, έχει ανατιναχτεί το κεφάλι του κλπ, περίπου 30 φορές (από τα λίγα rated R κόμικ). Κάθε φορά που η μετάλλαξή του ανάπλαθε τον εγκέφαλό του, κάτι στράβωνε όλο και πιο πολύ. Με αποτέλεσμα σήμερα να έχει αναπτύξει τρι(!)χασμένη προσωπικότητα (1 αυτά που λέει στα μπαλονάκια, 2 τα κίτρινα τετραγωνάκια, και 3 τα άσπρα τετραγωνάκια!!!) και να νομίζει ότι είναι χαρακτήρας σε κόμικ.

Σπάει πολλές φορές τον «τέταρτο τοίχο» (ο νοητός τοίχος που χωρίζει τον θεατή/αναγνώστη με την παράσταση/ιστορία). Γυρνάει κατά την διάρκεια των σκηνών και κοιτάει εσένα, που τον διαβάζεις, και σου απευθύνει και τον λόγο, και σε κράζει πολλές φορές. Αυτό αφήνει άπειρες επιλογές στους κατά καιρούς συγγραφείς του, για πολύ σουρεάλ και ακραίες καταστάσεις. Είναι ίσως ο μόνος χαρακτήρας σε όλα τα κόμικ, όλων των εποχών, που δεν έχει εσωτερικούς μονολόγους. Έχει εσωτερικούς διαλόγους. Και δεν είναι μόνο αυτά. Οι αναφορές του στην καθημερινή αμερικάνικη ποπ κουλτούρα δίνουν και παίρνουν. Δεν έχει γλιτώσει από το στόμα του κανένας, κυριολεκτικά. «Πάντα περιμέναμε να μας κόψουν επειδή δεν πιάναμε τα νούμερα του Spiderman και των X-Men. Αλλά δεν μας έκοψαν ποτέ. Και συνεχίσαμε να πηγαίνουμε το γράψιμό μας όλο και σε πιο ‘άρρωστα’ μέρη. Για αυτό. Γιατί περιμέναμε ότι κάθε τεύχος θα είναι το τελευταίο μας» έχουν πει κατά καιρούς ο Νισιέζα, ο Κέλυ και η Σιμόν, οι τρεις κύριοι συγγραφείς του. Περιέργως δεν έπιασε ποτέ στο mainstream.

Ο Spiderman πουλάει πιο πολύ και από σούπερ μάρκετ, οι Batmen και οι Supermen έχουν βαθιές ρίζες στους αναγνώστες, μέχρι και ο Καπετάν Αμέρικα τον περνάει σε πωλήσεις. Τον Deadpool τον γουστάρουν ελάχιστοι, πιο «πειραγμένοι» αναγνώστες. Αλλά ο δαιμόνιος Χοσέ (Τζο Κεσάδα, ο editor in chief της Marvel) βρήκε έναν τρόπο να αυξήσει τα νούμερα του συμπαθούς ψυχάκια. Κάποια στιγμή, πέρυσι το καλοκαίρι, κυκλοφορούσαν 5 σειρές με τον Deadpool ταυτόχρονα. Η κανονική Version 3, το Deadpool team-up, το The Merc with a Mouth, το Suicide Kings, καθώς και η εκτεταμένη συμμετοχή του στο Messiah War του Cable. Όλες πουλάγανε πάνω από 65 χιλιάδες. Καμία πάνω από 75. Κάπως έτσι έφτασε τις 300 χιλιάδες και άναψε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στις ταινίες της Marvel. Ο Deadpool έχει κοινό. Όχι μεγάλο, αλλά φανατικό… Για αυτό και ίσως να κατενθουσιαστήκαμε, οι φανατικοί του, όταν μάθαμε ότι στην ταινία X-Men Origins: Wolverine, για τον ρόλο του Deadpool επιλέχτηκε ο Ράϊαν Ρέϊνολντς. Γιατί τον ξέραμε, όχι από τις προηγούμενες ταινίες του (πολλοί θεωρούν ότι ο ρόλος του στο Blade: Trinity αποτέλεσε οντισιόν για τον Deadpool), αλλά από το message board της Marvel, όπου έγραφε σαν φαν και αυτός. Μάλιστα, το avatar του στα φόρουμ ήταν η ατάκα του Deadpool ότι μοιάζουν. Για την ακρίβεια ότι ο Deadpool είναι μια διασταύρωση του Ράϊαν και ενός Σαρ-πέ, τα σκυλιά με τις ζάρες στη μούρη. Και ο Ράϊαν δεν άφηνε κουβέντα να πέσει κάτω. Και ο Ράϊαν είχε μια τάση να πετάει τις πιο έγκυρες ατάκες, τις πιο άκυρες στιγμές. Αν ρωτούσε κανένας τους φαν, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ο Ράϊαν Ρέηνολντς ΕΙΝΑΙ ο Deadpool.

«Είναι μόνο η αρχή. […] Απλά συμμετέχει, και μαθαίνουμε πως δημιουργήθηκε. Περιμένω πως και πώς να βάλουμε μπρος τη συνέχεια και να εντρυφήσουμε στον χαρακτήρα και όλα τα ‘παράξενά’ του! Πάντως θα ξέρει ότι ‘είναι [χαρακτήρας] σε ταινία και ότι τον βλέπετε’ σίγουρα! Ο ‘τέταρτος τοίχος’ έχει σπάσει!» Και για το πρώτο μισό της ταινίας, η επιβεβαίωση ήταν εκεί. Ο Deadpool ήταν τέλειος.

Δεν έσπασε τον τέταρτο τοίχο, αλλά οι λίγες ατάκες του στο ελικόπτερο και το ασανσέρ ήταν όλα τα λεφτά. Αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Και όλοι νομίζαμε πως όλα τελείωσαν στην τελική μάχη μεταξύ Γούλβεριν και «Deadpool». Για την ακρίβεια, αυτό το πράμα δεν ήταν ο Deadpool. Ήταν κάτι μεταξύ του Μπαράκα από το Mortal Kombat και του Ζέρατουλ από το Starcraft! Και το βουλωμένο στόμα; Τα σπαθιά να βγαίνουν από τα χέρια; Ακτίνες από τα μάτια; Μπλιαχ! Ο Ράϊαν μας είχε προδώσει! Ή μάλλον έτσι νομίζαμε. Λίγοι προνοητικοί έμειναν στις αίθουσες, μετά τους τίτλους τέλους για να δουν μια σκηνή που είναι ικανή να επαναφέρει το hype στα προ-origins: Wolverine επίπεδα!

Όσοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ μπορούν να την δουν σε διάφορα site. Ψάξτε «Deadpool ending» (αν δεν έχετε δει την ταινία δεν χάνετε και τίποτα, ψάξτε να βρείτε το βίντεο). Στην σκηνή αυτή, το χέρι του Deadpool σέρνεται μέσα στα χαλάσματα προς το κομμένο του κεφάλι. Το βουλωμένο στόμα έχει ξανανοίξει από τα τραύματα, τα μάτια κοιτάνε κατευθείαν στην κάμερα και μας κάνει «σσσσσσστ!». Ανακαλώ. Ο τέταρτος τοίχος έσπασε! Εντάξει, Ράϊαν, δεν θα μαρτυρήσω ότι ετοιμάζεις σόλο ταινία Deadpool, όπου θα τον σμπαραλιάσουμε τον τέταρτο τοίχο εντελώς και θα πετάς την μια ατάκα μετά την άλλη με μεγαλύτερη ταχύτητα από τις ριπές από τα ημιαυτόματα! Το μυστικό σου είναι ασφαλές μαζί μου…

H τελευταία παράγραφος έχει αλλάξει δραματικά, γιατί η ταινία είχε ακυρωθεί, και μετά έκανε campaign ο Ryan Reynolds για να ξαναγίνει, μετά την πάγωσε η FOX, και μετά "διέρευσε" το test fx footage από το SD CC, και ανάψανε το πράσινο φως για να γίνει τελικά.

Συνοψίζοντας (μετά και την μικρή παρένθεση του Πέτρου)

Ας ξεκινήσω με την εταιρία - στούντιο - καταστροφέα των παιδικών μας ονείρων Activision. Κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα καταλάβω. Ο καπιταλισμός βασίζεται στον ανταγωνισμό. Tο ξέρουμε. Όσοι δεν το ξέραμε το μάθαμε και κάποιοι από μας προσπαθούμε να το αλλάξουμε με ότι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια αυτό ισχύει για όλα τα στούντιο - εταιρίες, για κάποιες λιγότερο και για άλλες περισσότερο. Θεωρώ προσβολή προς εμένα και προς κάθε gamer την κυκλοφορία του Deadpool στο PlayStation 4 και παρακάτω θα καταλάβετε το γιατί. Μην φαντάζεται κανείς ρομαντισμούς από τις εταιρίες, καμία δεν θα σας φέρει λουλούδια ή σοκολατάκια την ημέρα των ερωτευμένων, απλά υπάρχουν αυτές που εκτιμούν κάποια πράγματα και αυτές που έχουν κάποια δυνατά franchises και θα πουλάνε μια ζωή γιατί έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση των gamers. Το Call of Duty πχ είναι το σκυλάδικο του gaming, θα παίζεις μια ζωή γιατί έτσι έμαθες να κάνεις και ας καταστρέφουν την σειρά χρόνο με τον χρόνο. Το ξέρω, το ξέρεις με στεναχωρεί και σε στεναχωρεί άλλα έτσι είναι. Kλείνοντας το review θα κάνω κάτι που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου εδώ και πολλά χρόνια. Αν ποτέ φτάσω σε σημείο να γράφω σε site με video games και κάνω review σε κάποιο παιχνίδι της Activision το review θα κλείνει με το hastag #FreeCrash. Ξέρεις και εσύ τον λόγο.

Ακολουθεί ένα σύντομο Gameplay Video για να πάρετε μια εικόνα από το παιχνίδι.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Deadpool

Author

AfAzA

Developer

High Moon Studios

Publisher

Activision

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

20 Νοεμβρίου 2015

Είδος

Action, beat 'em up

PEGI

18

Θετικά

+ Πάρα πολύ καλό χιούμορ
+ Γρήγορος ρυθμός και ωραίες μάχες
+ Πολύ καλός χειρισμός και εύκολο μενού

Αρνητικά

- Καμία βελτίωση μεταξύ των εκδόσεων PlayStation 3 και PlayStation 4
- Επαναλαμβανόμενο σε βαρετό σημείο
- Το σύστημα μάχης θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο βάθος

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Αν το παιχνίδι το έχετε παίξει στο PlayStation 3, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το αγοράσετε για το PlayStation 4. Είναι ακριβώς το ίδιο, χωρίς αναβαθμίσεις σε γραφικά ή σε modes εντός του παιχνιδιού. Σαν παιχνίδι θα το ευχαριστηθείτε κατά κύριο λόγο χάρη στο απίστευτο χιούμορ του, άλλα θα σας κουράσει και η μεγάλη του επανάληψη. Τεχνικά και σε επίπεδο γραφικών είναι απλά επαρκές σε αυτό που προσφέρει και θα είναι μια καλή συντροφιά για τις 7 με 8 περίπου ώρες που θα σας κρατήσει η ιστορία του παιχνιδιού, αναλόγως βέβαια και το επίπεδο δυσκολίας. Σίγουρα από το να μας πετάξουν την μασημένη τους τροφή θα εκτιμούσαμε αν η Activision μας έδινε κάτι παραπάνω αφού το να κυκλοφορείς απλά ένα παιχνίδι τριών περίπου ετών στην νέα γενιά κονσολών μόνο και μόνο επειδή βγαίνει σε ταινία, ε, δεν το λες και ωραία κίνηση.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
50%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1