Descenders (Early Access)

by Βασίλης Καμακάρης on 14 Μαΐου 2018

Αναπολώντας μερικά από τα indie παιχνίδια που έχω παίξει στη ζωή μου, θυμήθηκα το Action Henk, έναν τίτλο από τη RageSquid που με είχε διασκεδάσει αρκετά με τα platformer στοιχεία του, τις περίεργες διαδρομές του και το μπόλικο butt-slide. Πλέον, η RageSquid δεν έμεινε μόνο στον πλαστικό Action Henk που προσπαθεί να διατηρήσει ανέπαφο τον θρύλο του, αλλά περνάει και σε πιο ρεαλιστικά μονοπάτια με το Descenders.

To Descenders είναι το νέο δημιούργημα της εταιρείας, ένα sport παιχνίδι αγώνων ποδηλάτου. Ο τίτλος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Early Access του Steam και είχαμε την ευκαιρία να τον δοκιμάσουμε και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Το Descenders είναι ένα παιχνίδι που θα προτιμηθεί ιδιαίτερα από gamers που έχουν αγαπήσει το Downhill Domination στο PlayStation 2. Ωστόσο, διαφέρει αρκετά από το χαώδες παιχνίδι της Incognito Entertainment. Εδώ έχουμε ένα πιο ρεαλιστικό sport game, που μας προσφέρει μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία.

Το Descenders μάς τοποθετεί αρχικά σε μια free roam περιοχή που λειτουργεί ως tutorial για να μάθουμε τις βασικές κινήσεις. Το tutorial του τίτλου περιέχει μεγάλες και μικρές μπάρες, χάσματα και κατηφόρες για να μάθουμε να ελέγχουμε την κίνηση του οχήματος. Επίσης, πρέπει να ενταχθούμε σε μία από τις τρεις ομάδες του Descenders: Enemy, Arboreal και Kinetic. Κάθε ομάδα έχει το δικό της ποδηλατικό στυλ και εμείς επιλέγουμε αυτή που μας αντιπροσωπεύει.

Όσον αφορά τις βασικές περιοχές, εντός της Early Access έκδοσης, έχουμε πρόσβαση σε 4 διαφορετικές: Highlights, Forest, Canyon και Peaks. Κάθε περιοχή διαθέτει 13 πίστες, εκ των οποίων η μια αποτελεί το μεγάλο boss jump. Οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν 5 τυχαίες διαδρομές με βάση τα steepness, curves και stunts, ώστε να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ικανότητές τους και το bonus objective που προσφέρεται σε κάθε πίστα. Το παιχνίδι δεν αναγκάζει τους παίκτες να κινηθούν βιαστικά, ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την διαδρομή γρήγορα, αλλά τους δίνει την επιλογή να ολοκληρώσουν τις διαδρομές όπως επιθυμούν.

Ο σκοπός της κάθε διαδρομής, πέρα από τον τερματισμό της, είναι να συλλέξουμε Rep points μέσα από τα κόλπα που πραγματοποιούμε, ώστε να ανεβάσουμε το rank μας. Αυτό που κάνει μεγαλύτερη την πρόκληση είναι η ύπαρξη ζωών και τα bonus objectives. Οι ζωές στο σύνολο είναι μόλις τέσσερις και μειώνονται κάθε φορά που χτυπάμε σε κάποιο σημείο της πίστας, ενώ παράλληλα δεχόμαστε ένα penalty στα Rep points μας, κάτι που συμβαίνει και στην περίπτωση πλήρους αποτυχίας. Αν χαθεί κάποια ζωή, την αναπληρώνουμε ολοκληρώνοντας τα bonus objectives. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς αν αποτύχουμε, το objective μηδενίζεται και ξεκινάει από την αρχή.

Για να μπορέσουμε να περάσουμε στις επόμενες περιοχές θα χρειαστεί να ολοκληρώσουμε και τις πίστες με τα boss jumps. Ολοκληρώνοντας κάποιο session (επιτυχώς ή μη) και με το αντίστοιχο rank, κερδίζουμε κάποια cosmetic αντικείμενα που μας επιτρέπουν να ντύσουμε τον αθλητή μας όπως εμείς θέλουμε. Τα αντικείμενα αυτά διαφέρουν ανάλογα με την κατηγορία και τη σπανιότητά τους, ενώ έχουν μόνο διακοσμητική αξία και δεν προσφέρουν κάποιο επιπλέον attribute στις ικανότητές μας.

Αν η πρόκληση με τις διαδρομές και τα objectives είναι το ορεκτικό, ο χειρισμός του Descenders είναι το κυρίως πιάτο. Εϊναι αρκετά απλός στην εκμάθηση του, χρειάζεται όμως χρόνο για να τον τελειοποιήσουμε. Όταν τρέχουμε γρήγορα και κάνουμε συγκεκριμένα κόλπα, ο χειρισμός θέλει σταθερότητα και άμεσες κινήσεις, καθώς τα λάθη μάς κοστίζουν. Για να απολαύσουμε περισσότερο το Descenders, συνίσταται η χρήση gamepad, παρά πληκτρολογίου.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα και συγκεκριμένα τα γραφικά, το Descenders παρουσιάζει όμορφες περιοχές με ποικιλία στις λεπτομέρειες των assets. Το performance του παιχνιδιού ήταν αρκετά ομαλό, με λιγοστά framedrops και χωρίς την εμφάνιση bugs, που ενδεχομένως να μας δημιουργούσαν προβλήματα στην κούρσα μας. Η εμπειρία εμπλουτίζεται πανέμορφα με τη μουσική λίστα που έχει επιλέξει η εταιρεία για soundtrack και πολλοί θα κολλήσουν μαζί της. Σαν συνολική εμπειρία, το Descenders είναι ένας απολαυστικός τίτλος, έτσι όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει η RageSquid. Αν και απευθύνεται κυρίως στο sport κοινό, ακόμα και οι πιο casual παίκτες μπορούν να απολαύσουν λίγες ώρες αδρεναλίνης παίζοντάς το. Η Early Access του μας άφησε θετικές εντυπώσεις και σίγουρα περιμένουμε ακόμα περισσότερα στους επόμενους μήνες. Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, πιθανώς κάποιου είδους που δεν ανήκει στις συνηθισμένες προτιμήσεις σας, το Descenders είναι μια καλή επιλογή.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Descenders (Early Access)

Συντάκτης
14 Μαΐου 2018
Developer

RageSquid

Publisher

No More Robots

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

9 Φεβρουαρίου 2018 (Early Access)

Είδος

Sports

PEGI

6+

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1