Deus Ex: Mankind Divided

You can't kill progress
by Λεωνίδας Πάτρας on 29 Αυγούστου 2016

Έτος 2029. Η Επιστήμη και η Ιατρική έχουν αναπτυχθεί τόσο, ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες στους ανθρώπους πέρα από κάθε φαντασία. Τα augmentations (βελτιώσεις) έχουν μπει για τα καλά στη ζωή πολλών ασθενών και περιλαμβάνουν προσθετικά χέρια και πόδια, αλλά και άλλου είδους μη ορατών βελτιώσεων (όπως στα μάτια ακόμη και στον εγκέφαλο). Αυτό που φαινόταν ως μια επαναστατική εξέλιξη, που θα βελτιώσει τις ζωές πολλών, καταλήγει να είναι εφιάλτης για την ανθρωπότητα. Τα Augmentations παρουσιάζουν βλάβες, ενώ χάκερς εισβάλουν στο λογισμικό των ανθρωπίνων μελών κάνοντας τους επικίνδυνους. Επικρατεί το χάος και ο κόσμος διαχωρίζεται στους φυσικούς ανθρώπους (naturals) και τους «βελτιωμένους» (Augmented)

Deus Ex_ Mankind Divided™_20160827155930

Τα γεγονότα του Deus Ex: Mankind Divided τοποθετούνται χρονικά 2 χρόνια μετά τα περιστατικά του προηγούμενου τίτλου της Eidos Montreal, Human Revolution. Μπορεί να υπάρχουν αρκετές αναφορές και διασυνδέσεις με τον παλαιότερο τίτλο σαν ιστορία, όμως μπορούμε να πούμε ότι το Mankind Divided είναι αρκετά αυτοτελές και δεν είναι απαραίτητο ο παίκτης να έχει ασχοληθεί με τον προηγούμενο τίτλο. Είναι φυσικό βέβαια ότι, όσοι ασχολήθηκαν με το HR θα καταλάβουν ευκολότερα κάποια γεγονότα, αλλά και το Lore του MD, αλλά για τους υπολοίπους υπάρχει το εισαγωγικό βίντεο διάρκειας 10+ λεπτών, που εξηγεί με λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν στο HR.

Ο ρόλος που «υποδυόμαστε» στο Deus Ex: Mankind Divided είναι αυτός του Adam Jensen, ενός χαρακτήρα που χρησιμοποιώντας τις δυνατότητές του (προχωρημένο στάδιο μηχανικών βελτιώσεων) εργάζεται ως πράκτορας της Interpol (αντιτρομοκρατική οργάνωση). Ο πόλεμος μεταξύ augmented και naturals έχει ξεφύγει τόσο, ώστε μια ομάδα τρομοκρατών χτυπάει το Μετρό της Πράγας στην Τσεχία (μεγάλη οικονομική περιοχή και καταφύγιο πολλών augmented) που είναι και η μόνιμη κατοικία του Adam Jensen και η βάση της Interpol. Από εκεί και έπειτα ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας με τον Adam να προσπαθεί να βρει τα αίτια και τους υπευθύνους της επίθεσης, ενώ καλείται να αποτρέψει και περαιτέρω τρομοκρατικές ενέργειες. Δε θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για να μην «αλλοιώσουμε» την εμπειρία στους αναγνώστες, αλλά αυτή είναι κεντρική ιδέα του τίτλου, που εκ πρώτης όψεως φαντάζει αρκετά ενδιαφέρουσα.

Το main story του Mankind Divided θα το χαρακτηρίζαμε όμως «χλιαρό», όχι τόσο σαν ιδέα, αλλά περισσότερο λόγω της ροής του. Ελαφρώς προβλέψιμο, χωρίς εντυπωσιακές σκηνές και ανατροπές, προσπαθεί να κρατήσει το ενδιαφέρον με δυνατό του στοιχείο τις επιλογές που ο ίδιος ο παίχτης καλείται να πάρει και όντως έχουν αντίκτυπο στην πλοκή του παιχνιδιού. Μια πλοκή που γίνεται περισσότερο κατανοητή σε δεύτερο playthrough και «ξεζουμίζοντας» όλα τα αρχεία και τα collectibles του τίτλου. Ό,τι δεν καταφέρνει το Main Story όμως, το καταφέρνουν αρκετά καλά οι διάφορες Side Missions, που υπάρχουν στον κύριο χάρτη του παιχνιδιού, την περιοχή δηλαδή της φουτουριστικής Πράγας. Την "αδυναμία" αυτή του main story την καλύπτει ένα από τα δυνατά στοιχεία του τίτλου – το gameplay του. Πριν περάσουμε όμως σε αυτό το κομμάτι, αξίζει να κάνουμε μια αναφορά στους αρκετά καλοσχεδιασμένους NPCs και χαρακτήρες του παιχνιδιού, που προσφέρουν αρκετά στο όλο σκηνικό, ενώ το παράπονο μας είναι ότι ο Adam Jensen ενώ έχει τις προδιαγραφές για να γίνει ένας πολύ δυνατός και ενδιαφέρων χαρακτήρας, δεν αναπτύχθηκε σωστά και η προσωπικότητα του περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Το Deus Ex: Mankind Divided είναι ένα Stealth/Action game με RPG στοιχεία και οπτικής πρώτου προσώπου, που αλλάζει σε τρίτου, όταν ο χαρακτήρας μπαίνει σε κάλυψη ή εκτελεί κάποιες άλλες ενέργειες, όπως οι εκτελέσεις. Η προσέγγιση των αποστολών «αφήνεται» καθαρά στην κρίση του κάθε παίκτη. Θέλετε να προσπεράσετε τους εχθρούς και τις παγίδες αθόρυβα, χωρίς να αφήσετε κανένα ίχνος πίσω σας; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε να «μπουκάρετε» και να σκοτώσετε/διαλύσετε ότι υπάρχει; Υπάρχουν τα μέσα να το κάνετε και αυτό. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος «παιξίματος» και παρότι μπορούμε να πούμε ότι οι μηχανισμοί Stealth δουλεύουν καλύτερα από τους αντίστοιχους Shooting μηχανισμούς, πιστεύουμε ότι και τα δύο προσφέρουν τις ανάλογες συγκινήσεις.

Το οπλοστάσιο του Adam Jensen απαρτίζεται από διαφόρου είδους όπλα (Tranquilizer, Shotgun, Sniper, πιστόλια) για κάθε είδους προσέγγιση και μάλιστα μπορούμε να τα αναβαθμίσουμε μέσω του inventory αγοράζοντας, βρίσκοντας και φτιάχνοντας upgrades. Σε αυτά προσθέτουμε και πολλών ειδών Grenades (Frag, Gas, EMP) που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστείτε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σίγουρα πολλά από τα παραπάνω θα είναι άχρηστα (ιδιαίτερα σε περίπτωση που ακολουθήσουμε stealth προσέγγιση), αλλά δίνεται η επιλογή να τα πουλήσουμε σε διάφορους NPCs, κερδίζοντας credits και αγοράζοντας άλλα -πιο χρήσιμα για εμάς- αντικείμενα. Το Inventory είναι συγκεκριμένης χωρητικότητας και αναβαθμίζεται μέσω του δεύτερου πολύ σημαντικού στοιχείου του gameplay – τα Augmentations.

Τα Augmentations είναι δυνάμεις που βρίσκουμε σε ξεχωριστό μενού και είναι το «Άλφα και το Ωμέγα» στην σειρά Deus Ex. Η γκάμα αυτών των δυνάμεων είναι τεράστια, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ποιες θα επιλέξουμε γιατί δεν είναι δυνατό να επιλεχθούν όλες. Οποιαδήποτε πράξη κάνουμε στον κόσμο του παιχνιδιού έχει αντίκτυπο και μας ανταμείβει με XP. Συμπληρώνοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό XP, κερδίζουμε Praxis Kits ανά χρονικά διαστήματα (στην ουσία σαν να «ανεβαίνουμε» Levels). Τα Praxis Kits είναι απαραίτητα, ώστε να μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τα augmentations, τα οποία είναι ήδη εγκατεστημένα μέσα στο σώμα του Jensen. Οι Stealth παίχτες θα προτιμήσουν δυνάμεις όπως το invisibility, το σιωπηλό περπάτημα και την τηλεμεταφορά, ενώ οι παίχτες που προτιμούν περισσότερη δράση θα επιλέξουν δυνάμεις, όπως το Cybernetic Weapon Handling (βοηθά στην καλύτερη χρήση των όπλων) ή το Typhoon (εξουδετερώνει τους πάντες σε απόσταση λίγων μέτρων από των παίχτη).

Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και η χρήση αυτών των δυνάμεων είναι αρκετά εντυπωσιακή και λειτουργεί σωστά και ουσιαστικά. Φυσικά, οι παραπάνω δυνάμεις δε χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα, αλλά υπάρχει μπάρα ενέργειας, που πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας, ενώ αρκετά augmentations είναι μόνιμα και δεν απαιτείται από τον παίχτη κάποια περαιτέρω ενέργεια. Σε συνδυασμό λοιπόν με την έξυπνη σχετικά AI των εχθρών το παιχνίδι ακόμη και στους έμπειρους παίκτες προσφέρει αρκετά μεγάλη πρόκληση. Για τις ανάγκες του Review φυσικά πρέπει να αναφέρουμε την δύσκολη καμπύλη εκμάθησης του τίτλου και ειδικά των Controls, τα οποία είναι πολύπλοκα ειδικότερα στην αρχή και ίσως και εκνευριστικά ακόμη και για όσους έχουν ασχοληθεί με το Human Revolution. Αφού περάσουμε αυτήν τη «γραμμή» της εκμάθησης, το gameplay «ξετυλίγεται» και μπορούμε να απολαύσουμε σωστά και πιο άνετα όσα προσφέρει ο τίτλος.

Εξίσου σημαντικό κομμάτι του gameplay καταλαμβάνει το Hacking, το οποίο επίσης αναβαθμίζεται, ώστε να γίνει ευκολότερο για τον Jensen. Το Hacking είναι ένα στοιχείο, που βοηθάει τόσο στην εξερεύνηση (μπορούμε να ανοίξουμε πόρτες, υπολογιστές κτλ.) όσο και στη μάχη (δίνεται η δυνατότητα να επέμβουμε σε κάμερες, turrents και ρομπότ). Σοφό θα είναι ο παίχτης να επενδύσει σε αυτήν την ιδιότητα, μιας και το παιχνίδι έχει φτιαχτεί πραγματικά για να ανταμείβει το exploration. Η ελευθερία κινήσεων είναι εμφανής ακόμη και όταν βρισκόμαστε εκτός αποστολών ή μάχης. Εξερευνώντας κλειστά γκαράζ, υπονόμους, διαμερίσματα και άλλες τοποθεσίες μπορούμε να βρούμε χρήσιμα αντικείμενα, αλλά και πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως ο χάρτης του παιχνιδιού να φαίνεται μικρός, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια να τον «επεκτείνουμε», είτε αυτό γίνει μέσω των Side Quests, είτε μέσω του Exploration. Τα Side Quests είναι καλοφτιαγμένα και ανεβάζουν τη διάρκεια του τίτλου περιλαμβάνοντας μικρές, «όμορφες» ιστορίες σε διάφορες περιοχές της Πράγας. Στις παραπάνω περιοχές μετακινούμαστε μέσω του Μετρό, συνοδευόμενοι από ένα μικρό σχετικά Loading. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς μας (20 με 25 ώρες) θα συναντήσουμε και αρκετά Collectibles, όπως αντικείμενα, αρχεία και ebooks, τα οποία μάλιστα μπορούμε να διαβάσουμε μέσω της εφαρμογής Deus Ex Universe που υπάρχει για Android και iOS συσκευές. Το παιχνίδι περιλαμβάνει (κακώς) και microtransactions, τα οποία ευτυχώς δεν επηρεάζουν όσους επιλέξουν να παίξουν τον τίτλο χωρίς αυτά.

Το κομμάτι gameplay συνοδεύεται από έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό και λεπτομερή οπτικό τομέα. Όπως προαναφέραμε ο χάρτης μπορεί να μην είναι τεράστιος, αλλά κάθε περιοχή, κάθε δωμάτιο, κάθε στενό του δρόμου έχει την δική του πινελιά. Τα textures, με μικρές εξαιρέσεις είναι υπέροχα τόσο στα αντικείμενα, όσο και στους χαρακτήρες. Υπάρχουν μικρές πτώσεις του framerate σε κάποιους εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν επηρεάζουν ορατά το gameplay. Παρόλα αυτά ελπίζουμε να διορθωθούν με μελλοντικό Update (το Review αφορά την Playstation 4 έκδοση). Στα αρνητικά τώρα περιλαμβάνεται εμφανέστατα το lip-sync όλων των χαρακτήρων (που απλά ανοιγοκλείνουν το στόμα) ενώ το animation των εχθρών δυστυχώς θυμίζει πολλές φορές τίτλο δεκαετίας. Από την άλλη, το soundtrack του τίτλου έχει επιμεληθεί γι’ ακόμη μια φορά ο Michael McCann (με μικρότερη συμμετοχή των Sasha Dikiciyan και Ed Harrison), ο οποίος μας έδειξε και στο Human Revolution το πόσο υπέροχος συνθέτης είναι και μπορούμε να πούμε ότι έχει τις πινελιές από το "μέλλον" και ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Τα εφέ του τίτλου είναι καθαρά και ρεαλιστικά, ενώ και στο voice acting έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, χωρίς να συναντούμε κάποια συγκλονιστική ερμηνεία.

Το Deus Ex: Mankind Divided είναι καθαρά ένας τίτλος βασισμένος στον προκάτοχο του (Human Revolution). Οι συγκρίσεις μεταξύ των δύο τίτλων είναι δυστυχώς αναπόφευκτες, καθώς η δομή τους και το gameplay τους πάρα πολύ όμοια. Το MD κρατάει τα περισσότερα θετικά του εξαιρετικού HR αλλά δυστυχώς δε βελτιώνει τις μικρές ατέλειες του (animation, shooting mechanics).Περίεργη σχεδιαστική επιλογή είναι κατά τη γνώμη μας και η παρουσία των ελάχιστων πλέον, Bosses από την Eidos Montreal τα οποία μας έλειψαν από το προηγούμενο παιχνίδι. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η ροή του MD είναι ελαφρώς πιο ατημέλητη παρότι και τα δύο παιχνίδια είναι αρκετά έξυπνα σχεδιασμένα. Θα περιμέναμε ότι σε 5 χρόνια ανάπτυξης μπορούσαν να βελτιωθούν περισσότερα πράγματα ή να έρθουν περισσότερες καινοτομίες. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ καλό τίτλο, που δυστυχώς όμως μένει στη «σκιά» του αριστουργηματικού προκατόχου του.

Deus Ex_ Mankind Divided™_20160827230509

Η μόνη ουσιαστική νέα προσθήκη δεν αφορά κάποιο στοιχείο στο Campaign του παιχνιδιού, αλλά λειτουργεί ως ένα εντελώς ξεχωριστό mode, το οποίο σε γενικές γραμμές μας εντυπωσίασε. Το Breach είναι ένα πιο... arcade mode, το οποίο μπορεί στην αρχή να φαίνεται αρκετά απλό, αλλά στη συνέχεια δείχνει το ιδιαίτερο «βάθος» του. Πρόκειται για μια σειρά από challenges σε ένα εικονικό περιβάλλον, που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κανονικού παιχνιδιού (stealth, combat, αναβαθμίσεις), καθώς και στοιχεία Puzzle/Platformer. Σε κάθε level (ή Server, όπως ονομάζονται στο παιχνίδι) καλούμαστε να ξεπεράσουμε διάφορες δοκιμασίες με αυξανόμενη δυσκολία και πολυπλοκότητα. Δεν είναι ένα απλό mode για να ανεβάσει ελαφρώς τη διάρκεια του τίτλου, αλλά πρόκειται για κάτι που θα απασχολήσει κάποιον (εφόσον του αρέσει) σε βάθος χρόνου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο mode, το οποίο θα αναβαθμίζεται με προσθήκες από την Eidos Montreal, περιλαμβάνει Leaderboards, ενώ μπορούμε να στείλουμε challenges και σε φίλους μας.


Το Deus Ex: Mankind Divided διαθέτει 51 Trophies
Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: 7/10
#CantKillProgress
You experienced Deus Ex: Mankind Divided™ and collected all trophies. Congrats!
We Are Human Beings
You completed Deus Ex: Mankind Divided™ on any difficulty.
Pacifist
You completed Deus Ex: Mankind Divided™ without killing a single soul. Bosses are people, too. (9)
Foxiest of the Hounds
You triggered zero alarms during an entire playthrough. (11)
A Heated Combination
Enter a classic numerical code in the game's first keypad. (4)
Ghost
Cross enemy territory like a ghost, raising no hostile reaction from anyone. (2)
Singh No Swan Song
Have Singh's back when it matters most. (1)
Between Technology & the Divine
Complete & win the debate with Talos Rucker. (3)
The Golden Rookery
Find the missing Gold Penguin and return him back to his colony. (1)
Core Driller
Use the Ice Drill to bypass a large section of the GARM facility. (2)
Time Traveler
You managed to bring Koller the Neuroplasticity Calibrator before he even asked you for it. (1)
Tablet Collector
Collect and read every unique eBook. (2)
Ruthless Efficiency
Fully upgrade a weapon of your choice.
Humanity+
Fully upgrade a branch of your Augmentation Tree.
And Embrace What You've Become
Install at least one experimental augmentation.
The Jack of All Augments
Invest in at least one augmentation in every branch of the Aug Tree.
The Invincible Body, Fighting an Iron Devil
Block an incoming enemy explosive with the Titan Shield. (1)
Slow & Sharp
Land an Explosive Nanoblade Shot on three enemies at once while the Focus Augmentation is active. (1)
This is Great for Spring Cleaning
Use both Knockback & Precision functions of the P.E.P.S. Arm Cannon at least once. (1)
Ramming Speed!!
Ram Dash into an enemy NPC with a fully charged Icarus Dash. (2)
Express Elevator to Hell, Going Down
Land an Icarus Landing & Strike on foes and clear out the pack with the Typhoon. Just to make sure. (1)
Invisible War
Incapacitate a cloaked enemy while still remaining cloaked yourself. (1)
Ground Mail Was a Better Option
Flawlessly disable a Drone via Remote Hacking. (1)
****! Taser Fist!
Lock-On and deploy the Quad Arc upgrade of the Tesla Knuckle on four enemies at once. (2)
I Can Only Fight Enemies I Can See
Complete one Hacking Challenge with Fog Security without using a Reveal Software.
Adept of the Metaverse
Engage in all Tutorials in Adam's first mission in Dubai. (1)
Fresh Out of the Package
With Koller's help and the Neuroplasticity Calibrator, eliminate overclocking for experimental augs.
Data Disciple
Breach: Complete all servers in the Tier 1 Network.
Data Detective
Breach: Complete a Darknet file.
Data Expert
Breach: Complete all servers in the Tier 2 Network.
Data Master
Breach: Complete all servers in the Tier 3 Network.
Secret Trophies
I Never Asked For This
You completed Deus Ex: Mankind Divided™ on the highest possible difficulty. Hats off. (4)
The Supreme Enlightened
You watched the End Credits and found the surprise inside.
Spokes in Two Wheels
You managed to stop both the bombing & the Orchid poisoning. You're a living legend!
He's [Not] Dead, Jim
By using the Antidote, you saved the life of Jim Miller. (1)
Laputan Machine
You used Marchenko's Kill Switch to defeat him, proving that some things can cut deeper than steel. (1)
Honor Holds Us All Together
You completed the debate with Otar Botkoveli.
God Killer
You completed the debate with Allison Stanek.
The Net is Vast and Infinite
Using Jim's keycard, you infiltrated the NSN and viewed a recording without triggering any alarms.
So Many Cucumbers
Deus Ex Is All About Cucumbers…
Samizdat
You opted to work with the Samizdat group & spread their news throughout Picus media streams.
K is for Kazdy
You freed K and Bones from the prison cell and escorted them to safety.
The Harvester
You convinced Detective Montag that neither Gunn nor Radko could be the murderer. (1)
The Golden Ticket
You made a tough decision as to whether Irenka Bauer or Edward Brod would get to stay in Prague. (2)
The Last Harvest
Using the CASIE and Dr. Cipra's keyword, you convinced Daria she isn't who she thinks she is.
01011000
You pieced together the mysterious contact and aided Helle in remembering who she really is. (1)
Cult of Personality
By uncovering the key to Richard's persuasive powers, you broke his control and freed his followers.
All in the Family
You aided Otar when he sought help with a family matter.
Handle with Care
You helped Olivie escape Prague.
Neon Nights
You halted the production of Neon in the city.
Ballsy
You Know What To Do. (1)
Το Deus Ex: Mankind Divided διαθέτει 50 Achievements
Βαθμός δυσκολίας για το 1000: 7/10
We Are Human Beings30
You completed Deus Ex: Mankind Divided™ on any difficulty.   
Pacifist90
You completed Deus Ex: Mankind Divided™ without killing a single soul. Bosses are people, too.   (8)
Foxiest of the Hounds90
You triggered zero alarms during an entire playthrough.   (15)
I Never Asked For This50
You completed Deus Ex: Mankind Divided™ on the highest possible difficulty. Hats off.   (2)
A Heated Combination10
Enter a classic numerical code in the game's first keypad.   (3)
Ghost15
Cross enemy territory like a ghost, raising no hostile reaction from anyone.   
Singh No Swan Song15
Have Singh's back when it matters most.   (1)
Between Technology and the Divine20
Complete & win the debate with Talos Rucker.   (2)
Honor Holds Us All Together20
You completed the debate with Otar Botkoveli.   
God Killer20
You completed the debate with Allison Stanek.   
The Golden Rookery10
Find the missing Gold Penguin and return him back to his colony.   (2)
Core Driller15
Use the Ice Drill to bypass a large section of the GARM facility.   (2)
Time Traveler15
You managed to bring Koller the Neuroplasticity Calibrator before he even asked you for it.   (3)
Tablet Collector30
Collect and read every unique eBook.     (1)
Ruthless Efficiency20
Fully upgrade a weapon of your choice.   
Humanity +20
Fully upgrade a branch of your Augmentation Tree.   
And Embrace What You've Become10
Install at least one experimental augmentation.   
The Jack of All Augments30
Invest in at least one augmentation in every branch of the Aug Tree.    
The Invincible Body, Fighting an Iron Devil10
Block an incoming enemy explosive with the Titan Shield.   (1)
Slow & Sharp10
Land an Explosive Nanoblade Shot on three enemies at once while the Focus Augmentation is active.   (1)
This Is Great For Spring Cleaning10
Use both Knockback & Precision functions of the P.E.P.S. Arm Cannon at least once.   (1)
Ramming Speed!!10
Ram Dash into an enemy NPC with a fully charged Icarus Dash.   (1)
Express Elevator to Hell, Going Down15
Land an Icarus Landing & Strike on foes and clear out the pack with the Typhoon. Just to make sure.   (2)
Invisible War15
Incapacitate a cloaked enemy while still remaining cloaked yourself.   (1)
Ground Mail Was a Better Option10
Flawlessly disable a Drone via Remote Hacking.   (1)
****! Taser Fist!10
Lock-On and deploy the Quad Arc upgrade of the Tesla Knuckle on four enemies at once.   (1)
I Can Only Fight Enemies I Can See10
Complete one Hacking Challenge with Fog Security without using a Reveal Software.   
All in the Family15
You aided Otar when he sought help with a family matter.   
Adept of the Metaverse15
Engage in all Tutorials in Adam's first mission in Dubai.   (1)
Fresh Out of the Package15
With Koller's help and the Neuroplasticity Calibrator, eliminate overclocking for experimental augs.   
Data Disciple15
Breach: Complete all servers in the Tier 1 Network.  
Data Detective15
Breach: Complete a Darknet file.  
Data Expert15
Breach: Complete all servers in the Tier 2 Network.  
Data Master15
Breach: Complete all servers in the Tier 3 Network.  
Secret Achievements
The Supreme Enlightened30
You watched the End Credits and found the surprise inside.   
Spokes in Two Wheels30
You managed to stop both the bombing & the Orchid poisoning. You're a living legend!   
He's [Not] Dead, Jim20
By using the Antidote, you saved the life of Jim Miller.   
Laputan Machine15
You used Marchenko's Kill Switch to defeat him, proving that some things can cut deeper than steel.   (1)
The Net Is Vast and Infinite30
Using Jim's keycard, you infiltrated the NSN and viewed a recording without triggering any alarms.   (3)
So Many Cucumbers10
Deus Ex Is All About Cucumbers…   (1)
Samizdat15
You opted to work with the Samizdat group & spread their news throughout Picus media streams.   
K is for Kazdy15
You freed K and Bones from the prison cell and escorted them to safety.   
The Harvester15
You convinced Detective Montag that neither Gunn nor Radko could be the murderer.   
The Golden Ticket15
You made a tough decision as to whether Irenka Bauer or Edward Brod would get to stay in Prague.   (1)
The Last Harvest15
Using the CASIE and Dr. Cipra's keyword, you convinced Daria she isn't who she thinks she is.   (1)
0101100015
You pieced together the mysterious contact and aided Helle in remembering who she really is.   (2)
Cult of Personality15
By uncovering the key to Richard's persuasive powers, you broke his control and freed his followers.   
Handle with Care15
You helped Olivie escape Prague.   
Neon Nights15
You halted the production of Neon in the city.   (1)
Ballsy15
You Know What To Do.   (2)

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την CD Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Deus Ex: Mankind Divided

Συντάκτης
29 Αυγούστου 2016
Developer

Eidos Montreal

Publisher

Square Enix

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

23 Αυγούστου 2016

Είδος

Action role-playing, first-person shooter, stealth

PEGI

18

Θετικά

+ Τεράστια ελευθερία στο gameplay
+ Εξερεύνηση που ανταμείβει
+ Εξαιρετικά λεπτομερείς τοποθεσίες
+ O τομέας του ήχου διαπρέπει
+ Replaybility
+ Το Breach Mode

Αρνητικά

- Ελαφρώς αδύναμο main story
- Κάκιστο έως ενοχλητικό lip-sync
- Καμία ουσιώδης προσθήκη/καινοτομία σε σχέση με τον προκάτοχό του

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
8.3
Συνοψίζοντας

Για όσους ψάχνουν ένα σκεπτόμενο και καλοσχεδιασμένο Stealth/Action τίτλο, η ώρα έφτασε με την κυκλοφορία του Deus Ex: Mankind Divided. Σκοτεινό, πολυδιάστατο και ατμοσφαιρικό, δίνει στον παίχτη τη δυνατότητα να παίξει όπως αυτός θέλει, χωρίς περιορισμούς.

Το «χλιαρό» main story και κάποιες μικρές «παιδικές ασθένειες» (animation, lip-sync κλπ.) το φέρνουν στη σκιά του προκατόχου του, αλλά οι λάτρεις του είδους θα εκτιμήσουν αδιαμφισβήτητα τα όσα έχει να προσφέρει τόσο το campaign του όσο και το αρκετά «φρέσκο» Breach Mode, που το συνοδεύει.

8.5
Βαθμός
8.3
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
100%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1