Devil May Cry HD Collection

Η οδύσσεια του Dante
by Άρης Φουρναράκης on 12 Απριλίου 2018

Τα remasters και τα remakes παλαιών τίτλων, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εταιρίες βασίζονται στη νοσταλγία των gamers που έχουν μεγαλώσει με τους εν λόγω τίτλους, ώστε να αυξήσουν τα έσοδα τους, με σχεδόν καθόλου κόπο. Ορισμένα είναι αρκετά καλά (πχ. τα Uncharted Collection και Assassin’s Creed Rogue), άλλα είναι εκπληκτικά (όπως τα Crash Bandicoot N’ Sane Trilogy και Shadow of the Colossus) και έπειτα είναι το Devil May Cry HD Collection.

H Capcom θεώρησε σωστό, έξι χρόνια μετά από την πρώτη κυκλοφορία της τριλογίας στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, να επανακυκλοφορήσει το πακέτο στη νέα γενιά, με μοναδική αλλαγή την ανάλυση, καθώς πλέον μπορούμε να απολαύσουμε (not) τις περιπέτειες του Dante σε 1080p, στις απλές εκδόσεις των κονσολών και σε 4K ανάλυση, στα PS4 Pro / Xbox One X.

Βέβαια, δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα για αυτήν την κυκλοφορία, αφού τα μόνα άτομα που ίσως σπεύσουν να την αγοράσουν, είναι αυτά που δεν έχουν παίξει τα τρία παιχνίδια ποτέ ξανά στο παρελθόν (ούτε στο PS2, ούτε στο PS3) και ίσως και κάποιοι σκληροπυρηνικοί fans της σειράς.

Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσουμε τα τρία παιχνίδια με τη χρονολογική σειρά που διαδραματίζεται η ιστορία τους και όχι με τη σειρά που κυκλοφόρησαν.

Devil May Cry 3: Dante’s Awakening Special Edition

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον Dante να δέχεται μια πολύ περίεργη επίσκεψη στο κατάστημα του (για το οποίο δεν έχει βρει ακόμα όνομα), από έναν άντρα με όνομα Arkham, που φέρει μαζί του μια πρόσκληση από τον αδερφό του Dante, τον Vergil. H πρόσκληση αυτή είναι για έναν τεράστιο πύργο, ο οποίος έχει ξεπηδήσει στη μέση της πόλης και στην κορυφή του βρίσκεται ο Vergil, που φαίνεται να θέλει το φυλακτό που κρέμεται στον λαιμό του Dante, το τελευταίο δώρο της μητέρας τους πριν πεθάνει. Το σενάριο του παιχνιδιού είναι αρκετά καλό, αφού προσφέρει αρκετές ανατροπές και η εξέλιξη των χαρακτήρων είναι εμφανής, από την αρχή της ιστορίας, μέχρι και το τέλος της.

Από άποψη gameplay, το τρίτο κεφάλαιο είναι το καλύτερο της τριλογίας, καθώς προσφέρει τέσσερα διαφορετικά gameplay styles (swords, guns, evasion, defense) και αφήνει τον παίκτη να διαλέξει τι προτιμάει. Όσο τα χρησιμοποιείτε, κερδίζετε experience points, τα οποία ξεκλειδώνουν καινούργια abilities. Επιπλέον, επειδή πρόκειται για τη Special Edition, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι και με τους δυο αδερφούς, αφού και ο Vergil είναι διαθέσιμος ως επιλογή.

To Devil May Cry 3: Dante’s Awakening, αν και είναι το πιο όμορφο (αν μπορούμε να το πούμε αυτό) από τα τρία, δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι 13 χρονών. Η κάμερα, παρά την βελτίωση που παρουσιάζει συγκριτικά με τα προηγούμενα δυο παιχνίδια, παραμένει σε κακό επίπεδο, ενώ οι κινήσεις και τα combos γίνονται με αρκετά αργούς ρυθμούς. Αρκετά πράγματα, όπως το διαρκές πάτημα ενός κουμπιού για να πυροβολήσετε με τα όπλα, είναι ξεπερασμένα εν έτει 2018.

Devil May Cry

Στον πρώτο τίτλο της σειράς, ο Dante δέχεται επίθεση, πάλι στο γραφείο του, αυτή τη φορά από την Trish, μια μυστηριώδη ξανθιά καλλονή, ντυμένη με κολλάν (έχουμε 2001 και το Matrix έχει καταλάβει τα πάντα). O σκοπός της είναι να τεστάρει αν ο Dante είναι όντως ο γιος του Sparda, καθώς όπως μαθαίνουμε αργότερα, ο Mundus, ένας δαιμονικός αυτοκράτορας, σχεδιάζει να επιστρέψει στη Γη και ο μοναδικός που μπορεί να το αποτρέψει αυτό είναι ο απόγονος του Sparda. Τυπικό σενάριο, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο για να προσέξουμε, εκτός του ότι μαθαίνουμε ποιος είναι ο Sparda.

Όσον αφορά το gameplay, o τίτλος πραγματικά είναι άλλης εποχής, αφού εκτός από την άθλια κάμερα, που αλλάζει οπτική μόνη της και πολλές φορές, ενώ πηγαίνετε προς μία κατεύθυνση, ο παίκτης σας καταλήγει να πηγαίνει αλλού, όλα τα κομμάτια του gameplay είναι ξεπερασμένα από την προηγούμενη γενιά. Αργές επιθέσεις, ελάχιστα combos και το evasion system που... λάμπει δια της απουσίας του.

Την κατάσταση δεν σώζει ούτε ο οπτικός τομέας, καθώς μιλάμε για έναν τίτλο 17 χρόνων με καλύτερη ανάλυση. Pixels ξεπετάγονται από παντού, ενώ οι πίστες είναι μικρές και καταθλιπτικές, αλλά και τελείως άδειες.

Devil May Cry 2

Στον τρίτο και τελευταίο τίτλο του Devil May Cry HD Collection, o Dante συναντά τη συνεργάτιδά του, την Lucia, σε ένα μουσείο. Εκεί, δέχεται μια πρόσκληση από την ίδια, για να συναντήσει τη μητέρα της στο Dumary Island. Με τη σειρά της, η μητέρα της Lucia τού ζητάει να σκοτώσει τον Arius, έναν επιχειρηματία με δαιμονικές δυνάμεις, ο οποίος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια συλλογή από δαιμονικά αντικείμενα, για να φέρει στη ζωή τον άρχοντα του σκότους, που είναι γνωστός ως Agrosax. Σκοπός σας, είναι να τον σταματήσετε πριν το κάνει. Άλλο ένα τυπικό σενάριο για Hack and Slash τίτλο, υπάρχει απλά για να ασχολούμαστε με κάτι.

Όσον αφορά το gameplay, στο Devil May Cry 2 μας δόθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα να παίξουμε το παιχνίδι με δυο διαφορετικούς χαρακτήρες, τον Dante και την Lucia, μια ευχάριστη αλλαγή εν έτει 2003, σίγουρα όμως καθόλου πρωτότυπο στις μέρες μας. Το παιχνίδι παραμένει το χειρότερο, όχι απλά της τριλογίας, αλλά γενικά ολόκληρης της σειράς, με πολλά πράγματα και κυρίως την προσωπικότητα του Dante, να έχουν υποστεί μετάλλαξη. Ως αποτέλεσμα, οι fans αμφισβητούν, μέχρι και σήμερα, το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο κόσμος του δεύτερου παιχνιδιού είναι αρκετά πιο ανοιχτός, αλλά παραμένει άδειος. Στις περισσότερες πίστες θα περπατάτε μεγάλες αποστάσεις, πριν σας ενοχλήσει κάποιος εχθρός ή boss. Τέλος, στο Devil May Cry 2 υπήρξε για πρώτη φορά προσθήκη του dodge και του lock-on, όμως η κάμερα παρέμεινε στα ίδια κακά επίπεδα.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Devil May Cry HD Collection

Συντάκτης
12 Απριλίου 2018
Developer

Capcom

Publisher

Capcom

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

13 Μαρτίου 2018

Είδος

Hack and Slash

PEGI

16

Θετικά

+ Η καλύτερη έκδοση των τριών τίτλων
+ Υψηλές αναλύσεις

Αρνητικά

- Καμία ουσιαστική διαφορά από το προηγούμενο HD Collection
- Ξεπερασμένο και γερασμένο gameplay
- Άθλια κάμερα

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
5.0
Συνοψίζοντας

Εν κατακλείδι, το Devil May Cry HD Collection θα ήταν καλοδεχούμενο αν δεν υπήρχε ήδη στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς, καθώς δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει, εκτός από μεγαλύτερη ανάλυση. Όσοι δεν το έχετε παίξει ή δεν το έχετε στην κατοχή σας, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά του, καθώς η εν λόγω Collection είναι η καλύτερη που κυκλοφορεί.

Οι υπόλοιποι και κυρίως οι fans του franchise, μπορούμε να αρχίσουμε να ελπίζουμε να ασχοληθεί η Capcom με τη συνέχεια της σειράς και όχι με ανούσια HD Collections των HD Collections.

5.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1