Disgaea 4: A Promise Revisited

Μια απλή επανεξέταση...
by Άκης Μαύρος on 16 Οκτωβρίου 2014

Ακούγοντας το όνομα Nippon Ichi Software μια σειρά έρχεται στο μυαλό του μέσου gamer ο οποίος έχει δοκιμάσει αρκετά παιχνίδια στην "gaming καριέρα του", η σειρά Disgaea φυσικά. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί ένα υβρίδιο ανάμεσα σε δυο συγκεκριμένα είδη, αυτά των strategy και RPG. Επίσης κάτι που χαρακτηρίζει την σειρά Disgaea είναι φυσικά το χιούμορ που βγάζει μέσα από τους ατελείωτους διαλόγους του και φυσικά μέσα από τους θεοπάλαβους χαρακτήρες του.  Ο συγκεκριμένος τίτλος είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο PS3 ενώ τώρα έχει γίνει διαθέσιμος και για τους κατόχους του φορητού συστήματος της Sony, PS Vita, και όπως δείχνει ο υπότιτλος του, το Disgaea 4: A Promise Revisited είναι μία επανεξέταση για το Vita.

Τα γεγονότα του τίτλου διαδραματίζονται στην Netherworld και εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του βρικόλακα Valvatorez, ενός βρικόλακα ο οποίος δεν πίνει ανθρώπινο αίμα αλλά αρέσκεται στο να καταναλώνει ωμά ψάρια. Στο πλευρό του έχει τον λυκάνθρωπο Fenrich, όπου σε αντίθεση με τον Valvatorez, έχει υψηλότερες βλέψεις για τον άρχοντα του και θέλει να τον επιστρέψει στην παλιά του δόξα ως Τύραννο. Στον θεοπάλαβο κόσμο του Netherworld θα συναντήσετε αρκετούς χαρακτήρες αλλά ένα συγκεκριμένο είδος θα σας κεντρίσει την περιέργεια, οι Prinnies. Το συγκεκριμένο είδος χαρακτήρων είναι στην ουσία αμαρτωλοί άνθρωποι οι οποίοι μετά το θάνατο τους μεταμορφώνοντε σε Prinnies.

Στο παιχνίδι θα είστε μόνιμα σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι το κεντρικό hub σας όπου θα μπορείτε να αναλαμβάνεται νέες αποστολές, να σώζεται την πρόοδο σας, να αγοράσετε νέο εξοπλισμό και επιθέσεις για τους χαρακτήρες κτλ. Το δεύτερο μέρος είναι είναι φυσικά η εκάστοτε πίστα που θα βρεθείτε και πάντα θα υπάρχει ένας στόχος, να εξοντώσετε όλους τους αντιπάλους. Τα επίπεδα του παιχνιδιού είναι χωρισμένα σε κουτάκια όπου στην αρχή του γύρου σας σας δίνετε η δυνατότητα να μετακινήσετε τον χαρακτήρα σας σε κάποιο άλλο κουτάκι μέσα από έναν συγκεκριμένο αριθμό κινήσεων που έχετε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως αυτή του να επιτεθείτε κάποιον εχθρό με απλή ή κάποια special επίθεση ή να κάνετε χρήση κάποιου αντικειμένου και γενικά λοιποί μηχανισμοί που συναντάμε σε όλα τα RPG παιχνίδια. Το πως θα τοποθετήσετε τους χαρακτήρες μέσα στο πεδίο μάχης παίζει σημαντικό ρόλο γιατί θα επωφεληθείτε με special, συνδυαστικές κινήσεις οι οποίες και θα κάνουν περισσότερη ζημιά στον εχθρό σας. Γενικά θα καταλαβετε ότι υπάρχουν εκατοντάδες μηχανισμοί και άλλες τόσες επιλογές για τους χαρακτήρες σας αφού ένα από τα σημεία που ποντάρει η σειρά είναι φυσικά το πολύ περιεχόμενο και ο αρκετός χρόνος που απαιτεί ο τίτλος για να ολοκληρωθεί.

Εκτός από τους ήρωες που θα σας δοθούν από την αρχή της περιπέτειας σας θα μπορέσετε να δημιουργήσετε και τους δικούς σας, με το δικό τους ξεχωριστό class και τις δικές τους ιδιότητες αφού υπάρχουν εκατοντάδες, άλλες επιλογές που καθιστούν κάθε χαρακτήρα μοναδικό. Όπως αναφέραμε και λίγο νωρίτερα η εταιρία ανάπτυξης του τίτλου ποντάρει στην διάρκεια του και έτσι το πόσο θα σας κρατήσει συντροφιά εξαρτάτε αποκλειστικά και μόνο από εσάς.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Nippon Ichi Software, Enarxis Dynamic Media, για τις ανάγκες του Review. 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Nippon Ichi Software

Publisher

NIS America

Διανομή

Enarxis Dynamic Media

Πλατφόρμες

PS Vita

Tested on

PS Vita

Κυκλοφορία

29 Αυγούστου 2014

Είδος

Tactical role-playing

PEGI

12

Θετικά

+ Το χιούμορ του

+ Δυνατοί μηχανισμοί

+ Άπειρες επιλογές παραμετροποίησης χαρακτήρων 

+ Διάρκεια

Αρνητικά

- Τα θετικά του ταυτόχρονα 

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Όπως φανερώνει και ο τίτλους του παιχνιδιού έχουμε να κάνουμε με μια επανεξέταση του τίτλου που είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο PS3. Διαφορές δεν υπάρχουν ανάμεσα στις δύο εκδόσεις ενώ στα θετικά του μπορούμε να του καταλογίσουμε ότι οι ώρες ενασχόλησης με το παιχνίδι μπορεί να είναι από μερικές δεκάδες μέχρι πολλές χιλιάδες,  τους δυνατούς και καλοφτιαγμένους μηχανισμούς του, τις έξτρα random generated πίστες και φυσικά το άπειρο loot που θα βρείτε. Με λίγα λόγια, θα παίζετε μέχρι να βαρεθείτε.

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1