Disney Art Academy

Ώρα για ζωγραφική!
by Δήμητρα Διαμαντούλη on 12 Ιουλίου 2016

Η σειρά Art Academy αφορά art training games, τα οποία έχουν γίνει διαθέσιμα σε διάφορες κονσόλες της Nintendo.  Ο πρώτος Art Academy τίτλος κυκλοφόρησε το 2010 για το DS, μετά ακολούθησε το New Art Academy για το 3DS που έγινε διαθέσιμο το 2012. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν τα Art Academy: Sketchpad και Art Academy: Home Studio για το Wii U τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους το 2013 και το 2015 αντίστοιχα. Ο πιο πρόσφατος τίτλος της σειράς είναι το καινούργιο Disney Art Academy για το 3DS, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα εκπαιδευτικό Disney-themed drawing video game.

art-1

Με το που ξεκινάτε το παιχνίδι μαθαίνετε ότι βρίσκεστε σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού ωκεανού, το οποίο φέρει το όνομα Summer Island. Εκεί ο πρώτος άνθρωπος που συναντάτε είναι ο καθηγητής Ian, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του Summer Island Art Academy. Ο καθηγητής Ian σας ρωτά το όνομά σας και στη συνέχεια σας προτείνει να μπείτε στην ομάδα του μιας και χρειάζεται περισσότερα μέλη ώστε να μπορέσουν να ετοιμάσουν αρκετά σχέδια, τα οποία θα εκθέσουν  στο επερχόμενο Disney Art Festival . Φυσικά εσείς δέχεστε και από εδώ ξεκινά το ταξίδι σας στο κόσμο του σχεδίου και της ζωγραφικής.

Το Disney Art Academy έχει βασικά ως στόχο του να ξυπνήσει τον καλλιτέχνη, που κρύβεται μέσα σας χρησιμοποιώντας για σχέδια περισσότερους από 80 χαρακτήρες της Disney και της Pixar. Το πρώτο σχέδιο που δοκιμάζετε να κάνετε είναι αυτό του Mickey ή της Minnie, ανάλογα την επιλογή σας, ενώ στη πορεία θα ακολουθήσουν πολλοί γνωστοί ήρωες, από τον Donald και τον Peter Pan μέχρι και την Elsa του Frozen.  Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής (lessons) είναι αρκετά, απλά μιας και θα έχετε έτοιμα τα περιγράμματα για τα σχέδια. Το μόνο που θα έχετε να κάνετε εσείς είναι να επικεντρωθείτε κυρίως στο να τα χρωματίσετε. Μάλιστα πριν από κάθε βήμα σας στο σχέδιο θα υπάρχει και ένα μικρό video, που θα σας δείχνει ακριβώς τι πρέπει να κάνετε, ενώ στη συνέχεια στη κύρια οθόνη του 3DS θα εμφανίζεται και το σχέδιο, όπως θα πρέπει να το φτιάξετε εσείς στη touch screen.

art-4

Εννοείται ότι όσο προχωράτε στα μαθήματα τόσο θα αυξάνεται και το επίπεδο δυσκολίας. Συγκεκριμένα τα μαθήματα που θα έχετε στη διάθεσή σας είναι τα εξής: 1) The Basics, 2) Expressions, 3) Portraits, 4) Shapes and shadows, 5) Construction, 6) Action Poses, 7) Villain Design, 8) Color Theory, 9) Drawing Techniques, 10) Drawing Animals, 11) Drawing Humans και 12) 3D Drawing Techniques. Όπως καταλαβαίνετε και από τους τίτλους των μαθημάτων, κάθε ένα από αυτά επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θέμα: στο Expressions θα μάθετε να σχεδιάζετε διάφορες εκφράσεις του προσώπου, στο Shapes and Shadows θα επικεντρωθείτε στο να σχεδιάζετε σκιές κλπ. Με κάθε μάθημα που ολοκληρώνετε κερδίζετε ένα αστέρι στη Stamp Card σας, που είναι ουσιαστικά μία κάρτα, στην οποία βλέπετε πόσα μαθήματα έχετε ολοκληρώσει, ενώ ως ανταμοιβή για τη προσπάθειά σας μπορείτε να ξεκλειδώσετε διάφορες Free Paint Images. Οι Free Paint Images είναι σχέδια διαφόρων χαρακτήρων στα οποία έχετε πρόσβαση μέσα από την επιλογή Free Paint που βρίσκεται στο menu του παιχνιδιού. Το διαφορετικό που παρουσιάζουν οι συγκριμένες εικόνες σε σχέση με αυτές που συναντάτε στα μαθήματα είναι ότι εδώ δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Καλείστε δηλαδή να σχεδιάσετε μόνοι σας από το μηδέν το χαρακτήρα που βλέπετε στην οθόνη του 3DS, χρησιμοποιώντας τα διάφορα Tools που έχετε στη διάθεσή σας.

Με τον όρο Tools το παιχνίδι χαρακτηρίζει βασικά τη γραφική ύλη, στην οποία έχετε πρόσβαση κάθε φορά. Στα μαθήματα η γραφική ύλη καθορίζεται από το παιχνίδι, ενώ στις Free Paint Images έχετε πρόσβαση σε όλα και επιλέγετε εσείς τι θα χρησιμοποιήσετε και τι όχι. Η γραφική ύλη περιλαμβάνει μολύβι, στυλό σχεδιασμού, πινέλο, pastel, μαρκαδόρο, spray, glitter και φυσικά τη γόμα για να διορθώνετε τα λάθη σας. Επίσης μπορείτε να επιλέγετε το πάχος της μύτης που θα έχουν όλα αυτά αναλόγως το σημείο που είναι να σχεδιάσετε/χρωματίσετε.  Ακόμα έχετε στη διάθεσή σας και μια παλέτα χρωμάτων, ενώ παράλληλα μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας χρώματα στις Free Paint Images. Όλα τα σχέδια που δημιουργείτε μπορείτε, εφόσον το επιθυμείτε, να τα αποθηκεύετε στην SD card του 3DS, ενώ αν θέλετε να τα ξαναδείτε δεν έχετε παρά να πάτε στην επιλογή Clubhouse από το menu του παιχνιδιού.  Τέλος να αναφέρουμε ότι γενικά μέσα στο παιχνίδι σας συντροφεύουν διάφορες απλές μελωδίες, οι οποίες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο όμως όταν σχεδιάζετε θα μπορείτε να ακούτε τον ήχο του μολυβιού, του μαρκαδόρου κλπ πάνω στο χαρτί με τόση πιστότητα που θα σας δίνει την αίσθηση ότι ζωγραφίζετε στην πραγματικότητα.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Nintendo για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Disney Art Academy

Author

Δήμητρα Διαμαντούλη

Developer

Headstrong Games

Publisher

Nintendo

Πλατφόρμες

3DS

Tested on

3DS

Κυκλοφορία

15 Ιουλίου 2016

Είδος

Edutainment

PEGI

3

Θετικά

+ Πολλοί αγαπημένοι ήρωες των Disney και Pixar για να σχεδιάσετε
+ Εύκολος χειρισμός
+Ρεαλιστικοί ήχοι γραφικής ύλης

Αρνητικά

- Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό
- Αδιάφορη μουσική υπόκρουση

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Το Disney Art Academy απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, κυρίως μικρής ηλικίας ή γενικά σε άτομα που έχουν μεγάλη αγάπη για τη ζωγραφική. Είναι γενικά ένας ευχάριστος τίτλος, με τον οποίο μπορείτε να περάσετε μερικές διασκεδαστικές ώρες, αλλά μέχρι εκεί.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1