Disney Infinity 3.0

The Force is strong with… Disney!
by Μιχάλης Παγκίδης on 23 Νοεμβρίου 2015

Με την αναμονή της νέας ταινίας Star Wars: The Force Awakens, με το hype και τα trailers να είναι παντού και σε κάθε σχεδόν σελίδα του διαδικτύου, δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο κατάλληλη στιγμή από την συγκεκριμένη και να σας παρουσιάσουμε στο εν λόγω review τo νέο καλούδι της Disney Interactive με τίτλο Disney Infinity 3.0 Star Wars! Όπως έχετε διαπιστώσει είναι της μόδας οι εταιρείες να βγάζουν παιχνίδια με φιγούρες, αλλά το Disney Infinity πάντα θα ξεχωρίζει ειδικά με την προσθήκη του play set Star Wars. Το τρίτο μέρος της σειράς φέρνει στα χέρια μας ένα πολύ δυνατότερο και καλύτερο τίτλο από το αγαπημένο μας franchise κάνοντας έτσι φανερό ότι η Disney Interactive ακούει το κοινό της.

21Το νέο starter pack με την ονομασία "Twilight of the Republic" είναι το πρώτο από τα τρία κεφάλαια που θα κυκλοφορήσουν, επικεντρώνεται στα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών ( Ι – ΙΙΙ) αλλά και στην σειρά κινουμένων σχεδίων "The Clone Wars". Το νέο starter pack περιλαμβάνει δύο φιγούρες με πρωταγωνιστές τον Anakin Skywalker και την Asuka Tano, αν και μπορεί να υποστηρίξει κάθε άλλο χαρακτήρα Star Wars. Αφού ολοκληρώσετε μια σειρά από αρχικές αποστολές σ’ ένα droid εργοστάσιο στον πλανήτη Geonosis, έχετε την δυνατότητα να ξεκλειδώσετε έναν μεγαλύτερο γαλαξία στον κόσμο του Star Wars για να εξερευνήσετε. Κάθε πλανήτης ξεχωριστά έχει τις δικές του αποστολές, sidequests αλλά και μυστικά τα οποία πρέπει να βρείτε.

Οι αποστολές είναι αρκετά μεγάλες και πολλές φορές συνδέονται μεταξύ τους, έχοντας η κάθε μια τους δικούς της στόχους, τα δικά της επιτεύγματα και μπορείτε να τις επαναλάβετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε μετά από την αρχική τους ολοκλήρωση. Μερικές από αυτές απαιτούν την ολοκλήρωση διαφόρων tasks μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή με έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα. Κάθε κόσμος προσφέρει πολλά μυστικά προς εξερεύνηση καθώς και πολλούς NPCs για  να μιλήσετε και να ριχτείτε στην δουλεία με το τι ακριβώς θα σας ζητήσουν να κάνετε. Το combat system έχει πάει ακόμα ένα βήμα πιο πέρα. Οι μάχες των ηρώων ενάντια στους αντιπάλους τους είναι βατές και κάθε ήρωας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά για παράδειγμα η Asuka έχει ψηλά άλματα, είναι γρήγορη αλλά ταυτόχρονα δυνατή και κάνει τις μάχες να ξεχωρίζουν σε αντίθεση με τον Anakin ο οποίος επικεντρώνεται μόνο στις δυνατές επιθέσεις. Τα fighting scenes θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζουν αρκετά στα παιχνίδια της σειράς Batman: Arkham καθώς υπάρχει ελευθερία κινήσεων κάτι που δεν ισχύει όμως και για τα boss fights, που εκεί ο χώρος είναι περιορισμένος αλλά και τα ίδια τα bosses είναι τόσο εύκολα, σε επίπεδο των κοινών Trooper.

Φυσικά από το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει το γνωστό Tree Skill (γνωστό και από τους προηγούμενους τίτλους) με το οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα σύμφωνα με τα γούστα σας. Εκεί μπορείτε να ξοδεύετε τα points που κερδίζετε καθώς ανεβαίνετε level και να κάνετε τον ήρωά σας πιο δυνατό ή να έχει καλύτερη άμυνα είτε η Force Ability του να γεμίζει πολύ πιο γρήγορα απ’ την κανονική της ροή. To σύστημα μάχης είναι απλοϊκό, παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι περιέχει αρκετά combos που βέβαια με ένα πάτημα των κουμπιών εκτελούνται εν ριπή οφθαλμού. Οι μικρότερες ηλικίες δεν θα δυσκολευτούν καθόλου στην εκτέλεσή τους αλλά οι μεγαλύτεροι παίκτες ίσως να χάσουν το ενδιαφέρον τους. Ένα επιπλέον στοιχείο που δεν θα αρέσει σε κανέναν είναι σίγουρα οι εναέριες μάχες, καθώς ο χειρισμός εκεί αλλάζει τα μέχρι πρότινος δεδομένα και καταντάει δύσκολος, μονότονος ακόμα και εκνευριστικός. Σίγουρα το ατού του τίτλου είναι το Toy Box, το οποίο μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, έχει πλέον τα απαραίτητα tutorials για την καθοδήγησή σας, διάφορα challenges για να ξεκλειδώσετε in game περιεχόμενο αλλά και νέα στοιχεία, όπως οι διάφοροι NPCs από τον κόσμο της Disney που μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί τους σε διάφορες ομιλίες και να εκτελέσεις διάφορα quests. Ακόμα μέσω του Toy Box μπορείτε να δώσετε μια άλλη νότα στον χαρακτήρα σας καθώς έχετε την δυνατότητα να τον εκπαιδεύσετε και αντί για παράδειγμα ο Obi-Wan Kenobi να κρατάει το lightsaber του, στην θέση αυτού να κρατάει έναν εκτοξευτή πυραύλων ή ακόμα και ένα μαγικό ραβδί. Μέσω του Toy Box μπορείτε να αλληλεπιδράσετε και διαδικτυακά με τους φίλους σας καθώς είναι η μόνη επιλογή που έχετε στα του online του παιχνιδιού να αναμετρηθείτε σε διάφορα arcade games και να παίξετε παρέα.

Στα του τεχνικού τομέα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ποιότητα των γραφικών με παλαιότερες εκδόσεις. Μερικά από τα μοντέλα χαρακτήρων είναι λίγο καλύτερα αλλά σε γενικές γραμμές οπτικά είναι τα ίδια. Αυτή βέβαια που θα σας κάνει την ζωή δύσκολη είναι ο έλεγχος της κάμερας καθώς όταν δεν έχετε καλό οπτικό πεδίο θα πρέπει να την γυρίζετε όλη την ώρα ειδικά στην περίπτωση που μάχεστε, καταντάει αρκετά εκνευριστική διότι δεν ξέρετε ποιοι και από που σας βαράνε. Στον ηχητικό τομέα το soundtrack του Star Wars φυσικά και δεν απουσιάζει από όπως και τα άλλα τα κομμάτια γύρω από το σύμπαν του, τα οποία προκαλούν ανατριχίλα στο άκουσμά τους. Όσον αφορά το voice acting τα πράγματα περιπλέκονται και δεν είναι ευχάριστα. Ορισμένοι χαρακτήρες ακούγονται εξαιρετικά σε αντίθεση με άλλους που με δυσκολία καταλαβαίνεις τι θέλουν να πούνε, σαν να βαριούνται να μιλήσουν, όπως για παράδειγμα ο Obi-Wan Kenobi.

Ολοκληρώνοντας, το Disney Infinity 3.0 είναι βελτιωμένο αρκετά σε σχέση με τους προκατόχους του σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Παρόλο που διαθέτει το καρτουνίστικο στυλ, είναι πολύ διασκεδαστικό με πάνω από 12 ώρες περιεχόμενο που θα σας κρατήσει προσηλωμένους για ώρες. Σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία για τους παλαιότερους fans αλλά και για τους νέους να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους με μια τόσο μεγάλη ποικιλία που τους δίνεται απλόχερα μέσα στον μαγικό κόσμο του Star Wars. May The Force Be With You!

To παιχνίδι δοκιμάστηκε στα γραφεία της επίσημης αντιπροσωπείας της Disney Interactive Studios στη χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Disney Infinity 3.0

Author

Μιχάλης Παγκίδης

Developer

Avalanche Software / Ninja Theory / Studio Gobo / Sumo Digital / United Front Games

Publisher

Disney Interactive Studios / LucasArts

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / Xbox One / Xbox 360 / Wii U / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

28 Αυγούστου 2015

Είδος

Action-adventure, sandbox

PEGI

7

Θετικά

- Επικό Soundtrack
- Τεράστια ποικιλία σε αποστολές και περιοχές
- Φαντασμαγορικές μάχες με τα lightsabers
- Star Wars
- Εμπλουτισμένο Toy Box
- Ανανεωμένο combat system

Αρνητικά

- Εύκολα bosses
- Αναξιόπιστη κάμερα
- Εναέριες μάχες

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

To Disney Infinity κάθε χρόνο όλο και βελτιώνεται και η απόδειξη ήρθε με το Twilight of the Republic. Όσοι γενικά δεν έχετε ασχοληθεί με κανέναν τίτλο της σειράς σίγουρα θα σας ενθουσιάσει η ιδέα με τις φιγούρες πάνω στο portal και να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στις εναέριες αποστολές αλλά το σίγουρο είναι ότι τα final kills σε συνδυασμό με slow motion θα σας κάνουν απλά να μην σταματάτε να κόβετε αβέρτα droids. Προσοχή βέβαια στις αγορές σας με τις φιγούρες! Είναι εθιστικές σε μεγάλο βαθμό!

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1