DLC Review: Assassin's Creed Syndicate - Jack the Ripper

From Hell
by Χρήστος Μπακατσέλος on 29 Δεκεμβρίου 2015

Μπορείτε να βρείτε το Review μας για το Assassin's Creed Syndicate ΕΔΩ.

Όταν η Ubisoft ανακοίνωσε πως το επόμενο Assassin’s Creed θα λάμβανε χώρα στο Βικτωριανό Λονδίνο, πολλοί από τους φανς της σειράς, ανάμεσά τους κι εγώ, πιστεύαμε πως επιτέλους ένας από τους πιο διαβόητους δολοφόνους της ιστορίας, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, θα έκανε την εμφάνισή του στο παιχνίδι. Αν και αποδείχτηκε τελικά πως τα γεγονότα του Syndicate εξελίσσονταν 20 χρόνια πριν ο Τζακ Αντεροβγάλτης αρχίσει να σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους του Λονδίνου με τις φρικιαστικές του δολοφονίες, η Ubisoft έκανε την έκπληξη και έφερε τον Τζακ αντιμέτωπο με τα αδέρφια Frye με την μορφή ενός DLC. Όμως πώς κατάφερε η Ubisoft να διαχειριστεί το μυστήριο πίσω από την ταυτότητα του Αντεροβγάλτη αλλά και τις αποτρόπαιες δολοφονίες του;

Όπως είπαμε, τα γεγονότα του Jack the Ripper DLC διεξάγονται 20 χρόνια μετά τα γεγονότα του Syndicate. Η Evie Frye βρίσκεται και ζει στις Ινδίες μαζί με τον Henry, ενώ ο Jacob μένει μόνιμα στο Λονδίνο καθώς η πόλη άρχισε να βρίσκει και πάλι τους ρυθμούς της και να ακμάζει συνεχώς. Όμως το φθινόπωρο του 1888 τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Ένας μυστηριώδης άντρας άρχισε να δολοφονεί με τον πιο βίαιο τρόπο πόρνες που έβρισκε στο δρόμο. Η αστυνομία αμέσως άρχισε την έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Στις έρευνες αυτές βοηθούσε και o Jacob, o οποίος μια μέρα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Έτσι, ο Επιθεωρητής Abberline, ο οποίος ήταν τότε διευθυντής της Scotland Yard, φοβούμενος τα χειρότερα, φώναξε πίσω την Evie για να ανακαλύψει τι απέγινε ο αδερφός της και φυσικά να βάλει ένα τέλος στην τρέλα του Τζακ Αντεροβγάλτη.

Μετά την πραγματικά υπέροχη εισαγωγή του, την οποία δεν θα σας σποϊλεριάσουμε εδώ, το παιχνίδι ξεκινά με την, μεσήλικη πλέον αλλά πάντα υπέροχη, Evie την οποία χειρίζεστε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Η Ubisoft αποφάσισε να μας μεταφέρει στον γεμάτο τρόμο κόσμο του Αντεροβγάλτη μέσα από τα μάτια του καλύτερου εκ των δυο αδερφών, και εδώ αποδεικνύεται πως έκανε την καλύτερη επιλογή μιας και ήδη από το main campaign είχε καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Από την άλλη πλευρά, η Ubisoft χειρίστηκε με πολλή προσοχή τα γεγονότα των δολοφονιών, χωρίς όμως να αφαιρέσει την φρίκη από αυτά, αλλά προσθέτοντας και τις απαραίτητες πινελιές για να επεκτείνει την μυθολογία του Assassin’s Creed.

Το μόνο αρνητικό που θα μπορώ να προσάψω σε όλο αυτό είναι ο τρόπος, με τον οποίο η Ubisoft χειρίστηκε το όλο θέμα με την ταυτότητα του Τζακ, αλλά και το μυστήριο γύρω από το κίνητρο το οποίο τον ωθούσε στο να σκοτώσει όλες αυτές τις γυναίκες. Η ταυτότητα του αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως χωρίς να υπάρχει καμία ανατροπή και το κίνητρο μοιάζει τόσο «πασέ» και ευτελές καθώς έχουμε ακούσει κάτι παρόμοιο αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Δεν με χάλασε τόσο αυτό το «στυγερός δολοφόνος» χαρακτηριστικό του Τζακ, αλλά θα προτιμούσα να υπήρχε κάτι παραπάνω σε αυτό το χαρακτηρισμό. Ίσως ένα κάποιο καλύτερο ψυχογράφημά του, καθώς πολλές φορές μοιάζει ως καρικατούρα.

Η Ubisoft αποφάσισε να μας μεταφέρει στον γεμάτο τρόμο κόσμο του Αντεροβγάλτη μέσα από τα μάτια του καλύτερου εκ των δυο αδερφών και εδώ αποδεικνύεται πως έκανε την καλύτερη επιλογή, μιας και ήδη από το main campaign είχε καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Το VG24 λέει
Το DLC αποτελείται από 10 αποστολές, οι οποίες θα σας πάρουν περίπου 4-5 ώρες για να τις ολοκληρώσετε, αλλά αν πάτε για 100% σίγουρα αυτός ο χρόνος διπλασιάζεται. Μέσα σε αυτό το κυνηγητό της γάτας με το ποντίκι, θα επισκεφτείτε για άλλη μια φορά το Λονδίνο, αν και μόνο δυο από τις περιφέρειες του χάρτη είναι ανοιχτές προς εξερεύνηση (αυτές τους Whitechapel και του City of London). Αλλά η Ubisoft προσθέτει και αρκετές νέες περιοχές, τις οποίες επισκέπτεστε κατά την διάρκεια των αποστολών σας, όπως την έπαυλη Owers λίγο έξω από το Λονδίνο, αλλά την απόκοσμη περιοχή των φυλακών στο Deptford Hulks. Όλες αυτές οι νέες περιοχές δείχνουν πραγματικά υπέροχες και προσφέρουν έναν φρέσκο αέρα στο παιχνίδι, καθώς ξεφεύγεις έστω και λίγο από την ασφυκτική μεγαλούπολη του Λονδίνου.

Από άποψης gameplay το Jack the Ripper DLC εισάγει κάποιους καινούργιους μηχανισμούς έτσι ώστε να δημιουργήσει και το κατάλληλο κλίμα τρόμου που αρμόζει, χωρίς όμως να είναι κάτι το πρωτοποριακό. Προσθέτει έτσι ένα είδος fear level στους εχθρούς τους οποίους μπορείς να τρομάξεις χρησιμοποιώντας τα spikes που έχεις στην κατοχή σου, αλλά και καινούργιο upgrade βόμβας, τις fear bombs, οι οποίες λειτουργούν ακριβώς όπως οι smoke bombs αλλά χρησιμοποιούν ένα είδος παραισθησιογόνου αερίου που κάνει τους εχθρούς να τρέχουν από δω κι από κει. Επίσης εισάγεται και το brutal takedown το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε κρατώντας πατημένο το attack button κοντά σε έναν εχθρό. Η όλη αυτή διαδικασία έχει πάλι σαν αποτέλεσμα το να κάνει τους γύρω εχθρούς να ανεβάζουν fear level βοηθώντας σας έτσι, αν το χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο, να ξεφεύγετε από αρκετές δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, υπάρχουν και αρκετές στιγμές που θα αναγκαστείτε να λύσετε και κάποιους γρίφους χωρίς όμως να σας παιδέψουν αρκετά.

Στην ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πόρνες, οι όποιες, αν και είχαν προστεθεί ήδη από τα πρώτα Assassin’s Creed, εδώ παίζουν ένα πιο ενεργό ρόλο. Μπορείτε πλέον να κάνετε recruit πόρνες που βρίσκετε στο δρόμο, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς όπως κάνατε recruit τους Rooks στο main campaign, για να αποσπάσουν την προσοχή εχθρών. Ταυτόχρονα όμως η Ubisoft εισάγει διάφορα side missions δείχνοντας τους κινδύνους αλλά και τις δυσκολίες του επαγγέλματος την εποχή εκείνη. Σε ένα από αυτά, η Evie προσπαθεί να σώσει κάποιες πόρνες από προαγωγούς και σε κάποια άλλα, ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα side missions, προσπαθεί να τις σώσει από βίαιους πελάτες όπου μετά τους αναγκάζει σε ένα shame walking στους όχλους που βρίσκονται στα γύρω σοκάκια! Μέσα σε αυτό τον αποτρόπαιο και βίαιο κόσμο η Ubisoft καταφέρνει να περάσει ένα δυνατό φεμινιστικό μήνυμα και με τον καλύτερο τρόπο.

Τεχνικά το DLC δείχνει υπέροχο, αν και αντιμετώπισα κάποια μικρά bugs εδώ κι εκεί, όπως εξαφάνιση κάποιων μοντέλων ή την εξαφάνιση του χάρτη, χωρίς όμως αυτά να μου χαλάσουν την εμπειρία του παιχνιδιού. Το soundtrack υπογράφει αυτή την φορά ο Βear McCreary ο οποίος γράφει κάποια υπέροχα νέα θέματα, πατώντας όμως πάνω στο ήδη εξαιρετικό soundtrack του Austin Wintory, τα οποία έχουν όμως περισσότερο νεύρο και ένταση. Και όλα αυτά συνθέτουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα για ένα από τα καλύτερα DLC της σειράς μέχρι σήμερα.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

DLC Review: Assassin's Creed Syndicate - Jack the Ripper

Author

Χρήστος Μπακατσέλος

Developer

Ubisoft Quebec

Publisher

Ubisoft

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

15 Δεκεμβρίου 2015 (PS4 / Xbox One)
22 Δεκεμβρίου 2015 (PC)

Είδος

Action-adventure, stealth

PEGI

18

Θετικά

+ O Τζακ Αντεροβγάλτης επιτέλους στο Assassin’s Creed

+ Οι νέες τοποθεσίες δείχνουν υπέροχες

+ Το νέο soundtrack

+ H Evie για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως είναι από τους καλύτερους χαρακτήρες της σειράς

+ Το διακριτικό φεμινιστικό μήνυμα στο υπόβαθρό του

Αρνητικά

- Το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα του Τζακ Αντεροβγάλτη θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα

- Οι νέοι μηχανισμοί στο gameplay δεν αποτελούν κάτι το πρωτοποριακό

- Μερικά bugs

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Ο Τζακ Αντεροβγάλτης έχει αποκτήσει ένα μεγάλο στάτους διασημότητας και η Ubisoft με το συγκεκριμένο DLC κατάφερε να του αποδώσει τις τιμές που του αρμόζουν, ενώ ταυτόχρονα έκανε πραγματικότητα το όνειρο και την επιθυμία πολλών φαν της σειράς. Αν και κάποια πράγματα θα μπορούσε να τα είχε διαχειριστεί διαφορετικά, κυρίως το μυστήριο της ταυτότητάς του, το DLC θα κάνει πολλούς από αυτούς που άφησαν την σειρά να επιστρέψουν στο κόσμο του Assassin’s Creed. Πρόκειται για μια υπέροχη προσθήκη στο ήδη αρκετά καλό main campaign του Syndicate.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1