DLC Review - Call of Duty: WWII: The Resistance

by Λεωνίδας Πάτρας on 6 Φεβρουαρίου 2018

Η μάχη στο "μέτωπο" του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνεχίζεται και ανανεώνεται με το The Resistance DLC, το πρώτο της τετράδας των DLC του πιο πρόσφατου Call of Duty τίτλου, WWII. Η αλήθεια είναι ότι οι developers της Sledgehammer προσπαθούν όπως και στο βασικό παιχνίδι να μεταφέρουν τοποθεσίες από πραγματικές μάχες του συγκεκριμένου πολέμου και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Η ανανέωση του σκηνικού στη σειρά με την μεταφορά του παιχνιδιού στις "ρίζες" του και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι μια ευχάριστη αλλαγή, χωρίς όμως να αλλάζει ιδιαίτερα και το πώς παίζεται το παιχνίδι εδώ και πολλά χρόνια.

Το The Resistance DLC έρχεται να προσφέρει νέο υλικό (με ελάχιστες όμως ουσιαστικές προσθήκες στο gameplay) με νέους multiplayer χάρτες, νέο operation mode, νέο Zombie map αλλά και μια νέα κλάση οπλισμού που προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες 5. Ας δούμε αναλυτικότερα όμως το νέο αυτό περιεχόμενο.

Ξεκινώντας από τους τρεις χάρτες του multiplayer, σαν πρώτο χαρακτηριστικό θα λέγαμε ότι είναι οι πιο λεπτομερείς χάρτες από όλους όσους είχαμε μέχρι τώρα στο παιχνίδι. Γενικότερα έχει γίνει μια προσπάθεια να καλυφθούν διαφορετικά gameplay στοιχεία με close quarters combat, mid-range μάχη, αλλά και ορισμένες τοποθεσίες που ενθαρρύνουν τη χρήση sniper, έτσι γενικότερα υπάρχει μια καλή ισορροπία. Επίσης, το νέο Division (Loadout) με το όνομα Resistance μας επιτρέπει να κρατάμε πιστόλι και μαχαίρι ταυτόχρονα ενώ η συγκεκριμένη κλάση μας προσφέρει κάλυψη "θολώνοντας" το minimap του εχθρού σε μια μικρή ακτίνα γύρω από τον παίκτη.

Anthropoid Map
Ο χάρτης με την περίεργη αυτή ονομασία μας μεταφέρει στα σοκάκια της Πράγας όπου πραγματοποιήθηκε η δολοφονία του Reinhard Heydrich από τους Τσέχους επαναστάτες. Είναι ένας χάρτης που διαχωρίζεται από ένα μικρό ποτάμι και οι γέφυρες προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες για τους επίδοξους snipers. Είναι ένας αρκετά όμορφος χάρτης (ο πρώτος που περιλαμβάνει σημεία που ο χαρακτήρας μπορεί να κολυμπήσει) και ενδείκνυται κυρίως για τα Domination και Hardpoint modes.

Occupation Map
Το remake ενός κλασικού χάρτη του Modern Warfare 3 έρχεται και "δένει" αρκετά με το υπόβαθρο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με αρκετές νέες "πινελιές". Πρόκειται για έναν πολυεπίπεδο χάρτη με τρομερή λεπτομέρεια σε κάθε πλευρά και μια κεντρική αυλή που προσφέρεται για δυνατές συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Ο χάρτης μάς τοποθετεί στο Παρίσι (έχετε μάλιστα και μια πολύ εντυπωσιακή θέα του πύργου του Άιφελ) και είναι αρκετά λειτουργικός παρότι μπορεί να χαρακτηριστεί ελαφρώς generic.

Valkyrie
Ο τρίτος και πιο διαφορετικός από αρκετές απόψεις χάρτης αφορά την στρατιωτική βάση του Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο που περιτριγυρίζεται από μια μεγάλη δασώδη περιοχή. Ένα map με που περιλαμβάνει διάφορα κτήρια με εξοπλισμό αλλά και σταθερά τοποθετημένα πολυβόλα για χρήση από τους παίκτες. Επίσης είναι ένας καλοσχεδιασμένος χάρτης για μέσης και κοντινής απόστασης μάχες, οπότε να έχετε υπόψιν σας τη χρήση καραμπίνας κατά περίσταση.

Το νέο War Operation με όνομα Intercept περιλαμβάνει ως τελική αποστολή να αποτρέψουμε (ή να βοηθήσουμε αναλόγως) την αναχώρηση ενός τρένου με πυρομαχικά και προμήθειες. Το objective based αυτό mode, γνώριμο από το βασικό παιχνίδι, μας καθοδηγεί σε τρία διαφορετικά objectives από την διάσωση αιχμαλώτων, στην καταστροφή ραδιοφώνων και εν τέλει στη συνοδεία ενός τανκ (ναι πάλι...) μέχρι τον τελικό προορισμό δηλαδή το τρένο. Οι μάχες γίνονται σε μια κατεστραμμένη στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχή και γενικότερα θα χαρακτηρίζαμε το συγκεκριμένο Operation αρκετά "ρηχό" σε σχέση με αυτά του κυρίως τίτλου. Σίγουρα θα θέλαμε να δούμε πιο ενδιαφέροντα objectives και παρότι το συγκεκριμένο mode σαν ιδέα είναι συμπαθητικό και διαφορετικό, η υλοποίησή του καταλήγει και πάλι σε run and gun καταστάσεις και λιγότερο σε κάποιο είδος σοβαρής τακτικής μεταξύ των παικτών.

Την παράσταση του πακέτου του Resistance "κλέβει" το νέο Zombie mode ή αν θέλετε καλύτερα ο νέος χάρτης με όνομα The Darkest Shore. Αυτήν τη φορά η ιστορία των τεσσάρων πρωταγωνιστών που γνωρίσαμε στο main game συνεχίζεται σε μια εγκαταλελειμμένη παραθαλάσσια βάση των Ναζί. Ξεκινώντας από την παραλία και ολοκληρώνοντας διάφορα objectives, ανεβαίνουμε στο οχυρό αντιμετωπίζοντας τα waves των ζόμπι (μεταξύ των οποίων και ένα νέο είδος τους) και κατασκευάζοντας ένα νέο όπλο, το Ripsaw, που αντικαθιστά το Tesla Gun του The Final Reich. Αν σας κούρασε το σκοτάδι του πρώτου χάρτη, το μάτι σας θα "ανοίξει" με το Darkest Shore και η νέα τοποθεσία δένει εξαιρετικά με το ζόμπι σκηνικό ενώ ανά τακτά διαστήματα ο χάρτης "σκεπάζεται" από ένα πυκνό πέπλο ομίχλης ενισχύοντας την ατμόσφαιρα αλλά και τη δυσκολία. Στον δρόμο σας θα βρείτε ορισμένα νέα easter eggs και φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η εμπειρία είναι δυνατότερη αν έχετε φίλο η φίλους σας να τη μοιραστείτε μέσω co-op. Το The Darkest Shore ενισχύει την άποψη μου ότι το Zombie mode του CoD: WII είναι από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) όλης της σειράς.

Όσoν αφορά το connectivity, το παιχνίδι βρίσκεται σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του, αν και παρατηρήσαμε σε σπάνιες περιπτώσεις αποσυνδέσεις από το multiplayer αλλά και lag στο Zombie Mode. Το The Resistance κυκλοφόρησε για PlayStation 4 ενώ θα ακολουθήσει και η κυκλοφορία του σε Xbox One και PC έναν μήνα περίπου αργότερα. Κοστίζει 14,49 ευρώ σαν ξεχωριστή αγορά, ενώ περιέχεται στο Season Pass του CoD: WWII.

Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την IGE S.A. για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Call of Duty: WWII - The Resistance (DLC)

Συντάκτης
6 Φεβρουαρίου 2018
Developer

Sledgehammer Games

Publisher

Activision

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PS4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

30 Ιανουαρίου 2018 (PS4)

Είδος

First Person Shooter

PEGI

18

Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής

14,49€

Θετικά

+ Αρκετά πλούσιο περιεχόμενο
+ Λεπτομερής σχεδιασμός των νέων maps
+ Καλοφτιαγμένο και ατμοσφαιρικό νέο Zombie Chapter

Αρνητικά

- Δεν προσφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή στο gameplay
- Σχετικά αδιάφορο το νέο Operation

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Σαν πρώτο από τα τέσσερα expansions του Call of Duty: WWII, το The Resistance προσφέρει όλα όσα υπόσχεται και όσα γνωρίζαμε πριν την κυκλοφορία από πλευράς περιεχομένου. Παρότι δεν παρουσιάζει ουσιαστικές αλλαγές, μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι ένα από τα "τεμπέλικα" DLCs που συναντάμε συνήθως σε τέτοια παιχνίδια. Αντιθέτως έχει γίνει σε γενικές γραμμές καλή δουλειά με αποκορύφωμα τον νέο χάρτη στα Zombies. Για την τιμή του είναι αρκετά τίμιο και θα ικανοποιήσει τους περισσότερους από όσους ασχολούνται σοβαρά με το παιχνίδι.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1