DLC Review: Dark Souls III - The Ringed City

by Λεωνίδας Πάτρας on 18 Απριλίου 2017
Διαβάστε τα Reviews μας
Dark Souls III
Dark Souls III - Ashes of Ariandel

Εκεί που ο κόσμος τελειώνει, εκεί που τα συντρίμμια χαμένων βασιλείων συγκεντρώνονται δημιουργώντας ένα ατελείωτο μετα-αποκαλυπτικό χάος, εκεί ξεκινά... η Ringed City. Η αρχαία πόλη των Pygmies, προγόνων των ανθρώπων μάς καλωσορίζει με βάναυσο τρόπο στο δεύτερο και τελευταίο DLC του Dark Souls ΙΙΙ. Ο αποχωρισμός μιας επικής τριλογίας είναι δύσκολος για το πιστό κοινό της σειράς της FromSoftware. Οι αναμνήσεις πολλές, οι θάνατοι αμέτρητοι, οι στιγμές που νιώσαμε δέος για το σκοτεινό αυτό δημιούργημα των Ιαπώνων έχουν μείνει όμως χαραγμένες χρόνια μετά τον πρώτο τίτλο μέχρι και σήμερα.

Μια τριλογία που κλείνει με τον τρόπο που της αξίζει. Αφήνοντάς μας στη μοίρα μας στην ερειπωμένη αυτή πόλη, στον αγώνα μας να προσπαθήσουμε μαρτυρικά να περάσουμε στο επόμενο σημείο του παιχνιδιού. Ένα ταξίδι που αν και σύντομο έχει πολλά να μας προσφέρει και να μας “συνθλίψει” γλυκά με τη δυσκολία του, γνωστή τακτική της FormSoftware....

DARK SOULS™ III_20170414223501

Το δεύτερο expansion του Dark Souls III είναι πλέον εδώ και αυτή τη φορά όπως έχουμε συνηθίσει, δεν έχει σκοπό να μας “χαριστεί” καθόλου. Προσωπική μου συμβουλή: παίξτε το πρώτο playthrough μόνοι σας. Όχι γιατί θα ανέβει ο χρόνος διάρκειάς του, αλλά γιατί η αίσθηση της ικανοποίησης μετά από κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη θα είναι διαφορετική όταν γνωρίζετε ότι προσπεράσατε το εμπόδιο μόνοι σας. Το The Ringed City μας μεταφέρει σε κάποιες από τις πιο δύσκολες περιοχές όλου του παιχνιδιού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε έναν δυνατό χαρακτήρα (ακόμη καλύτερο να έχετε τελειώσει και το Ashes of Ariandel) ώστε να μπορείτε να μπείτε με τις καλύτερες προοπτικές σε αυτά τα επικίνδυνα κομμάτια του τίτλου.

Σαν περιεχόμενο το The Ringed City δεν κάνει “τσιγκουνιές” και μας προσφέρει μια σεβαστή πληθώρα εχθρών, bosses, όπλων, εξοπλισμού αλλά και spells. Πολλά από αυτά θα “ματώσετε” για να τα αποκτήσετε μιας και οι κίνδυνοι στο συγκεκριμένο DLC είναι πολλοί και ελάχιστες οι στιγμές που θα αναπνεύσετε ελεύθερα. Ποικιλία υπάρχει και στα περιβάλλοντα μιας και θα συναντήσουμε από κατεστραμμένα κτήρια, μέχρι βάλτους, κάστρα και πολλά μυστικά μονοπάτια για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας, την άβυσσο… Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι για ακόμη μια φορά η FromSoftware παραδίδει μαθήματα για το πώς γίνεται ο σωστός σχεδιασμός και η τοποθέτηση των εχθρών μέσα στα επίπεδα του παιχνιδιού. Το The Ringed City καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά όλα τα παραπάνω προσφέροντας κάτι ξεχωριστό, χωρίς όμως να μοιάζει αποκομμένο από το υπόλοιπο παιχνίδι.

Οι μηχανισμοί μάχης δεν αλλάζουν και στο DLC θα στηριχτείτε αρκετά σε τεχνικές και εξοπλισμό που έχετε αναπτύξει ήδη, μιας και τα γνωρίζετε καλύτερα. Μερικά από τα καινούρια όπλα και spells είναι εντυπωσιακά, ίσως όμως να αρχίζετε να πειραματίζεστε μαζί τους στο δεύτερο ή το τρίτο playthrough. Ανά χρονικά διαστήματα θα αντιμετωπίσετε τα 4 bosses του expansion κάποια εξ αυτών είναι και από τα πιο δύσκολα της σειράς (πχ Darkeater Midir) και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστείτε την βοήθεια άλλων Ashen Ones.

Το TRC μας συστήνει επίσης σε ένα νέο coventant, τους Spears of the Church, που βασίζεται στις μάχες μεταξύ των παιχτών (PvP). Εκεί που το DLC αρχίζει να βρίσκει έναν καλό ρυθμό δυστυχώς τελειώνει ξαφνικά με το τελευταίο boss battle και παρόλο που σε διάρκεια είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το προηγούμενο DLC γενικά μας άφησε έντονα την αίσθηση ότι θα θέλαμε περισσότερες από τις 4 (βαριά 5) ώρες που μας προσέφερε. Ευτυχώς το replaybility υπάρχει και εδώ και με ένα δεύτερο “πέρασμα” σίγουρα θα ανακαλύψετε αρκετά πράγματα που δεν παρατηρήσατε αρχικά, ενώ θα κατανοήσετε περισσότερο το “βαθύ” lore που κρύβει ο τίτλος. Το δεύτερο παράπονό μας είναι το ending, παρά το δυνατό σχετικά storyline, το ending μας φάνηκε πολύ “άδειο” χωρίς μάλιστα να υπάρχει καν ending cutscene, παρά μόνο ένας διάλογος με κάποιον από τους NPCs του παιχνιδιού. Είναι λίγο “σκληρό” να κλείνει μια τριλογία 10 σχεδόν χρόνων έτσι... ελαφρώς “άδοξα” σε αυτό το κομμάτι.

Από την άλλη, ρεσιτάλ δίνουν οι developers σε ότι αφορά το κομμάτι του art direction τόσο στον σχεδιασμό των εχθρών αλλά και στην απίστευτη σχεδίαση των τοποθεσιών του Ringed City. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι λιγότερο από την FromSoftware. Η μουντή και καταθλιπτική παλέτα των χρωμάτων σε συνδυασμό με τους σκοτεινούς ambient ήχους αλλά και τις κραυγές των εχθρών δημιουργούν ένα επικό αποτέλεσμα και έναν κόσμο που μας προσκαλεί αλλά ταυτόχρονα μας “απωθεί” με την καλή έννοια στο να εξερευνήσουμε. Οι κορυφώσεις έρχονται και στον τομέα του ήχου με τις γνωστές ορχηστρικές δημιουργίες που συναντάμε στα boss fights. Αυτό που καταφέρνει η FromSoftware στον τομέα του presentation είναι μοναδικό και όσα χρόνια και αν περάσουν, αλλά και όσα παιχνίδια και αν την αντιγράψουν, πάντα θα ξεχωρίζει για την ποιότητα και την απίστευτη ατμόσφαιρα που μας προσφέρει.

Τεχνικά το Ringed City “κουβαλά” τα προτερήματα αλλά και τις ατέλειες του κυρίως τίτλου. Τα εφέ και τα animations είναι εξαιρετικής ποιότητας όπως αρκετά αξιόλογο είναι και το draw distance στα τοπία της πόλης. Στα αρνητικά θα κατατάξουμε τα μέτριας ποιότητας textures και το κακό frame-pacing που μπορεί ελαφρώς να σας κουράσει μέχρι να συνηθίσετε το παιχνίδι (αν έχετε καιρό να ασχοληθείτε μαζί του). Το γενικότερο framerate παραμένει πάντως σε αρκετά σταθερές τιμές (30 fps για το PS4) και σπάνια πέφτει παρά τα πολλά εφέ στην οθόνη (με τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα στο PS4 Pro).

 

To DLC μάς παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Dark Souls III: The Ringed City

Συντάκτης
18 Απριλίου 2017
Developer

FromSoftware

Publisher

Bandai Namco Entertainment

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

28 Μαρτίου 2017

Είδος

RPG

PEGI

16

Θετικά

+ Ποιοτικότατο DLC και καλοσχεδιασμένο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό
+ Αρκετό νέο περιεχόμενο
+ Μεγάλος αλλά δίκαιος βαθμός πρόκλησης
+ Εξαιρετικό art direction
+ Οι εχθροί και τα Bosses έχουν αρκετή ποικιλία αλλάζοντας έτσι και το gameplay

Αρνητικά

- Μικρή σχετικά διάρκεια
- Το ending του θα μπορούσε να "προσφέρει" περισσότερα

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
10
Συνοψίζοντας

Το The Ringed City είναι ένα ποιοτικό DLC που κλείνει με αρκετά ιδανικό τρόπο την τριλογία της αγαπημένης σειράς Dark Souls. Περιέχει την δική του θεματολογία και “μίνι” ιστορία, ενώ μας συστήνει σε κάποια από τα πιο απαιτητικά σημεία του Dark Souls III. Παρότι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο αλλά και πιο αξιόλογο από το προηγούμενο DLC, θα λέγαμε ότι η διάρκεια του και πάλι είναι μικρή, παρά το σχετικά καλό περιεχόμενό του.

Δεν τίθεται θέμα συζήτησης ότι είναι μια must αγορά για τους φίλους της σειράς που θα αγαπήσουν το όλο setting, αλλά θα νιώσουν και σαν στο σπίτι τους σε θέμα ατμόσφαιρας και δυσκολίας. Προσθέστε στο πακέτο και ορισμένα από τα δυνατότερα boss Fights της σειράς και έχετε ένα DLC που θα σας διασκεδάσει τόσο αν παίζετε μόνοι σας, όσο και με κάποιον φίλο σας.

Με αυτόν τον τρόπο λέμε αντίο (:) στην επική αυτή RPG σειρά και δίνουμε ακόμη μια φορά τα εύσημα στις ιδιοφυΐες από την Ιαπωνία... στην ομάδα που ακούει στο όνομα “FromSoftware”. To τι μέλλει γενέσθαι... θα το μάθουμε στους επόμενους μήνες.

8.5
Βαθμός
10
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1