DLC Review: Destiny 2 - Warmind

Ο δρόμος για την άνοδο των Guardians περνάει από τον... Άρη!
by Λεωνίδας Πάτρας on 22 Μαΐου 2018
Διαβάστε επίσης το Review
Destiny 2
Destiny 2: The Curse of Osiris

Το “σετ” των πρώτων expansions του αμφιλεγόμενου τίτλου της Bungie, Destiny 2 κλείνει με την κυκλοφορία του Warmind. Λίγους μήνες μετά το Curse of Osiris που αποτελεί ένα από τα πιο αδύναμα - αν όχι - το χειρότερο expansion των Destiny, το Warmind θέλει να λειτουργήσει ως μια “αντλία” που θα τραβήξει τον τίτλο σε υψηλότερο επίπεδο, μετά την πτώση του τους τελευταίους μήνες. Το θετικό με το Warmind είναι ότι είναι μεγαλύτερο και αρκετά καλύτερο ποιοτικά από το Curse of Osiris. Από την άλλη όμως, φαίνεται πως και αυτό είναι ένα expansion το οποίο έχει σχεδιαστεί πριν την αρχική κυκλοφορία του Destiny 2. Με αυτό συνεπάγεται πως πολλά από τα “παράπονα” του κόσμου δεν έχουν εισακουστεί ή διορθωθεί, παρά μόνο λίγα από αυτά και αυτά εν μέρει.

Το δίωρης περίπου διάρκειας story του Warmind μάς μεταφέρει στον πλανήτη Άρη όπου με το λιώσιμο των πάγων αρχίζει να αποκαλύπτεται ένας στρατός των Hive από τα βάθη του πλανήτη. Με τη συντροφιά της Ana Bray (μιας ξεχασμένης guardian) καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα frozen themed hives και το γιγάντιο σκουλήκι που καλείται ως θεός τους, με όνομα Xol. Το story παρότι περιλαμβάνει διάφορα σημαντικά κομμάτια από το lore της σειράς, φαίνεται να έχει “συμπιεστεί” σε μόλις 5 αποστολές και μόνο όσοι είναι πολύ αφοσιωμένοι και ψαγμένοι σχετικά με γεγονότα του Destiny θα μπορέσουν να το κατανοήσουν. Όπως και στο Curse of Osiris έτσι και εδώ το story αξιολογείται ως μετριότατο και μας βάζει να αντιμετωπίσουμε reskined εχθρούς από το πρώτο κιόλας Destiny…

Τελειώνοντας το story προσανατολιζόμαστε στο αμέσως επόμενο κομμάτι που είναι τα Strikes, τα οποία δυστυχώς ή ευτυχώς είναι δύο ίδιες αποστολές παρμένες από το storyline που αναφέραμε πριν, ενώ σαν PlayStation exclusive υπάρχει και ένα τρίτο Strike (κάτι που σήκωσε αντιδράσεις από την κοινότητα των άλλων δύο platforms του PC και του Xbox). Εξερευνώντας τη νέα περιοχή του Άρη που έχει περίπου την ίδια δομή και μέγεθος με τον πλανήτη IO του base game αντιλαμβανόμαστε αμέσως ότι είναι μια περιοχή εμφανώς πιο μεγάλη και ενδιαφέρουσα από αυτή του Curse of Osiris. Στο Hellas Basin όπως ονομάζεται, μεταξύ πάγων και ερήμου, στην επιφάνεια αλλά και στα βάθη του πλανήτη μας περιμένουν αρκετές δραστηριότητες όπως τα adventures, τα collectibles αλλά και ορισμένα multi step questlines που απαιτούν “farming”. Αν δεν έχετε κουραστεί να σκοτώνετε τους Hive και τους Cabal εδώ και χρόνια τότε σίγουρα υπάρχει end-game υλικό για να ασχοληθείτε.

Το Light Level cap ανεβαίνει πλέον στο 385 (με τα mods) και ενώ μέχρι το 340 η “ανάβαση” είναι αρκετά εύκολη, από εκεί και μετά τα πράγματα απαιτούν συγκεκριμένες δραστηριότητες και φαρμάρισμα αυτών, όπως το νέο Raid Lair αλλά και την ολοκλήρωση των Milestones. Υπάρχει μια γενική εντύπωση πως το Warmind θέλει να μοιάσει στο πιο επιτυχημένο DLC της σειράς που δεν είναι άλλο φυσικά από το The Taken King, αλλά γενικά δεν θα λέγαμε πως τα καταφέρνει.

Μια νέα προσθήκη που βρίσκουμε στο Warmind είναι ένα νέο public event που ονομάζεται Escalation Protocol. Το συγκεκριμένο event σε αντίθεση με τα υπόλοιπα public events, ενεργοποιείται από τους ίδιους τους παίκτες οποιαδήποτε στιγμή και περιλαμβάνει την εξόντωση διαφόρων waves εχθρών ενώ στο τέλος υπάρχει και ένα boss το οποίο θα αλλάζει εβδομαδιαία. Αυτή είναι ίσως και η "πιο end-game" εμπειρία του παιχνιδιού, μιας και η δυσκολία του είναι εξαιρετικά υψηλή αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Σαν παράπλευρο περιεχόμενο έχουμε ορισμένα νέα exotics και ορισμένα reskins παλαιότερων όπλων και πανοπλιών. Σαν μια προσπάθεια να κάνουν πιο “μοναδικά” αυτά τα exotics, οι developers πρόσθεσαν ορισμένα άλλα στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά, κάνοντας για παράδειγμα ορισμένα scout rifles να πυροβολούν αυτόματα ή να αλλάζουν με ένα πάτημα του κουμπιού το damage από void σε solar ή ark.

Το PvP που έχει παραμεληθεί γενικότερα στο Destiny 2 προσπαθεί να πάρει τα πάνω του με την προσθήκη της μπάρας του reputation (ακόμα δεν υπάρχει επιλογή για 6v6). Το θετικό είναι ότι αν έχετε πολύ καιρό να ασχοληθείτε με το παιχνίδι, το Warmind είναι αρκετά προσβάσιμο αλλά να έχετε υπόψιν σας πως δεν μπορείτε να παίξετε πολλά πράγματα σε co-op με φίλους σας που δεν έχουν τα DLCs όπως για παράδειγμα τα Heroic Strikes (και κατ’ επέκταση τα Strikes γενικότερα). Από την άλλη αν υπάρχουν οι φίλοι και συγκεκριμένα μια εξάδα αυτών, μπορείτε να απολαύσετε το αρκετά ικανοποιητικό νέο Raid Lair (αν και θα προτιμούσαμε ένα εντελώς καινούριο Raid). Όλα τα παραπάνω προσφέρονται στην τιμή των 19,99 ευρώ που στοιχίζει το expansion που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να δικαιολογήσει την τιμή του.

Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την IGE S.A. για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Destiny 2: Warmind (DLC)

Συντάκτης
22 Μαΐου 2018
Developer

Bungie

Publisher

Activision

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PS4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

8 Μαΐου 2018

Είδος

Shooter / Role Playing

PEGI

16

Θετικά

+ Ενδιαφέρουσα νέα περιοχή σε μέγεθος και ποιότητα
+ Αρκετά end-game side quests
+ Το νέο Raid Lair αλλά και τα Secret questlines

Αρνητικά

- Πέντε χρόνια μετά το πρώτο Destiny αντιμετωπίζουμε ακόμα τους ίδιους εχθρούς
- Story και Strikes δεν ικανοποιούν
- Παράπονα του Community που δεν εισακούστηκαν (PvP, farming, κτλ.)
- Υποβαθμίζει εμφανώς τους παίκτες που δεν είναι κάτοχοι των expansions

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
6.6
Συνοψίζοντας

To Warmind μπορεί να είναι μια εμφανώς καλύτερη κυκλοφορία από το προηγούμενο expansion του Destiny 2, αλλά δεν παύει να είναι μια εμπειρία με αρκετό ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Αποτελεί μονόδρομο για τους παίκτες που θέλουν να ανεβάσουν το Light Level τους και ευτυχώς, η νέα περιοχή προσφέρεται για end-game δραστηριότητες (αρκεί και οι φίλοι σας να είναι κάτοχοι του season pass).

Το Story και τα Strikes δυστυχώς για ακόμη μια φορά απογοητεύουν αλλά τα secret quests στον Άρη καθώς και το νέο Raid Lair δίνουν τροφή για ενασχόληση, το για πόσο όμως εξαρτάται από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Όπως και να έχει προτείνεται για το πιστό κοινό του παιχνιδιού και μόνο.

7.0
Βαθμός
6.6
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1