DLC Review: Forza Horizon 3 - Blizzard Mountain

Χιονισμένες βουνοπλαγιές, παγωμένες λίμνες και extreme καταστάσεις...
by Λεωνίδας Πάτρας on 31 Δεκεμβρίου 2016
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε σχετικά Reviews:
Forza Horizon 3
Forza Horizon 2
Forza Motorsport 6

Το Forza Horizon 3 σηματοδότησε το 2016 όντας ένα από τα καλύτερα Racing games, αν όχι το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο. Με την υπογραφή της Microsoft Studios και της Playground Games, το νέο Forza Horizon παρέδωσε "μαθήματα" στο πώς πρέπει να σχεδιάζονται τα ανοιχτού κόσμου arcade racing παιχνίδια. Ο τίτλος πέρα από την ποιότητά του τόσο σε θέμα χειρισμού και γενικότερης παραγωγής, αποτελεί και ένα οπτικό αριστούργημα για τη γενιά, τόσο στο Xbox One όσο και στο PC. Ο χάρτης της Αυστραλίας ήταν τεράστιος σε μέγεθός με εξαιρετική λεπτομέρεια και εντυπωσιακές τοποθεσίες προσφέροντας οδήγηση σε άσφαλτο, χώμα και άμμο. Αυτό που έλειπε λοιπόν από τον συγκεκριμένο τίτλο έρχεται και "δένει" άψογα με το νέο expansion, το Blizzard Mountain, και δίνει έναν πιο χειμερινό τόνο πηγαίνοντάς μας σε παγωμένες και χιονισμένες τοποθεσίες.

Πιστεύουμε ότι δε θα υπήρχε καταλληλότερη περίοδος κυκλοφορίας για το Blizzard Mountain, λίγο πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές,μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Το Blizzard Mountain είναι το πρώτο μεγάλο expansion του παιχνιδιού και έρχεται στην τιμή των 20 ευρώ που γενικά θα λέγαμε ότι είναι ελαφρώς "τσιμπημένη". Το BM δεν είναι εξ αρχής διαθέσιμο για όποιον το αγοράσει, αλλά απαιτεί να έχετε κάνει μια μικρή πρόοδο στο main game (να έχετε ξεκλειδώσει το αεροδρόμιο Redstone Airport). Όταν και εφόσον έχει γίνει αυτό, θα σας έρθει ειδοποίηση για να μεταβείτε στη νέα περιοχή (με ελικόπτερο μάλιστα!), η οποία αποτελεί έναν ενιαίο χιονισμένο χάρτη. Από τη στιγμή που θα "μπείτε" στο expansion μπορείτε να μεταφερθείτε μεταξύ αυτού και του κυρίως παιχνιδιού όποια στιγμή θέλετε. Η διάρκεια του Expansion υπολογίζεται περίπου στις 10 ώρες ενώ μπορεί να σας κρατήσει και περισσότερο εφόσον πάτε για 100% ολοκλήρωσή του.

12-31-2016_1-15-12_pm

Η Playground Games κατάφερε να αποδώσει πολύ καλά την οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο προσφέροντας μια ισάξια εμπειρία με το κανονικό παιχνίδι.

Ο νέος χάρτης, ο οποίος είναι μεγέθους 1/4 με 1/3 του αρχικού παιχνιδιού ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή λόγω της χειμερινής θεματολογίας του. Τα πάντα πλέον καλύπτονται από χιόνι η πάγο και αυτή είναι η ουσιαστική αλλαγή που έρχεται με το BM: ο τρόπος οδήγησης των οχημάτων. Προϋπόθεση για την οδήγηση σε τέτοιου είδους περιβάλλοντα αποτελεί η αλλαγή σε λάστιχα χιονιού, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε σε οποιοδήποτε σχεδόν όχημα της επιλογής σας. Σε γενικές γραμμές η οδήγηση στο χιόνι με snow tires δεν διαφέρει πάρα πολύ από την οδήγηση σε χώμα, περιλαμβάνει όμως μερικές ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα σε ορισμένα σημεία του δρόμου υπάρχει πάγος που ανεβάζει την ολισθηρότητα του οδοστρώματος ή ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι αν ξεφύγετε πολύ από τον κύριο δρόμο της πίστας, το αυτοκίνητο σας θα χάσει ταχύτητα λόγω της κίνησής του σε "απάτητο" και βαθύ χιόνι. Ο δεύτερος παράγοντας που αλλάζει την εμπειρία στο BM είναι οι καιρικές συνθήκες. Οι χιονοθύελλες είναι συχνό φαινόμενο στο νέο χάρτη και επηρεάζουν την ορατότητα σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα αν οδηγείτε πιο γρήγορα οχήματα (πχ. τύπου Rally).

Η Playground Studios απέδωσε σε γενικές γραμμές πολύ ικανοποιητικά την οδήγηση στο χιόνι η στον πάγο (η οποία φυσικά αλλάζει από όχημα σε όχημα και αναλόγως τις ρυθμίσεις δυσκολίας του παιχνιδιού). Ποιο είναι όμως το περιεχόμενο του νέου αυτού Expansion; Το Blizzard Mountain περιέχει όλα όσα συναντήσαμε στο κυρίως παιχνίδι από πλευράς διοργανώσεων με Sprint races, Circuit Races, Championships και Bucket List events. Πέρα από αυτά θα βρείτε και όλα τα έξτρα, όπως Speed Zones, Drift Zones και πινακίδες για XP. Το νέο ουσιαστικά mode που προστίθεται εδώ είναι το DownhillUphill) που αφορά όπως το λέει και η λέξη την ανάβαση ή την κατάβαση του βουνού στο οποίο είναι "χτισμένο" μεγάλο μέρος του χάρτη, Ο χάρτης λόγω των υψομετρικών του διαφορών ενδείκνυται περισσότερο για extreme καταστάσεις με πολλά jumps και επικίνδυνες πλαγιές. Στο Blizzard Mountain ο παράγοντας fans "φεύγει" και αντί αυτού το παιχνίδι λειτουργεί με τον παίκτη να κερδίζει stars με κάθε συμμετοχή, νίκη η ολοκλήρωση κάποιου Challenge. Όσο περισσότερα αστέρια μαζεύετε, τόσο περισσότερα νέα Events ξεκλειδώνονται στον χάρτη.

12-27-2016_8-12-29_pm

Το νέο Subaru WRX μας κέρδισε εξ αρχής και είναι ένα από τα 8 νέα οχήματα που περιλαμβάνονται στο Expansion.

Ακολουθώντας το κυρίως παιχνίδι το Blizzard Mountain δεν υστερεί οπτικά σε καμία περίπτωση και οι νέες περιοχές αποδίδονται με εξαιρετική λεπτομέρεια. Οι χιονισμένες βουνοπλαγιές, η παγωμένη λίμνη που υπάρχει στο παιχνίδι, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όλα προσφέρουν ακόμη μια φορά ένα πανέμορφο αποτέλεσμα με το παιχνίδι να τρέχει άνετα στα 30fps στο Xbox One (στο οποίο βασίζεται και το review). Θα θέλαμε, είναι η αλήθεια να είχε προστεθεί ένας ακόμη ραδιοφωνικός σταθμός στο ήδη αρκετά καλό μουσικό ρεπερτόριο του τίτλου. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το Expansion υποστηρίζει τις HDR-Ready δυνατότητες του Xbox One S.

Το νέο αυτό expansion έρχεται συνοδευόμενο από 7 καινούρια οχήματα, τα οποία είναι επιλεγμένα για τα συγκεκριμένα περιβάλλοντα και είναι τα παρακάτω:

  • 2016 Ford GYMKHANA 9 Focus RS RX
  • 1985 Lancia Delta S4 Group B
  • 1975 Lancia Stratos HF Group 4
  • 2016 Nissan Titan Warrior Concept
  • 1966 Ford F-100 Flareside Abatti Racing Trophy Truck
  • 2016 RJ Anderson #37 RZR-Rockstar Energy Pro 2 Truck
  • 2016 Subaru #199 WRX STI VT15r Rally Car
Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

DLC Review: Forza Horizon 3 - Blizzard Mountain

Συντάκτης
31 Δεκεμβρίου 2016
Developer

Playground Games

Publisher

Microsoft Studios

Πλατφόρμες

Xbox One / PC

Tested on

Xbox One

Κυκλοφορία

13 Δεκεμβρίου 2016

Είδος

Racing

PEGI

3

Θετικά

+ Περισσότερο Forza Horizon 3
+ Εξαιρετική νέα τοποθεσία
+ Σωστή αίσθηση της οδήγησης σε χιόνι και πάγο

Αρνητικά

- Μερικά μειονεκτήματα του αρχικού παιχνιδιού παραμένουν (πχ Replay cameras)
- Ελαφρώς "τσιμπημένη" αρχική τιμή

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
9.3
Συνοψίζοντας

Το Blizzard Mountain είναι το κατάλληλο Expansion στην κατάλληλη στιγμή για το άκρως επιτυχημένο Forza Horizon 3. Ο νέος χάρτης με τις χιονισμένες τοποθεσίες προσφέρει νέου είδους συγκινήσεις για τους παίχτες και μπορεί σαν έξτρα περιεχόμενο να μην πρωτοπορεί ιδιαίτερα αλλά είναι μια προσθήκη που αξίζει για όσους αγάπησαν το αρχικό παιχνίδι. Φορέστε τα ελαστικά χιονιού και αφεθείτε στην ένταση και την ομορφιά του Blizzard Mountain.

8.5
Βαθμός
9.3
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1