DLC Review: Marvel’s Spider-Man - The Heist

Swinging in the city that never sleeps
by Ελένη Δρίβα on 27 Οκτωβρίου 2018
Διαβάστε επίσης το Review:
Marvel’s Spider-Man

Το Marvel’s Spider-Man της Insomniac Games κυκλοφόρησε στις 7 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στο PlayStation 4 ένα από τα καλύτερα superhero παιχνίδια που έχουν υπάρξει. Η εξαιρετική απεικόνιση της Νέας Υόρκης ξελόγιασε τους παίκτες, η ιστορία τους έφερε αντιμέτωπους με μερικούς από τους πιο αξιομνημόνευτους villains της Marvel και το gameplay ήταν η ενσάρκωση της αγνής διασκέδασης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο ερχομός του The City that Never Sleeps expansion ήταν μια ευχάριστη είδηση, αφού ισούται με περισσότερο περιεχόμενο, που μας δίνει μια δικαιολογία για να περάσουμε μερικές ακόμα ώρες στον κόσμο του Ανθρώπου – Αράχνη. Με το πρώτο κεφάλαιο του expansion, το The Heist DLC, μια νέα περιπέτεια του Peter Parker ξεκινάει και βάζει τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο.

Χρονολογικά, το The Heist τοποθετείται λίγο μετά από το τέλος της βασικής ιστορίας και αποτελεί συνέχεια της. Βλέπουμε πως οι επιπτώσεις από τη φυλάκιση του Kingpin συνεχίζονται, με τις υπόλοιπες οικογένειες του υποκόσμου να μάχονται για την κυριαρχία της Νέας Υόρκης.

Από την άλλη, ο Peter παραμένει ο φιλικός γειτονικός ήρωας που σώζει τη μέρα, ενώ επιστρέφουν και μερικοί ακόμα από τους χαρακτήρες της κεντρικής πλοκής, οι οποίοι συνεχίζουν να εξελίσσονται και να ωριμάζουν μαζί με τον Spider-Man, σαν αλληλένδετα κομμάτια ενός απολαυστικού παζλ. Το The Heist, όμως, φέρνει και νέους χαρακτήρες στο προσκήνιο, τόσο κακούς, όσο και… παρεξηγήσιμους.

Ο πεντάωρος πρόλογος του The City that Never Sleeps ξεκινάει με τον Spidey, που καλείται να σταματήσει μια ληστεία σε μουσείο. Φτάνοντας στον χώρο συναντάει μια από τις οικογένειες της μαφίας, αλλά και τη Black Cat, η οποία εμπλουτίζει το σενάριο με τεράστια επιτυχία, χάρις στο αινιγματικό και φλογερό ταμπεραμέντο της.

Ακροβατώντας ανάμεσα στην εικόνα που έχει πλάσει η Marvel, αλλά και το ίδιο της το όραμα, η Insomniac δημιούργησε μια Felicia Hardy που κλέβει τις εντυπώσεις και στέκεται αντάξια απέναντι (και δίπλα) στον σπιρτόζο Spider-Man. Οι έξυπνες ατάκες της και οι εντυπωσιακές ικανότητες της κολακεύουν τον σύντομο πρόλογο του expansion, που χωρίς εκείνη θα ήταν λιγότερο ενδιαφέρων.

Σεναριακά, το The Heist διατηρεί την ποιότητα της κεντρικής πλοκής, αν και αναμενόμενα, είναι μικρότερου βεληνεκούς από όλες τις απόψεις. Είναι μια πολύ ευχάριστη περιπέτεια, με έναν ευφυέστατο επίλογο, που μας κάνει να αγωνιούμε για το επόμενο κεφάλαιο του expansion, το Turf Wars, αλλά ίσως δεν έπρεπε να είχε χωριστεί ποτέ σε επεισοδιακή μορφή, καθώς έτσι τονίζονται τα ελαττώματά του.

Το πρώτο DLC του season pass μένει ελαφρώς στάσιμο, ακόμα και για τα δεδομένα των DLCs. Η πλοκή του κινείται, κατά κύριο λόγο, σε ασφαλή μονοπάτια και το ίδιο ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους τομείς.

Το The Heist διαχωρίζεται από τη βασική πλοκή. Σας τοποθετεί στην ίδια πόλη, αλλά σε διαφορετικό αρχείο. Έχει τις δικές του δραστηριότητες και πλοκή, που σημαίνει ότι αν θέλετε να κάνετε κάτι από το βασικό παιχνίδι πρέπει να “φορτώσετε” τον κόσμο του main campaign. Παρόλα αυτά, ότι πρόοδο σημειώνετε στο DLC είναι κοινή με αυτήν του βασικού σεναρίου. Μπορείτε να ανεβείτε levels κανονικά, να μαζέψετε “μάρκες” και να φτιάξετε στολές.

Το βασικό ελάττωμα του The Heist είναι πως έχει τρία “νέα” activities, τα οποία απομονώνει από τα ήδη υπάρχοντα και κάνει την επαναληψιμότητα τους ιδιαίτερα αισθητή. Όλες οι δραστηριότητες τους DLC είναι γνώριμες και φέρουν μικρές αλλαγές, πάρα ταύτα, παραμένουν εξίσου διασκεδαστικές, χάρις στο εθιστικό swinging και το γρήγορο και απλοϊκό σύστημα μάχης.

Τα crimes, παραδείγματος χάρη, έχουν να κάνουν με τους νέους εχθρούς του Spider-Man, τη μαφία, όμως παραμένουν σχεδόν ίδια, αφού παρουσιάζουν μόνο δυο νέα tasks. Και στα δυο πρέπει να αφοπλίσετε βόμβες, μόνο που στο ένα από αυτά χρησιμοποιείτε το spider bot για να το πετύχετε. Έπειτα, τα challenges επιστρέφουν και από πίσω τους κρύβεται ίσως και ο πιο ενοχλητικός χαρακτήρας του Spider-Man, η Screwball. Με εξαίρεση το photobomb, που σας ζητάει να βγάζετε εντυπωσιακές φωτογραφίες, κατά τη διάρκεια του challenge, για παραπάνω πόντους, το objective παραμένει ίδιο.

Η τρίτη και τελευταία δευτερεύουσα δραστηριότητα του The Heist είναι ένα νέο είδος collectible, που παρουσιάζονται με τη μορφή πινάκων ζωγραφικής. Κάθε φορά που εντοπίζετε έναν κλεμμένο πίνακα, μαθαίνετε και κάτι που σχετίζεται με την ιστορία του DLC. Οι πίνακες είναι λίγοι και παρουσιάζουν μακράν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλα τα activities.

Όλα τα παραπάνω, σας ανταμείβουν με τρεις νέες στολές, που δεν εμπλουτίζουν το παιχνίδι με κάποιο καινούργιο suit power και ένα νέο gadget, το Suspension Matrix, που κάνει τους εχθρούς να εκτοξεύονται στον αέρα. Η μαφία, ως οι νέοι αντίπαλοι του Spidey, φέρνουν έναν καινούργιο elite εχθρό που κουβαλάει ένα mini-gun. Αν και δεν πρωτοτυπεί στον σχεδιασμό, προσφέρει μια νέα δόση πρόκλησης, ειδικά στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας.

Σε αντίθεση με το βασικό παιχνίδι, στο οποίο δεν είχαμε συναντήσει σχεδόν κανένα πρόβλημα, στο The Heist παρατηρήθηκαν μερικά μικρά glitches και ασυγχρονισμός των υποτίτλων. Αρκετές φορές είδαμε χαρακτήρες να τηλεμεταφέρονται στιγμιαία και μικρά pop-ups, ενώ οι υπότιτλοι “τρέχανε” πιο γρήγορα ή αργά σε ορισμένες συζητήσεις. Τίποτα από αυτά δεν επιβαρύνει τη συνολική εμπειρία και θεωρούνται έως και αμελητέα, αφού η Insomniac Games μπορεί να τα διορθώσει με ένα μικρό patch στο άμεσο μέλλον.

Το Marvel’s Spider-Man: The Heist είναι ένας πολύ ενδιαφέρων πρόλογος για το The City that Never Sleeps. Αν και δεν αποτελεί ένα αλάνθαστο κομμάτι επιπρόσθετου περιεχομένου, το πρώτο κεφάλαιο του expansion έχει απολαυστική πλοκή και παραμένει το ίδιο διασκεδαστικό με το βασικό παιχνίδι. Η επεισοδιακή μορφή ίσως και να του κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό, όμως, σαν σύνολο, το The City that Never Sleeps expansion έχει τη δυνατότητα να μας εκπλήξει και για αυτό ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο.

Το DLC μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Marvel’s Spider-Man: The Heist (DLC)

Συντάκτης
27 Οκτωβρίου 2018
Developer

Insomniac Games

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

23 Οκτωβρίου 2018

Είδος

Action-adventure

PEGI

16

Θετικά

+ Ακόμα περισσότερο Spider-Man
+ Μια νέα ενδιαφέρουσα περιπέτεια ξεκινάει
+ Η ρεαλιστική εξέλιξη των χαρακτήρων
+ Η απολαυστική απεικόνιση της Black Cat

Αρνητικά

- Η επεισοδιακή μορφή δεν το κολακεύει ιδιαίτερα
- Ελάχιστα νέα πράγματα ακόμα και για DLC
- Απομονώνεται από το βασικό παιχνίδι

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
7.5
Συνοψίζοντας

Το Marvel’s Spider-Man: The Heist είναι ένας πολύ ενδιαφέρων πρόλογος για το The City that Never Sleeps. Αν και δεν αποτελεί ένα αλάνθαστο κομμάτι επιπρόσθετου περιεχομένου, το πρώτο κεφάλαιο του expansion έχει απολαυστική πλοκή και παραμένει το ίδιο διασκεδαστικό με το βασικό παιχνίδι. Η επεισοδιακή μορφή ίσως και να του κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό, όμως, σαν σύνολο, το The City that Never Sleeps expansion έχει τη δυνατότητα να μας εκπλήξει και για αυτό ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο.

8.0
Βαθμός
7.5
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
50%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1