DLC Review: Marvel's Spider-Man - The City That Never Sleeps

A Spider, a Hammer and some Vengeance
by Ελένη Δρίβα on 21 Ιανουαρίου 2019
Διαβάστε επίσης το Review:
Marvel’s Spider-Man

Πριν δυο μήνες, η Insomniac Games ξεκίνησε να διηγείται μια νέα, σύντομη ιστορία στο σύμπαν του Marvel's Spider-Man, συστήνοντας μας στο The City That Never Sleeps expansion. Το εν λόγω expansion αποτελείται από τρία μικρότερα DLCs, τα οποία κυκλοφόρησαν σε επεισοδιακή μορφή. Η περιπέτεια ξεκίνησε με το The Heist DLC, συνεχίστηκε στο Turf Wars και κατέληξε στο Silver Lining.

Με το Silver Lining να αποτελεί τον επίλογο του expansion, αλλά πιθανότατα και ολόκληρου του παιχνιδιού, η Insomniac Games αποφάσισε να βάλει μια άνω τέλεια στην ιστορία του Spidey και να μας δώσει μια γεύση από το μέλλον, το οποίο φαντάζει λαμπρό…

Η “τριλογία” του The City That Never Sleeps λαμβάνει χώρα μετά το τέλος της κεντρικής πλοκής και καταπιάνεται με έναν καινούργιο villain, τον Hammerhead. Η φυλάκιση του Kingpin έχει φέρει τα πάνω κάτω, ακόμα και στον υπόκοσμο και ο Hammerhead βρίσκει την ευκαιρία να αναλάβει την εξουσία, σπέρνοντας τον πανικό στην πόλη.

Αναμενόμενα, ο Spider-Man προσπαθεί να τον σταματήσει και για να τα καταφέρει, συνεργάζεται με κάποια “αμφιλεγόμενα” πρόσωπα, όπως τη σαγηνευτική Black Cat και τη σκληροτράχηλη Silver Sable, που αποτελούν και τα highlights του expansion. Ο Hammerhead μπορεί να μην είναι αξιομνημόνευτος, αλλά η συνεργασία του Spidey με τους παραπάνω χαρακτήρες είναι.

Ομολογουμένως, οι Black Cat και Silver Sable κλέβουν τις εντυπώσεις, κάνοντας το expansion πολύ πιο ενδιαφέρον από ότι θα ήταν χωρίς αυτές. Η Insomniac Games κατάφερε να δημιουργήσει μια πραγματικά διασκεδαστική δυναμική ανάμεσα στον Peter Parker και τις δυο "ηρωίδες" και η χημεία μεταξύ τους είναι άκρως απολαυστική.

Σε γενικές γραμμές, η ιστορία και τα κίνητρα του Hammerhead μπορεί να σας φανούν λίγο αδιάφορα, όμως σαν σύνολο, το The City That Never Sleeps αξίζει την προσοχή σας. Περιέχει μερικούς εξαιρετικούς χαρακτήρες και μια ενδιαφέρουσα πλοκή (διάρκειας περίπου 4 ωρών), ο Peter Parker είναι πιο διασκεδαστικός από ποτέ και ορισμένες σκηνές μας δίνουν μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει στο αναπάντεχο και πολλά υποσχόμενο sequel.

Όπως είδαμε και στο The Heist, τα DLCs διαχωρίζονται από τη βασική πλοκή. Η πόλη παραμένει ίδια, όμως κάθε DLC είναι σε διαφορετικό αρχείο. Κάθε “επεισόδιο” έχει τις δικές του δραστηριότητες, όμως ότι πρόοδο σημειώνετε είναι κοινή σε όλα τα αρχεία. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να ανεβείτε levels κανονικά, να μαζέψετε “μάρκες” και να φτιάξετε στολές.

Δυστυχώς, το βασικότερο ελάττωμα του πρώτου κεφαλαίου εξακολουθεί να ισχύει για ολόκληρο το expansion. Κάθε DLC εισάγει τρία “νέα” activities, τα οποία έχουν απομονωθεί από τα ήδη υπάρχοντα και επαναλαμβάνονται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Κάθε επεισόδιο έχει crimes, challenges και collectibles ή enemy fronts. Τα crimes παραμένουν, κατά κύριο λόγο, ίδια με αυτά του βασικού παιχνιδιού. Εμφανίζονται τυχαία στον χάρτη και παρουσιάζουν μια μικρή ποικιλία, όχι όμως αρκετή.

Οι προκλήσεις μας δίνονται από τον πιο ενοχλητικό χαρακτήρα του Spider-Man, τη Screwball και παρότι μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα κουραστικές, στο Silver Lining οδηγούν σε ένα λυτρωτικό side quest, οπότε η ύπαρξη τους δικαιολογείται. Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να αναφέρουμε πως όλα τα side quests του expansion παρουσιάζουν τρομερό ενδιαφέρον και δεν θα έπρεπε να τα προσπεράσετε.

Έπειτα, ανάλογα το DLC, έχουμε είτε τα collectibles, είτε τα enemy fronts. Τα collectibles είναι η καλύτερη δευτερεύουσα δραστηριότητα του The City That Never Sleeps, καθώς αποκαλύπτουν μερικές πολύ σημαντικές λεπτομέρειες για δυο από τους χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον Spider-Man. Τα enemy fronts, αντίθετα, είναι κουραστικά και δεν φέρουν καμία ουσιώδη αλλαγή. Μπαίνετε σε έναν κλειστό χώρο και καθαρίζετε “κύματα” εχθρών.

Γενικά, το expansion έχει ένα θέμα με το επίπεδο της δυσκολίας. Υπάρχουν μερικοί νέοι elite εχθροί, οι οποίοι εμφανίζονται πολύ συχνά και σε μεγάλο βαθμό, ανεβάζοντας τη δυσκολία αισθητά σε σύγκριση με το βασικό παιχνίδι. Όμως, η δυσκολία δεν αυξάνεται με τον σωστό τρόπο. Οι αμέτρητοι εχθροί προκαλούν εκνευρισμό, ενώ όταν υπάρχουν λίγοι και δύσκολοι αντίπαλοι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Επιπλέον, κάθε DLC φέρνει τρεις νέες στολές. Μερικές έχουν ως πηγή έμπνευσης τα κόμικ και μερικές τις ταινίες και τις σειρές που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς. Όλες, όμως, είναι καλοφτιαγμένες και μια όμορφη προσθήκη στο οπλοστάσιο του Spidey.

Όπως είχαμε αναφέρει και στην κριτική μας για το The Heist, το The City That Never Sleeps είχε παρουσιάσει μερικά μικρά glitches και θέματα με τους υπότιτλους. Ομολογουμένως, τα glitches έχουν διορθωθεί από τότε, όμως οι υπότιτλοι ακόμα έχουν θέμα. Σε μερικές σκηνές υπάρχει ένας μικρός ασυγχρονισμός, αφού οι υπότιτλοι “τρέχουν” πιο γρήγορα ή αργά σε ορισμένες συζητήσεις. Τίποτα το πολύ σοβαρό όμως.

Η Insomniac αποχαιρετάει τον Stan Lee με τον τρόπο της...

Το Marvel's Spider-Man: The City That Never Sleeps είναι ένα ικανοποιητικό expansion, που πλαισιώνεται από εξαιρετικούς χαρακτήρες. Η χημεία του Spidey με τις Black Cat και Silver Sable είναι άκρως απολαυστική, όπως και οι νέες στολές. Αν και η επεισοδιακή μορφή ήταν περιττή και τα DLCs πλήττονται από μια δόση επαναληψιμότητας, το The City That Never Sleeps περιέχει όλα όσα αγαπήσαμε από το βασικό παιχνίδι και μας προϊδεάζει για το αναπάντεχο και πολλά υποσχόμενο sequel του παιχνιδιού.

Το Season Pass μάς παραχωρήθηκε από την Sony Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Marvel’s Spider-Man: The City That Never Sleeps

Συντάκτης
21 Ιανουαρίου 2019
Developer

Insomniac Games

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

23 Οκτωβρίου 2018 (The Heist)
20 Νοεμβρίου 2018 (Turf Wars)
21 Δεκεμβρίου 2018 (Silver Lining)

Είδος

Action-adventure

PEGI

16

Θετικά

+ Μια ολοκληρωμένη ιστορία που περιέχει όλα όσα αγαπήσαμε από το βασικό παιχνίδι
+ Δευτερεύοντες χαρακτήρες που μαγνητίζουν
+ Ενδιαφέροντα side quests
+ Τα μικρά teases για το τι θα δούμε στο επόμενο παιχνίδι
+ Οι καινούργιες στολές

Αρνητικά

- Η επεισοδιακή μορφή ήταν περιττή
- Οι δραστηριότητες επαναλαμβάνονται αρκετά
- Η αύξηση της δυσκολίας με τον λάθος τρόπο
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
8.3
Συνοψίζοντας

Το Marvel's Spider-Man: The City That Never Sleeps είναι ένα ικανοποιητικό expansion, που πλαισιώνεται από εξαιρετικούς χαρακτήρες. Η χημεία του Spidey με τις Black Cat και Silver Sable είναι άκρως απολαυστική, όπως και οι νέες στολές.

Αν και η επεισοδιακή μορφή ήταν περιττή και τα DLCs πλήττονται από μια δόση επαναληψιμότητας, το The City That Never Sleeps περιέχει όλα όσα αγαπήσαμε από το βασικό παιχνίδι και μας προϊδεάζει για το αναπάντεχο και πολλά υποσχόμενο sequel του παιχνιδιού.

8.0
Βαθμός
8.3
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
75%
Τιιιιι ;
25%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1