DLC Review: Resident Evil 7: Biohazard - Banned Footage Vol. 1 & 2

by Παύλος Κρούστης on 6 Μαρτίου 2017
Μπορείτε να διαβάσετε το Review του
Resident Evil 7: Biohazard

Το Resident Evil 7: Biohazard το λατρέψαμε και δεν το κρατάμε κρυφό. Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, όπου μια αγαπημένη σειρά, η οποία έχει παραστρατήσει επιστρέφει στο μονοπάτι που θέλουμε να την ξαναδούμε και όχι μόνο αυτό, αλλά καταφέρνει να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της (για δεύτερη φορά!) ενώ παράλληλα δείχνει το δρόμο για τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους και όλα αυτά σε ένα εξαιρετικό πακέτο τεχνικής υπεροχής, που χρησιμοποιεί κάθε δυνατό μέσο για να μεταδώσει καλύτερη την εμπειρία που έχει να προσφέρει.

RESIDENT EVIL 7 biohazard_20170305164208

Το παιχνίδι δεν ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια, που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Ούτε καν βασικά, καθώς οι 10 ώρες για τον τερματισμό ήταν απλώς ικανοποιητικές, ενώ ευτυχώς ο τίτλος προσφέρεται για πολλαπλά playthroughs σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας. Μετά από αυτά τι όμως; Εκεί έρχεται η Capcom μόλις δύο βδομάδες μετά την κυκλοφορία του τίτλου και πετάει στο διψασμένο κοινό το πρώτο DLC κομμάτι του παιχνιδιού, που ονομάζεται "Banned Footage Vol. 1". Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλες δυο βδομάδες αργότερα έρχεται και το δεύτερο κομμάτι με τη μορφή του "Banned Footage Vol. 2". Αυτά αποκλειστικά για PS4 τότε, ενώ πλέον κυκλοφορούν και σε PC και Xbox One. Οκ, το timing ήταν εξαιρετικό, τι γίνεται όμως με το περιεχόμενο; Τι προσφέρεται ακριβώς και πόσο κοστίζει; Είναι αντάξιο του βασικού παιχνιδιού; Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Το Season Pass του Resident Evil 7: Biohazard δίνει πρόσβαση σε τρία DLC:

  • Banned Footage Vol. 1
  • Banned Footage Vol. 2
  • Επιπλέον "Story Episode"

Τα δύο πρώτα έχουν κυκλοφορήσει όπως προαναφέραμε και θα τα αναλύσουμε παρακάτω, ενώ το τρίτο "επιπλέον story episode" δεν έχουμε ιδέα τι θα είναι, πόσο θα αξίζει και πότε θα κυκλοφορήσει. Το μόνο που ξέρουμε σύμφωνα με την περιγραφή στο store είναι ότι θα βγει μέχρι τέλος του 2017. Ας δούμε λοιπόν τα δύο πρώτα, στα οποία έχουμε ήδη πρόσβαση.

Banned Footage Vol. 1

Το Banned Footage Vol. 1, όπως καταλάβατε παίζει με την έννοια της βιντεοκασέτας στο παιχνίδι, ενώ παρουσιάζει τα νέα modes/έξτρα κομμάτια με τη μορφή "έξτρα κασέτας", την οποία μπορείτε να βρείτε στο μενού extras και ανεξάρτητα από το βασικό τμήμα του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τρία διαφορετικά μέρη (τα 2 τα κατεβάζετε ξεχωριστά):

  • Nightmare
  • Bedroom
  • Extra Mode: Ethan Must Die

To Bedroom αποτελεί το puzzle/story κομμάτι του DLC, όπου ως cameraman Clancy Jarvis, θα πρέπει να δραπετεύσετε από την κρεβατοκάμαρα, στην οποία σας έχει φυλακισμένο η Marguerite, που γνωρίσαμε στο βασικό παιχνίδι. Ο cameraman, του οποίου την ιστορία είδαμε εν μέρει στον αρχικό τίτλο, επανέρχεται ως κρατούμενος, ενώ θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να λύσει τα puzzles του δωματίου στο οποίο βρίσκεται, αλλά και να αποφύγει την τρομακτική Marguerite Baker.

Το Bedroom βασίζεται σε ένα εκπληκτικό concept, όπου θα πρέπει να μετακινήσετε αντικείμενα και να βρείτε τη λύση σε puzzles, ενώ τα επιστρέφετε στην αρχική τους μορφή για να μην καταλάβει η Marguerite ότι έχετε σηκωθεί από το κρεβάτι, στο οποίο σας κρατά δεμένους. Αν κάνετε θόρυβο, η Marguerite θα μπει στο δωμάτιο και θα ψάξει να δει τι άλλαξε... Θα νιώσετε σαν μικρό παιδί, που έρχονται να σας ελέγξουν... Μόνο με πολύ πιο ολέθριες επιπτώσεις.

Το concept και τα puzzles του Bedroom είναι ευφυέστατα και ίσως τα καλύτερα σε όλο το παιχνίδι, με μια πολύ πρωτότυπη δομή, ενώ παράλληλα θυμίζει το "Happy Birthday" κομμάτι από το βασικό παιχνίδι (ένα από τα καλύτερα σημεία του Resi 7). Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι έχει και κάποια collectibles (αρουραίους!), θα τελειώσει πάρα πάρα πολύ γρήγορα, ανάμεσα σε μία με δύο ώρες, ενώ αν ξέρετε τη λύση των puzzles, μπορείτε να το "βγάλετε" μόλις σε μερικά λεπτά.

Το δεύτερο μέρος του πρώτου DLC είναι το Nightmare. Πρόκειται για ένα mode που στρέφεται εξ ολοκλήρου στη μάχη του παιχνιδιού, ενώ παρουσιάζει arcade στοιχεία. Ξεκινάτε στο υπόγειο και θα πρέπει να παραμείνετε ζωντανοί έως την ανατολή του ηλίου, αντιμέτωποι παράλληλα με κύματα εχθρών. Χρησιμοποιώντας scrap (μέταλλο) μπορείτε να φτιάξετε πολεμοφόδια, ενώ το όλο concept μάς θύμισε το Zombies mode από τα Call of Duty. Κάθε φορά που αγοράζετε όπλα ή σφαίρες χρειάζεται να πληρώσετε περισσότερα, ενώ θα στήσετε και παγίδες για τους εχθρούς. Στην πορεία θα λάβετε διαβρωτικά υλικά, που θα σας επιτρέψουν να ξεκλειδώσετε πόρτες στην ουσία για να ανοιχτείτε σε νέες περιοχές.

Οι εχθροί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι, ενώ θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε κάθε ίχνος στρατηγικής για να επιβιώσετε, κάνοντας σωστές επιλογές για τα όπλα και τα πολεμοφόδιά σας. Παράλληλα υπάρχει και ένα mode πιο υψηλής δυσκολίας, αν δεν είναι αρκετά δύσκολο για εσάς, το οποίο ονομάζεται Night Terror!

To extra mode, Ethan Must Die, αποτελεί την... "Dark Souls" πινελιά στο Resident Evil. Ξεκινάτε με όπλο σας μόνο ένα μαχαίρι και τον ουρανό κόκκινο από το εξωτερικό του σπιτιού. Θα χάσετε άπειρες φορές, ενώ κάθε φορά που χάνετε, θα αφήνετε πίσω σας ένα άγαλμα. Αν θέλετε να πάρετε ξανά τα πολεμοφόδια που έχετε μαζέψει, θα πρέπει να φτάσετε ξανά σε αυτό το άγαλμα και να το σπάσετε. Αν δεν τα καταφέρετε, ξεκινάτε και πάλι από το μηδέν. Επιπρόσθετα, όπως καταλαβαίνετε, όλοι οι εχθροί επιστρέφουν στις θέσεις τους και χρειάζεται να τους σκοτώσετε ξανά. Το συγκεκριμένο mode είναι βάναυσα δύσκολο με τα κουτιά με τα εφόδια να αλλάζουν κάθε φορά τοποθεσία. Σκοπός σας είναι να καταφέρετε να φτάσετε στο Greenhouse και να σκοτώσετε την Marguerite.

Δυστυχώς, δεν είναι όλα τόσο δίκαια... δύσκολα, όσο στα παιχνίδια της FromSoftware, καθώς τα εφόδια που θα λάβετε είναι τελείως random, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να προοδεύσετε αν η τύχη δεν είναι με το μέρος σας, αφού δε θα μπορείτε να σκοτώσετε τους μετέπειτα εχθρούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο το Nightmare, όσο και το Bedroom μπορούν να παιχτούν και στο PlayStation VR. Το Ethan Must Die όλως περιέργως δεν είναι διαθέσιμο και δε γνωρίζουμε γιατί.

Banned Footage Vol. 2

To Banned Footage Vol. 2, όπως θα περίμενε κάποιος, έχει παρόμοια δομή με το πρώτο και σας δίνει πρόσβαση σε άλλα τρία μέρη:

  • 21
  • Daughters
  • Extra Mode: Jack's 55th Birthday

Το 21 είναι ένα ιδιαίτερο mode, όπου αναλαμβάνετε το ρόλο του Clancy και πάλι, καθώς περνάτε από τα βασανιστήρια του Lucas. Αυτή τη φορά σας έχει δεμένους σε ένα τραπέζι με τα δάχτυλά σας χωμένα μέσα σε ένα μηχάνημα που... ανυπομονεί να σας τα κόψει. Ως γνήσιο "Saw" παιχνίδι, απέναντί σας έχετε έναν άλλο χαρακτήρα, που φορά κουκούλα και είναι επίσης θύμα του Lucas. Ο τρελαμένος γιος της αγαπητής μας οικογένειας θα σας βάλει να παίξετε ένα παιχνίδι Blackjack (η γνωστή "21"), όπου θα πρέπει να κερδίσετε αν θέλετε να βγείτε ζωντανοί (κάτι που ξέρουμε βέβαια ότι δε θα γίνει ποτέ...).

Οι γύροι του "21" γίνονται όλο και πιο δύσκολοι, με διάφορους τρόπους να ποντάρετε τα στοιχήματά σας, όπως και διάφορες παγίδες από τον Lucas, που φαίνεται να λατρεύει τον Jigsaw. Στην πορεία θα σας γνωρίσει κάποιες βοηθητικές κάρτες, τις οποίες ονομάζει trump cards και έχουν κάποια χαρακτηριστικά, που σας επιτρέπουν πχ. να αφαιρέσετε το τελευταίο χαρτί που σας "έκατσε" να δώσετε μια έξτρα κάρτα στον αντίπαλό σας κλπ.

Ενώ στην ουσία αποτελεί ένα απλό παιχνίδι "21", οι πινελιές του Lucas θα σας κάνουν να θέλετε να παίξετε μέχρι τέλους, όπου φυσικά θα πρέπει να βρείτε τρόπο να κερδίσετε, εκτός από το ταλέντο σας. Αν καταφέρετε και επιζήσετε, υπάρχουν δύο μεγαλύτερες δυσκολίες, το Survival και Survival +. Γενικά, σαν συμπληρωματικό mode, μας έκανε να του αφιερώσουμε 1 με 1,5 ώρα για να δούμε το τέλος, αλλά δεν είχαμε και ιδιαίτερη όρεξη να ξαναπεράσουμε τα ίδια σε μεγαλύτερες δυσκολίες. Δεν αποτελεί λόγο αγοράς, αλλά δεν είναι άσχημο έξτρα.

Το δεύτερο βασικό tape, ονομάζεται "Daughters" και αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς λόγους για την απόκτηση του season pass. Είναι ένα prequel για το βασικό στόρυ, όπου καλό είναι να μην παίξετε προτού παίξετε το βασικό παιχνίδι. Αυτό ισχύει για όλα τα έξτρα modes, αλλά εδώ για έναν λόγο παραπάνω. To Daughters διηγείται τις στιγμές, που έφτασε η Eveline στο σπίτι των Bakers, ενώ θα δούμε επ' ακριβώς πώς μεταμορφώθηκαν όλοι στα τέρατα που είδαμε. Εσείς θα έχετε το ρόλο της Zoe, η οποία θα προσπαθήσει να ξεφύγει από την οικογένειά της. Είναι σχετικά linear, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε stealth για να περιηγηθείτε αθόρυβα στο σπίτι.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι θα δείτε το σπίτι και τους χαρακτήρες πώς ήταν προτού... μεταμορφωθούν. Αρνητική εντύπωση κάνει δυστυχώς το γεγονός ότι μπορείτε να δείτε το τέλος του σε περίπου μισή ώρα, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Banned Footage Vol. 2 είναι κατά 5 ευρώ πιο ακριβό από το Vol. 1! Τουλάχιστον υπάρχει Bad Ending και True Ending, όπου θα χρειαστεί να ψάξετε λίγο παραπάνω για να δείτε μερικές διαφορετικές σκηνές.

Το extra mode αυτή τη φορά ονομάζεται "Jack's 55 Birthday" και είναι το πιο περίεργο και ανάλαφρο από όλα. Θα έχετε τον Jack Baker στη μέση της κουζίνας με τα μαχαιροπήρουνα ανά χείρας και εσείς θα πρέπει να του βρείτε φαγητό μέσα στο σπίτι μέσα σε μερικά μόλις λεπτά και παλεύοντας με τέρατα.

Σας δίνει από την αρχή όπλα και πολεμοφόδια, ενώ θα βρείτε και εσείς στο δρόμο σας κάποια, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε χώρο στο inventory για να κουβαλήσετε το φαγητό πίσω. Έχει κάποιες πινελιές που το κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρον, καθώς θα γεμίζετε την μπάρα ικανοποίησης του Jack, όπως το γεγονός ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρυκεύματα στα φαγητά για μεγαλύτερη αποδοτικότητα ή το ότι όσο σκοτώνετε τέρατα μειώνεται ο χρόνος σας. Στο τέλος, ο χρόνος που κάνατε θα σας χαρίσει βαθμολογία με B, A και S για την κάθε πίστα από τις 5 διαθέσιμες.

Αποτελεί ένα ευχάριστο mode, κυρίως γιατί μπορείτε να το τελειώσετε σχετικά εύκολα σε σχέση με τα άλλα, ενώ έχει και μερικές δόσεις χιούμορ με τον... εορταστικό του χαρακτήρα και τα τέρατα να φορούν καπελάκια. Δεν είναι λόγος αγοράς του DLC, αλλά είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη. Για κάποιο λόγο, όπως και το extra mode του πρώτου Banned Footage, δεν παίζεται σε VR, ενώ τα άλλα δύο κομμάτια υποστηρίζουν.

Το Banned Footage Vol. 1 αποτελεί την πιο δελεαστική πρόταση από τα δύο, με το Bedroom να είναι το καλύτερο DLC από όλα, ενώ στα 10 ευρώ σίγουρα είναι πιο εύκολο να το διαλέξετε από τα 15 ευρώ, που έχει για κάποιο λόγο, το Vol. 2. Το Season Pass αυτή τη στιγμή έχει 30 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να το προτείνουμε πολύ εύκολα, αλλά μαζί με το Season Pass, το Resident Evil 7 γίνεται ένας υπερπλήρης τίτλος, γεμίζοντας τα κενά που είχε όσον αφορά τη διάρκεια και το replayability με τα extra modes. Ίσως αν κρατούσαν κάποια από αυτά για το βασικό παιχνίδι, να ήταν καλύτερα...

Μέσα στην Άνοιξη αναμένεται δωρεάν για όλους τους χρήστες ένα story DLC, που θα εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα του βασικού παιχνιδιού και θα ονομάζεται "Not A Hero", ενώ θα έχει σχέση με τον Redfield, όπως έγινε γνωστό. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Capcom, θα είναι διαφορετικό από το 3o πακέτο του Season Pass, που αναμένεται κάποια στιγμή αργότερα. Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει και ένα εκπληκτικό demo στο store, που ονομάζεται Beginning Hour, είναι φυσικά δωρεάν και παρόλο που έχει διαφορετικό ύφος από το υπόλοιπο παιχνίδι, ενώ μοιάζει λίγο με το P.T. θα σας προκαλέσει να βρείτε όλα τα μυστικά του και όλα τα εναλλακτικά τέλη. Συμπληρώνει και αυτό, το υλικό που μπορείτε να απολαύσετε από τον ογκόλιθο της Capcom, που ονομάζεται Resident Evil 7.

To DLC μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Resident Evil 7: Biohazard - Banned Footage Vol. 1 & 2

Συντάκτης
6 Μαρτίου 2017
Developer

Capcom

Publisher

Capcom

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 (PSVR Compatible) / Xbox One

Tested on

PlayStation 4 Pro / PlayStation VR

Κυκλοφορία

31 Ιανουαρίου 2017 (Vol. 1) / 14 Φεβρουαρίου 2017 (Vol. 2)

Είδος

Survival Horror

PEGI

18

Θετικά

+ Tο Bedroom αποτελεί ίσως την καλύτερη στιγμή gameplay όλου του παιχνιδιού
+ Το Daughters συμπληρώνει το μυστήριο
+ Μαζί με το season pass, το RE7 γίνεται υπερπλήρες

Αρνητικά

- Σχεδόν κανένα DLC δεν αποτελεί must-buy
- H αυξημένη τιμή του Vol. 2 δεν έχει καμία βάση
- Η πολύ μικρή διάρκεια των story DLC και κυρίως του Daughters

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
10
Συνοψίζοντας

Αν κάτι έλειπε από το εκπληκτικό Resident Evil 7: Biohazard, αυτό ήταν μερικά έξτρα modes, με τα οποία θα μπορούσαν να απασχοληθούν όσοι είχαν ξεμπερδέψει από το βασικό story mode. Εδώ έρχονται τα Banned Footage Vol. 1 και 2. Συμπεριλαμβάνοντας από 3 μέρη/modes το καθένα, θα σας δώσουν την ευκαιρία να ασχοληθείτε δεκάδες ακόμα ώρες με το Resi 7.

Συγκεκριμένα, θα βρείτε τόσο μέρη από story και puzzles (το Bedroom έχει φοβερό concept), όσο και από challenge modes με μάχες σε πιο arcade στυλ, που έλειπε από την αρχική κυκλοφορία. To Vol. 2 είναι σαφώς πιο ανάλαφρο, αλλά και... πιο "ελαφρύ" σε περιεχόμενο, όμως περιλαμβάνει το Daughters, που είναι το prequel της ιστορίας μας και θα ενδιαφέρει πολλούς.

Αν το περιεχόμενο που υπάρχει εδώ, υπήρχε στο βασικό παιχνίδι, τότε το Resident Evil 7 θα ήταν ένας πραγματικά ολοκληρωμένος τίτλος. Στα 30 ευρώ, το season pass ακόμα δεν μας έχει πείσει, ενώ περιμένουμε να δούμε και το τρίτο μέρος του αργότερα μες στη χρονιά.

Αυτή τη στιγμή, θα το προτείναμε σε όσους έχουν ξεζουμίσει το βασικό παιχνίδι και σε όσους θέλουν να δουν λίγο παραπάνω από την ιστορία του τίτλου.

7.0
Βαθμός
10
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1