DLC Review: The Evil Within - The Consequence

Το τέλος της ιστορίας της Juli
by Παύλος Κρούστης on 1 Μάϊου 2015

Το νέο DLC για το The Evil Within κατέφθασε και μας δείχνει το δεύτερο και τελευταίο μέρος της ιστορίας της Juli Kidman, που εξελίσσεται παράλληλα με αυτήν του Sebastian Castellanos. Στο πρώτο μέρος, The Assignment, βρήκαμε ότι το stealth-centered στοιχείο αποτέλεσε κινητήριο δύναμη και κάτι φρέσκο για τον τίτλο, ενώ παράλληλα το story του έδωσε μερικές από τις απαντήσεις που περιμέναμε από το βασικό παιχνίδι. Οι υπόλοιπες δίνονται με το The Consequence.

To The Consequence συνεχίζει από το σημείο που είχαμε μείνει στο τέλος του The Assignment, με την Juli να ξυπνά σε ένα νοσοκομείο. Σύντομα όμως τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν ξανά την κάτω βόλτα, καθώς τα περιβάλλοντά της μετατρέπονται, ωσάν άλλο Silent Hill, στα εφιαλτικά δωμάτια του νοσοκομείου που λειτουργεί ως hub και στο κεντρικό παιχνίδι. Η εισαγωγή του δεύτερου μέρους ξεκινά με κάποια "cut-scenes" που εξηγούν κάποια σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος. Όσο τα βλέπετε, τόσο πιο πολύ σπάει ένας τοίχος, που θα αποτελέσει την έξοδό σας από αυτό  το μέρος. Επίσης η Juli συναντά για πρώτη φορά τη νοσοκόμα, που είδαμε στην ιστορία του Sebastian. Έτσι συνεχίζεται λοιπόν ο εφιάλτης της Juli στο μυαλό του Ruvik.

Το δεύτερο επεισόδιο, ενώ έχει αφήσει στην άκρη το λόγο που βρίσκεται η Kidman εκεί (αφού παρουσιάστηκε στο The Assignment), προσπαθεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της, ενώ παλεύει με το παρελθόν της, αλλά και τους δαίμονες στο μυαλό του Ruvik, προσπαθώντας να σώσει (?) τον Leslie. Όπως γνωρίζουμε από το βασικό παιχνίδι, θα αποτύχει παταγωδώς, αλλά αυτό δε μας σταματά απ' το να προσπαθούμε σε όλο το Consequence. Τα κεφάλαια 3 και 4, που υπάρχουν σε αυτό το DLC, συνεχίζουν ομαλά την ιστορία μας με ακριβώς την ίδια ταχύτητα, καθώς μπλεκόμαστε λίγο περισσότερο με cutscenes.

Τα μέρη που θα επισκεφθείτε δεν έχουν την ίδια ποικιλία με το πρώτο επεισόδιο, καθώς αναμασώνται περισσότερα από το βασικό παιχνίδι, όπως επίσης και επαναλαμβάνονται πολλές πτυχές που είδαμε από τα προηγούμενα. Ο Administrator πλέον έχει πάρει μορφή ενοχλητικού stalker, ενώ τα σημεία που διασταυρώνονται τα μονοπάτια της Kidman και του Sebastian είναι αναμενόμενα. Ευτυχώς ο τίτλος διατηρεί το μυστήριο, καθώς σας παρουσιάζει νέα στοιχεία για το παρελθόν των ηρώων μας, ενώ ταυτόχρονα οι αποκαλύψεις έρχονται με σωστή ροή. Ο Administrator παραμένει λίγο αόριστος για μεγαλύτερες εντάσεις, ενώ ο κόσμος της Kidman μετατρέπεται συνεχώς σε διαφορετικό εφιάλτη, δίνοντας κάτι από Silent Hill.

Γενικότερα υπάρχει μια διαφορετική ατμόσφαιρα στα 2 αυτά DLC σε σχέση με το κυρίως παιχνίδι. Σε αυτό συντελεί και η διαφορετική μορφή του gameplay, που συνεχίζει σε stealth ύφος σχεδόν καθολικά.Οι εχθροί που θα αντιμετωπίσετε είναι και πάλι οι ίδιοι, ενώ θα έχετε και μια τελική αναμέτρηση με τη γυναίκα, που έχει έναν προβολέα για κεφάλι. Κάποια στιγμή θα πάρετε και πιστόλι στα χέρια σας με κάποιες ελάχιστες σφαίρες, ενώ προς το τέλος θα σας δοθεί και μια καραμπίνα που κάνει ζημιά σε μεγαλύτερο εύρος.

Παρότι είχε αποστασιοποιηθεί το παιχνίδι με αυτήν την αλλαγή τακτικής, βρίσκουμε ότι η επιστροφή σε κάποιο μικρό σχετικά ποσοστό στις μάχες οφείλεται στην έλλειψη περαιτέρω ιδεών. Οι developers μάλλον ένιωσαν ότι χρειάζεται να ξαναβάλουν τα όπλα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά οι μάχες προκαλούν τις ανάλογες εντάσεις, ενώ οι εναλλαγές έχουν την απαραίτητη ποικιλία για να μη βαρεθούμε. Σε αυτό βοηθούν και άλλα 1-2 πραγματάκια που συναντήσαμε. Θα περάσετε και πάλι με μέρη από Haunted ή Cadavers, όπου θα χρειαστεί να τους αποφύγετε ή να τους κλειδώσετε κάπου (λείπουν οι παγίδες αυτή τη φορά), ενώ επίσης σε κάποια φάση θα μπορείτε να τους σπρώξετε και στο κενό, αν βρίσκονται κοντά στην άκρη κάποιας ταράτσας. Επιπλέον θα χρειαστεί να κάψετε κάποιους πίνακες με τον Ruvik κρατώντας πατημένο το X, κάτι το οποίο προσθέτει ένα νέο παράγοντα για την αγωνία σας, αφού θα είστε εκτεθειμένοι να σας ανακαλύψουν οι εχθροί.

Ο φακός παίζει τον ίδιο ρόλο με το Assignment, όπου θα τον χρησιμοποιήσετε στο Kurayami mode, θα λύσετε puzzles με αυτόν και θα φωτίσετε τις εξόδους σας. Μία απ' τις εναλλαγές στο gameplay του τίτλου, θα σας αφαιρέσει το φακό και αντ' αυτού θα σας δώσει κάποια chemical lights (φωσφορίζουσες ράβδους). Ενώ θα έχετε άπειρες, μόνο 3 θα φωτίζουν κάθε φορά και αλοίμονό σας αν τις πετάξετε κατά λάθος σε κάποιον εχθρό. Χρειάζεται πιο στρατηγική χρήση τους σε σχέση με το φακό.

Το shooting έχει ίδια χρήση με το βασικό παιχνίδι, όμως εδώ λόγω της φύσης του DLC, δεν υπάρχουν τα έξτρα επίπεδα στρατηγικής για το ποιο όπλο να χρησιμοποιήσετε πχ. Επίσης παρότι έχει ενσωματωθεί cover system, αυτό δε δουλεύει σε συνεργασία με το σύστημα στόχευσης. Κατά συνέπεια, αν θέλετε να πυροβολήσετε ενώ είστε σε κάλυψη, τότε βγαίνετε πρώτα από κάλυψη και μετά σημαδεύετε. Πιθανότατα δεν ασχολήθηκαν οι developers με αυτόν τον έξτρα φόρτο εργασίας που χρειαζόταν.

 

Το The Consequence κοστίζει 10 ευρώ και πάλι, έχει μέγεθος περίπου 7GB (και πάλι) και διαρκεί περίπου 3 ώρες (και πάλι). Συμπληρώνει την παράπλευρη ιστορία του The Evil Within, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτηματικά του βασικού παιχνιδιού, καθώς διηγείται με πολύ ωραίο τρόπο την ιστορία του. Το ύφος του παραμένει μυστηριώδες και αινιγματικό, ενώ η Horror ατμόσφαιρα είναι διάχυτη. Το δεύτερο μέρος όμως της ιστορίας, που εξετάζουμε τώρα, δεν έχει να παρουσιάσει τόσες ιδέες, όσες το προηγούμενο (The Assignment), ενώ παράλληλα βασίζεται περισσότερο στην ιστορία του, παρά στο gameplay. Υπάρχουν ορισμένες μάχες για το σπάσιμο της μονοτονίας, αλλά γενικότερα είναι ελαφρώς λιγότερο ενδιαφέρον στο σύνολό του.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να προτείνουμε το Season Pass του παιχνιδιού στα 20€, καθώς αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, που θέλει να πει το The Evil Within και θα σας προσφέρει αρκετές στιγμές έντασης ακόμα. Επιπρόσθετα, θα έχουμε και το The Executioner DLC, που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα και θα βασίζεται στον The Keeper. Πριν μερικές εβδομάδες το συγκεκριμένο Season Pass είχε 10€ στο PS Store. Αν ξαναδείτε αυτήν την προσφορά, μην την αφήσετε. Όσοι το σκέφτεστε ούτως ή άλλως, πληρώστε το Season Pass στα 20€, δε θα χάσετε. Τέτοια Season Passes θέλουμε να βλέπουμε: Με ουσιώδες περιεχόμενο και ανάλογη τιμή, εν αντιθέσει με κάποια άλλα.

The Evil Within_20150429020150

Το DLC μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Bethesda Softworks στη χώρα μας, IGE S.A., για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

The Evil Within - The Consequence (DLC)

Author

Παύλος Κρούστης

Developer

Tango Gameworks

Publisher

Bethesda Softworks

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

22 Απριλίου 2015

Είδος

Survival Horror

PEGI

18

Θετικά

+ Το τελικό boss μας τάραξε λίγο
+ Τα chemical lights δίνουν νέο στοιχείο στρατηγικής
+ Αρκετές εντάσεις και πάλι
+ Εξαιρετική αξία για τα χρήματά σας και πάλι

Αρνητικά

- Αναμασά αρκετές ιδέες και περιοχές
- Δεν έχει τόσο ενδιαφέρον όσο το πρώτο μέρος

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Το The Consequence κλείνει πάρα πολύ ωραία την ιστορία της Juli Kidman και αποτελεί συνολικά μια εξαιρετική παράπλευρη ιστορία για το βασικό παιχνίδι, The Evil Within. Δίνονται σχεδόν όλες οι απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που άφηνε ο βασικός τίτλος μετέωρα, ενώ παρουσιάζονται πολλές νέες ιδέες και η Kidman είναι εξαιρετική πρωταγωνίστρια.

Το δεύτερο μέρος της ιστορίας, παρότι διατηρεί την πολύ καλή ροή του πρώτου, παρουσιάζει αρκετές επαναλήψεις και πολύ λιγότερες νέες ιδέες. Επιπρόσθετα, αν δεν έχετε παίξει το πρώτο μέρος, μην κάνετε την προσπάθεια να δείτε το δεύτερο. Για όσους όμως έχουν ευχαριστηθεί το The Evil Within, τα 2 αυτά DLC αποτελούν εξαιρετική αγορά.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1