Dragon Ball Xenoverse 2 (Beta)

Vegeta, what's that?
by Μιχάλης Παγκίδης on 23 Οκτωβρίου 2016

Η εποχή των 80s - 90s ήταν η "χρυσή περίοδος" των cartoons και των anime, που έχει δώσει ήδη πολύ υλικό και στον τομέα των video games. Αν πάλι τώρα δε μεγαλώσατε στις εν λόγω δεκαετίες, τότε υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να απέχετε από το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Dragon Ball και που είχε ''χτυπήσει'' μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, δημιουργώντας αμέτρητους οπαδούς.

Πίσω λοιπόν εκεί στα 80s, η anime σειρά Dragon Ball είναι η πιο δημοφιλής και επικερδής ταυτοχρόνως όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο με συνεχείς κυκλοφορίες σε πολλά μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των video games. Έτσι λοιπόν, αφού πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, Dragon Ball Xenoverse, η Bandai Namco ανακοίνωσε τη συνέχεια με το Dragon Ball Xenoverse 2, το οποίο περιμένουμε σε πολύ λίγες μέρες. Εμείς, είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε την Closed Beta του τίτλου και παρακάτω να σας παραθέσουμε τις απόψεις μας για το τι να περιμένετε.

ps_messages_20161018_030118

Τι μας άρεσε...

Το Dragon Ball Xenoverse 2, με μια πρώτη ματιά, απ’ ότι φαίνεται δεν θέλει να "ξεφύγει" πολύ από τον προκάτοχό του και αυτό το δείχνει ξεκάθαρα το gameplay του, το οποίο είναι βασισμένο πάνω στον αρχικό τίτλο. Το hub του παιχνιδιού έχει μεταφερθεί στην πόλη Conton City, έναντι του DBX που λάμβανε μέρος στην Toki Toki. Η εν λόγω πόλη είναι 7 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την αρχική, αλλά βασική ιδιαιτερότητα της είναι ότι πέρα από το γνωστό πέρα – δώθε με τα πόδια, που κάνετε όλη την ώρα με το πάτημα ενός κουμπιού, ρίχνετε μια Capsule Corp κάψουλα στο έδαφος και ο ήρωας σας είναι πάνω σε vehicle, όπου μπορείτε να κινηθείτε πολύ γρήγορα μέσα σε αυτήν.

Επιπλέον το roster των χαρακτήρων έχει ανανεωθεί λόγω της σειράς Dragon Ball Super, η οποία προβάλλεται ήδη στις τηλεοράσεις (όχι στις ελληνικές). Ο μοναδικός χαρακτήρας, που είχαμε στη διάθεσή μας για την Beta είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Jacob, ο προστάτης του γαλαξία, ο οποίος μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, τόσο σε κινήσεις όσο και σε stats, αλλά διατηρεί τα τυπικά standars για την πρώτη επαφή με το παιχνίδι και χαιρόμαστε που χρησιμοποιήθηκε κάποιος νέος χαρακτήρας για κάτι τέτοιο.

Έπειτα περνάμε στην σημαντικότερη ίσως προσθήκη που θα προσφέρει το DBX 2, που είναι τα Expert Missions. Το συγκεκριμένο κομμάτι απαρτίζεται από 2 κατηγορίες: τα Brainwash Attack και Gigantic Ki Blast, όπου μαζί με άλλους 5 παίκτες online καλείστε να κατατροπώσετε τα μεγάλα αφεντικά. Στην Beta είχαμε τη δυνατότητα να έρθουμε αντιμέτωποι με τον Great Ape Nappa και Great Ape Vegeta. Ουσιαστικά, η εν λόγω προσθήκη μάς παρείχε ένα tutorial για το πώς θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τις συγκεκριμένες καταστάσεις, βήμα προς βήμα.

Στο Brainwash Attack, το οποιοδήποτε boss, με το οποίο θα έρχεστε αντιμέτωποι θα σας μεταφέρει σε μια άλλη πύλη, μακριά από την ομάδα σας, με σκοπό να νικήσετε μια fake κόπια του εαυτού σας και να επιστρέψετε πάλι πίσω και να συνεχίσετε να βοηθάτε το team σας. Αν το καταφέρετε, τότε είστε ελεύθεροι να αρχίσετε να ξυλοφορτώνετε τους αντιπάλους σας. Βέβαια, να προσθέσουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ίδιο ακριβώς να συμβεί και σε κάποιον συμπαίκτη σας.

Από την άλλη τώρα τα Gigantic Ki Blast αφορούν μεγάλες μπάλες ενέργειας που θα εξαπολύονται εναντίον σας. Για να τις εξολοθρεύσετε, θα πρέπει να πάτε πάνω σε αυτές, να τις κρατήσετε και να πατάτε παρατεταμένα το κουμπί του Ki Blast ή με κάποιο δυνατό κύμα π.χ. Kamehameha, να τις στείλετε πίσω στον αντίπαλο, ακριβώς όπως γίνεται και στο anime.

Τι δεν μας άρεσε...

Όπως είπαμε πιο πάνω, η νέα πόλη απ’ ότι δείχνει, φέρνει νέες προσθήκες στο τίτλο. Ενώ γίνεται κάποια αναφορά για τα νέα στοιχεία, πέρα από τα Expert Missions, δεν είχαμε την δυνατότητα ούτε στο ελάχιστο να δούμε τι φρέσκο υλικό υπάρχει, καθώς το μήνυμα μάς έλεγε να αγοράσουμε το πλήρες παιχνίδι.

Επίσης, τόσο σε Expert Missions όσο και online battles είχαμε μια αναμονή της τάξεως 10 – 15 λεπτών μέχρι να σχηματιστεί η ομάδα. Όταν με τα πολλά καταφέρναμε και κάναμε είσοδο σε κάποιο match, αν ένας από τους άλλους παίκτες αποφάσιζε να φύγει, το disconnect ήταν μονόδρομος και οποιαδήποτε προσπάθεια και αν κάναμε ήταν μάταιη, καθώς όλοι μας βρισκόμασταν πάλι πίσω στο hub, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία ξανά και ξανά.

Ακόμα ένα μειονέκτημα που διακρίναμε ήταν πως όταν σε κάποιο match ερχόμασταν αντιμέτωποι με άλλους παίκτες ανά τον κόσμο βρισκόμασταν στην δυσάρεστη θέση στο να ‘’τρώμε’’ μπουνιές, κλωτσιές και διάφορες finishing moves από το πουθενά ενώ οι αντίπαλοί μας ήταν στην άλλη άκρη της αρένας, φαινόμενο που παρατηρείται πιθανότατα λόγω lag. Τέλος, σε σχέση με το DBX το loading του τίτλου είναι πολύ πιο αργό και σε σημείο αρκετά εκνευριστικό.

Τι μπορούμε να περιμένουμε;

To Dragon Ball Xenoverse 2 φαίνεται πως παρουσιάζεται αυτούσιο, σε σχέση με τον προκάτοχό του στα περισσότερα σημεία. Βέβαια, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα και τις έξτρα προσθήκες που θέλουμε να δούμε, ελπίζουμε να διαψευστούμε, ώστε να έχουμε ένα καλό σύνολο. Περιμένουμε ένα δυνατό Fighting Role playing game, που στόχος του είναι να δώσει στον εκάστοτε παίκτη τη νοσταλγία και τη λατρεία για την σειρά και ίσως και το κάτι παραπάνω σε σχέση με το πρώτο Xenoverse.

Η Dimps μαζί με την Bandai Namco θα πρέπει σίγουρα να διορθώσουν τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν σε αυτήν την έκδοση, ώστε μέχρι την κυκλοφορία του να είναι έτοιμο (έστω με updates), χωρίς ο εκάστοτε παίκτης να χάνει την ώρα του. Το franchise είναι πολύ δυνατό και ολοένα μεγαλώνει. Θα πρέπει από εδώ και πέρα να παρθούν σωστές αποφάσεις για να μη χαντακωθεί το καλό ξεκίνημα που έκανε η σειρά στην νέα γενιά οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας, αλλά και να υπάρξουν φρέσκιες ιδέες, έτσι ώστε να κρατήσουν τους fans της σειράς, αλλά και όλους τους νέους παίκτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να εισέλθουν στον κόσμο του Dragon Ball.

Ο κωδικός για την Closed Beta μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Dragon Ball Xenoverse 2 (Beta)

Author

Μιχάλης Παγκίδης

Developer

Dimps

Publisher

Bandai Namco Entertainment

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PS4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

28 Οκτωβρίου 2016

Είδος

Fighting, Role Playing Game

PEGI

12

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1