Dragon Ball Xenoverse 2

“Ossu! Ora Goku!”
by Μιχάλης Παγκίδης on 10 Νοεμβρίου 2016

Η σειρά Dragon Ball είναι μία από τις πιο γνωστές anime στην Ιαπωνία και όχι μόνο. Προβλήθηκε κατά τη δεκαετία 1986 - 1997, κατέχοντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε fan και μη. Αρκετοί από εμάς που ζήσαμε τις χρυσές εποχές εκείνες, έχουμε καθίσει μπροστά από την τηλεόρασή, ακούγοντας το πρώτο opening της σειράς ''Πρέπει και μπορώ'', που ακόμα και τώρα μας προκαλεί ένα ρίγος στο άκουσμά του. Αφήνοντας έτσι τις παιδικές αναμνήσεις, είναι η ώρα να επιστρέψουμε στο τώρα και να ξεζουμίσουμε τον νέο τίτλο Dragon Ball Xenoverse 2.

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161028222639

Αφού περάσανε αρκετά χρόνια, κάποιοι σίγουρα έχετε κουραστεί να βλέπετε τον Gohan να νικά με το FatherSon Kamehameha τον Cell. Το να βλέπει κάποιος συνεχώς το ίδιο αποτέλεσμα καταντά αρκετά μονότονο. Από την άλλη, τι θα γινόταν αν όλες αυτές οι περίφημες μάχες άλλαζαν και είχαν ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα; Μπορεί το sequel του Xenoverse να φέρει νέο αίμα στον κόσμο του και στην σειρά γενικότερα; Πάμε να τα δούμε λίγο αναλυτικά.

Το Dragon Ball Xenoverse 2 πήρε όλα τα καλά στοιχεία του πρώτου και πρόσθεσε μερικά δικά του χωρίς να ξεφεύγει από την πεπατημένη.

το VG24 λέει

Το ταξίδι της ιστορίας ξεκινά με το character customization, όπου θα δημιουργήσετε το χαρακτήρα του Time Patroller, με τον οποίο θα προστατέψετε το σύμπαν και παρακολουθήσετε τα γεγονότα του Dragon Ball. Οι κακοί του προηγούμενου παιχνιδιού, Towa και Mira, επιστρέφουν, αλλά αυτήν την φορά με την συνοδεία κάποιων άλλων φίλων μέσα από την σειρά και όχι μόνο. Αυτό που αρχικά θα σας ζητηθεί είναι να δημιουργήσετε ένα χαρακτήρα (Time Patroller), επιλέγοντας ανάμεσα στις πέντε διαθέσιμες φυλές: Sayians, Namekians, Εarthlings, Majins και Friezas.

Όπως αντιλαμβάνεστε, κάθε φυλή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, οι Namekians είναι πολύ καλοί στην αντοχή, όμως οι επιθέσεις τους είναι αρκετά αδύναμες. Αντίστοιχα, οι Friezas είναι πολύ καλοί, όσον αφορά την ταχύτητα, αλλά το health meter τους βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Επιπρόσθετα, οι παίκτες θα βρουν ενδιαφέρον το ότι μπορούν να φτιάξουν το δικό τους χαρακτήρα με ό,τι αναλογίες προσώπου και σώματος επιθυμούν. Έπειτα, μόλις ολοκληρώσετε τη δημιουργία του χαρακτήρα σας, μεταφέρεστε στην πόλη Conton City, έναντι του DBX που λάμβανε μέρος στην Toki Toki.

Η εν λόγω πόλη, είναι επτά φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την αρχική και ουσιαστικά είναι το hub του παιχνιδιού και η τοποθεσία, όπου οι ήρωες θα περάσουν ίσως το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αγοράζοντας νέα items, νέα είδη ένδυσης, special moves, θα συνομιλούν με τους NPCs και τέλος θα αλληλεπιδρούν online με σχεδόν τριακόσια άτομα κάθε φορά, χαρακτηριστικό που θα θυμίσει έντονα MMO. Βασική ιδιαιτερότητά της είναι ότι πέρα από το γνωστό πέρα – δώθε με τα πόδια, που κάνετε όλη την ώρα με το πάτημα ενός κουμπιού, ρίχνετε μια Capsule Corp κάψουλα στο έδαφος και ο ήρωας σας είναι πάνω σε vehicle, όπου μπορείτε να κινηθείτε πολύ γρήγορα μέσα σε αυτήν και πολύ αργότερα θα έχετε και τη δυνατότητα να πετάτε.

Επιπλέον, το roster των χαρακτήρων έχει ανανεωθεί λόγω της σειράς Dragon Ball Super, η οποία προβάλλεται ήδη στις τηλεοράσεις (όχι τις ελληνικές). Ο πρωτοεμφανιζόμενος Jacob, ο προστάτης του γαλαξία, ήταν αυτός που εμφανίστηκε στη λίστα μας και μπορούμε να πούμε ότι δεν αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, τόσο σε κινήσεις όσο και σε stats, αλλά διατηρεί τα τυπικά standars για την πρώτη επαφή με το παιχνίδι και χαιρόμαστε που χρησιμοποιήθηκε κάποιος νέος χαρακτήρας για κάτι τέτοιο.

Στα του gameplay τώρα, όπως και στον πρώτο τίτλο, έτσι και εδώ τα Parallel Quests και οι Mentors επιστρέφουν για να να συγκεντρώσετε XP, με τα οποία θα κάνετε level up τον χαρακτήρα σας και θα κερδίσετε χρήματα, τα ονομαζόμενα Zeni, για να αγοράσετε καλύτερο εξοπλισμό και potions, τα οποία θα σας φανούν πολύ χρήσιμα στις μάχες. Έτσι, έχοντας έναν χαρακτήρα αρκετά δυνατό και πλήρως εξοπλισμένο, θα είναι δυνατή η μετάβαση στα επόμενα στάδια, αποφεύγοντας τα ανεπιθύμητα retries. Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν είναι όταν κάποιος αποφασίζει να παίξει μόνος του -χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο- καθώς μερικές απ’ τις αποστολές χρειάζονται χείρα βοηθείας ενός πραγματικού συντρόφου και όχι της ΑΙ. Όσον αφορά τους Mentors, μερικοί απ αυτούς, όταν ολοκληρώσετε τα training τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα σας αναθέτουν διάφορες άλλες αποστολές όπως να μεταφέρετε γάλα σε διάφορους NPCs. Η ιδέα είναι αρκετά διασκεδαστική, καθώς η ανταμοιβή είναι μεγάλη και ειδικά για τους trophy hunters.

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161028151316

Μία νέα σημαντική προσθήκη που θα διακρίνετε από το ξεκίνημα της ιστορίας, είναι τα Rifts τα οποία είναι για αιωρούμενα “νησάκια” πάνω από την Conton City. Τα συγκεκριμένα αποτελούν πύλες που σας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους με ειδικά quests από γνωστούς ήρωες του DB –καλούς και κακούς- που σας ανταμείβουν με αρκετά xp, skills και αντικείμενα πολύ πιο εύκολα από τα Parallel Quests.

 

Συνεχίζοντας, περνάμε στην σημαντικότερη ίσως προσθήκη που θα προσφέρει το νέο DBX 2, τα οποία δεν είναι άλλα από τα ονομαζόμενα Expert Missions. Το συγκεκριμένο κομμάτι απαρτίζεται από 2 κατηγορίες: τα Brainwash Attack και Gigantic Ki Blast, όπου σε αυτό μαζί με άλλους 5 παίκτες online – offline, καλείστε να κατατροπώσετε τα μεγάλα αφεντικά γύρω από το franchise όπως Great Ape Nappa, Great Ape Vegeta, Omega Shenron κ.α. Στο Brainwash Attack, το οποιοδήποτε boss, με το οποίο θα έρχεστε αντιμέτωποι θα σας μεταφέρει σε ένα άλλο portal, μακριά από την ομάδα σας, με σκοπό να νικήσετε μια fake κόπια του εαυτού σας και να επιστρέψετε πάλι πίσω και να συνεχίσετε να βοηθάτε το team σας. Αν το καταφέρετε, τότε είστε ελεύθεροι να αρχίσετε να ξυλοφορτώνετε τους αντιπάλους σας. Βέβαια, να προσθέσουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ίδιο ακριβώς να συμβεί και σε κάποιον συμπαίκτη σας, οπότε καλό θα είναι να προσέχετε πολύ και την ομάδα με το τι κάνει γενικότερα.

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161025005432

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161025005432

Από την άλλη τώρα, τα Gigantic Ki Blast αφορούν μεγάλες μπάλες ενέργειας που θα εξαπολύονται εναντίον σας. Για να τις εξολοθρεύσετε, θα πρέπει να πάτε πάνω σε αυτές, να τις κρατήσετε και να πατάτε παρατεταμένα το κουμπί του Ki Blast ή με κάποιο δυνατό κύμα π.χ. Big Bang Kamehameha x100, να τις στείλετε πίσω στον αντίπαλο, ακριβώς όπως γίνεται και στο anime.

Dragon Ball φυσικά χωρίς combos και καταστροφές γίνεται; Δεν γίνεται! Το Dragon Ball Xenoverse 2 πήρε όλα τα καλά στοιχεία του πρώτου και πρόσθεσε μερικά δικά του, χωρίς να ξεφεύγει από την πεπατημένη. Τα αρνητικό στο DBX, ήταν η αδυναμία συνέχισης κάποιων combos. Τώρα, θα μπορεί ο χαρακτήρας σας να ολοκληρώσει μια σειρά από χτυπήματα με ένα θανατηφόρο Κaioken Kamehameha ή με κάποια άλλη finishing move από την τεράστια λίστα του και ο αντίπαλος θα είναι πιο εύκολος στο να ηττηθεί. Βέβαια, το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε και για τις καταστροφές του περιβάλλοντος. Στο anime βλέπουμε τα πάντα να διαλύονται από βράχους μέχρι κτίρια πόλεων, όπου σε αντίθεση με τον τίτλο είναι πολύ ανιαρά: ένα απλό άνοιγμα και σε μερικά δευτερόλεπτα θα έχει εξαφανιστεί.

DRAGON BALL XENOVERSE 2_20161025002943Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του τίτλου τώρα, στο οπτικοακουστικό κομμάτι, το Dragon Ball Xenoverse 2 δεν θα συνεπάρει τους περισσότερους από εσάς, καθώς πέρα από την μουσική κατά την διάρκεια των μαχών που ήταν αρκετά καλή, το μοτίβο που έπαιζε επαναλαμβανόμενα κατά την διάρκεια της διαμονής μας στην Conton City, αρκετές φορές καταντούσε εκνευριστικό. Βέβαια, το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε και για το voice acting ειδικά για τους λάτρεις των Ιαπωνικών με Αγγλική μετάφραση, όπου Masako Nozawa (Goku, Gohan), Ryō Horikawa (Vegeta), Toshio Furukawa (Piccolo) κ.α. δανείζουν εξ ολοκλήρου τις φωνές τους στους ήρωες του Xenoverse 2, με σκοπό να ξυπνούν έντονες αναμνήσεις και συναισθήματα. Τώρα, όσον αφορά το θέμα γραφικών, το design του DBX 2 είναι εντυπωσιακό και λεπτομερές, σε σημείο που κάποιος έχει τη αίσθηση ότι έχει μπροστά του το anime. Τόσο οι κινήσεις όσο και οι μορφασμοί στο πρόσωπο του κάθε ήρωα το κάνει τόσο ξεχωριστό και απλά χάνεσαι στην μαγεία, ενώ θα καθήσετε και θα χαζεύετε. Το παιχνίδι παραμένει κλειδωμένο στα 60fps, πράγμα που κάνει τις μάχες να έχουν ροή, χωρίς ο παίκτης να χάνει κάποιο combo και να καταλήγει να ξυλοφορτώνεται από τους αντιπάλους του. Επίσης, σε σχέση με τον προκάτοχό του, έχει γίνει μια μικρή βελτίωση στην Α.Ι. του τίτλου, αλλά όχι κάτι το τρομερό.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η βοήθεια κάποιου φίλου-ης σας, είναι επιθυμητή και αναγκαία. Το μεγάλο και συνάμα αρνητικό στοιχείο του DBX 2 είναι το κομμάτι του loading, το οποίο δυστυχώς σας τρώει τα σωθικά. Δυστυχώς, η Dimps δεν έκανε κάτι γι' αυτό.

Στο online κομμάτι τώρα, οι μάχες πραγματοποιούνται χωρίς ιδιαίτερη αναμονή, ενώ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ομάδας για εξόρμηση στις αρένες του World Tournament. Ευτυχώς για τον τίτλο, δεν υπάρχει ίχνος lag, με αποτέλεσμα η κάθε μάχη να κυλάει ομαλά. Το μόνο ίσως που μπορεί να σας εκνευρίσει είναι ότι μερικοί παίκτες θα σας διώξουν από το party τους για ανεξήγητους λόγους.

Κλείνοντας, το Dragon Ball Xenoverse  2 παρουσιάζεται αυτούσιο, σε σχέση με τον προκάτοχό του στα περισσότερα σημεία. Οι fans σίγουρα θα το αγκαλιάσουν, θα βρουν τα πατήματά τους εύκολα, αλλά και θα εκπλαγούν με τις νέες προσθήκες του παιχνιδιού. Από την άλλη όμως, όσοι ''νέοι'' θέλουν να εισέλθουν στον μαγικό κόσμο του Dragon Ball, τα πατήματά τους θα τα βρουν πιο δύσκολα και με τα γεγονότα, έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία, δε θα καταλάβουν και πολλά. Οι παίκτες παρ' όλα αυτά, έχουν στα χέρια τους ένα απ’ τα καλύτερα Dragon Ball games με σημαντικές προσθήκες που θα τους κρατήσουν για πάρα πολλές ώρες καθηλωμένους πίσω από την τηλεόρασή τους. Η διασκέδαση με την παρέα ίσως μετά από καιρό θα είναι και το πιο δυνατό κομμάτι για να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον τίτλο, αλλά όπως και να έχει η σειρά μεγαλώνει και πρέπει να υπάρξουν σαφώς φρέσκιες ιδέες.

To παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Dragon Ball Xenoverse 2

Author

Μιχάλης Παγκίδης

Developer

Dimps

Publisher

Bandai Namco Entertainment

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PS4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

28 Οκτωβρίου 2016

Είδος

Fighting, Role Playing Game

PEGI

12

Θετικά

+ Οι χαρακτήρες του Dragon Ball Super αρχίζουν και προστίθενται στο roster
+ Πληθώρα από Expert Missions
+ H Conton City και τα καλούδια της / Δυνατότητα πτήσης για εύκολη μετακίνηση
+ Προσπάθεια βελτίωσης Α.Ι.

Αρνητικά

- ...αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμα
- Επαναλαμβανόμενες μάχες
- Εκνευριστικό loading

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
8.5
Συνοψίζοντας

Το Dragon Ball Xenoverse 2 έρχεται δυνατότερο και με πολύ περισσότερο περιεχόμενο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η Dimps μαζί με την Bandai Namco θα πρέπει σίγουρα από εδώ και πέρα να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για να μη χαντακωθεί το καλό ξεκίνημα, που έκανε η σειρά στην νέα γενιά οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας, αλλά και να υπάρξουν φρέσκιες ιδέες, έτσι ώστε να κρατήσουν τους fans, αλλά και όλους τους νέους παίκτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να εισέλθουν στον κόσμο του Dragon Ball. Το franchise είναι πολύ δυνατό και ολοένα μεγαλώνει.

8.0
Βαθμός
8.5
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1