Dragon Quest Heroes II (Demo)

by Σταύρος Ζήσης on 12 Απριλίου 2017
Διαβάστε το Review
Dragon Quest Heroes

Η δοκιμασμένη και πετυχημένη φόρμουλα της Omega Force για τη σειρά Warriors έκανε πρόπερσι το ντεμπούτο  της στη γνωστή σειρά Dragon Quest της Square Enix με το αποτέλεσμα αυτής της παντρειάς να ακούει στο όνομα Dragon Quest Heroes. Το Dragon Quest Heroes κατάφερε να συνδυάσει το action hack ‘n’ slash κομμάτι για το οποίο είναι γνωστή η Omega Force μαζί με τα RPG κομμάτια με το monster raising της σειράς και δημιούργησε ένα παιχνίδι που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος των υπολοίπων παιχνιδιών τύπου Warriors. Περισσότερα για το Dragon Quest Heroes μπορείτε να διαβάσετε στο review μας. Μια βδομάδα μετά την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού στη Δύση, η Square Enix ανακοίνωσε και επίσημα την ύπαρξη του Dragon Quest Heroes ΙΙ, το οποίο σε λίγες μέρες θα φτάσει και στα ράφια των ευρωπαϊκών μαγαζιών. Εμείς λοιπόν πριν σας δώσουμε την τελική μας άποψη μέσα από το review, είπαμε να δοκιμάσουμε το demo του τίτλου στο PS4 και να γράψουμε εδώ τις απόψεις μας.

Στο demo είναι διαθέσιμη μόνο μια ανοιχτή περιοχή, όπου υπάρχουν τέρατα από το σύμπαν του Dragon Quest, τα οποία κάνουν συνεχώς respawn για να τα ξαναδείρετε και να νιώσετε πιο οικεία με το gameplay του παιχνιδιού. Ό,τι υπήρχε και στο προηγούμενο παιχνίδι θα το ξανασυναντήσετε εδώ. Έχετε στη διάθεσή σας μια ομάδα 4 ατόμων και μπορείτε να αλλάξετε τον έλεγχο σε οποιονδήποτε playable χαρακτήρα κατά βούληση. Ο κάθε χαρακτήρας κατέχει ένα μοναδικό στυλ κινήσεων με συνδυασμούς από αδύναμες και δυνατές επιθέσεις και κάποια skills που μπορείτε να ενεργοποιήσετε έχοντας πατημένο το R1 και ένα από τα face buttons. Το παρών δίνουν επίσης και τα τέρατα που μπορείτε να καλέσετε στο πλευρό σας και η δυνατότητα να γίνετε “super-saiyan” για κάποιο διάστημα. Μια νέα προσθήκη στο μηχανισμό με τα τέρατα είναι ότι τώρα υπάρχουν κάποια νομίσματα που αντί να καλούν τέρατα που μάχονται στο πλευρό σας, μεταμορφώνουν εσάς στο τέρας για κάποιο χρονικό διάστημα και σας δίνουν και τις ανάλογες επιθέσεις.

Το demo ολοκληρώθηκε κάνοντας ένα ταξίδι μέχρι την άλλη άκρη του χάρτη ώστε να βοηθήσουμε έναν NPC και μετά πηγαίνοντας σε ένα χώρο για να παλέψουμε με ένα boss. Θα πρέπει να πω ότι ευτυχώς που δεν υπάρχουν στο PSN πολλά demo σαν του Dragon Quest Heroes 2, γιατί πραγματικά το demo το αδικεί το παιχνίδι. Αν η μόνη επαφή σας με τον τίτλο ήταν αυτό το demo και τίποτα άλλο, τότε το πιο πιθανό ήταν ότι θα λέγατε: “Είναι το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά με κανα-δυο πράγματα παραπάνω”. Κι όμως η τελική έκδοση του παιχνιδιού έχει πολλά παραπάνω πράγματα που πιθανότατα να μην μπορούσαν να μπουν στο demo.

Στην Ιαπωνία το Dragon Quest Heroes κυκλοφορεί ήδη εδώ και αρκετό καιρό. Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, ο κόσμος του Heroes 2 δεν είναι point-and-click, αλλά έχει αντικατασταθεί από έναν ανοιχτό κόσμο όπου μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα μαζί και με fast travel points όπως βλέπουμε και σε άλλα RPG όπως το Witcher και το Final Fantasy. Επιπλέον, για να διατηρήσει τον JRPG εαυτό του παιχνιδιού, στην τελική έκδοση σας δίνεται και η δυνατότητα να αλλάξετε κλάση στον δικό σας main character, με νέες επιθέσεις και νέα skills για να αξιοποιήσετε. Αυτό όμως που έχει παραμείνει ίδιο και απαράλλαχτο είναι ο τεχνικός τομέας. Τα γραφικά και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων και των περιβαλλόντων παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα, κάτι που όμως σημαίνει ότι δεν υφίσταται και κανένα απολύτως πρόβλημα με το frame-rate. Όπως και με τον προκάτοχο, τα γραφικά δεν αποτελούν σοβαρή πρόκληση για την κονσόλα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να τρέχει στο PS4 πάντα άνετα και σταθερά στα 60fps.

Κάτι όμως που είχαν παράπονο αρκετοί από το πρώτο παιχνίδι ήταν η απουσία του multiplayer. Ίσως η μεγαλύτερη προσθήκη στο Heroes 2 είναι η λειτουργία του online multiplayer, όπου μπορείτε με έναν φίλο σας να παίξετε αποστολές της κύριας ιστορίας ή μαζί με μέχρι 4 παίχτες να παίξετε το Space-Time Labyrinth, ένα dungeon όπου εμφανίζονται διαρκώς τέρατα.

Dragon_quest_heroes_2_prev (5)

Όπως φαίνεται λοιπόν, το demo του Dragon Quest Heroes II είναι αρκετά ελλιπές και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει το τελικό προϊόν. Απ’ όσο διαβάζουμε παντού η Omega Force πήγε πολύ παραπέρα από το απλό «Προσθέτω δυο-τρία πράγματα και όλο το υπόλοιπο παραμένει ίδιο» και όντως θέλησε να κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίσει όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχός του. Στις 28 του μηνός θα δούμε κι εμείς από πρώτο χέρι κατά πόσο αληθεύουν όντως αυτά και αν τελικά όλες οι αλλαγές έχουν κάποιο αντίκτυπο.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Dragon Quest Heroes II (Demo)

Author

Σταύρος Ζήσης

Developer

Omega Force

Publisher

Square Enix

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4 Pro

Κυκλοφορία

28 Απριλίου (PS4)
25 Απριλίου (PC)

Είδος

Action RPG / Hack 'n Slash

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1