Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Ετοιμαστείτε για ταξίδια στο χρόνο!
by Δήμητρα Διαμαντούλη on 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past είναι ένα Japanese role-playing video game το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2000 για το PlayStation.  Το 2001 έγινε διαθέσιμο στη Β. Αμερική με το τίτλο Dragon Warrior VII, ενώ τώρα η Nintendo αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα remake του παιχνιδιού για το Nintendo 3DS. Το Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past είναι ουσιαστικά το έβδομο παιχνίδι της σειράς Dragon Quest και αποτελεί “απόγονο” του Dragon Quest VI που είχε κυκλοφορήσει το 1995 για το Super Famicom.

Η ιστορία του παιχνιδιού έχει ως εξής: Βρισκόμαστε στο νησί Estard, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους του είναι το μοναδικό νησί σε όλο τον κόσμο. Εμείς αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός αγοριού (το όνομά του το καθορίζουμε στην αρχή του παιχνιδιού), ο οποίος δεν πιστεύει με τίποτα αυτήν τη θεωρία και αποφασίζει να ανακαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο ήρωας μας λοιπόν μαζί με το κολλητό του φίλο, τοv πρίγκιπα Kiefer και την Maribel, τη κόρη του δημάρχου, αποφασίζουν να επισκεφθούν κάποια αρχαία ερείπια, που υπάρχουν στο νησί, τα οποία πιστεύουν ότι κρύβουν κάποιο μυστικό.

Όπως καταλάβατε, η πρόβλεψή τους αποδεικνύεται σωστή!Ανακαλύπτουν λοιπόν ότι πρέπει να συλλέξουν κάποια θραύσματα τα οποία όταν ενωθούν μεταξύ τους σχηματίζουν εικόνες οι οποίες τους τηλεμεταφέρουν σε άλλους κόσμους του παρελθόντος. Στους κόσμους, στους οποίους μεταφέρονται οι ήρωες μας καλούνται να εξουδετερώσουν τις διάφορες σατανικές δυνάμεις που συναντούν και να επαναφέρουν την ειρήνη. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής επιστρέφουν πίσω στο νησί τους, μόνο που κάθε ταξίδι στο χρόνο έχει αντίκτυπο και στο δικό τους κόσμο… Περισσότερες πληροφορίες όμως δεν θα δώσω μιας και αξίζει να ανακαλύψετε μόνοι σας τη συνέχεια!

Πάμε τώρα να μιλήσουμε για το gameplay κομμάτι του παιχνιδιού. Το παιχνίδι προσφέρει turn-based μάχες, δηλαδή μάχες που γίνονται με τη μορφή γύρων, με προοπτική όμως πρώτου προσώπου. Την πρώτη επίθεση σε κάθε μάχη μπορεί να τη κάνει τόσο ο παίκτης, δηλαδή εμείς, όσο και οι αντίπαλοι. Αυτό είναι κάτι που το καθορίζει το παιχνίδι. Σε κάθε μάχη μπορούμε να έχουμε μέχρι 4 άτομα στην ομάδα μας, κάθε ένα από τα οποία έχει τις δικές του ικανότητες. Για παράδειγμα ο πρωταγωνιστής μας, όπως και ο Kiefer διαθέτουν πιο ισχυρές επιθέσεις από τη Maribel, ενώ αντίθετα εκείνη μπορεί να πραγματοποιεί επιθετικά ξόρκια, τα οποία δεν μπορεί να εκτελέσει κανένας από τους δύο.

Μετά από κάθε πετυχημένη μάχη οι ήρωες μας επιβραβεύονται με experience points, που τους βοηθούν να αναβαθμίζουν τόσο το επίπεδό τους  (level up) όσο και τις ικανότητές τους. Επίσης μετά από κάθε μάχη που ολοκληρώνουμε κερδίζουμε και χρήματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε για να αγοράσουμε καλύτερο εξοπλισμό για τους χαρακτήρες μας πχ όπλα, ασπίδες,armor κλπ., είτε για να αγοράσουμε διάφορα χρήσιμα items πχ. health potions κλπ. Τα αντικείμενα που αγοράζουμε μπορούμε είτε να τα μοιράσουμε στους ήρωες μας (κάθε χαρακτήρας μπορεί να κουβαλάει μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων), είτε να τα τοποθετήσουμε στη Bag για να τα χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Οι αντίπαλοι, με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι πάρα πολλοί και σίγουρα οι δημιουργοί τους δεν είχαν έλλειψη φαντασίας όταν τους σχεδίαζαν. Ετοιμαστείτε λοιπόν να συναντήσετε από τερατόμορφους αστερίες και τεράστιες γάτες-μοναχούς μέχρι ιπτάμενα λουλούδια και πλάσματα που μοιάζουν με ένα συνδυασμό λαγού και σφήκας!

Το παιχνίδι δεν προσφέρει όμως μόνο μάχες. Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα καινούργιο κόσμο μπορούμε να τον εξερευνήσουμε, να βρούμε κρυμμένα αντικείμενα, να μιλήσουμε με τους κατοίκους τους και κάποιες φορές να τους βοηθήσουμε και με πράγματα που μας ζητούν. Επίσης αρκετές θα είναι οι φορές που θα πρέπει να λύσουμε διάφορα mini-puzzles για να προχωρήσουμε στην ιστορία του παιχνιδιού. Γενικά τα puzzles που συναντάμε δεν είναι δύσκολα, ωστόσο κάποια από αυτά χρειάζονται το χρόνο τους μέχρι να λυθούν μιας και πρέπει να πειραματιζόμαστε. Πάντως γενικά είναι κάτι που συγκαταλέγεται στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού.

Την πρόοδο μας στο παιχνίδι μπορούμε να τη σώσουμε (Save) σε εκκλησίες. Ναι καλά διαβάσατε, σε κάθε πόλη ή χωριό που επισκεπτόμαστε υπάρχει και μια εκκλησία. Εκεί μπορούμε να μιλήσουμε με το παπά και να του ζητήσουμε να μας εξομολογήσει, ουσιαστικά δηλαδή να κάνουμε save. Βέβαια το παιχνίδι προσφέρει και Quick Save στο οποίο έχουμε πρόσβαση απευθείας από το Menu.

Από άποψη γραφικών το παιχνίδι προφέρει ένα αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με παιχνίδι φορητής κονσόλας. Τα 3D environments είναι καλοσχεδιασμένα, ωστόσο συναντάμε ένα αρκετά εκνευριστικό πρόβλημα με τη κάμερα. Δυστυχώς είναι πάρα πολλές οι φορές που την ώρα που μετακινούμε το χαρακτήρα μας, τον χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο και πρέπει να προσπαθούμε μέσω του χάρτη που υπάρχει στην οθόνη αφής (ουσιαστικά αυτό είναι το μόνο στο οποίο χρησιμεύει η οθόνη αφής) να δούμε σε ποιο σημείο ακριβώς βρισκόμαστε. Αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο ότι πολλές φορές πέφτουμε πάνω σε εχθρούς χωρίς να το θέλουμε, γιατί πολύ απλά δεν τους έχουμε δει ποτέ. Η μουσική που συντροφεύει το παιχνίδι είναι αρκετά ευχάριστη. Συναντάμε διάφορα κομμάτια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο το battle theme γίνεται ελαφρώς κουραστικό κάποιες φορές, μιας και το παιχνίδι προσφέρει πολλές συνεχόμενες μάχες.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Nintendo για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Author

Δήμητρα Διαμαντούλη

Developer

ArtePiazza / Square Enix

Publisher

Nintendo

Πλατφόρμες

3DS

Tested on

3DS

Κυκλοφορία

16 Σεπτεμβρίου 2016

Είδος

RPG

PEGI

12

Θετικά

+ Ενδιαφέρουσα ιστορία
+ Πολλές μάχες
+ Εύκολος χειρισμός
+ Εύκολο σύστημα αναβάθμισης χαρακτήρων
+ Παρουσία mini-puzzles

Αρνητικά

- Προβληματική κάμερα
- Ορισμένα μουσικά κομμάτια γίνονται κάπως κουραστικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
5.1
Συνοψίζοντας

Το Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past είναι ένα JRPG με πολύ ωραία ιστορία, η οποία καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλη την ώρα. Επίσης οι μάχες που προσφέρει είναι πολλές και αρκετά διασκεδαστικές, έχοντας πάντα όμως τον κατάλληλο βαθμό δυσκολίας να τις συντροφεύει.

Παράλληλα η παρουσία των mini-puzzles δίνει το δικό της ευχάριστο τόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το μόνο βασικό πρόβλημα που συναντάμε εντός του τίτλου είναι η προβληματική κάμερα. Αν γενικά σας ενδιαφέρουν παιχνίδια που καταφέρνουν να συνδυάζουν ωραία ιστορία, μπόλικες μάχες και mini-puzzles τότε το Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past αξίζει τη προσοχή σας!

7.0
Βαθμός
5.1
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
100%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1